Het staat nu vast dat het Oekraïense tegenoffensief de aanvoer bleek te zijn van een bloederige vleesmolen van verbazingwekkende proporties.

Van elke 100 mensen die zich afgelopen najaar, maanden voor het tegenoffensief, bij Oekraïense eenheden aansloten, zijn er nog maar 10 tot 20 over. De rest is dood, gewond of arbeidsongeschikt. Deze statistieken werden bevestigd door de online publicatie Poltavashchyna, schrijft Pepe Escobar.

Het is heel verhelderend om de volgende momentopname van de Oekraïense frontlinies van slechts vijf maanden geleden te bekijken, in de lente, iets voor het begin van het tegenoffensief. De gegevens zijn uitgelekt door Oekraïners. De echtheid van de documenten is volledig bevestigd.

Machinevertaling Yandex

Het gaat om een rapport dat is opgesteld door de tijdelijke waarnemend commandant van het 2e Gemechaniseerde Bataljon van militaire eenheid A4007, kapitein Dmytro Bilyi. Hij rapporteert rechtstreeks aan de commandant van de militaire eenheid.

Bilyi zegt dat hij als tijdelijk waarnemend commandant en andere officieren tussen 19 en 20 april 2023 hebben geconcludeerd dat het 2e bataljon een kritiek laag moreel en psychologische toestand had bereikt.

Het bataljon had ook talloze gezondheidsschade en onherstelbare verliezen geleden. De meeste soldaten weigerden gevechtsmissies uit te voeren. Het moreel in verschillende compagnieën werd geschat tussen 20% en 42%.

Machinevertaling Yandex

Bovenstaande is een lijst van soldaten van militaire eenheid A7097 die vrijwillig een positie genaamd “Sadik” hebben verlaten. Vertaling: de Oekraïners verloren de controle over dit sterke punt, Sadik, door deze jongens. Onder hen is een kapitein, Mykhailo Shabunin.

Machinevertaling Yandex

Bovenstaande is nog een rapport over een groep soldaten die “vrijwillig” het slagveld hebben verlaten.

  Situatierapport Oekraïne: Grote Russische tegenaanval in het oosten
Machinevertaling Yandex

Bovenstaande is een dringend rapport over het kritisch lage niveau van gevechtsgereedheid van de 5e compagnie van het 2e bataljon. De bezetting van de compagnie is gedaald tot 60% – en de eenheid moet van de frontlinie worden teruggetrokken.

Machinevertaling Yandex

Bovenstaande zijn de persoonlijke gegevens van 10 militairen die vertrokken zijn. Familieleden en vrienden kunnen dus informatie krijgen over de soldaten.

Machinevertaling Yandex

Bovenstaande is een dringend rapport van majoor Dmytro Hnatyuk, commandant van het 2e bataljon over het massaal “vrijwillig” terugtrekken van de vuurposities Yaremche, Dakh, Derevo, Polohy, Halych.

Hnatyuk slaagde erin om ongeveer 10 soldaten terug te laten keren naar hun posities. De rest deed dat niet.

Wat nu?

Bovenstaande documenten geven een duidelijk beeld van wat er in april aan het front gebeurde. De situatie is nu misschien nog nijpender. De Oekraïners begonnen hun tegenoffensief al met een zeer laag moreel. Geen wonder dat de resultaten catastrofaal waren.

En toch mag dit alles niet leiden tot zelfgenoegzaamheid. Men heeft het gevoel dat het nu allemaal rustig is aan het Donbass-front. Niet echt. De Oekraïners blijven met maniakale volharding Russische stellingen aanvallen. Ze beschikken immers over oneindig veel infanterie – trouw aan Kievs “logica” van oorlog tot de laatste Oekraïner.

De Kievse machine wordt nu opnieuw afgesteld en nieuwe eenheden worden voorbereid. De Russen hebben een verbazingwekkend aantal westerse wapens vernietigd, maar de troepen van Kiev zijn nog niet uitgeput.

Er was nogal wat verwachting dat Kiev na het mislukte tegenoffensief zou onderhandelen. Dat zal niet gebeuren. De Hegemon zal het niet toestaan. Dus het “tegenoffensief”, 2.0 of wat dan ook, zal doorgaan. De strijdkrachten van Kiev maken zich klaar voor een nieuwe actie vóór de zomer van 2024. Rusland kan dus maar beter zijn eigen verwoestende offensief beginnen – liever vroeger dan later.

  Militair overzicht van gevechten bij Bakhmut: Russische troepen zetten tegenaanval in richting westen en zuiden

Vergeet nooit: het Plan A van de Hegemon is weer een Oorlog voor Altijd. Er is geen Plan B.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOnwetendheid is een zegen voor de slaven van de prik
Volgend artikelRapport vindt “alarmerende” stijging in aantal doodgeborenen en pasgeboren dode baby’s in Groot-Brittannië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Verschrikkelijk wat daar gebeurt. Daar zijn geen woorden voor. En dat allemaal om een stel westerse machtgeile psychopaten te bevredigen. Een compleet volk van dat Oekriland wordt opgeofferd.

 2. een vertaling in een officieel document photoshoppen moet je gewoon niet doen, het is niet meer authentiek.
  het zal wel kloppen natuurlijk, we kunnen overal en nergens zien dat burgers gedwongen worden de vleesmolens in te lopen.

 3. …..dus er staat Rusland niks in de weg naar de totale overwinning …..JUIST !? Te oordelen aan al die fysieke en materiele vernietigingen door Rusland toegebracht aan het Hoerkraiense leger die hier op FN dagelijks gepubliceerd worden, zou er op dit ogenblik zelfs geen Ukros leger meer mogen bestaan, denk ik dan …. Wat is propaganda en wat is de waarheid , that s the question….en dat geldt voor beide kampen .

 4. Oekraïne verliest in een week ruim 1.100 troepen bij Donetsk. Voorraden van verarmd uranium zijn weggevaagd

  Het Russische leger heeft tot nu toe bijna twaalfduizend Oekraïense tanks vernietigd, waaronder een aanzienlijk deel van de tanks die door de NAVO zijn geleverd. Luchtspanning Rusland-VS over de Barentszzee

  De Oekraïense strijdkrachten hebben in een week tijd meer dan 1.100 man verloren of gewond geraakt ten zuiden van Donetsk, aldus het Russische ministerie van Defensie, zoals gerapporteerd door TASS Russian News Agency.

  “De afgelopen periode heeft de tegenstander in dat gebied meer dan 1.000 troepen verloren, gedood of gewond, 15 gepantserde gevechtsvoertuigen, 22 voertuigen en 7 artilleriekanonnen. In een week tijd hebben gecoördineerde acties van Russische eenheden acht vijandelijke aanvallen verijdeld, waarbij nog steeds aanvallen werden uitgevoerd op de concentraties van mankracht en materieel van het Oekraïense leger”, aldus het rapport in een verklaring.

  Het ministerie merkte op dat de zich overgevende Oekraïense soldaten klagen over een laag moreel onder het personeel van de 36e en 38e Oekraïense marinebrigades als gevolg van aanzienlijke verliezen.

  De drie maanden durende tegenoffensiefpoging bewees dat deze lijn profetisch was: omdat het Oekraïense leger er niet in was geslaagd zijn doelstellingen te bereiken, heeft het meer dan 66.000 man personeel en 7.600 wapens verloren , volgens berekeningen die tot een week geleden werden geschat. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/09/ukraine-loses-over-1100-troops-near-donetsk-in-a-week-depleted-uranium-stocks-wiped/

 5. Ik geloof niets meer over de hoeveelheid verloren gegane manschappen en materieel. Elke partij pleegt propaganda en de waarheid is ver te zoeken.

  • De ‘waarheid’ is saai en wil niemand weten, omdat die het bewijs is dat we er nooit van leren.
   We zijn weer terug bij ‘Verdun’ (WOI), ruim 100 jaar geleden, het bloedigste slachtveld ooit. Loopgraven, bajonetten, mijnenvelden, kanonnen. Naar schatting 300.000 gesneuvelde soldaten, meer dan een half miljoen gewonden (‘eerlijk verdeeld over beide partijen). En het ‘NUT? NUL KOMMA NUL. Maar wel een mooie, ingetogen, stille herdenkingsplek. Ter herinnering. Want zoiets: NOOIT WEER! NEVER AGAIN! NIE WIEDER! PLUS JAMAIS !!

  • De ‘waarheid’ is saai en wil niemand weten, omdat die het bewijs is dat we er nooit van leren.
   We zijn weer terug bij ‘Verdun’ (WOI), ruim 100 jaar geleden, het bloedigste slachtveld ooit. Loopgraven, bajonetten, mijnenvelden, kanonnen. Naar schatting 300.000 gesneuvelde soldaten, meer dan een half miljoen gewonden (‘eerlijk verdeeld over beide partijen). En het ‘NUT? NUL KOMMA NUL. Maar wel een mooie, ingetogen, stille herdenkingsplek. Ter herinnering. Want zoiets: NOOIT WEER! NEVER AGAIN! NIE WIEDER! PLUS JAMAIS !!

 6. Elke oorlog is een door de Rothschild/Rockefellers bankiers geïnitieerd oorlogen, zowel de 1e en 2e wereldoorlogen, en alle oorlogen tussen de wereldoorlogen, het doel is het verrijken van een bepaalde groep mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in