Om dit in perspectief te plaatsen: het Oekraïense leger vuurt brandbommen af op burgers in het afgescheiden gebied. Is het een wonder dat Donetsk liever met Rusland geallieerd wil zijn dan deel uit te maken van Oekraïne?

De strijdkrachten van Oekraïne hebben gisteravond de burgerstad Donetsk getroffen met INCINDIARY (brand veroorzakend of ontworpen om brand te veroorzaken, red.) thermiet artilleriegranaten. Een wit brandende substantie valt langzaam uit de lucht op de burgerwoningen en de bevolking eronder, bericht Hal Turner.

Het lijkt alsof de strijdkrachten van Oekraïne proberen de burgerstad in brand te steken

en een andere hoek vanuit een ander deel van de stad:

Er worden meerdere video’s geüpload naar de sociale media vanaf meerdere verschillende plaatsen in Donetsk, waarop de enorme vlammende aanval te zien is:

en hier:

Dit is uw o zo galante Oekraïense leger; burgers aanvallen met brandende munitie…

***

Via cat-uxo.com

Frontnieuws: waarschijnlijk werd Donetsk stad bestookt met (ML-5) submunitie, brandgevaarlijke elementen uit de 9N510 kernkop van de 122mm 9M22S Grad raket. Afgevuurd door het BM-21 Grad meervoudige lanceerraketsysteem en soortgelijke systemen is de ML-5 ontworpen om grote branden te veroorzaken in gebieden met vegetatie en andere brandbare materialen.

Deze brandgevaarlijke elementen zijn zeshoekige prisma’s van een magnesiumlegering ML-5 en zijn gevuld met een pyrotechnische samenstelling. Elk element heeft een brandduur van minstens 2 minuten.

De 9M22S lading (9N510) bestaat uit 180 niet gezekerde brandbommen die bij het uitwerpen ontstoken worden door een ontstekings-/uitdrijflading van zes lineaire gevormde ladingen (LSC). De ML-5 brandbommen zijn magnesiumcups, gevuld met een thermietachtig mengsel en verpakt in een matrix in de 9N510-raketkop. Bij verspreiding wordt het visuele effect van deze brandbare submunitie vaak verward met fosforhoudende munitie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

  De New York Times braakt voorverpakte Oekraïense praatjes uit

Lees meer over:

Vorig artikelDe wereld is de afgelopen 27 maanden “fundamenteel veranderd” door angst, intimidatie, en politieke controle – Wie, wat en waarom?
Volgend artikelMijn medeburgers, dit is jullie verantwoordelijkheid en jullie zullen ervoor boeten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Zelenski binnenkort weer bij paus Franciscus op audientie? Mag Rutte weer voor ze applaudiseren. Wat een clowneske leiding hebben wij.

  • @Simon,
   Zo is het al heel lang natuurlijk, de doden van zeker 14.000 mensen in de Donbassregio vanaf 2014 als ik het goed heb, het verbieden van Russisch door het Oekraïnse parlement en het doden door de Oekri Nazi’s en dat Minksakkoord waar Duitsland en Frankrijk bij waren niet nageleefd door Zelensky en zijn vrienden, kortom nu al maandenlang een oorlog die de VS veroorzaakte met veel leed en drama alom, komt er eens oplossing, hoop het !

   • Alle mensen die een abonnement op de Telegraaf, NRC, Volkskrant en het AD hebben zouden dat gewoon op moeten zeggen. Als dat zooitje triefel aan de geelhonger ligt en er geen geldstroom meer is houdt het vanzelf op. Ze zouden misschien opeens een keer echt nieuws gaan brengen. Het plaatsen van ‘Premium’ artikelen (60%) geeft aan hoe zeer ze om geld lopen te springen.

 2. Leuk WAPENDONOREN hebben de Ukrainers.
  Europa en Amerika toch❓❓❓Geven deze o zo geciviliseerde landen DIT WAPENTUIG???
  Om burgers mee te beschieten……

  Ik schaam mezelf bijna om in een land te wonen waar deze rotzooi door geleverd wordt aan Ukraine.

  Ik heb het hier al zo vaak gezegd….. ZELENSKY GA PRATEN‼️‼️‼️….. MET DOOR TE GAAN MET SCHIETEN BLIJFT ER HELEMAAL NIETS MEER VAN JE LAND OVER.
  GA PRATEN MET RUSLAND‼️‼️‼️

  ZLENSKY op deze manier ben je zelf een oorlogsmisdadiger❗️

 3. (Oekraïense leger vuurt brandbommen af op burgers in het afgescheiden gebied.)

  SMERIGE LAFFE HONDEN ZIJN HET.!!

  En de wereld kijkt toe.. Bah vieze wereld.

 4. Algunas verdades duelen pero todos las sabemos. De la última guerra mundial aprendimos que el nazismo es asesino, por eso, no es extraño que Zelensky masacre al pueblo, por tal motivo todo el mundo debería estar con Putin.
  Putin tiene razón al luchar contra el globalismo genocida porque según él los gobernantes de occidente estan locos, quedaron locos después de la segunda guerra mundial manifestandolo así: hace poco se aprobo la reducción de la edad para que un niño tenga relación con un adulto (JBiden) todo por influencia de una generación de escritores judíos, por una minoría aprobaron el matrimonio gay que fue rechazado por la corte de más prestigio del mundo, quieren que sea normal la porquería de la relación anal(Klaus Schwab), feminismo , LGBTI, quieren legalizar la zoofilia…..todo ésto le da la razón a Putin y el pueblo ruso no debe ser sometido a la esclavitud, arbitrariedades, ni a las cochinadas de los locos de occidente. El pueblo occidental está en involución, además somos unos tontos que amamos al verdugo, amamos la nobleza que siempre nos a torturado y le besamos el anillo y creemos santo al picaro cura del vaticano por eso y más merecemos desaparecer en una guerra nuclear. Para occidente quiere vivir y ser esclavos….APIYEMOS A PUTIN.

  • Hier in het Nederlands plaats van Portugees.

   Sommige waarheden doen pijn, maar we kennen ze allemaal. Uit de laatste wereldoorlog hebben we geleerd dat het nazisme een moordenaar is, daarom is het niet vreemd dat Zelensky de pueblo afslacht, om deze reden zou de hele wereld bij Poetin moeten zijn.
   Poetin heeft reden om te strijden tegen het genocidale globalisme want volgens de heersers van het Westen waren ze gek, ze vielen na de Tweede Wereldoorlog, om het zo uit te drukken: er is weinig goedkeuring voor de verlaging van de leeftijd zodat een kind een relatie heeft met een volwassene (JBiden) geheel onder invloed van een generatie joodse schrijvers, door een minderheid die het homohuwelijk goedkeurde dat door de meest prestigieuze rechtbank ter wereld werd afgewezen, ze wilden dat het normaal zou zijn vanwege de reden voor anale geslachtsgemeenschap ( Klaus Schwab), feminisme, LHBTI, willen zoöfilie legaliseren…..dit alles geeft Poetin reden en het Russische volk mag niet onderworpen worden aan slavernij, willekeur, noch aan de smerigheid van de gekken van het Westen. De westerse pueblo is involutie, daarnaast zijn wij dwazen die van de beul houden, wij houden van de adel die ons altijd gemarteld heeft en wij kussen de ring en geloven dat de schurkachtige priester van het Vaticaan een heilige is, daarvoor en meer verdienen wij het om in een kernoorlog te verdwijnen. Want het westen wil leven en slaaf zijn …. WIJ STEUNEN PUTIN.

  • Hay muy poca gente que entienden el castellano que escribes, es un site por holandeses,belgas, puedo entender en i gles pero en castellano, es una pena, para ti y la gente del website, saludos con respeto !!!

 5. Mijnsteun is volleig aan Putin.

  Na WO2 was er in DE een “de-nazificering”. Maar die stelde niks voor; zie de ratten route, de rol van het Vaticaan, de nazi’s die in Spanje terecht konden, de 38000 gearresteerde nazi’s wiens dossier door USA als Staatsgeheim”werd behandeld (vrijgelaten dus.)

  Ik hoop dat Rusland de de-nazificering sereuzer doet, en een beetje sneller is met vuurpeletons en galgen.

  Net als met de twee engelsen en de arabier; goed begin; moge velen volgen!
  Gedenk de 14000….

 6. Veel wapens komen via Polen binnen, meestal met trein.
  De spoorverbindingen komen in de oekraine binnen–even opblazen wellicht?
  Of…sabotage van spoor in Polen?

 7. Dit zijn toch echt wel degelijk fosfor granaten op de burgers..
  Illegaal en dus een dubbele oorlogsmisdaad.
  Door deze criminelen.

 8. Lik op stuk is nodig; hetzelfde–maar dan tienvoudig op Kiev.

  Het zijn niet alleen de leden van de nazi brigades, maar de hele bevolking steunt de Grote Snuiver.
  Daarom zijn er geen Oekraiense vluchtelingen, maar nazisupporters.

  Lekker in Oekie-Oekie land laten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in