Het Kremlin heeft laten zien dat Rusland terughoudend is om doortastend op te treden. Dat wil niet zeggen dat Rusland het niet zal doen. Sterker nog, de terughoudendheid van het Kremlin garandeert bijna dat Rusland tot een beslissende actie gedwongen zal worden, schrijft Paul Craig Roberts.

Oekraïne steelt Russische bezittingen – https://www.rt.com/business/560345-ukraine-seized-russian-assets/ – en in Oekraïne buiten Donbass is het leven toegestaan als een land in vrede. Er zijn geen Russische interventies bij de regering waarmee het in oorlog is. Dit moedigt meer Oekraïense provocaties aan.

In plaats van represailles te nemen tegen haar vijanden, werkt Rusland met hen samen. Rusland staat toe dat het Oekraïense graan doorstroomt, waardoor Oekraïne meer geld krijgt voor oorlog met Rusland. Is het Kremlin meer begaan met de honger van buitenlanders dan met het leven van zijn eigen soldaten? – https://www.rt.com/russia/560389-grain-ships-ports-turkey/ Washington wil Rusland bestempelen als een terroristische staat, en Rusland blijft Amerikaanse astronauten naar het ruimtestation brengen, waarmee het een partnerschap voortzet met een land waarmee Rusland in oorlog is.

Rusland tolereert de artillerieaanvallen van Oekraïne op de kernreactor van Zaporozhye. Waarom zou men Oekraïense troepen in de buurt van een kernreactor toelaten? Het Kremlin gaat er in dit late stadium toch zeker niet van uit dat de Oekraïense regering enig gezond verstand of enige menselijkheid heeft. https://sputniknews.com/20220806/russian-military-calls-kievs-shelling-of-zaporozhye-npp-nuclear-terrorism-1099343688.html Ondanks het feit dat het in oorlog is met de VS en Europa, die de “beperkte militaire operatie” in Donbass gaande houden met wapens die aan Oekraïne geleverd zijn, blijft het Kremlin de vijanden van Rusland in het zadel te houden door Europa van energie te blijven voorzien.

  Poetin moet waarschijnlijk een opvolger benoemen, niet?

Het Westen ziet dit niet als daden van een land dat met ernstige intenties ten strijde trekt.

Als het Kremlin de energie had uitgeschakeld, had het de NAVO en Oekraïne op de knieën kunnen krijgen zonder een “beperkte militaire operatie”.

Als het Kremlin Donbass in 2014 weer bij Rusland had ingelijfd, zoals Rusland voor de Krim heeft gedaan, dan waren er geen Oekraïense aanvallen op Donbass geweest, waarvoor Russische interventie nodig was.

Het Kremlin heeft de indruk gecreëerd dat het niet in staat is tot proactief denken en handelen, en alleen reageert als het niet anders kan.

Het Kremlin begrijpt de politiek en de media niet. Uiterst defensief haast de leiding zich om elke beschuldiging te ontkennen, waardoor de beschuldigingen in het nieuws blijven. De ontkenningen van Rusland betekenen niets voor het Westen. Het Kremlin zou er baat bij hebben de beschuldigingen te negeren en alle leveranties en samenwerking met het Westen af te kappen.

Zal het Kremlin ooit leren dat Rusland niet gebaat is bij de rol van braverik? Die rol straalt zwakte uit en zet alleen maar aan tot meer provocaties van het Westen, waardoor het land zich opbouwt naar een groter en ernstiger conflict.

Zal de braverik terughoudendheid van het Kremlin resulteren in een Oekraïens Tsjernobyl?

7 augustus 05:04,
bijgewerkt op 7 augustus 05:34
Militaire operatie in Oekraïne https://tass.ru/voennaya-operaciya-na-ukraine
Volgens Energodar hebben de strijdkrachten van Oekraïne opnieuw een slag toegebracht aan de kerncentrale van Zaporozhye

Zaporozhye kerncentrale
© EPA-EFE/SERGEI SUPINSKI

TASS, 7 augustus. De Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) hebben opnieuw een beschieting uitgevoerd op de kerncentrale van Zaporozhye (ZNPP), het gebied van de opslagplaats van gebruikte kernbrandstof (SNF) bevond zich in het getroffen gebied, meldde de persdienst van het militair-civiele bestuur (MCA) van de stad Energodar op zondag.

“Vanavond hebben de gewapende formaties van Oekraïne een aanval uitgevoerd met een 220 mm Hurricane MLRS clusterraket. Bij het naderen van de krachtcentrales opende de raket zich en liet fragmentatiemunitie los. De gebieden van de opslag van gebruikte kernbrandstof en de geautomatiseerde controle van de straling bevonden zich in het aangevallen gebied. “Invallende elementen beschadigden de administratieve gebouwen en het aangrenzende grondgebied van de opslagplaats. Het is belangrijk op te merken dat fragmentatiemunitie en de raketmotor de werkende krachtcentrale slechts 400 meter misten,” aldus het rapport.

De gebieden die onder controle van Kiev staan zullen het eerst te lijden hebben als de Oekraïense strijdkrachten de kerncentrale van Zaporozhye beschadigen, zo kreeg TASS te horen van de persdienst van de CAA Energodar.

“Gezien het feit dat de wind in deze regio voornamelijk uit het noordwesten komt, zullen bij een door mensen veroorzaakte ramp de steden Nikopol, Zaporozhye, Kryvyi Rih, en het grootste deel van de westelijke regio’s van Oekraïne, als eersten te lijden hebben,” zei een woordvoerder van de CAA.

Zaterdag meldde de CAA dat de Oekraïense kant Energodar in de loop van de dag drie keer heeft beschoten, onder andere op het sanatorium van de kerncentrale van Zaporozhye en de waterinlaat. De medewerkers van de openbare nutsbedrijven konden de plaatsen waar de granaten vielen niet onmiddellijk naderen, wegens de grote waarschijnlijkheid van herhaalde beschietingen. Bovendien hebben de strijdkrachten van Oekraïne vrijdag de kerncentrale van Zaporozhye beschoten, waarna de directeur-generaal van de IAEA, Rafael Grossi, benadrukte dat “militaire acties die de veiligheid van de kerncentrale van Zaporozhye in gevaar brengen, volstrekt onaanvaardbaar zijn en koste wat het kost moeten worden voorkomen.”

Momenteel heeft Kiev de controle over meer dan 70% van het grondgebied van de regio Zaporozhye verloren. Het vreedzame leven wordt er geleidelijk hersteld, de regio integreert zich in het juridische en economische gebied van Rusland, en de plaatselijke autoriteiten verklaren dat zij zich bij de Russische Federatie willen aansluiten en in september een referendum over deze kwestie willen houden. Tegelijkertijd probeert Oekraïne de totstandkoming van het vreedzame leven te inverteren, onder andere door het beschieten van civiele objecten in de woongebieden.

  Griekse vluchteling uit Mariupol: "Oekraïense soldaten hielden ons tegen en bedreigden ons, Russische soldaten kalmeerden ons"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa kan de winter niet overlevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCBS verwijdert “30% van de door het Westen aan Kiev geleverde wapens bereikt de frontlinie” documentaire, zegt dat de regering van de VS hen dat verteld heeft
Volgend artikelDe wereldelites normaliseren pedofilie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Het begint steeds duidelijker te worden dat het allemaal afleiding is. Hier wordt aangetoond waar het feitelijk om gaat:

  “Washington wil Rusland bestempelen als een terroristische staat, en Rusland blijft Amerikaanse astronauten naar het ruimtestation brengen, waarmee het een partnerschap voortzet met een land waarmee Rusland in oorlog is.”

  Space industry. (Ongeacht of de aarde nou plat is of niet, en of ‘deep space’ nou wel of niet bestaat) en vraag je eens af wat dat niet kost. En wie betaalt er voor. Dus de grootmachten zullen elkaar wel gunstjes zitten te verlenen.

 2. Eerlijk gezegd begin ik ook al te twijfelen aan de oprechtheid van Poetin en zijn trawanten. Hoe men het ook bekijkt is dit in mijn ogen weliswaar een gerechtvaardigde oorlog aangezien wat er in het verleden gebeurt is. In hoeverre echter is ook dat verleden ‘gefabriceerd’ ,weet ik niet want ik heb nog géén enkele ‘leider’ ontmoet die ook maar het minste met het volk inzit! Ik ben in totaal 32 jaar in de lokale politiek ( 2 partijen) bezig geweest en totaal ontgoocheld gestopt door het gedrag van de ‘hogere regionen’ van de politiek. En ja, er zijn machten hoger dan de politiek die wij ons moeilijk kunnen voorstellen, hoe kan het ander dat 185 ‘fuhrers ‘ van landen op één seconde allemaal in de houding sprongen voor ‘iets’ dat ze moesten verspreiden welk als doel had hun volk om te brengen! Dat ‘iets’ was het sars-cov2 pathogeen (géén virus). Daarom spreek ik over een democide!

  • @Rob(Ik lees constant in de telegraaf dat Rusland aan het verliezen is.Hoe is het nu eigenlijk.)

   Ik zie alleen maar 1 ding, en dat is dat het Volk, wereldwijd alles maar dan ook alles aan het verliezen is.
   En vrijheid maakt je mens, en die zijn we stukje bij beetje aan het verliezen. En iedereen slaapt verder. Zzzz

 3. Eerst was het iedere dag Corona op tv, krant en radio en van de een op andere dag iedere dag Oekraïne, dag in dag uit. Op de site van Martin Vrijland word geschreven dat ze een paar steden hebben ontruimd en de bevolking naar Europa hebben gestuurd, om vervolgens deze steden te gebruiken als decor voor de zogenaamde oorlog in de Oekraïne, wat moet je nog geloven, ik weet het niet meer.

 4. Beste mensen

  Het begint er Langzaamaan uit te zien als Putin Ossama de Ladder & de Toenmalige Amerikaanse Opponent

  Mocht het Baiden niet uitkomen dan worden er in dit geval helaas over en weer met bommen naar elkaar gegooid

  Onschuldigen worden het hoofd op hol gepraat
  Zoals
  Wij Goed & Hunn die daar SSlecht
  Over en weer met stront gooien
  Vervolgens de dood in gejaagd

  Hoop dat de burgers hier snel achter gaan komen
  Vervolgens de leiders van wapens voorzien en tegen elkander laten uitvechten hun gevecht
  De Burgers hoeven de vuile was voor die Crimineelen op hoog niveau echt niet op te knappen

  Laat hun de eigen rotzooi maar zelf opruimen

  We kunnen de Indiase Minister president heel vaak als vuilnisman zijn Rommel zien opruimen ook in Animatie film clipjes
  Nu al die andere leiders nog

  Dank U

  • Beste Mensen

   Geen van Baiden
   Maar inzicht van het Zijns staat

   Hoop dat een iedereen inzicht gaan verkrijgen
   Dus Inclusief alle Dictatoren
   De namen hoeven niet opgesomd te worden
   U allen kennen die 1%

   Dank U

 5. Beste Mensen

  Geen van Baiden
  Maar inzicht van het Zijns staat

  Hoop dat een iedereen inzicht gaan verkrijgen
  Dus Inclusief alle Dictatoren
  De namen hoeven niet opgesomd te worden
  U allen kennen die 1%

  Dank U

 6. …ondertussen hebben de Russen wel weer een Oekie leger van een slordige 70.000 nagenoeg omsingeld….die mogen kiezen: dood of overgave..

 7. Ondertssen heeft CNN weer een seniele zeer overjarige generaal opgegraven, die zegt dat de Oekies duidelijk aan het winnen zijn.

  personelijk ben ik wantrouwend over die explosies in de Krim; denk dat USA toch die lange afstands raketten heeft geleverd……

 8. Maar ook RU maakt fouten.
  Er komen zware wapens binnen; kost doden aan Russische kant.
  RU moet de infra structuur waar dat spul binnenkomt vernietigen.
  Spoorlijnen die RO, Polen ingaan, luchthavens, havens.
  Bij voorkeur schepen op zee afzinken–is het makkelijkste.

  twee: de regeringsgebouwen in Kiev met overkill palt gooien, paar Daisies of zo….

  De oorlog bekorten spaart veel burgers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in