Pixabay

Het is oké om toe te geven dat u zich hierin vergist hebt. Het is oké om van gedachten te veranderen.

Het is oké om toe te geven dat u ongepast hebt gereageerd op het nieuws over wat er op 7 oktober is gebeurd en dat u sommige Israëlische reacties hebt bepleit die u niet had moeten bepleiten, schrijft Caitlin Johnstone.

Het is oké om toe te geven dat u verkeerd was om te juichen toen de bommen op Gaza begonnen te landen.

Het is oké om toe te geven dat u het mis had over het langdurige debat over Palestijnse rechten.

Het is oké om toe te geven dat u sommige dingen online hebt gedeeld waar u nu spijt van hebt.

Ik zeg dit omdat er waarschijnlijk veel pro-Israël mensen zijn die kijken naar wat er in Gaza gebeurt en zich daar een beetje dissonant over beginnen te voelen. Alsof ze misschien toch aan de verkeerde kant staan.

En ik wil u geruststellen dat u uw standpunt hierover kunt veranderen. Het is heel goed en normaal om dat te doen.

We maken allemaal fouten. We gaan allemaal door perioden waarin aspecten van ons wereldbeeld gevormd worden door onjuiste informatie die we van anderen hebben gekregen. Ik weet dat ik dat heb gedaan. Dat heeft iedereen.

Het is niet erg om fouten te maken, u hebt alleen de verantwoordelijkheid om ervan te leren en uw koers te corrigeren nadat u hebt geleerd dat u het bij het verkeerde eind had. Dat is waar het bij volwassen zijn om draait.

U hoeft niet publiekelijk toe te geven dat u fout zat als u dat niet wilt. U hoeft het zelfs aan niemand toe te geven als dit allemaal privé en intern voor u was. Maar u hebt wel de verantwoordelijkheid om de schade die u hebt aangericht toen u zich in dit alles vergiste, ongedaan te maken.

  Israël kan strategische nederlaag tegemoet zien, zegt Pentagon-chef

Als u voor het bloedbad in Gaza hebt gejuicht, dan moet u nu voor vrede gaan pleiten.

Als u materiaal hebt gedeeld dat deze aanval ondersteunde, dan moet u nu beginnen met het delen van materiaal dat er tegen is.

Als u uw kinderen of andere jonge, beïnvloedbare mensen die naar u opkijken, hebt geleerd om te steunen wat Israël doet, dan moet u hen nu het tegenovergestelde leren.

Als u dingen tegen uw familie en vrienden hebt gezegd die hun steun voor deze genocidale slachting kunnen hebben gevoed, dan moet u nu het tegenovergestelde standpunt naar voren brengen.

We leren allemaal al doende. Niemand heeft het allemaal door; degenen die denken dat ze dat wel hebben, behoren meestal tot de meest onuitstaanbare en onvolwassen mensen die u ooit zult ontmoeten. Het is prima om fouten te maken, en het is prima om om te keren zodra we onze fout erkennen.

Het is geen misdaad om bedrogen te zijn. Het is niet kwaadaardig om bedrogen te zijn. Het zou alleen moreel verkeerd zijn als u in uw fout zou blijven volharden nadat u erachter bent gekomen dat u fout zit.

U kunt alleen maar uw best doen. Maar u kunt uzelf niet eerlijk wijsmaken dat u uw best doet als u van binnen een knagend gevoel hebt dat u het bij het verkeerde eind hebt en toch niets doet om het eerlijk en integer aan te pakken.

We kunnen allemaal iets doen om een einde te maken aan deze verschrikking. Niemand van ons kan het in zijn eentje, maar we kunnen allemaal een klein beetje doen. Spreek u uit in elk medium waartoe u toegang hebt, woon demonstraties bij, praat met uw vrienden en geliefden, en help zoveel mogelijk ogen te openen voor de realiteit van wat er gebeurt.

  Hezbollah schakelt Israëlische radar uit met nieuwe geavanceerde raket van Iraanse makelij (Video)

We worden allemaal wakker, ooglid voor ooglid.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Musk geeft angstaanjagende waarschuwing: “We slaapwandelen in WO3”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël bestookt Gaza met Amerikaanse “zware” bunkerbommen. Erdogan spreekt van nieuwe oorlog tussen de Halve Maan en het Kruis
Volgend artikelCV19 mRNA-vaccins waren bedoeld om mensen te schaden en te doden – Dr. Michael Palmer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Dan is het zeker ok om onpartijdig te zijn.
  Persoonlijk heb ik nooit gejuicht om welke doden dan ook.
  Maar ik ga ook geen mensen helpen die mij als atheist en die andersgelovigen als natuurlijke vijand zien.
  Zeer zeker niet nu die Turkse Sultan weer begint over een oorlog tussen halve manen en kruisen.
  Om later dom te kijken als ik een mes in de rug voel.
  Dus ze zoeken het zich maar allemaal uit.

 2. Ik heb erover gezwegen en dit is mijn eerste reactie hierover.
  Er zijn maar twee oplossingen mogelijk waarvan er slechts één het voortbestaan van een Joodse staat inhoudt.
  De twee-statenoplossing, dus het ontruimen van alle nederzettingen op de westelijke Jordaanoever, een apart statuut voor Jeruzalem, een viaduct van westelijke Jordaanoever naar Gaza, het uitbouwen van Gaza als zeehaven en uiteraard het terugtrekken van het IDF achter de officieel erkende grenzen. Alleen dan kan een Joods staat blijven bestaan naast een Palestijnse.
  De éénstaat-oplossing waarbij alle inwiners van het hele land, zowel Palestina en Israël, de nationaliteit en stemrecht krijgen, verkiezingen waarna het nieuwe parlement het samenleven moet regelen. Dat parlement zou dan de naam en de vlag van het hele land naar Palestina wijzigen, verdwijnt de Joodse staat en worden de Joden een minderheid inj Palestina.
  Geen van de twee oplossingen zal gebeuren en het conflict zal blijven aanslepen, het moorden zal blijven doorgaan.
  Eerlijk gezegd kan het mij als Europeaan niet schelen, de mensen ginder moeten zelf maar zien samen te leven. Daarom neem ik geen standpunt in want in 2014 leerde ik al dat de ene partij je dan in het andere kamp stopt en de andere partij je in het ene kamp zet. Wel ik sta niet een de ene of de andere kant. Het is een ver buitenland dat me steenkoud laat en het lot van de bewoners laat me onverschillig. Al dat vlaggenzwaaien, met buitnlandse vlaggen dan nog wel, is zinloos en dom.
  Vandaar zwijg ik er meestal maar over. Ja, ik ben hier echt neutraal in. Voor mij is Jeruzalem niet meer dan een lelijke puist op het gezicht van de wereld.
  Overigens heeft er in duizenden jaren geschiedenis nooit een Joodse staat langer dan tachtig jaar bestaan.
  Omdat de plaatselijke volkeren elkaar altijd al naar het leven hebben gestaan. Duizenden jaren al. De enige periodes met vrede waren onder buitenlandse bezetting zoals door de Romeinen of de Ottomanen die de plaatselijke gewoonten gewapenderhand onder de knoet hielden.
  Ze zijn weer bijna aan hun record, de Joden. Zal het record gebroken worden? Come and see in 2028!

  • Beste PJ,
   Je schrijft:

   ” Ja, ik ben hier echt neutraal in. Voor mij is Jeruzalem niet meer dan een lelijke puist op het gezicht van de wereld “.

   Een waardeoordeel is niet neutraal.

   • Toch wel, in het conflict ben ik volkomen neutraal. Als dat zootje ongeregeld ginder wil vechten om die lelijke wrat (zweer, etterbuil, enzovoort) waar ooit een barbaar zijn eigen kind wou offeren, dan doen ze dat maar, zolang ze ons er buiten houden. Maar ze houden ons er niet buiten. Dus sta ik aan de kant van de Assyriërs, Babyloniërs, Egyptenaren, Romeinen en Ottomanen. In het bijzonder de Romeinen uiteraard. Want het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat de Semitische barbaren (Arabieren zijn ook Semieten) hun conflict exporteerden tot bij ons.

  • Israel is niet meer dan een strategische plaats voor de nato om raketten en een basis op te plamaaien. Voor de rest zijn de joden en Palestijnen. Gewoon kanonnenvoer dat gemist kan worden. Dat is de koude waarheid, amerika had een grote uitvalsbasis nodig met engeland en noemde het jodenland en maakte er een joden isseu van. Ze hadden daar ww2 voor nodig om dit te bewerkstelligen voor ww3 waar ze de moslims willen uitroeien en onderwerpen zodat eindelijk iedereen uit de hand van de klote askhanazi joden vreet. Maar gelukkig gaat die natte droom niet door. Helaas wel ten kosten van veel kanonnenvoer.

   • Ik haat dat woord kanonnenvoer! We hebben het hier over burgers die gestorven zijn omdat globalistische cabal engnekken meer macht/land/grondstoffen willen. Veel van die burgers die gestorven zijn zijn kinderen en andere mensen die helemaal geen oorlog willen en daar ook niet aan mee werken. We kunnen ze op z’n minst met respect benoemen (niet alleen in deze oorlog, ik lees dit vreselijke woord al langer)

    • Beste Sandra, ook de Israëlische burgers hebben liggen pitten terwijl hun regering de meest verschrikkelijke Covid dwang uitoefende! Zoals vele in o.a. Europa dat ook toestonden. Dat tuig zit er nog, ook bij ons in Europa en is NIET te vertrouwen. Dus …. neem maatregelen voor jezelf en je gezin is de les voor ons en voor hen, of op een moment ga je er aan. Het is niet anders❗️Deze oorlog is ook die van ons maar we hebben wat meer tijd om ons voor te bereiden. De zelf verklaarde elite moet duidelijker gedefinieerd worden (redactie) Rommel! Schemaatje maken?

  • PJ 12 uur 29; Een tweestaten oplossing is volslagen onmogelijk. In 1996 waren er verkiezingen in Gaza welke met overmacht gewonnen werden door HAMAS. De kiezer moet geweten hebben waar Hamas voor stond; de totale vernietiging van Israel en zijn bewoners. Laatst nog stonden de Gazanen op straat te dansen toen ze hoorden dat er al zoveel Joden vermoord waren, de gruweldood stierven, tijdens de inval van Hamas in Israel. En met wat voor recht eisen diegenen die zich Palestijnen noemen Israel op. Palestijnen is een verzonnen naam. Diegenen die in het verleden naar Gaza trokken waren in hoofdzaak Jordaniers en andere Arabieren uit de regio. Er moet wel gezegd worden dat Netanjahu de oorlog uitlokte. Zelfs de befaamde Mossad was opeens stokdoof en het leger greep pas uren later in. Ook de technisch zeer hoogstaande grensbewaking die nog nooit geweigerd had deed het tijdens de inval opeens helemaal niet meer. Geloof de leugen maar niet dat de – Palestijnen – er in geslaagd waren de totale grensbeveiliging onklaar te maken.

 3. Ik vind dat er een land moet zijn voor de Europese Joodse bewoners die de holocaust overleefden, ook voor hen die naar het beloofde land toekwamen van buiten Europa, de bedoeling toen was ook dat er 2 landen zouden komen, ik doe dus niet mee met het anti Israelverhaal of het pro Palestina verhaal, ik erken de Israelische staat, die staat is echter een zionistische Staat en die erkent slechts de Joodse identiteit, voor de niet Joden is er geen enkel bestaansrecht en bovendien is dat 2e land er nooit gekomen naast Israel, het Palestina is er niet en dat Palestijnse volk heeft 1 geen eigen land en ook gelijke rechten hebben zij niet onder het apartheidsregime van die Zionisten in Jeruzalem.
  Het gaat niet om of Fatah of de Hamasmensen het gaat om het systematisch ontkennen dat er een Palestijns volk is, en dat volk heeft net als die Joden daar in die regio recht op een bestaansrecht, de Nederlandse regering en hun sprekers ( de overgrote meerderheid in de VN niet gelukkig) zijn echt blind en doof, je mag de Gaza gewoon oneindig blijven bombarderen, geen staakt het vuren, 8000 doden inmiddels, maar ze mogen nog effe doorgaan hoor die zionisten, zelfs artsen zonder grenzen roept op tot een staakt het vuren maar onze regering niet hoor, wat moet je met dit soort mensen, ik weet het wel maar ik schrijf het niet!

 4. Deze middag , na het winkelen ,iets gaan drinken in mn kroeg , behoorlijk druk , kleine groepjes vrolijke mensen, TV scherm staat aan met ondertitels , 13 uur VRT nieuws, VRT was altijd al pro palestina, expliciete beelden dus van de bombardementen met mensen en kinderen die dood of levend uit het puin gehaald worden, ondertussen schatergelach van de vrolijke stamgasten, het contrast kon niet groter zijn ….WALGELIJK vond ik het ….maar wie ben ik …

 5. Eigenlijk kunnen zowel de joden als de palestijnen mij weinig schelen, ik heb meer compassie met zowel de zuid Afrikaanse en Rhodesische boeren die van hun land en bezittingen verdreven zijn door de elite met behulp van links tuig.

 6. Het lijkt helemaal niet oké om te switchen van een ‘goedkeuren’ van staatsterreur naar het aanhangen van verzetsterreur, of omgekeerd.
  Kwaad net kwaad vergelden is -waar dan ook- altijd FOUT. Een geweldspiraal van bloedwraak kent uiteindelijk alleen verliezers, terwijl een oplossing voor de onderliggende problemen alleen maar verder uit het zicht raakt.

  Wat op meerdere plaatsen in de wereld gebeurt is een grote blamage voor de z.g. ‘beschaving’. Omwille van (vnl. etnische) verschillen gaan volksgroepen elkaar nog steeds met knotsen en speren te lijf. Terwijl speciaal opgerichte vredesorganisaties, zoals de VN, verlamd door eigen partijdige tegenstellingen, doelloos aan de kant staan.

  Zullen de gevolgen van de steeds sterker wordend krachten van de natuur ons eraan herinneren dat de mens juist zijn overeenkomsten moet mobiliseren om overeind te blijven, of vechten we desondanks als blinde idioten tot het bittere einde over onderlinge verschillen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in