Miljoenen Oekraïners zullen een nachtmerrieachtige oudejaarsavond tegemoet gaan nu Rusland zijn grootste raketaanval sinds het begin van de oorlog heeft uitgevoerd en daarbij energie-infrastructuur en militaire doelen heeft getroffen. De Russen legden vooral de nadruk op het lokaliseren en vernietigen van Oekraïense luchtverdedigingssystemen, bericht WarNews24/7.

De aanval begon eergisteravond rond 23.00 uur plaatselijke tijd en werd gisteren voortgezet met opeenvolgende golven raketten die Oekraïense doelen troffen.

Sirenes klonken die ochtend minstens 5 uur lang, een van de langdurigste alarmen, in heel Oekraïne.

Het begin werd eergisteren gemaakt door zwermen Shahed-136 kamikaze drones en gisteren werden 120 raketten afgevuurd die energie- en militaire doelen, luchtverdedigingssystemen en concentraties van Oekraïense strijdkrachten troffen.

De Oekraïense opperbevelhebber, V. Zaluzhny, zei dat Rusland een combinatie van Kh-101, Kh-555, Kalibr en aangepaste S-300 raketten lanceerde. Tegelijkertijd namen Shahed-131/136/ Geran-2 drones deel aan de aanval. Russische Tu-95M en Tu-22M3 strategische bommenwerpers lanceerden Kh-22, Kh-32, Kh-31P raketten. De bommenwerpers opereerden vanuit gebieden in Rostov en vanuit de Kaspische Zee.

Vooral Odessa, Kiev, Lviv en Kharkiv werden zwaar getroffen. In Kharkiv werd het belangrijkste transformatorstation van de stad vernietigd, net als in Kiev, terwijl ten minste 5 raketten energiefaciliteiten in Odessa troffen.

Lviv burgemeester Andriy Sadovy zei dat 90% van de stad zonder elektriciteit zit en elektrisch vervoer niet werkt.

Volgens de regionale gouverneur van Odessa zitten 1 miljoen burgers zonder stroom omdat het transformatorstation Usatovo werd vernietigd.

Momenteel werkt de metro niet in Kiev en Kharkiv en in vijf andere regio’s is het spoorvervoer stilgelegd. Ook in Ivano-Frankivsk deden zich explosies voor.

Video’s bekijken

Rusland hamert Oekraïne

De explosies vonden plaats in:

– Kiev
– Regio Kiev
– Regio Kharkiv
– Nikolajev
– Odessa
– Odessa Oblast
– Dnepropetrovsk
– Oblast Dnepropetrovsk
– Ivano-Frankivsk
– Lviv
– Khmelnitsky
– Vinnytsia

Stroomuitval:

– Kiev
– Kharkiv
– Lviv
– Odessa
– Zhitomir
– Regio Poltava

Problemen met de watervoorziening in:

– Zaporizja
– Odessa

▪️ Er zijn ten minste vier raketinslagen in Kiev bekend. Een industriële onderneming in het Goloseevsky gebied, een onbekend object in het Darnytskyi gebied en een S-300 luchtverdedigingssysteem werden geraakt.

▪️ In de regio Odessa werden minstens 5 treffers geteld. Eén raket raakte de luchtverdedigingspositie in de regio Aleksandrovka. De 160e Luchtdoelartilleriebrigade van de Oekraïense Strijdkrachten bevindt zich relatief dicht bij Radostnoye.

  SITUATIERAPPORT 21/05/23: Bakhmut gevallen, Artemovsk herrijst. Wat is de volgende stap?

Er werd een treffer geregistreerd in het 330 kV-station Usatovo. In het dorp werden ook explosies gehoord. Kotovsky.

▪️ Minstens 5 treffers in Charkov. Elektrisch vervoer, waaronder de metro, is in de stad volledig stilgelegd en verwarming, warm en koud water zijn in sommige gebieden verdwenen.

Een van de doelen was waarschijnlijk de CHPP-3 bij de Turboatomfabriek in het district Nemyshlyansky.

Het is zeer waarschijnlijk dat de werkplaatsen van Turboatom zijn getroffen. Omwonenden meldden vier aankomsten van raketten in het gebied.

Er zijn raketten gezien die over Ternovitsa vlogen, vlakbij het trainingscentrum Yavoriv, waar buitenlandse huurlingen worden opgeleid.

▪️ In de regio Ternopil zijn ten minste twee treffers gemeld. Er is een 330 kV-station Ternopilska en een reparatie-eenheid in het gebied.

▪️ Lokale bronnen meldden explosies in een niet nader genoemde faciliteit in Nikolaev.

Tegelijkertijd lanceerden Russische troepen MLRS-aanvallen vanaf het grondgebied van de regio Kherson in Ochakov.

▪️ Inwoners van de regio hoorden explosies bij Mirgorod in de regio Poltava, waar zich het militaire vliegveld van de Oekraïense luchtmacht en het gelijknamige 330 kV elektriciteitsstation bevinden.

▪️ Een raket heeft een object geraakt in de regio Chernihiv.

Video bekijken

Regen van 120 Russische raketten

Rusland heeft een van zijn meest grootschalige raketaanvallen uitgevoerd sinds het begin van de oorlog. Mykhailo Podolyak, een adviseur van de Oekraïense president, beweert dat er meer dan 120 Russische raketten zijn afgevuurd, hoewel het Oekraïense leger zei dat het 54 van de 69 door Rusland afgevuurde raketten heeft weten neer te schieten vanaf de ochtendvroeg 29/12.

Volgens onbevestigde berichten van Oekraïense functionarissen zijn veel van deze raketten (drones – kamikaze) gelanceerd vanaf Wit-Russisch grondgebied, terwijl de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, sprak van een barbaarsheid die alle redelijkheid te boven gaat.

In een bericht riep de gouverneur van de regio Kiev, Oleksiy Kuleba, de burgers op om naar veilige plaatsen en schuilplaatsen te gaan.

Video’s bekijken

Massale aanval op Oekraïense militaire faciliteiten – Kharkiv werd hard getroffen

Volgens informatie voerden Russische rakettroepen, luchtmacht en artillerie talloze aanvallen uit op militaire installaties van de strijdkrachten van Oekraïense strijdkrachten.

  De terroristische aanslag op de Krimbrug kan een game-changer zijn in het Oekraïense conflict - Tactische kernwapens kunnen binnenkort worden gebruikt voor zelfverdediging

Zoals opgemerkt, heeft een dergelijke massale aanval op militaire faciliteiten achter de linies van de Oekraïense strijdkrachten tot nu toe niet plaatsgevonden.

Tegelijkertijd werden verschillende infrastructuren in de regio Kharkiv getroffen. Het hoofd van het regionale bestuur, Oleg Sinegubov, kondigde de vernietiging aan van een energie-infrastructuur in het Sloboda-district van de stad.

Oleg Sinegubov maakte bekend dat de fabriek “Turboatom” in Kharkiv , waar de eenheden van de strijdkrachten zijn gevestigd, is getroffen. De metro van Kharkiv werkt niet meer. Hulpdiensten zijn actief op plaatsen waar raketaanvallen hebben plaatsgevonden.

Kort daarna meldde het hoofd van het departement van de Donetsk-regio, Pavel Kirilenko, schade aan de belangrijkste gasleiding in de regio Kharkiv. Dit resulteerde in het begin van noodstroomonderbrekingen in de regio.

Raketten raakten militaire installaties in Kramatorsk, Slavyansk, Artemovsk en Druzhkovka.

Volgens voorlopige aanwijzingen bestookt het Russische leger militaire doelen achter de linies van de Oekraïense strijdkrachten met uiterst nauwkeurige wapens.

Video bekijken

Het Russische leger heeft de Oekraïense luchtverdediging misleid

Het is al bekend dat de Russische raketten niet alleen de energie-infrastructuur treffen, maar ook de posities van de luchtmacht. Er werden valse luchtdoelen gebruikt om de luchtverdedigingssystemen te misleiden.

Nadat de posities van de luchtverdedigingssystemen waren gedetecteerd, werden er onmiddellijk raketaanvallen op uitgevoerd.

Op deze manier werden de posities van het luchtverdedigingssysteem in de omgeving van Odessa vernietigd.

Video bekijken

40% van Kiev zonder elektriciteit

Door de raketaanvallen van vandaag zit 40% van de huizen in Kiev zonder elektriciteit.

“40% van de consumenten in de hoofdstad zit zonder elektriciteit na de Russische aanval”, schreef Klitschko op de Telegram-app. Hij verzekerde dat de watervoorziening en verwarming in de hoofdstad soepel verlopen, behalve in flatgebouwen die geen elektriciteit hebben en waarvan de boilers op elektriciteit werken.

  De Oekraïne-mythe brokkelt af

Tegelijkertijd hebben de bevoegde autoriteiten in Odessa en Dnipropetrovsk de stroomtoevoer onderbroken in een poging de schade aan de energie-infrastructuur tot een minimum te beperken.

Volgens de gouverneur van Odessa, Maksym Marchenko, is de luchtverdediging erin geslaagd 21 Russische raketten neer te schieten.

Bekijk de video’s

Aankondiging van het Oekraïense ministerie van Defensie

Een van de meest massale raketaanvallen door Rusland sinds het begin van de oorlog wordt het door het ministerie van Defensie van Oekraïne genoemd, verwijzend naar de enorme “treffers” van vandaag met meer dan 120 raketten.

“De Russische terroristen hebben een van hun grootste raketaanvallen sinds het begin van de grootschalige invasie “gereserveerd” voor de laatste dagen van het jaar.

Ze dromen dat de Oekraïners oudejaarsavond zullen vieren in het donker en de kou.

Maar ze kunnen het Oekraïense volk niet verslaan,” zei het Oekraïense ministerie van Defensie in een verklaring.

De Oekraïense luchtmacht sprak vanochtend van “massale” Russische raketaanvallen op steden in het hele land, waaronder Kiev.

“De vijand valt Oekraïne op verschillende fronten aan met kruisraketten die vanuit vliegtuigen en schepen worden afgevuurd”, aldus de Oekraïense luchtmacht.

“Vanochtend lanceerde de agressor vanuit de lucht en op zee kruisraketten, op afstand bediende luchtdoelraketten en S-300 ADMS tegen energie-infrastructuurvoorzieningen in ons land”, schreef het hoofd van de Oekraïense strijdkrachten generaal Valery Zaluzny op de Telegram-app.

“Volgens voorlopige gegevens werden in totaal 69 raketten afgevuurd en 54 vijandelijke raketten neergeschoten,” voegde hij eraan toe.

Eerder had het Oekraïense voorzitterschap aangekondigd dat er 120 Russische raketten tegen Oekraïne waren afgevuurd. Om de een of andere reden hebben de Oekraïners het aantal veranderd en beweren ze dat ze er zelfs … 54 hebben neergeschoten!

Bekijk de video

Kaarten: De getroffen doelen


Bonus:

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

 

 


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onheilspellende vraag: Zullen de VS hun ondergang aanvaarden of de rest van de mensheid met zich meesleuren?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF beveelt publiek om “één keer per week of minder” te baden om de planeet te redden
Volgend artikelCher haalt uit naar ‘AntiVaxxers’ en geeft hen de schuld van haar ‘Major Bitch’ griepaanval
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Ken ’n ukrainse vrouw werrkt voor de thuiszorg, Daar alles ok, wat hier gezegd wordt is niet waar, was daar 2 wkn terug,Had daar vakantie genoten Hij, de pornactor goede leider én zoon van gegoede rijke familie, op haarwijze ’n schaap. PUTIN is evil , haar ,DENK IK, laatste x bij mij, was voor PUTIN

 2. Dit is het einde. Het is de laatste push om vredesonderhandelingen af te dwingen. Als er niet snel onderhandeling op gang komt volgt het platvegen. Er komt een DMZ, goedschiks of niet

 3. De msm zei toch in maart al dat de raketten op waren?… haha

  Blijft evengoed wel zielig voor al die ukkies daar, slachtoffer s van geopolitisch gevecht tussen Rusland en de US.

  Maar ja, de ukkies hebben 8 jaar lang toegekeken hoe hun nazi’s landgenoten de oostelijke provincies hebben gebombardeerd….

  Karma is a bitch

  ‘Wie de wapens oppakt om een ander te doden zal er zelf door worden omgebracht’
  Bron: De Bijbel

 4. Ik zit in de nachtdienst in de VS.
  Nu pauze, tv hier vertelt dat ‘de meeste raketten door Ukraine zijn tegengehouden, maar sommige kwamen door en troffen woningen in diverse steden’.
  Als dat (de msn dus) je enige bron van nieuws is dan is het geen wonder dat je gelooft dat Ukraine dit kan winnen.

  • Zelfde metde BBC. Als RU 70 raketten/drones stuurt, worden er alijd 55 van neergeschoten.
   Waarschijnelijk met pijl en boog.

 5. Het maakt niet uit wat je hiervan vindt, maar oorlog is altijd verschrikkelijk.
  Helaas is deze oorlog noodzakelijk geworden.
  En ik lees alleen maar meer goed nieuws.
  Hopelijk worden de SS-nato cabal satanisten nu wel compleet verslagen.
  Maar ja, dan moeten we hier nog puin ruimen, genoeg te doen.

 6. Amerika heeft vorige week weer voor miljarden aan wapentuig beloofd voor de ukrainers.
  Gezien de transport tijd, en vervoer van dit dodelijke spul, ……….. en de hevige dodelijk vernietigende aanvallen van de Russen op dit moment, BLIJFT ER GEEN UKRAINER MEER OVER OM DIT WAPENTUIG TE BEDIENEN. 😩

  Dit is ook een mogelijke oplossing van dit conflikt.

  Een andere oplossing zou PRATEN MET DE RUSSEN KUNNEN ZIJN MAAR DAT MAG ZALENSKY NIET WANT DAN WORDT HIJ DOOR ZIJN EIGEN MENSEN DOODGEMAAKT. ( dit hebben de nazis in Ukraine hem aan het begin van dit conflict heel duidelijk gemaakt )
  Dit hangt op het randje van WO3

  • Dat zelinsky door zijn eigen bevolking wordt gelynched na de oorlog denk ik ook. Zodra de bevolking beseft hoe ze zijn bedrogen, dat hun zoons en echtgenoten dood zijn of invalide. Dat de dienstplichtigen vertellen hoe zinloos hun bevelen waren, dan zal de bevolking genoegdoening eisen.
   Geen wonder dat de Oekraïnse leiding de oorlog nooit wil stoppen, zodra de oorlog stopt zijn zij hun leven nooit meer zeker.

   • Zalensky is een Puppet aangesteld door de Amerikaanse overheid, ik meen in 2014.
    Ook toen al was de Ukrainse legerleiding hier falikant tegen. Klitsky moest het volgens ukraine worden maar dat vond de USA geen goEde gespreks partner, ze hadden andere plannen. En nu is Klitsky de burgemeester van Kiev, dit mocht wel van Victoria Nuland ( en een andere hoge amerikaan , hier is een telefoon gesprek van te beluisteren op you tube ) Klitsky mocht GEEN PRESIDENT worden want hij zou te agressief/ dus niet acceptabel zijn voor het westen. ( hij is zo’n nazi leider )
    Dus werd de “ TV komiek “ Zalensky door Amerika aan gesteld, als president…❗️
    Die was ook acceptabel voor west Europa.

    Het leger en Klitsky wilden al meteen bij het begin van het huidige conflict Zalensky vermoorden maar hij heeft zichzelf eruit geklets door te zeggen ik kan en zal voor jullie voor wapens zorgen. Nou dat is hem aardig gelukt. Met zijn vele televisie toespraken….. Toen mocht hij aanblijven….. ik vraag mezelf wel af wat er zal gaan gebeuren als de wapens stoppen….. ( opraken ) of als alle manschappen dood zijn, ( het gaat momenteel snel met de doden, ) want in Kiev lopen nog wel een heleboel WOKE FIGUREN ROND MAAR DIE ZIE IK NOG NIET MET EEN GEWEER IN DE LOOPGRAVEN LIGGEN.
    Het is vreselijk dat er zoveel gewone Ukrainse mannen doodgaan, dit is niet nodig als ze gaan praten, ( EN DAT ZAL EENMAAL MOETEN ) maar dat kan en mag niet van de fanatiekelingen nazi’s wat dat zijn het echt❗️
    Zij strijden tot de dood en dat weten ze zelf….. behalve de “WOKE Kiev” figuren…..

    Overigens al vanaf de tijd dat de boef komiek Zalensky, president werd, zijn de conflikten in Donbas en Lugansk ( de oostelijke lands delen ) begonnen.
    Het neerschieten van De MH 17 is een triest dieptepunt in dit conflict.
    VERGEET DAT NIET…. TOEN AL HADDEN ZE RUZIE ( de leiding in Kiev en de mensen die in de Donbas en Lugansk woorden, Russisch spraken hun kinderen naar Russisch talige scholen stuurden enz enz ) EN VANAF 2014 totdat deze oorlog begon waren er al 15.000 UKRAINSE BURGERS DOOR HET EIEGEN UKRAINSE LEGER DOODGESCHOTEN…..
    Onder leiding van Zalensky…. Het is / was zijn leger…..ook toen…..die de eigen bevolking uitmoordde‼️
    Vergeet dat eens even niet……..‼️

    Dit is geen normaal leger maar een fanatieke naziclub….
    Er zijn you tube fimpjes waarin “ kinderkampen al la Hitler jügend kampen te zien zijn. Inclusief de Hitler groet.
    En vele nazi ‘ conforme situaties zijn bij de opleiding van de zogenaamde militairen terug te zien. Dit alles voor het begin van dit huidige conflict.

    Dan is er nog een groot civiele schandaal, doordat Amerika het in de Ukraine voor het zeggen had, zijn er 16 of 18 biologische laboratoria ( vergelijkbaar met Wuhan ) in de Ukraine geïnstalleerd door de USA ( Putin had dat liever niet ( biologische oorlogs mogelijk heden aan zijn grens ) dus al zeer in het begin heeft hij deze “ opgerold “ en heeft de VN Veiligheids raad hierover vergaderd. En Ukraine aangeklaagd, maar de wereld opinie vergeet snel en is nu eenmaal anti Rusland; maar persoonlijk denk ik dat Rusland recht van spreken en vechten heeft. Misschien is het wel een beetje te laat begonnen…..

    Nog een heel smerig spel.. wat velen vergeten zijn……
    Ukraine is een rijk land, en het zoontje van de toenmalig Vice president Biden ( JUIST ❗️ZOON VAN DE HUIDIGE PRESIDENT JOE BIDEN ❗️) heeft zich zonder enige kennis van ( gas, wel geld ) zaken INGEKOCHT IN HET UKRAINSE GAS BEDRIJF BURISMA. En pa Joe Biden deelde voor 10% Mee in de verdiensten van zoontje Hunter terwijl hij Vice president was onder Obama . Het gaat hier om vele miljoenen die Hunter Biden voor zijn familie heeft binnen gesleept uit het land Ukraine……. SNAPPEN WE NU DE AMERIKAANSE WAPENLEVERANTIES ❓❓
    Pas nu begint men in Amerika hier wat oog voor te krijgen want eerst moest Trump weggewerkt worden.
    Maar volg het USA nieuws maar over de Biden laptop…..
    SCHANDELIJK ‼️!
    HET IS EEN GROTE BEERPUT WAAR AMERIKA VOLOP AAN DEELNEEMT EN DAAROM MOETEN WIJ ALS EUROPEANEN GEEN ILLUSIES HEBBEN DAT WE DIT KEER DE OORLOGSDANS ZULLEN ONTSPRINGEN….. ‼️
    ZONDER SCRUPULES ZIJN WIJ HET SLACHTOFFER ALS HET AMERIKA ZO UITKOMT. ‼️
    AMERIKA GAAT OVER LIJKEN EN OF ZE MET EUROPA NU NAVO BONDGENOTEN ZIJN OF NIET WIJ LIGGEN TOEVALLIG GEOGRAFISCH IN DE WEG EN WE ZULLEN DIT VOELEN OOK.
    We kunnen alleen maar hopen en bidden dat het goed afloopt.
    Maar als ik Rutte hoor zeggen “ wij moeten deze oorlog winnen” dan weet hij niet waar hij het over heeft, dan is hij niet mijn premier…… maar een WEF er…….. en dan zal hij het misschien overleven maar grote delen van Nederland zullen worden weggevaagd.
    Want Putin is dit echt zat en die gaat door en is in het UITERSTE GEVAL ( zoals hij zelf zegt …als ons land in zijn bestaan bedreigd wordt ) een nucleaire mogendheid.

   • Dat denk ik ook. Zelensky beleeft geen overwinnin….hij gaat niet rentenieren van het miljard wat hij inmiddels opgestreken heeft.
    Van sommige mensen weet je het gewoon dat ze niet oud worden. Die hebben al hun energie al te vroeg opgebruikt..

 7. Alle landen die hulp aan Oekraïne blijven sturen maken zich schuldig aan genocide.

  Deze oorlog was al vanaf dag 1 door Oekraïne verloren.

  Je kunt zien dat politici geen ene moer om mensenlevens geven !

  Ik spuug dan ook op iedere domme soldaat die zich laat gebruiken om de elite meer geld en macht te laten werven.

  Hoe dom moet je zijn om dienst te nemen en jezelf te laten doden, je gezin in armoede en ellende te storten allemaal om de elite en banken meer geld en macht te laten krijgen over het gewone volk.

  Banken financieren beide partijen. Banken zijn erbij gebaat dat een oorlog lang duurt. Banken verdienen vet aan de oorlogs LENINGEN !!!
  Maakt niet uit of ze winnen of verliezen die leningen moeten toch terugbetaald gaan worden.

  ZONDER SOLDATEN GEEN OORLOG !!!!!!!!

 8. Ja ik denk dat de kerstman aan putin heeft gedacht en hem vele raketjes heeft gegeven om mee te spelen . Doekies hebben 8 jaar en zelfs nu nog alles verspild aan de burgerbevolking van de donets en nog snappen ze niet dat je daar geen oorlog mee wint.

 9. Treurig, bijzonder treurig, als je bedenkt dat je als mens een zeer bijzondere ervaring meemaakt met het menselijke bewustzijn, en op een prachtige planeet, met alles wat je nodig hebt, maar helaas zien de meesten dat niet. Wat ging er fout?

 10. Binnenkort heeft Poetin gewonnen. Dat is zeker.

  Hij zal alle maatregelen nemen, om te voorkomen dat de Oekies nog ooit een bedreiging gaan vormen.
  Dus; geen leger, wapens innemen of vernietigen, ook van politie, grondgebied van oekieland klein maken.

  net als Hongarije in 1918. Transilvanie ging naar Roemenie.
  ——————-
  maar waar ik nieuwsgierig naar ben: hoe zullen de Pooltjes in de komende dagen/weken reageren, nu ze zien, dat ze in een gehaktmolen zitten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in