Foto Credit: Expose-news.com

In een podcast van Tom Nelson besprak professor David Dilley zijn visie op de opwarming van de aarde en het belang van het begrijpen van de natuurlijke klimaatcycli van de aarde.

Hij benadrukte dat de huidige opwarmingscyclus de eerste keer is dat er instrumentgegevens beschikbaar zijn en dat er in de loop van de geschiedenis van de aarde meerdere opwarmings- en afkoelingscycli zijn geweest, schrijft Rhoda Wilson.

“Tegen 2030 zal de opwarming van de aarde voorbij zijn,” zei hij.

Prof. Dilley is meteoroloog, klimatoloog, paleoklimatoloog en voormalig NOAA National Weather Service meteoroloog. Hij is de oprichter en CEO van Global Weather Oscillations (“GWO”), een bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling van technologie voor het voorspellen van natuurlijke klimaat- en weerscycli.

Hij heeft 54 jaar ervaring, variërend van de luchtmacht tot de NOAA National Weather Service en GWO. Als senior onderzoekswetenschapper en voorspeller voor GWO ontwikkelde Prof. Dilley de ClimatePulse Technology op basis van geomagnetische cycli van de aarde, maan en zon, en hoe deze cycli overeenkomen met historische, hedendaagse en toekomstige klimaat- en weercycli.

Hieronder vat Joel Smalley de presentatie van Prof. Dilley samen op de Tom Nelson Podcast die dinsdag werd gepubliceerd.

Geniet van iedere minuut

Door Joel Smalley

De aarde is momenteel lekker warm. Deze warmte is bevorderlijk voor overvloedig leven, onder andere dankzij optimale kooldioxidegehaltes die het plantenleven in stand houden. Kijk eens om je heen – lijkt het alsof deze weelderige, groene planeet stervende is?

Intuïtief (en empirisch) is het leven op aarde minder goed als het kouder wordt. Helaas kunnen we er niets aan doen behalve toekomstige generaties (twee of drie) voorbereiden met het beste bewijs dat we kunnen verzamelen, in plaats van onwetende, politieke dogma’s over onophoudelijke, irrationele opwarming van de aarde.

  Windturbines-wieken kunnen niet worden gerecycled - vervuilen grote stukken land

Spoiler alert!

Hier volgt een beknopte wetenschappelijke analyse van wat wel en wat niet klimaatverandering veroorzaakt:

 • De zon doet het.
 • De maan doet het.
 • De oceanen doen het.
 • De polen doen het.
 • Door de mens veroorzaakte kooldioxide niet.

Wie zegt dat?

Professor David Dilley is een zeer ervaren meteoroloog die deze informatie gratis deelt, niet omdat hij ervoor betaald wordt en ook niet omdat zijn broodwinning er indirect door beïnvloed wordt.

Wat domineert klimaatverandering?

De zon. Dat is duidelijk. Hogere temperaturen overdag in vergelijking met ’s nachts en de zomer in vergelijking met de winter is een beetje een aanwijzing.

Meer specifiek is het de relatie van de aarde met de zon die wordt bepaald door haar elliptische baan en variabele kanteling.

Deze twee factoren zorgen voor regelmatige cycli van veranderingen in de temperatuur op aarde en zijn al enkele honderdduizenden jaren waargenomen.

Volgens deze cycli naderen we echter waarschijnlijk de piek van het mooie warme weer, de zesde en kleinste warme cyclus van de afgelopen achtduizend jaar. De komende decennia zal het onaangenaam koeler worden.

Wat veroorzaakt klimaatveranderingen op kortere termijn?

De maan. Nogmaals, intuïtief. We accepteren de invloed van de maan op de getijden. Stel je voor dat je gelooft in een verre kracht die zo sterk is dat hij oceanen kan verplaatsen en dat je niet gelooft dat hij enige andere invloed heeft op de activiteit op aarde – overstromingen, aardbevingen en vulkanische activiteit, bijvoorbeeld?

Hoe komen we eigenlijk aan een globale temperatuur?

Om één temperatuur voor de hele planeet te krijgen, moet je natuurlijk alle oppervlaktetemperaturen samenvoegen. Het probleem is dat meer dan 70% van de aarde bedekt is met water en dat de zeeën en oceanen in een ander tempo van temperatuur veranderen dan het land en dat verschillende delen van de planeet ook in een ander tempo van temperatuur veranderen.

  Amerikaans bedrijf ontwikkelt minimalistische kerncentrale

Hoe beïnvloedt de temperatuur van het oceaanwater de globale temperatuur?

Natuurlijke veranderingen in de temperatuur van het oceaanwater komen ook regelmatig voor (om de twee tot zeven jaar), bekend als El Niño wanneer het water abnormaal warm is (zoals onlangs) en La Niña wanneer het ongewoon koud is, wat nog gaat komen…

Hoe beïnvloeden de polen de globale temperatuur?

Opwarmings- en afkoelingscycli beginnen allebei in de polen. Het ijsvolume dicteert de temperatuur, meer dan dat het er het gevolg van is.

Maar iedereen weet dat kooldioxide op een “all-time” hoog niveau staat…

Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat dit kleine gas:

 1. De baan van de aarde rond de zon niet kan veranderen.
 2. De baan van de maan rond de aarde niet kan veranderen.
 3. De oceanen niet kan verwarmen.
 4. De vulkanische activiteit niet kan beïnvloeden.
 5. De opbouw van ijs op de polen niet kan beïnvloeden.

En iedereen met een beetje kennis weet het ook:

 1. Kooldioxide slechts 0,04% van de atmosfeer uitmaakt.
 2. De mens slechts 1% van de kooldioxide produceert en niet meer dan 20% heeft bijgedragen aan de toename in de afgelopen tijd.
 3. Het grootste deel van de toename in koolstofdioxide vrijkomt door opwarming van de oceanen, wat honderden en duizenden jaren na temperatuurstijging plaatsvindt, niet ervoor.
 4. Meer kooldioxide is veel beter voor de planeet dan te weinig.

Wie weet is koolstofvastlegging toch een goede zaak? Als de kinderen van onze kinderen het er maar weer uit kunnen halen als ze het de komende eeuwen koud en hongerig hebben!

  Wordt 1984 een realiteit? - George Orwell's waarschuwing aan de wereld

Dit is een samenvatting van ‘David Dilley: “Opwarming van de aarde zal dood zijn in 2030” | Tom Nelson Pod #216

Post Script

Met dank aan Great Fire of London voor het linken naar deze lezing, waarin ook wordt geconcludeerd dat er een koud tijdperk aankomt en daarmee de waarschijnlijkheid van slechtere leefomstandigheden…

Net Zero Watch: Professor Valentina Zharkova: Het magneetveld van de zon en het aardse klimaat, 5 november 2018 (94 min)


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Linksgroene klimaatleugen ontmaskerd: De waarheid is dat we op weg zijn naar een nieuwe ijstijdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelONDER DRUK: Nu de verdediging instort en zijn grondwettelijke mandaat ten einde loopt, annuleert de Oekraïense Zelensky alle buitenlandse reizen
Volgend artikelStudie: DNA-verontreiniging in COVID-vaccin van Pfizer overschrijdt 354 keer de toegestane limiet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Ik word schijtmoe van ingewikkelde lulverhalen. De waarheid is eenvoudig, leugens zijn vaak complexe verhalen.

  De waarheid is dat er bij nul co2, nul leven kan zijn. Nul co2 is de hoofddoelstelling van de satanisten. Of er nou een ijstijd of een opwarming komt… nul co2 = nul leven. Die opwarming of afkoeling is een cyclus, dat wij nul co2 proberen te realiseren is totaal onrealistisch en tegelijk is het een openlijke agenda om alle leven uit te roeien.

  En nu krijgen we dit soort uitleg. Eerst zouden we allemaal levend verbranden, nu gaan we allemaal doodvriezen??? Pfff… wat komt dat komt. Laat ze eerst maar eens stoppen met dat achterlijke chemtrailen wat ze 24/7 doen.

  • Hebben de Warmtepomp houders al elektrische kacheltje gekocht?
   In 2030, (na 6 jaar) wordt het koud, en dan wil iedereen een elektrisch kacheltje.
   Tegen die tijd kunnen de fabrikanten de hoge vraag niet produceren, er is een tekort, en de prijzen schieten door het dak.
   Een gewaarschuwd mens telt voor twee, niet meer zeuren straks hè, je bent gewaarschuwd..!!

  • luiheid is des duivels oorkussen. Dus dat je “schijtmoe” wordt van ingewikkelde dingen, dat heeft die cabal juist graag. Het leven is ingewikkeld. En dankzij die “ingewikkelde” uitleg kun je wel met zekerheid weten wat er aankomt. Ik vind het bijvoorbeeld niet onbelangrijk te weten dat er terug een lange strenge koude periode aankomt. (En dit gecombineerd met een hoge tax op fossiele brandstoffen, 3X hoera voor Europa!) In dit licht is het niet onbelangrijk dat er een nieuwe Europese elite komt die terug aansluiting vindt met een al vernieuwde Europees-Russische elite, zodat we een poort hebben naar het oosten. Hopelijk missen we die boot niet. En deze “ingewikkelde” materie kan de juiste ogen doen open gaan. Zoniet is het beter om te verhuizen denk ik. De vraag voor mij is: wanneer kies ik dat moment. Het probleem is dat ik gehecht ben aan mensen en plaatsen.

  • Man, waar maak je je druk om?
   De aanname dat de mens voor 1% het gehalte van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer bepaald….. 99% dus níet.

   Wanneer een vulkaan uitbarst komt in 1 dag een hoeveelheid CO2 in de lucht waar de totale mensheid een jaar over doet met auto rijden.

   Dus laat die stumpers lekker doorgaan met hun ideologie en geloof, ze bereiken er geen flikker mee!

  • Het is helemaal niet zo ingewikkeld hoor. De aarde heeft haar eigen cyclussen, net als de zon. Aan beide gaat de mens helemaal geen verschil maken.
   De aarde heeft diverse ijstijden gekend, sommige groter/langer dan andere, daar is ook al niks nieuws aan. Er is GEEN ENKELE astrofysicus die met droge ogen gaat beweren dat de zon nu een actieve cyclus heeft. Minder actieve zon = minder warmte = dalende temperaturen. Alweer niks ingewikkelds aan.

   De zon heeft een vrij vaste cyclus van 11 jaar (of 22, ligt eraan hoe je het bekijkt). Iedere 11 jaar draait het magnetisch veld van de zon om, dus na 22 jaar is het weer zoals het was.
   Momenteel hebben we een zwakke cyclus met minder activiteit, zoals op te merken aan het aantal zonnevlekken. De vorige was al relatief zwak (waardoor de opwarming ook zo ongeveer tot stilstand kwam) dus met nu weer een zwakke cyclus kunnen we rekenen op afkoeling.

   • Johan P mei 18, 2024 Bij 15:52

    Om de 11 jaar is een zonnevlekken maximum waar zendamateurs gretig gebruik van maken, een zonnemaximum is de periode van de grootste zonne-activiteit in de elfjarige zonnecyclus van de Zon. Tijdens een zonnemaximum verschijnen er grote aantallen zonnevlekken op het oppervlak van de Zon.

    • Trouwens in 2010 werd door waarnemers alreeds kennisgegeven dat het klimaat kouder werd, of ik dit met een korrel zout moet nemen dat valt nog te bezien, gezeik over het klimaat is net zoals het Convid-19 verhaal op steroïden.

  • Beste Theme mei 18, 2024 Bij 12:10

   Om te weten of iets een lulverhaal is , bijvoorbeeld ., heb je kennis nodig. Dus wil je over iets een gefundeerde mening hebben zul je je ergens in moeten verdiepen om erachter te komen wat waar en niet waar is , helaas voor sommigen. Dat kost tijd en de spreekwoordelijke bloed , zweet en tranen. Kennis leidt tot begrip. Kennis EN begrip leiden tot wijsheid.
   Met alleen je ‘ gevoel’ of ‘vanuit het hart’ kom je misschien een stuk maar niet helemaal.

  • De uitleg is heel eenvoudig. Kijk naar iedere grafiek die over het klimaat gemaakt worden. Zie je ergens een rechte lijn? Nee, rechte lijnen komen er niet in voor en dat wil zeggen dat het klimaat altijd en constant veranderd. Moeilijker is het niet dus de klimaatkerk neemt de boel zwaar in de maling en verdiend er nog lekker aan ook.

  • Ze houden zich bezig met weer manipulatie, waardoor het nu echt wel te veel regent. Een zeer warme zomer zou mij niet verbazen, alsook een zeer koude winter, in mekaar gestoken door de globalisten.

 2. Het nieuwe kabinet o.l.v. IVF-sjoemelaar Ronald Plasterk (?) kan in ieder geval niet rekenen op medewerking van klimaatdwaas Johan Vollenbroek.

 3. Weer een oekaze van de netwerkbeheerder gekregen of ik tijd wilde maken voor het plaatsen van een slimme meter, steek dat ding maar in je anus kan mij niet verdommen dat de aansluitpunten dan nog te zien zijn.

 4. Wat volgens mij het grootste probleem op korte termijn is dat die klimaatterroristen straks gaan zeggen; “zie je wel dat de opgedrongen maatregelingen (zoals NUL oliegebruik waar heden zowat de gehele maatschappij op draait) perfect gewerkt hebben en voor de ‘broodnodige’ afkoeling gezorgd hebben.
  Dat windmolens ook dubbel werk doen: enerzijds door stroomopwekking en anderzijds door het draaien voor een ventilator effect zorgen en de wind dus doen afkoelen.
  Let maar op, de komende jaren worden we bedolven onder dit soort zever en het volk trapt erin omdat het inderdaad kouder is geworden.
  En dan zijn ‘wij’ natuurlijk de “complotdenkers” .

 5. Sinds wanneer bepaald de mens wat de wereld doet en hoe die draait Ook aan het klimaat kan de mens niet doen zij het dan dat ze chemische troep prouceren die de lucht vervuilt

 6. >“Tegen 2030 zal de opwarming van de aarde voorbij zijn,” zei hij.<

  dus bv na 2030 ala de nep 2030 SDG doelen, zullen ze (bv EU creeps-WEF monsters, WHO murderers) zeggen als het bv afkoelt na 2030, dat komt door de 1.000,den miljarden belastinggeld en hun werk hahah, ze zullen dan bv gaan strijken met de 'eer' en ow, blij zijn met hun dik gevulde banksaldo's…

 7. Goede uitleg en voor mij coherente informatie met wat ik weet en nieuw geleerd heb. Natuurlijk moet je hierop verder zoeken om het je eigen te maken.
  Belangrijk dat dit snel breed naar buiten komt omdat de banken en verzekeraars proberen een slaatje te slaan uit deze warme periode door verzekeringen op te zeggen en leningen te weigeren in gebieden die getroffen zullen worden door „Climate change“. Dit is reeds volop in gang gezet dus DELEN deze info van Frontnieuws en s.v.p. ophouden met „snap ik niet“ of andere weerstand. Zoek uit of het klopt en ga aan de gang hiermee‼️🌈

 8. Door de klimaat opwarming zal de zeespiegel tot wel 7 meter stijgen las ik ergens. Nu vraag ik mij heel impliciet af, dat diegene die spreken van de zeespiegelstijging, zelf huizen voor enkele miljoenen kopen vlak aan het water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in