Foto: freepik / manine99

Aardgas kost in Europa nu vijf keer zoveel als in de VS en ook de elektriciteitsprijzen aan de andere kant van de plas kan het “oude continent” niet bijhouden. Ondertussen stort de petrochemische industrie in omdat de productie in Europa gewoon niet meer loont.

Met de economische oorlog tegen Rusland, inclusief de sancties tegen de Russische energiesector, hebben de Europeanen niet alleen zichzelf in de beide voeten geschoten, maar ook een ongekende mate van economische onverantwoordelijkheid getoond. De hele situatie wordt nog verergerd door stijgende CO2-belastingen en een rampzalig subsidiestelsel dat energie in het algemeen duurder maakt om zogenaamd “groene” energie te promoten, bericht Report24.

Het resultaat wordt steeds duidelijker: deïndustrialisatie over de hele linie. Dit is onder andere te zien in de petrochemische industrie. Bloomberg meldt dat het momenteel goedkoper is om ethyleen voor de productie van kunststoffen in de Verenigde Staten te kopen en over de Atlantische Oceaan te verschepen dan om deze grondstof hier te produceren. Nafta, een andere zeer belangrijke grondstof in de petrochemische industrie, daalt dit jaar tot zo’n geringe verbruiksniveau als in bijna 50 jaar niet is voorgekomen (tijdens de oliecrisis).

Steeds meer bedrijven stoppen met de productie van kunststoffen, schuim, verf, harsen en andere petrochemische materialen. Wat geproduceerd kan worden, wordt nu geïmporteerd en verwerkt – of simpelweg uitbesteed aan plaatsen waar de productie nog goedkoop is. De Europese behoeften komen steeds meer uit het buitenland en worden langzaam maar zeker niet meer intern geproduceerd. Degenen die dat wel kunnen, bouwen nieuwe productiefaciliteiten in Azië en Noord-Amerika. Net zoals de staal- en textielindustrie al hebben gedaan. Maar daar trekken de politici zich niets van aan, want de volstrekt onrendabele offshore windindustrie schijnt belangrijker te zijn dan honderdduizenden goedbetaalde banen en de binnenlandse productie van petrochemische producten.

  Embargo? EU koopt meer Russische olie - Bloomberg

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

BoerBurgerBeweging partij is een creatie van de chemische industrieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVAIDS? Britten klagen over “brute” verkoudheid
Volgend artikelHet nieuwste pindabreinplan van ex-NAVO-chef voor Oekraïne. Can’t Make This S*** Up
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Wie het onderste uit de kan wil,krijgt het lid op de neus.
  USA & europa moesten zonodig alles outsourcen,want winstmaximalisatie.
  Fijn,die hebzucht komt nu dus als een boemerang terug.
  De kortzichtigheid,van zowel politiek als bedrijfsleven is stuitend.
  Het ambacht,daar werd op neergekeken door deze witteboorden.
  Ach een multivlaai is toch ook te eten?
  Alsof dat hetzelfde is als een echte banketbakker.
  Maar in Polen en China is het goedkoper.Dat zie je ook terug in de kwaliteit.En wat als ze niet meer willen leveren?
  Nu de graanschuur van de wereld in puin ligt,willen ze alsnog de boeren van hun grond afhelpen.
  Jongens de wereld mag aan de geeuwhonger.

  • Dutch Mountains november 29, 2023 Bij 10:30

   Er is maar 1 WEF-oliemannetje die het goedkope Russische gas voor de Nederlandse burgers flink duurder gemaakt heeft met de steun van de klimaatdrammers, een deal met de energieleveranciers heeft gemaakt Duch, Nederland welke nog steeds 18% van het geïmporteerde Russische gas duur doorverkoopt, terwijl in Kijkduin de asielparasieten de winter er behaaglijk erbij zitten, vergeet niet HAARP uit te zetten demissionaire kwal.

 2. Als Europa op zijn gat zit, dan is het usa doel voor 100% bereikt. Usa wilde nooit dat Europa, samen met Rusland, een sterk continent zou worden. Dan was dat een stevige concurrent van hun zelf. Alles is uit de kast gehaald om hun doel , Europa naar de donder, te bereiken. Massamigratie, financiële puinhoop, de plof van de gaspijp, oorlog in dat corrupte Oekriland dat Europa nu klauwen vol geld kost, de oprichting van de EU in Brussel, de WEF bende en haar enorme invloed in de westerse regeringen, de COVID prik, nog meer…oh ja, uitbreiding Nato natuurlijk. Dan kan de smerige oorlogsindustrie in usa weer dikke winsten maken ten koste van de Europese burgers die kaal geplukt worden om deze krankzinnige uitgaven via belastingen op te hoesten.
  Dag Europa, dag pleuro, maar ook daaag usa met 33 biljoen dollar staatsschuld en dag dollar.
  Heel triest dat de westerse regeringen als schoothondje van de usa fungeren in plaats van zich onafhankelijk te maken en te zorgen voor een sterk continent. Het is nu precies het Romeinse rijk dat in verval is.

 3. Oud-topman Siemens: ‘De groene methode is voorbij’ – Grote bedrijven dreigen om te vallen door klimaatbeleid

  ‘Groen’ beleid loopt ten einde: Grootste financiële spelers zoals Blackrock trekken stekker uit ‘duurzame’ fondsen

  De door Frans Timmermans in Brussel doorgedrukte ‘Green Deal’ wordt door de Duitse ‘Ampel’ coalitie (die hier een PvdA/GL/D66/VVD kabinet zou zijn) in ijltempo in beleid omgezet. Dat heeft voorspelbare verwoestende gevolgen voor de economie en samenleving, zoals exploderende elektriciteitsprijzen. De voormalige topman van multinational Siemens, Heinrich von Pierer, concludeert nu openlijk dat ‘de Groene Methode’ voorbij is. ‘Het vertrouwen van veel ondernemingen in de politiek verdwijnt. Bij ieder probleem waarbij de ideologie op de werkelijkheid stuitte, werd met subsidies gereageerd. De werkelijkheid laat zich op termijn echter niet wegsubsidiëren. Problemen worden zo alleen maar groter.’ Tal van grote Duitse bedrijven staan dan ook op omvallen, wat bij ongewijzigd beleid ook in Nederland gaat gebeuren. >>>

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/oud-topman-siemens-de-groene-methode-is-voorbij-grote-bedrijven-dreigen-om-te-vallen-door-klimaatbeleid/

 4. Het opblazen van #Nordstream door de Yankees en onze “vrienden” de Noren, is de werkelijke oorzaak dat de zware industrie instort. Petrochemische industrie gebruikt enorme hoeveelheden aardgas bij de productie. Nederland,Duitsland,België en Frankrijk zijn de grote verliezers. Inmiddels liggen de prijzen voor aardgas 6-8 x hoger dan voor deze aanslag. Maar Rutte, Scholz,Macron en de Belgische MP kijken allemaal de andere kant op en fluiten alsof er niets aan de hand is. De NL consument heeft de hoogste stroomprijsstijging achter zijn kiezen. 953% gerekend vanaf eind vorig jaar tot oktober dit jaar. Vrij naar Eurostat. Hoor je niemand meer over want kleine Katootje is ingedut.
  De Yankees moeten Europa uitgetrapt worden en NOOIT meer terugkomen.
  DE worstelt met de ” Schuldenbremse” mogen geen nieuwe geldleningen meer aangaan van het hof.
  DE is de industriële motor van de EU. Als deze motor hapert krijgen wij hele dikke problemen waaronder een waardeloze Euro. Zeg maar dag met je handje tegen je opgebouwde pensioen. Verdampft noch mal !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in