The Presidential Office of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Met de overweldigende successen die de troepen van de Russische Federatie boeken in het noorden bij Charkov en de niet aflatende druk in de oostelijke Donetsk Oblast, is de situatie van de Oekraïense verdedigers slechter dan ooit in deze oorlog, bericht Paul Serran.

In deze context van een bijna volledige ineenstorting van de Oekraïense linies op verschillende punten, besloot president Volodymyr Zelensky om al zijn buitenlandse reizen uit te stellen.

Op 20 mei loopt zijn grondwettelijk presidentieel mandaat af, wat betekent dat hij na het annuleren van verkiezingen een onwettige president zal zijn, die met geweld op zijn plaats wordt gehouden.

De situatie op het slagveld blijft verslechteren nu Kiev moet toegeven dat Russische troepen de stad Volchansk in de regio Charkov zijn binnengetrokken.

De dreigende inname van deze plaats zou Ruslands belangrijkste verovering zijn in dit snelle nieuwe offensief en dwingt de Oekraïense opperbevelhebber Oleksandr Syrsky om alle versterkingen die hij kan vinden naar de regio te sturen om een algehele ineenstorting te voorkomen.

Reuters bericht:

“De aanval houdt de Oekraïense strijdkrachten, die ook de 1000 km lange frontlinie in het oosten en zuiden bezetten, uit balans in afwachting van wat volgens Zelensky een groot Russisch offensief zou kunnen worden in de komende weken. Moskou wint al maanden langzaam terrein in het oosten.

De situatie is extreem moeilijk. De vijand neemt posities in in de straten van de stad Volchansk’, zei Oleksiy Kharkovskyi, het hoofd van de patrouillepolitie van Volchansk, op Facebook.

Dmytro Lazutkin, een woordvoerder van het ministerie van Defensie, zei dat ‘enkele’ Russische infanteriegroepen de stad waren binnengetrokken. Oekraïense troepen slaagden er later in om ze ‘gedeeltelijk’ terug te dringen, zei de generale staf, maar in het noorden en noordwestelijke buitenwijken woedden ‘verdedigingsacties’.”

Russische troepen veroverden de nederzettingen Glubokoye en Lukyantsy in de regio Charkov. Het enige succes van het Oekraïense zomeroffensief, Rabotino in de regio Zaporozhye, is ook door Moskou heroverd.

  Het volgende: Wereldwijde voedselcrisis - Zet u schrap voor rantsoenering

De stad Charkov ligt nu binnen artilleriebereik.

Oekraïne heeft zich teruggetrokken naar nieuwe posities in het Volchansk gebied vanwege “een gevolg van vijandelijk vuur en bestorming.”

“Oekraïne probeert de aanval in de regio Charkov af te slaan en tegelijkertijd de linie te houden tegen Moskou’s belangrijkste aanval in de oostelijke Donbas regio en zich te wapenen tegen mogelijke nieuwe grensinvallen.

De hoogste militaire spion heeft gewaarschuwd dat Rusland kleine groepen troepen heeft ten noorden van de regio Charkov, langs de grens met de regio Sumy.”

Door het tekort aan troepen is Oekraïne door de vijand overmeesterd. Terwijl versterkingen naar het noorden worden gestuurd, bestaat het risico van een doorbraak in gebieden in het oosten of zuiden.

Hoewel Kiev zegt dat de Russische aanval in het noordoosten geen onmiddellijke bedreiging vormt voor de op één na grootste stad van Oekraïne, Charkov, waar 1,3 miljoen mensen wonen, is het een feit dat de aanvoerlijnen naar de stad nu onder vuur Russische controle zijn.

Politico meldt:

“Volodymyr Zelensky heeft geïnstrueerd dat alle internationale evenementen die gepland stonden voor de komende dagen worden uitgesteld en nieuwe data worden gecoördineerd. We zijn partners dankbaar voor hun begrip’, zei Zelensky’s perssecretaris Sergii Nykyforov in een verklaring op sociale media.

[…] De bevelhebbers van Oekraïne “nemen alle beslissingen op basis van uitgebreide informatie. Er worden extra troepen ingezet, er zijn reserves beschikbaar”, aldus Nykyforov.

Spanje en Portugal stonden volgens mediaberichten op de lijst van landen die Zelensky zou bezoeken.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zelensky vraagt Italië ‘Poetin-aanhangers’ het land uit te zettenVolg Frontnieuws op Telegram

  Het ongelofelijke krimpende offensief: Hoe de definitie van Oekraïens 'succes', ooit grandioos, steeds bescheidener wordt

Lees meer over:

Vorig artikelWEF eist beperkingen op autobezit onder het grote publiek
Volgend artikelHet gaat kouder worden en het CO2-niveau kan dalen tot gevaarlijk onproductieve niveaus
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Met die idioten die het land besturen, zullen niet veel mensen overleven, omdat de kracht van moderne wapens angstaanjagend is. Het is heel goed mogelijk dat we de komende vijf maanden in de Derde Wereldoorlog terechtkomen.

  Zei Trump, angstaanjagend, in gesprek met zijn aanhangers in Minnesota

   • Cor2 mei 18, 2024 Bij 11:46

    Weet het niet Cor2 het is natuurlijk te hopen dat deze apocalyps uitgesteld wordt, maar ik heb er een hard hoofd in, om de dood eenvoudige reden dat het zionistische georganiseerde Jodendom (de heersers van Israël) het precies zo laat verlopen als de Bijbelse profetieën.

 2. Déjà vu, de Volkssturm, de V1 en V2 op Londen, te weinig energie en hoe is dat afgelopen?
  Maar de tekenen waren al veel eerder zichtbaar met al die overwinningen 2 jaar lang, als het waar geweest was eindigde de Oekraïne aan de Bering straat, maar we gooien nog iets meer benzine op het vuur en wie niet meeloopt wordt neergeschoten!
  Ik ga er over 5 weken even lekker tussenuit aan het strand wandelen, goed eten enzo. Als God in Frankrijk zullen we maar zeggen!
  Meenemen kun je het toch niet!

 3. Op de foto; de moordenaar van zijn volk!
  En aan de handjes van heel,veel westerse politici kleeft ongelofelijk veel bloed, dat er nooit, maar dan ook nooit, meer afgewassen kan worden. Tuig regeert de wereld, ook in Europa en in NL.
  Niets, maar dan ook niets hebben die gasten voor het eigen volk over. Maar wel voor diverse globalistische organisaties, waar de zgn hoge heren en dames zo ontzettend graag in vertoeven. Dan wordt hun egootje toch zo gestreeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in