Het Westen, met name de EU, lijdt onder zijn eigen sancties en verliest steeds meer steun op het internationale toneel. Dit werd ook duidelijk in het verslag van de Russische televisiecorrespondent uit Duitsland.

Dat de sancties vooral de EU veel harder treffen dan Rusland is niet nieuw. Toch zetten de Europese regeringen de suïcidale koers voort. Dit was ook een thema van het verslag van de Duitsland-correspondent in het wekelijkse nieuwsoverzicht van de Russische televisie, dat ik – zoals ik elke week doe – heb vertaald, schrijft Thomas Röper.

Begin van de vertaling:

Het einde van de gouden eeuw van het Westen

De steungroep voor Oekraïne, die zichzelf de naam “Ramstein” heeft gegeven, is al voor de elfde keer bijeengekomen. Tijdens de voorlaatste bijeenkomst in februari kondigde Oekraïne een tegenoffensief in het voorjaar aan, tijdens de laatste bijeenkomst in maart bereidde ze zich daar krachtig op voor, maar deze keer bleef de indruk dat Oekraïne niet echt wil aanvallen. Maar als ze niet wil, zullen ze het afdwingen. Misschien niet nu, maar in de zomer of zelfs de herfst. Volgens de berekeningen van de chef van het Pentagon is er 55 miljard dollar uitgegeven aan de bewapening van Oekraïne – de secretaris-generaal van de NAVO noemt het bedrag van 150 miljard dollar – dat moet enig resultaat opleveren. De Amerikanen zijn ook bereid er hard voor te werken.

“We hebben de leveringsdata voor onze M1 Abrams tanks versneld om de komende maanden meer pantservoertuigen aan Oekraïne te kunnen leveren. De M1’s waarop de Oekraïners worden getraind, komen de komende weken in Duitsland aan”, aldus de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

Oekraïne zou op het slagveld grote inspanningen leveren. Dit is belangrijk voor Austin, ook omdat hij onlangs onder ede senatoren heeft overtuigd van het vermogen van de Oekraïense strijdkrachten om strategische operaties uit te voeren. Tegelijkertijd wijzen geheime documenten die kort na de hoorzittingen in het Congres naar de pers zijn gelekt, op het tegendeel. Dit betekent dat de chef van het Pentagon tegen de Amerikanen liegt over de ware stand van zaken. Robert Kennedy Jr, zoon van een vermoorde senator en neef van een vermoorde president die het in de voorverkiezingen opneemt tegen Biden, zegt het rechtstreeks; de regering misleidt haar belastingbetalers: “Niemand heeft het erover, maar er zijn 14.000 Oekraïense burgers en 300.000 soldaten gestorven. De Russen doden Oekraïners in een verhouding van zeven of acht tegen één. De Oekraïners houden het niet bij. Alles wat ze ons vertellen over deze oorlog is een leugen!”

Om Oekraïne onder druk te zetten tot beslissende actie, werd de secretaris-generaal van de NAVO naar Kiev gestuurd, die waarheid en leugens door elkaar haalde. Oekraïense propagandisten en verkopers van magische piramides overtuigen hun publiek er in alle ernst van dat iedereen, zelfs buitenaardse wezens, Oekraïne steunen. Woensdagavond werd de hemel boven Kiev verlicht door een felle flits. Misschien was het een meteoor of een NASA-satelliet, in ieder geval brandde er een UFO op in de atmosfeer boven de stad. Donderdagochtend was Stoltenberg in het presidentieel paleis. Dat was grappig. De surprise alien nodigde Zelensky uit voor de NAVO-top in Vilnius in juli en maakte duidelijk dat de belangrijkste taak van het bondgenootschap het winnen van Oekraïne is en dat zichtbaar succes op de top zeer wenselijk is als Kiev garanties wil. Dat was de absolute waarheid.

Toen kwam de leugen, waarop de Hongaarse premier Orban op Twitter reageerde met slechts één woord: “Wat?!”.

“Alle NAVO-bondgenoten zijn overeengekomen dat Oekraïne lid wordt van de NAVO,” zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

Stoltenberg zei het echter nogmaals zoals het echt is: lidmaatschap van het bondgenootschap is voor Oekraïne uitgesloten, als het al mogelijk is, pas na een volledige overwinning op Rusland, wanneer de kwestie volledig is afgesloten. Dit is de prijs die het Oekraïense leger op het slagveld moet winnen, ongeacht de verliezen. Het moet zich inspannen.

  Blind als een Coronavleermuis

Meer dan 16.000 Oekraïense soldaten zijn al getraind op Europese schietbanen, zei EU-hoofddiplomaat Borrell deze dagen. De Oekraïners staan te popelen om aan de slag te gaan. In Polen ramde een “Leopard” een andere terwijl hij achteruit reed, waarbij de koepel werd weggeslagen.

De aankondiging van Kiev dat de tegenaanval niet alleen voor de Russen maar ook voor de Oekraïners een verrassing zou zijn, krijgt daar een nieuwe betekenis. Aan de andere kant verwacht het Westen dat het Oekraïense leger de achteruitversnelling helemaal niet zal gebruiken: net als in de bevelen van de Wehrmacht is er slechts één “vooruit”.

Op de Duitse staatstelevisie vroeg de presentator aan de Duitse minister van Defensie: “U hebt altijd gezegd, alleen niet op Russisch grondgebied, u mag alleen op Oekraïens grondgebied verdedigen. De wapens zijn dienovereenkomstig gekozen, ze mogen geen groot bereik hebben. Oekraïne vraagt al 12 maanden om raketten met een groter bereik.”

“Dat is volkomen begrijpelijk en normaal in zo’n militair conflict dat de aangevallen partij ook oprukt in het vijandelijk gebied, bijvoorbeeld om aanvoerroutes af te snijden. Dat is normaal”, aldus de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius.

De Duitse minister van Defensie gaf Oekraïne op live televisie toestemming om aanvallen uit te voeren op Russisch grondgebied. Oké, voor de Amerikanen was dit nooit een taboe, maar voor een Duitser getuigt dit van indrukwekkend werk op zich. Pistorius staat niet alleen. Het dagblad Die Welt raadt Zelensky en zijn generale staf aan eens naar de geschiedenis te kijken en zich de negatieve ervaringen van de Duitse nazi’s te herinneren en hun fouten van het voorjaar en de zomer van 1943 bij de Slag om Koersk niet te herhalen: “Als je naar het puur militaire en tactische scenario kijkt, zijn er overeenkomsten waardoor de vergelijking op zijn plaats lijkt: we hebben het over vergelijkbare gebieden, toen West-Rusland, nu Oost-Oekraïne. In beide gevallen is het zeer waarschijnlijk dat er in het voorjaar of de zomer een groot offensief naar het oosten komt. Maar het belangrijkste gemeenschappelijke punt is het uitstel. Hitler wilde op 3 mei aanvallen, stelde het meerdere malen uit en begon uiteindelijk pas op 5 juli. Het herhaalde uitstel van het offensief hielp het Rode Leger.”

Die Welt, en zij is niet de enige, lijkt uit op wraak. Zij het door de handen van anderen. Deze week verbood de Letse regering bij wet de viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het land op 9 mei. Er kwam geen enkele reactie.

De Duitse president was naar Polen gereisd om de 80e verjaardag te herdenken van de opstand in het getto, die op brute wijze werd neergeslagen door het SS Sonderkommando, dat niet alleen uit Duitsers bestond, maar ook uit Oekraïense en juist Letse collaborateurs. Zij voerden de slachtingen uit, de Duitsers waren terughoudender. Hier is een foto van, waar twee Hiwis, vrijwilligers van de nazi’s, over de doden staan: op de grond liggen enkele mannen, een vrouw en een kind.

Het vieren van de overwinning op deze gruweldaad is nu officieel een misdaad in Letland, in Europa.

En wat doet Steinmeier? Hij vraagt om vergeving, en op dat moment staat hij waarschijnlijk op in zijn eigen ogen en voelt hij zich een goed mens die een regime blijft steunen dat zijn wortels heeft in dit vreselijke verleden. Een regime dat acht jaar lang de Russen in de Donbass heeft aangedaan wat deze twee mannen op de foto de Joden hebben aangedaan.

“Vandaag sta ik voor u en vraag vergeving voor de misdaden die hier door de Duitsers zijn gepleegd. ‘Nooit meer’ betekent dat wij samen met Polen en andere bondgenoten stevig aan de zijde van Oekraïne staan. Wij steunen Oekraïne met humanitaire, politieke en militaire hulp, samen met Polen en onze bondgenoten,” zei Steinmeier.

  Eindspel Oekraïne; Poetin's strijdplan

Angela Merkel had maandag uit handen van Steinmeier het Grootkruis voor diensten aan de Bondsrepubliek Duitsland ontvangen. Zij is pas de derde Duitse bondskanselier die deze hoge onderscheiding ontvangt – alleen Konrad Adenauer en Helmut Kohl gingen haar voor. “Er wordt vaak gezegd dat de politiek een slangenkuil is. Ik kan zeggen dat ik zonder de andere kant van de politiek niet zou hebben overleefd, en daarom is het voor mij altijd een genoegen geweest,” zei Merkel.

Vreemd. De voormalige kanselier kreeg overal kritiek op: op haar autoritaire gedrag en haar besluiteloosheid, op de aanleg van Nord Stream en op de migratiecrisis. Wat is dan haar verdienste? Waarschijnlijk het creëren van een veiligheidsbuffer die Duitsland nog steeds min of meer bij elkaar houdt, ondanks alle inspanningen van de Duitse Groenen en de regering-Scholz als geheel.

Aan de andere kant zou de medaille nauwelijks mogelijk zijn geweest zonder de eindafrekening: zonder Merkels publieke erkenning dat de koers van de samenwerking met Rusland verkeerd was, zonder de openheid dat het Minsk-akkoord alleen nodig was om Oekraïne tijd te geven zich op een oorlog voor te bereiden.

Blijkbaar vond Merkel het ook leuk om tegen de Russen te liegen. In de politieke traditie van het Westen geldt het als een teken van opperste intelligentie en opperste dapperheid om met succes te liegen tegen de ondermensen uit het Oosten. Zo was het, en zo is het nog steeds. En zo zal het waarschijnlijk blijven. Hoewel dat niet zeker is.

“Als we Oekraïne verliezen, verliezen we de wereld voor tientallen jaren. Een nederlaag in Oekraïne kan het begin zijn van het einde van de gouden eeuw van het Westen,” zei de Poolse premier Mateusz Morawiecki. De Poolse premier is waarschijnlijk de meest vastberaden en onvermoeibare politicus in het Europa van vandaag. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Hongaarse premier Orbán, ook een eenling maar wiens belangen zich beperken tot Hongarije, is Morawiecki bereid de laarzen van Washington tot op de zolen te likken als dat leidt tot de nieuwe status van Polen als Europese gendarme.

Het is in het voordeel van Warschau dat de positie van EU-commissiechef von der Leyen in gevaar komt door het strafrechtelijk onderzoek naar haar banden met het farmaceutische bedrijf Pfizer, waaraan zij tijdens de pandemie 72 miljard euro heeft overgemaakt en nu geen verantwoording wil afleggen. Dit maakt haar een nog gevaarlijker tegenstander, niet zozeer voor Rusland, maar voor de EU in haar huidige Frans-Duitse vorm. Politieke russofobie is in feite de natuurlijke toestand van de Poolse elite: voor Duitsland is deze ziekte niet nieuw, maar in deze acute vorm is ze zeldzaam.

Ook Frankrijk is blijkbaar niet in staat om Polen op de vingers te tikken. President Macron sprak dinsdag de natie toe: “Beste Fransen, beste medeburgers, zoals u weet heeft de Constitutionele Raad de wet op de pensioenhervorming goedgekeurd en ik heb hem ondertekend.”

De “beste medeburgers” begroetten het nieuws met een nieuwe pogrom waarbij de beurs bijna in vlammen opging. De vakbonden roepen op tot een nieuwe golf van massaprotesten. In de straten van Parijs wordt de Franse president niet alleen gedwongen om met bodyguards te lopen, maar ook om te rennen. En dit was geen avondjogging. (Noot van de vertaler: Er worden foto’s getoond van mannen in pak die door de straten van Parijs rennen, blijkbaar moest Macron samen met zijn lijfwachten wegrennen voor zijn “lieve medeburgers”).

Macron verliest zijn vertrouwen. Uit peilingen blijkt dat nog maar ongeveer een kwart van de Fransen het met hem eens is. Even fataal voor de positionering van Frankrijk als EU-leider zou de aanspraak van de president op een soort “strategische autonomie” voor de Unie kunnen zijn, waar de Amerikanen niet van gediend zijn. Dan zijn er nog de ruzies tussen Berlijn en Parijs.

  Nucleaire oorlog is aan de horizon

Vrijdag meldden persbureaus het sensationele nieuws: “G7-landen klaar om export naar Rusland volledig te verbieden.” Naar verluidt is de kwestie eerder deze week aan de orde gesteld tijdens de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 in Japan. Het idee is op zijn zachtst gezegd halfbakken. Zelfs de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen vreest dat de sancties, zelfs in hun huidige vorm, de hegemonie van de dollar ernstig kunnen schaden.

Belangrijk is echter dat de crisis in de bilaterale betrekkingen tussen Frankrijk en Duitsland zich hier bijzonder duidelijk zou kunnen manifesteren. Vorige week hebben de Duitsers hun laatste drie kerncentrales gesloten, terwijl kernenergie voor de Fransen de ruggengraat van de energievoorziening vormt. Zij hebben Russisch uranium en brandstofstaven nodig en leveren Rusland turbines voor kerncentrales. De zoektocht naar nieuwe sancties tegen Rusland zou kunnen leiden tot een felle knokpartij tussen Parijs en Berlijn, waaruit Warschau natuurlijk als winnaar tevoorschijn zou komen.

De Duitse regering – en hier is het niet nodig om de Groenen apart te noemen, het zou juister zijn om van de hele regering-Scholz te spreken – lijkt verblind door de illusie van haar eigen onmisbaarheid in het weefsel van Europese, transatlantische en mondiale betrekkingen. Niet alleen merken ze hun sluipende transformatie niet op, ze spelen het spel mee. De uitwijzing van een groot aantal Russische diplomaten zou Duitsland dichter bij de club der uitverkorenen brengen en op één lijn stellen met Letland of Estland.

Noot van de vertaler: Dit is het einde van het verslag van de correspondent en wordt gevolgd door een toevoeging van de moderator in de studio.

Over het algemeen volgt in het Westen de ene stommiteit op de andere. In Frankrijk geeft men niets om president Macron. Hij probeert het volk de hand te reiken, maar hij krijgt veel beledigingen over zich heen. Neem bijvoorbeeld de bijeenkomst in de Elzas deze week. Een grijsharige heer liep naar Macron toe, stak zijn hand uit, pakte de hand van de president en zei lachend terwijl hij zijn hand niet losliet: “Ik ben blij de hand te schudden van de president die zo’n corrupte regering heeft.”

Voor de volgende bijeenkomst werd bekend dat er een luidruchtige mars was voorbereid met lege potten. De veiligheidsdienst nam de potten van de Franse vrouwen in beslag. Dit is iets nieuws in de democratie. Maar de kwestie kon niet genegeerd worden, en Macron kon niets beters bedenken dan te zeggen: “Het zijn niet de potten die Frankrijk vooruit zullen helpen.”

Dit werd onmiddellijk beantwoord met een repliek van het volk: “Er kan net zo weinig vooruitgang worden geboekt als er niets is om in deze potten eten te koken.”

Ook Cristel, de kookpottenfabrikant die in zijn segment een luxemerk is, voelde zich aangevallen door de arrogante woorden van Macron. In de officiële verklaring stond: “Mijnheer de Voorzitter, Cristel is een fabrikant van kookpotten die Frankrijk juist vooruit helpt.”

Fijn dat er over gesproken is. Macron vandaag – wat wil hij eigenlijk?

Einde vertaling


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frankrijk in brand: Overal branden. Wie zit erachter? “Mannen in het zwart”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMoeten we ons zorgen maken dat er overal ter wereld zoveel UFO-waarnemingen worden gedaan?
Volgend artikelNieuwste hypersonische wapens op een schip uit de jaren 80: Waarom deze oude torpedojager Ruslands gevaarlijkste oppervlaktejager kan zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • OH JA Alsjeblieft laat deze spreuk waarheid worden. We hangen ze aan lantaarnpalen zodat we een mooie lichtjesroute hebben

 1. Inderdaad, het einde. Nu nog een te verwachten zwerm afkomstig uit Sudan, kwestie van een paar weken.
  “Hundreds of migrants reach Italy; 20 reported missing. Dozens of the migrants sat Monday morning near Lampedusa’s port awaiting transfer to the island’s overcrowded shelter or eventually to Sicily or the Italian mainland. According to figures provided by the Italian Interior Ministry, by last Friday, nearly 36,000 migrants had arrived in Italy since the start of the year”.
  https://www.arabnews.com/node/2292176/world

  • Europa is de afvalbak van achterlijke mislukte culturen uit de hele wereld aan het worden.
   ‘Vluchtelingen’ uit deze landen brengen hun volksaard, cultuur en life-style mee naar hier waardoor we hier langzaam maar zeker ook veranderen in net dezelfde shit hole landen als die ze ‘ontvlucht’ zijn.

 2. Goud…..waar zoveel om draait. En dan te bedenken dat het totale volume aan wereldgoud
  niet hoger is dan kubieke meters standaard slaapkamer.
  Verbeter dit gegevens als ik het mis heb.

 3. Als al die oorlogophitsers nu eens zelf pang pang gaan roepen aan het front, dan is dit krankzinnige gedonder per direct afgelopen. Dat usa Europa kapot wil hebben om een potentiële concurrent uit te schakelen, dat snap ik. Maar dat de lijers in Europa zo braaf de usa orders uitvoeren? Daar begrijp ik niets van. Wat zit erachter? Geld? Chantage? Mooi baantje / functie elders? Of alles bij elkaar.
  Ik walg van deze ophitsers. Blijkbaar moeten er weer honderduizenden doden vallen voordat de rust weerkeert. En dan zeggen diezelfde lijers; dit nooit meer, net als na wo2.
  Iedere oorlog is een bankiersoorlog, dus ook deze. De aandeelhouders van de militaire rotzooi profiteren er natuurlijk van. En al die slachtoffers? Dat interesseert hun geen ene klap. Wat een smerig volk!

  • Wie zegt dat de orders uit Amerika komen? En krijgen de Amerikanen hun orders uit het oude Europa. Mooi landgoed in Toscana, kasteel in Frankrijk… Volop in echte cultuur en niet tussen die barbaarse cowbows…En vergeet Parijs, Rome, Madrid, Den Haag, Wenen en Londen niet.

   Net zoals ons koningshuis natuurlijk niks meer te vertellen heeft. Alleen wat lintjes doorknippen op zijn tijd. Met de grootste persoonlijke propagandamachine/rijksvoorlichtingsdienst. Dat is toch een prima dekmantel?

   Die nouveau riche vinden zich heel wat maar het blijven paysants en grove huursoldaten.

   En dan is er nog het Vaticaan op dezelfde plek als waar het al 2500 zit…

 4. Interessante en amusante uiteenzetting. Ben benieuwd of dit de msm in Rusland bereikt, hier echter niet. Wat het totale faillissement van de media en openbare discussie blootlegt.

 5. Droog verhaaltje , duidelijk geschreven door één van de poppenkast spelers, die punten moeten scoren. Styl en inhoud.

  Gênant, te zien hoe laag het niveau is
  Van dit wereld toneel gezelschap die de aarde bewoners tot op de dag van vandaag in de zeik neemt.

  Huppel Kennedy, die een slimme ‘ opmerking maakt,
  Nee, dit is zijn script ! Zo schuift hij een plekje omhoog .
  ‘ Zou je kunnen vergelijken met meneer toeslag 🇳🇱 ‘
  doorzichtig.

  We worden belazerd.
  En waarom – om een excuus te creëren , door stomme toneelstukjes
  Met Karakter typetjes op te voeren zelensky, Biden, macron, the good Poetin, Xi om een mega depopulatie te bewerkstelligen. The great reset, binnenkort live, geen tv nodig.

  Weet niet wat mensen’ bezield, de reden is voor dit lijkt op een ritueel , zie de eerdere oorlogen. 1e, 2e
  Kunnen geen ander scenario bedenken dan deze flauwekul wederom op te voeren.
  Verwacht na aantal uitbarstingen dit jaar, het leven gewoon verdergaat voor wie van ons gaat overleven.

  • Onthoud één ding ,
   De schepper
   “God” bestaat, en
   “ hel” bestaat.
   In de 2e kom je vrij snel in, ben hier zelf geen uitzondering op.

   Blijf recht op koers 👍

   • Mogelijk is enkel het doel in dit leven te leren zien onderscheid te maken tussen illusies / verleiding
    En real life.
    een weg erin zien te vinden die recht ( mogelijk) is.
    Waaronder dit soort creaturen valt, hangt af van je bewustzijn.

    • bijna dood ervaringen, natuurlijk kom je in een’ hemel, hel is out ,
     Reclames.
     kan sturing zijn van dit “soort” om je te verleiden tot …kromme paden.
     worden gekker/waanzinniger. Hoe moet het over 70 jaar eruit gaan zien . 4e wo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in