Als katalysator die vooruitliep op de lancering van Operatie Z is inmiddels vastgesteld wat wij een Drievoudige Dreiging mogen noemen.

 • Oekraïne dat kernwapens ontwikkelt. Zelensky zinspeelde er zelf op tijdens de Veiligheidsconferentie van München.
 • Amerikaanse biowapenlaboratoria in Oekraïne. Bevestigd, kort en bondig, door niemand minder dan de sinistere koekjes uitdelende neocon-vrouw in het uber-neocon Kaganaat van Nulands, die ze omschreef als “biologische onderzoeksfaciliteiten”. “
 • Een ophanden zijnde aanval op Donbass met massale burgerdoden. Dat had in maart gekund, volgens documenten die door het Russische Ministerie van Defensie in beslag genomen zijn. Of zelfs eind februari, volgens de inlichtingendienst SVR, die de contactlijn van minuut tot minuut in de gaten hield. Dit is wat uiteindelijk de aanleiding was voor Operatie Z, als een Russische versie van R2P (“Responsibility to Protect”).

Dus na jaren van door de CIA gestimuleerd geroep van “complottheorie!” en minder dan nul activiteit van “factcheckers”, blijkt “het allemaal in Oekraïne gebeurd te zijn”, zoals goddelijke boodschapper Maria Zakharova nog eens opmerkte: “Wij hebben uw eigen producten gevonden. Wij hebben uw biologisch materiaal gevonden.” schrijft Pepe Escobar.

Het eersteklas onderzoekswerk van Dilyana Gaytandzhieva over de biowapens van het Pentagon werd volledig gerechtvaardigd.

Op basis van documenten die zij van Oekraïense biolab-medewerkers had gekregen, onthulde de Russische ModD dat er in een door het Pentagon gefinancierd biolab onder andere onderzoek is gedaan met monsters van het vleermuis-coronavirus.

Het doel van al dit onderzoek – dat ook een ander Pentagon project omvatte om de overdracht van ziekteverwekkers door wilde vogels die tussen Oekraïne en Rusland en andere buurlanden migreren te bestuderen – was “om een mechanisme te creëren voor de heimelijke verspreiding van dodelijke ziekteverwekkers.”

In trademark pysop mode werd alles door de regering van de Verenigde Staten op zijn kop gezet: die gemene Russkies konden de controle over biologische monsters overnemen, dus elk “ongeluk” met biologische en chemische wapens in Oekraïne zou Rusland de schuld moeten geven.

Het Witte Huis, in weer een flagrant vertoon van onherhaalbare domheid, beschuldigde Rusland van “valse beweringen” en China van “het onderschrijven van deze propaganda”.

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, kwam met het volwassen perspectief: “De hele wereld zal geïnteresseerd zijn om te weten wat de Amerikaanse bio-laboratoria in Oekraïne precies aan het doen waren.”

Met beide benen op de grond

Ondertussen, de mist van de oorlog trotserend terwijl ze het doelwit zijn van de vrije uitdeling van wapens door Kiev zonder enige maatregel van controle, bevestigden burgers in het kielzog van Operatie Z keer op keer dat Azov neonazi’s verhinderen dat ze uit omsingelde steden en dorpen kunnen ontsnappen. Deze Banderastaanse fanatici zijn de stoottroepen die Oekraïne in een groot Idlib veranderen – volgens het plan van Master’s Voice’s

  Westerse publieke steun voor Oekraïne daalt

Neo-nazi’s doen precies wat ISIS/Daesh in Syrië deed: zich verschuilen achter burgers die als gijzelaars genomen worden. Azov zijn de blanke klonen van ISIS/Daesh. Zij hebben hun tactiek immers van dezelfde meesters geleerd.

Zij zullen versterkt worden door een vers contingent van 450 strijders, die juist aangekomen zijn uit – waar anders – Idlib, waaronder veel niet-Syriërs uit Europa en de Maghreb. De meesten zijn echter al-Qaedieten en leden van de Syrische tak van de Turkestan Islamic Party. Hun doorgangsplaats: de Syrisch-Turkse grens, een vrijplaats voor smokkelaars.

Zoals het er nu uitziet, is het meest gedetailleerde macro-overzicht van hoe de strategische operatie Z zich ontwikkelt, hier geschetst. De onschatbare Andrej Martjanov beschrijft het als een “combined arms police operation”: een delicate kruising tussen oorlogsvoering op formatie-niveau (“combined arms”) en een politie-operatie om misdadigers te arresteren en/of te elimineren (de volle omvang van “demilitarisering” en “denazificatie”).

Voor een onversneden, “down and dirty, eye to the ground” perspectief (vertaald in het Engels) is het moeilijk om de Russische militair te verslaan.

Alexander Dubrovsky. Hij benadrukt hoe de doelstellingen van de operatie “strategie en tactiek” zijn; en overhaast te werk gaan is uit den boze in deze “geheel nieuwe bladzijde in de krijgskunst.”

Door de mist heen snijdend kon niemand realistisch gezien een doorbraak verwachten van de ontmoeting tussen de ministers van Buitenlandse Zaken Lavrov en Kuleba in de marge van het Diplomatiek Forum in Antalya – hoezeer Turkije ook een constructieve rol kan hebben gespeeld.

De niet-regering in Kiev mag van het Empire eenvoudigweg niets onderhandelen. De enige tactiek die men toepast, is tijd rekken. Operatie Z – of “de oorlog” – zou gestopt kunnen worden met een simpel telefoontje van de komiek in Kiev.

Lavrov was tenminste vrij expliciet over enkele belangrijke punten. Rusland wil geen oorlog; heeft nooit olie en gas als wapen gebruikt; en wil dat Oekraïne neutraal is.

Het Westen, voegde Lavrov eraan toe, weigert het concept van “ondeelbaarheid van veiligheid” te begrijpen; degenen die Oekraïne wapens leveren en huurlingen sturen, moeten begrijpen “dat zij verantwoordelijk zijn voor hun daden”; en verwijzend naar het hysterische sanctiemoeras, benadrukte hij, “wij zullen alles doen om niet langer afhankelijk te zijn van het Westen in alle strategische sectoren van ons leven.”

Het is heel verhelderend om Lavrov tegenover onwetende NATOstan “analisten” te plaatsen, die totaal onwetend zijn van Eurazië en pontificaal spreken over “een nieuw ideologisch conflict tussen irredentistische tirannieën en liberale democratieën”. Het gaat om soevereiniteit, domoor – niet om ideologie.

NATOstan is natuurlijk niet in staat om het proces van nazificatie van Oekraïne te begrijpen – het hoofdthema van elke serieuze politieke/culturele/sociologische analyse. Het is geen toeval dat de lijst van landen die de met neonazi’s bezoedelde regering in Kiev steunen, toevallig grotendeels samenvalt met de lijst van landen die weigerden voor de VN-resolutie te stemmen waarin de rehabilitatie van het nazisme veroordeeld wordt.

  De waanideeën van het Westen over deze oorlog: Poetin is NIET gek en de Russische invasie is NIET mislukt

In historisch opzicht zouden deze “analisten” iets kunnen leren door De Witte Garde van Michail Boelgakov te lezen. Boelgakov beschouwde Oekraïne als een uitgesproken reductionistische versie van “de steppe”: cultureel onvruchtbaar, niet in staat om iets te scheppen, voorbestemd tot barbaarse vernietiging. Het is belangrijk om te onthouden dat, toen Oekraïne in 1918-1920 probeerde zichzelf als staat te vormen, culturele en industriële centra zoals Odessa, Cherson, Nikolajev, Charkov, Luhansk nooit Oekraïens geweest waren. En het westen van Oekraïne was lange tijd een deel van Polen.

Allemaal aan boord van de Euraziatische trein

Op het economische front blaffen de honden van de hybride oorlog, terwijl de Euraziatische integratiekaravaan verder trekt – waarbij het Empire onherroepelijk buiten de Euraziatische landmassa wordt geduwd.

In een telefoongesprek dat voorafging aan de ontmoeting Lavrov-Kuleba in Antalya, heeft president Erdogan aan Poetin voorgesteld een handelsmechanisme in goud en ook in roebels, yuan en Turkse lira op te zetten om de Westerse sanctiehysterie voor te zijn. De bron is Abdulkadir Selvi, zeer dicht bij Erdogan. Er is nog geen officieel commentaar van Rusland en China.

Het belangrijkste feit is dat Rusland, China, en wat dat betreft de hele Shanghai Samenwerkingsorganisatie (SCO) – verantwoordelijk voor minstens 30% van het mondiale BBP en het grootste deel van de Euraziatische markt – het Westen helemaal niet nodig hebben.

Zoals Peter Koenig, een voormalig senior econoom bij de Wereldbank opmerkt, “heeft het Westerse BBP een andere basis, met buitenproportionele diensten, terwijl het BBP van de SCO en het Mondiale Zuiden op productie gebaseerd is. Een enorm verschil wanneer men kijkt naar de ondersteuning van de valuta’s: in het Westen is er letterlijk geen. De valuta’s in het Oosten worden meestal gedekt door nationale economieën, vooral in China en binnenkort ook in Rusland. Dat leidt tot zelfvoorziening, en niet langer afhankelijkheid van het Westen.”

In het grotere geopolitieke spectrum is de non-stop uitputtingsoorlog van het Imperium tegen Rusland met Oekraïne als pion een oorlog tegen de Nieuwe Zijderoutes; Maidan in 2014 vond plaats slechts enkele maanden na de lancering van het Belt and Road Initiative (BRI), daarna OBOR (One Belt, One Road) in Kazachstan en Indonesië. Het is ook een oorlog tegen het Russische concept van het Greater Eurasia Partnership. Kortom: het is een totale oorlog tegen de integratie van Eurazië.

En dat brengt ons bij het sleutelaspect van de BRI: de spoor/wegverbindingen van Eurazië – tussen China en de EU en met één corridor die Rusland doorkruist. De gecoördineerde NATOstan-sanctiehysterie is niet alleen tegen Rusland, maar ook tegen China gericht.

  De leugensprookjes over het neerstorten van Amerikaanse drone

Voor de Beltway is BRI meer dan een anathema: het is bijna het Beest van de Apocalyps. Als antwoord heeft het Westen zelfs miezerige regelingen bedacht, zoals het Amerikaanse B3W (“Build Back Better World”) en de Global Gateway van de EU. Hun effect is tot nu toe niet eens te betitelen als verwaarloosbaar.

Oekraïne op zich is geen probleem voor de BRI; het verkeer bedraagt slechts 2% van de goederentreinen tussen China en Europa in oostelijke richting. Maar Rusland is een ander verhaal.

Volgens Feng Xubin, vice-voorzitter van het China-Europe Railway Express Transportation Coordination Committee, zou het vrachtverrekeningssysteem tussen China en Rusland wel eens in de problemen kunnen komen: “Op het ogenblik wordt vracht in dollars uitgedrukt […] Als het Westen het tussenliggende afwikkelingskanaal van Rusland in het internationale financiële systeem afsnijdt, betekent dit dat het afwikkelingssysteem voor vrachtkosten tussen China en Rusland niet normaal zal kunnen verlopen.”

Vanuit het oogpunt van de EU zijn handelsonderbrekingen niet bepaald een goede zaak. Het vrachtverkeer tussen China en de EU is vorig jaar met meer dan 100% toegenomen.

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) en de Aziatische Investeringsbank voor Infrastructuur (AIIB) zijn bijvoorbeeld medefinanciers van een 67 km lang traject voor een hogesnelheidstrein van Istanboel naar de Bulgaarse grens.

Sancties tegen Rusland zullen zeker gevolgen hebben voor de trans-Euraziatische bevoorradingsketen – op het gebied van vervoer, havens, verzekeringen, communicatie. Toch kunnen heel wat sancties later worden herzien, als de EU zelf de pijn begint te voelen.

China zal een overvloed aan Plan B’s hebben. De belangrijkste noordelijke BRI-corridor blijft China-Kazachstan-Rusland-Belarus-EU, maar er is een mogelijke omweg via de Kaspische Zee, in Aktau in Kazachstan. Er zal een extra stimulans zijn om de spoorlijn Bakoe-Tbilisi-Kars (BTK) volledig met het Turkse net te verbinden. En er zal extra beweging komen in de Internationale Noord-Zuid Transportcorridor (INSTC), met Bakoe in verbinding met de Iraanse Kaspische-Zeekust en per spoor naar de ultra-strategische haven Chabahar.

We kunnen dus afstevenen op een extra impuls voor de multimodale zuidelijke corridor van de BRI – waarbij Rusland wordt omzeild: dat betekent een stimulans voor Turkije, de Kaukasus en de Kaspische Zee. En geen verliezen voor China. Wat Rusland betreft, ook al duurt deze omleiding misschien nog een tijdje, het is niet zo’n groot probleem. Voortaan zal Rusland immers intensieve handel ontwikkelen naar het oosten en zuiden van Eurazië, en niet naar het sanctionerende Westen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDuits ziekenhuis weigert Russen te behandelen
Volgend artikelDenazificatie: Russische separatisten arresteren Oekraïense burgemeester – beschuldigd van terrorisme
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  • Zinloze kreet .
   Je bent net een naaktslak laat een slijmspoor achter en verder haarloos 😀
   Kom terug met inhoudelijk verhaal en laat je gezwets buiten staan !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in