Tegenstrijdige berichten van Russen, Oekraïners, Polen en Amerikanen over de situatie in Bakhmut. Aan de ene kant spreekt de Oekraïense regering van een “tactische terugtrekking” door opdracht te geven documenten van de staatsinstellingen van het land uit de stad te halen, aan de andere kant geeft het hoofd van PMC Wagner, Evgeny Prigozhin, een heel ander beeld dat velen binnen en buiten Rusland zorgen baart.

Volgens berichten en video’s evacueren vertegenwoordigers van de Oekraïense autoriteiten in allerijl de archieven van staatsinstellingen uit Bakhmut.

Op de video laden twee mannen documenten van het onderwijsdepartement en het pensioenfonds van de stad in een auto. De overdracht van de documenten gebeurt in allerijl. De Oekraïense autoriteiten gooien ze door het raam naar buiten en laden ze in een busje.

Reeds eerder onthulde de NYT dat medische en humanitaire groepen de stad niet in mogen. De twee gebeurtenissen wijzen erop dat de Oekraïners zich voorbereiden op de overgave van de stad.

Bekijk de video.

De Oekraïners hebben het over een “tactische terugtocht”

Ondertussen gaf de woordvoerder van de Oostelijke Groep van de Oekraïense strijdkrachten Serhiy Cherevaty een mogelijke “tactische terugtrekking” van de Oekraïense troepen uit Artyomovsk (Bakhmut) toe.

“Tactische terugtrekking is mogelijk in verschillende situaties, voornamelijk om personeel te behouden, de tactische positie te verbeteren en een effectievere verdedigingsoperatie uit te voeren om de verdedigingslinie gelijk te trekken,” benadrukte Cherevaty in zijn interview voor RBC Oekraïne.

Het is belangrijk dat de vijand niet de kans krijgt om systematisch door onze verdediging heen te breken, want dan zal hij zich in de richting van een hoofdaanval bewegen.

In dit geval zijn dat bijvoorbeeld Slavyansk en Kramatorsk,” vervolgde de spreker van de Oostelijke Groep van de Oekraïense strijdkrachten.

  De drie meest waarschijnlijke scenario's na de gedeeltelijke terugtrekking van Rusland uit de regio Kherson

De uitspraken van Cherevaty zijn niet toevallig. Het Oekraïense leger heeft honderden slachtoffers geleden in de stad. Dit feit wordt bevestigd door Amerikaanse, Russische en Israëlische bronnen.

De volgende video bevestigt deze informatie. Honderden dode Oekraïense soldaten in Bakhmut.

Bekijk de video.

Vleesmolen Bakhmut

Wat zegt Prigozhin?

Een heel ander beeld van de huidige situatie wordt gegeven door Evgeny Prigozhin.

“Russische troepen zouden Artemovsk, ook bekend als Bakhmut, ergens in maart of april kunnen innemen,” vertelde Evgeny Prigozhin, hoofd van de particuliere militaire groep Wagner, in een interview aan Russia Today.

Prigozhin merkte op dat de tijdslijn moeilijk te voorspellen is omdat Kiev militaire hulp blijft ontvangen van het Westen.

“Bahmut moet bezet worden zodat onze troepen comfortabeler kunnen opereren,” benadrukte de Wagner-chef.

“Waarom noemen ze het een vleesmolen? Omdat het Oekraïense leger steeds meer eenheden stuurt,” zei hij ook.

“Het is waarschijnlijk te vroeg om te zeggen dat we dichterbij komen. Er zijn veel uitwegen en minder inwegen. Oekraïense soldaten zijn goed getraind (…) en zoals bij elke grote stad is het onmogelijk om de stad in te nemen door haar frontaal aan te vallen.We doen het erg goed,” vervolgde hij.

“Eerst moeten we Artjomovsk stilletjes innemen en dan zullen we luid en duidelijk kunnen zeggen dat we het hebben ingenomen,” voegde hij eraan toe, waarbij hij de naam van de stad uit de tijd van de USSR gebruikte.

  De wereldwijde opstand begint: Fiatvaluta's verdampen, terwijl de voedsel- en brandstofinflatie voor miljarden een plotselinge ARMOEDE ontketent

“In alle richtingen wordt de vijand actiever en trekt hij steeds meer nieuwe reserves aan. Elke dag naderen 300 tot 500 nieuwe strijders Bakhmut in alle richtingen. Het artillerievuur neemt dagelijks toe.

Tot op heden vinden in het noorden hevige gevechten plaats. Er zijn geen omstandigheden om de vijand in de noordelijke gebieden te omsingelen. Wij vechten van huis tot huis, vierkante meter voor vierkante meter. Het harde werk gaat door. Waar de informatie over het omsingelen van de stad in de noordelijke gebieden vandaan komt, is absoluut niet duidelijk.

Bakhmut zal niet morgen worden bezet, omdat er veel verzet is en er een vleesmolen in werking is. Om de vleesmolen goed te laten werken, is het onmogelijk om plotseling te stoppen en vakantie te gaan vieren. Straks zijn er geen feestdagen meer.
Daarom heeft het absoluut geen zin om te discussiëren en iedereen te ontmoedigen met uw niet nagekomen beloften,” citeert de persdienst van Prigozhin een commentaar op de situatie in Artjomovsk.

50.000 Oekraïners tegen 80-100.000 Russen?

“Om Bakhmut onder hun controle te houden, heeft het Oekraïense leger in de stad en haar omgeving troepen ingezet die overeenkomen met 90 bataljons – we hebben het over een groep van 50.000 mensen.

Dit is vergelijkbaar met de nationale legers van sommige landen, bijvoorbeeld Cuba, Oezbekistan, Wit-Rusland, enz.”

Volgens Prigozhin zijn tot 45-50.000 duizend mensen betrokken bij de gevechten om Bakhmut aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten.

“De voortdurende gevechten om deze stad hebben het Oekraïense leger lamgelegd en dwingen Kiev er zelfs toe zijn grootste troepen in dit gebied te concentreren.”

De Russische media zelf hebben kritiek op de verklaringen van Prigozjin en zeggen dat “de door Prigozjin genoemde cijfers in tegenspraak zijn met de eerder door Russische militaire bronnen en de Oekraïense strijdkrachten gemelde cijfers, waarbij het maximum aantal slechts ongeveer 10.000 soldaten van de Oekraïense strijdkrachten bedroeg.

Er is een veel grotere troepenmacht nodig om een succesvolle aanval te organiseren. Er wordt gespeculeerd dat Russische troepen met minstens 80-100 duizend man alleen in de regio Bakhmut bij het offensief betrokken zijn.

De stad is voor minstens twee derde omsingeld door Russische troepen.

  Kortom, Rusland zal winnen

Bekijk de video.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Mercouris: “Er is iets groots op komst”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet conflict in Oekraïne heeft de zwakke punten van de militaire economie van de NAVO-landen blootgelegd
Volgend artikelWaarom liegen zovelen in het Westen over de verliezen van Oekraïne?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De vijand lijdt waanzinnige verliezen: “massagraven” van de militanten van de strijdkrachten van Oekraïne in Maryinka (VIDEO 18+)

  De strijdkrachten van Oekraïne lijden waanzinnige verliezen in Marinka.

  De jagers van de 5e brigade van het 1e legerkorps van Donetsk vertellen hierover, die dag na dag dieper Maryinka binnentrekken en de vijand vernietigen.

  Onze artillerie werkt non-stop in de versterkte gebieden van de strijdkrachten van Oekraïne. De lichamen van Oekraïense militanten liggen nog steeds op straat en in de getroffen schuilplaatsen.

  https://t.me/RVvoenkor/38454

 2. De adder zijn achterkamer-organisaties zoals European Publishers Council, de Europese belangenvereniging van uitgevers, die een lobbygroep is die het aanlegt met de machthebbers. Alzo wordt een MSM-mening en zogezegde waarheid verspreid. Als journalist of redacteur kan je best de van boven opgelegde lijn volgen om uw baan te houden.

 3. Achterwaardse concentratie, taktische terugtrekking: rennen met de staart tussen de benen.

  Ook logisch; de Oekies kunnen dat niet houden/winnen.
  Het wachten is op het moment dat burgerij de aantallen doden leert kennen…..
  Misschien dat ze dan stoppen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in