Foto: Flot 2017

John Kirby, coördinator strategische communicator van het Witte Huis, sprak over de mogelijkheid van een directe confrontatie tussen de Verenigde Staten en Rusland. Volgens hem is zo’n scenario mogelijk op voorwaarde dat Rusland een strategische overwinning behaalt in Oekraïne. Is Washington inderdaad van plan om de confrontatie met Moskou aan te gaan? Pravda.Ru zocht uit hoe experts en analisten over dit onderwerp denken.

Standpunt VS

Het Amerikaanse leger zal zeer waarschijnlijk betrokken moeten raken als [de Russische president Vladimir] Poetin een strategische overwinning behaalt in Oekraïne, zei Kirby tijdens een persbriefing. Hij beoordeelde ook de kansen van Kiev om het conflict met de Russische Federatie te winnen door te zeggen dat er een groot risico is voor Oekraïne om te verliezen.

“Er zouden Amerikaanse boots aan te pas moeten komen als de heer Poetin deze strategische overwinning in Oekraïne behaalt en daarna misschien achter een van onze NAVO-bondgenoten aangaat,” zei Kirby.

Op 6 december zei de Amerikaanse president Joe Biden tijdens een speciale toespraak tot het Congres over Oekraïne dat Rusland na het verslaan van Kiev NAVO-landen zou aanvallen.

“Als Poetin Oekraïne inneemt, zal hij het daar niet bij laten. Het is belangrijk om de lange termijn te zien. Hij gaat door. Dat heeft hij heel duidelijk gemaakt,” zei Biden.

Woordvoerder Matthew Miller van het Witte Huis sprak ook over de moeilijke situatie in Oekraïne, omdat de steunfondsen van Washington opraken. De VS hebben 97 procent van de middelen die aan Oekraïne zijn toegewezen reeds uitgegeven, aldus Miller.

Reactie van Rusland

De Russische ambassadeur in Washington, Anatoly Antonov, reageerde op de verklaringen van Amerikaanse zijde en merkte op dat de Verenigde Staten “het contact met de realiteit verloren”.

  Een bericht voor Lt. Kolonel (gepensioneerd Amerikaans leger) Daniel Davis

“Dergelijke ‘spookverhalen’ worden verzonnen om ten overstaan van belastingbetalers en nuchter denkende politieke krachten fabelachtige uitgaven vanwege Rusland te rechtvaardigen […] Dit soort provocerende retoriek is onaanvaardbaar voor een verantwoordelijke nucleaire macht,” merkte de diplomaat op.

Antonov riep de Amerikaanse autoriteiten op om “tot bezinning te komen en te stoppen met het aanrichten van verwoestingen in de wereld.”

Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, merkte op dat Moskou de pogingen van de VS om Rusland te demoniseren betreurt.

“We hebben gezien en betreuren het ten zeerste dat het Amerikaanse leiderschap zijn gewoonte om Rusland te gebruiken in zijn interne aangelegenheden voortzet. In dit specifieke geval zijn Amerikaanse functionarissen bezig met het absoluut schaamteloos demoniseren van ons land om hun congresleden en senatoren te indoctrineren zodat ze door kunnen gaan met het verbranden van Amerikaans belastinggeld in de oven van de Oekraïense oorlog. Wij zijn van mening dat dit een zeer, zeer vervelende praktijk is,” zei Peskov, meldt RIA Novosti.

Niet dit jaar

Dmitry Taran, een militair analist en politicoloog, gelooft dat alle retoriek over de mogelijkheid van een directe gewapende confrontatie tussen Rusland en de VS deel uitmaakt van de hypermedia om hysterie op te wekken.

“Dit is een psychologische periode waar we doorheen gaan. Er was een vergelijkbare psychologische periode in 1961 tijdens de Cubaanse Raketcrisis. Dit is een gecontroleerd proces en uiteindelijk zal er een zekere reset plaatsvinden. Ik denk dat dit jaar alles goed komt. Het is van vitaal belang dat Rusland zich nu aan zijn lijn houdt. We mogen geen fouten maken. We moeten niet op hun voorwaarden aan de onderhandelingstafel gaan zitten en dan komt alles wel goed. Ik denk dat al deze hysterie uiteindelijk zal verdwijnen en dat alles tot bepaalde voorspelbare doelen zal komen. De transformatie is aan de gang,” zei de expert.

  Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!

Stanislav Tarasov, een politicoloog en historicus, deelt een vergelijkbaar standpunt.

“Dit zijn speculatieve verklaringen die uit de Verenigde Staten van Amerika komen. Ze verhogen de spanningen. De Verenigde Staten verliezen het spel, Israël verliest ook de informatie en de politieke campagne. Helaas krijgt het conflict tekenen van regionalisering. De Amerikanen realiseerden zich dat ze de regio moesten verlaten of hun aanwezigheid daar moesten verzwakken. Het is Rusland dat nu het vacuüm vult,” aldus de deskundige.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De EU is het spoor bijsterVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNavigeren in een wereld van nepnieuws
Volgend artikelDe ondergang van het laatste Joodse koninkrijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Beste,

  De Cubacrisis was in oktober 1962 en niet in 1961. Ik heb ook gezien dat het fout staat op de site van english.Pravda.ru.

  Met vriendelijke groet,

  Audie

 2. Amerika moet naar zijn volk een vijand opbouwen c.q. maken.
  Amerika staat aan een ravijn waar het land in zal storten.
  Het Faillissement, de Derivaten de Schuldpapieren de Waardeloze Obligaties.
  De petrodollar, die steeds minder geaccepteerd wordt, een hoge renten om de Dollar waarde vast te houden, met als gevolg, een Enorme inflatie of hyperinflatie, dit alles staat op in storten.!
  De situatie van Amerika is zo nijpend, dat de leiders excuses zoeken om het volk te laten denken dat er vijanden zijn die Amerika kapot willen maken.
  De schuld ligt dus bij de ander.
  En die moeten ze aanvallen, een heel bekend scenario bij een land dat op instorten staat.!

  Maar de leiders hebben niet in de gaten dat er een Enorm scheidingen ontstaan in het zo verdeelde land, en dit gaat uitdraaien op een burgeroorlog.!

  Amerikanen zijn individuen, met allemaal een of meer wapens in hun bezit.
  Over een paar jaar zal de Verenigde Staten niet meer verenigd zijn, het land gaat verdeeld worden in meerdere zelfstandige staten.!
  De eerste wordt Texas..!!

  De BRICS landen zijn hier al van op de hoogte, verschillende Staten waaronder Texas hebben al contacten met diverse BRICS landen voor economische samen werking..!!

  Het begin van het einde van de Verenigde Staten..!!

  • Het totale failliet van de USA is de goudvoorraad, welke ze niet meer hebben, Fort Knox is leger dan verwacht, daarom willen ze mensen aan de Bitcoin en andere namaak valuta krijgen… introductie goud gedekte Brics is het failliet van het westen!!!! DE dag komt steeds dichterbij, en zo winnen ze de oorlog!!!

 3. Allemaal weer bangmakerij.

  Rusland heeft totaal geen intentie om verder te gaan.

  Vorig jaar in maart was er al een vredes overeenkomst tussen Rusland en Oekraïne. Rusland wilde niet verder dan Donbass bevrijden maar nadat Amerika en NATO de vredesonderhandelingen torpodeerde en steeds meer zwaardere wapens leverde en EU versneld het zeer zwaar corrupte Oekraïne toe wilde laten tot EU en NATO Oekraïne toe wilde laten tot NATO heeft Rusland geheel begrijpelijk zijn doel aangepast en zullen ze een referendum gaan houden onder de Oekraïnse bevolking of ze bij Rusland willen horen of bij het corrupte EU die hen samen met Amerika en NATO zwaar hebben besodemieterd en een hele generatie jongeren de gehaktmolen in hebben gejaagd.

  Als Oekraïne slim is kiezen ze massaal voor Rusland zodat er vrede en stabiliteit gaat komen in die regio.

 4. De vraag is niet of de VS Moskou durven betreden, maar hoe ze Moskou uit de VS willen weren, volgens de bijbel gaat de bevrijding door Rusland via het zuiden naar het nieuwe land in het verre westen (VS)

 5. De vraag is niet of de VS Moskou durven betreden maar hoe ze Moskou uit de VS houden, de VS gaat dit keer niet op oorlog maar komt de oorlog bij hen.
  Volgens de bijbel gaat de bevrijding door Rusland via het zuiden naar het nieuwe land in het verre westen (VS)

 6. Ik persoonlijk vrees de domheid, de zelfingenomenheid, de volslagen waanzinnige besluitvorm en het beleid van de Amerikanen veel meer, als dat ik angst heb dat we zullen worden aangevallen door de Russen.
  Rusland, Poetin, kan heel goed zonder ons, in tegenstelling tot Amerika dat zonder Europa en het NAVO gezever volledig op zichzelf aangewezen zal zijn. Het zal me benieuwen hoe lang ze dat vol denken te houden.
  Amerika leeft ten koste en op kosten van de rest van de wereld.
  Die zelfingenomen arrogantie dat ze het slimste kindje van de klas zijn, moet hoognodig van al die nitwitsen hun giechel gewreven worden.

 7. Amerikanen zijn linke komedianten, onbetrouwbare mooipraters, gluiperts. Dat hebben ze van de Engelsen overgenomen, meesters in het veinzen. Met namen van Duitse joden of Italiaanse mafiosi teren ze op strooptochten over de ganse wereld en het verspreiden van met $ bedrukt papier. Als ze spreken waumelen ze, al chewinggum-kauwend, een taaltje waarvan uw mond bijna uit zijn gewrichten gaat. Hoedt u voor de Marloboro-cowboys met stropdas in maatpak.

 8. Het is gewoon druk zetten op eventuele onderhandelingen. Wij zijn niet verslagen, is de z.g. boodschap. Wij kunnen nog steeds deze oorlog winnen, tenzij…. Het is het verhaaltje van de ridder in Monty Phyton, retoriek blijven schreeuwen terwijl je al ruim verslagen bent. Je gezicht niet willen verliezen voor de buitenwereld enz. Best wel sneu, die Amerikanen. Eigenlijk hebben ze nauwelijks een oorlog “gewonnen” ondanks hun “superieure” technische kennis.

 9. De Oekraïners staan ​​met hun rug tegen de muur: de Russen zijn Avdifka vanuit het NO binnengevallen en omsingelen de stad – Gevechten op de laatste weg…
  Avdifka countdown – De Russen rukken op

  Oekraïense troepen staan ​​nu met hun rug tegen de muur in Avdifka terwijl de Russen naar het noordoosten oprukken en erin slagen de stad vanuit weer een andere richting binnen te dringen. De Russen bezetten de noordoostelijke zone, waartoe ook de datsja’s behoren.

  Eerder werd bekend dat het Russische leger vanuit het zuidoosten Avdifka binnenkwam en daar de industriële zone bezette.

  Bovendien begonnen de gevechten om de wegenas die van Ocheretino naar Orlovka en vervolgens naar Avdifka loopt. Als de Russen hem afsnijden, is de stad omsingeld. >>>

  https://warnews247.gr/me-ti-plati-ston-toicho-oi-oukranoi-oi-rosoi-bikan-stin-avntifka-kai-apo-ta-va-maches-ston-teleftaio-odiko-axona-pou-krata-zontani-tin-oukraniki-froura-stin-poli/

 10. Als de Amerikaanse regering besluit hun jongens naar Rusland te sturen voor oorlog is maar een ding belangrijk….een hele grote voorraad lijkzakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in