Oekraïense troepen hebben een “grootschalig offensief” ingezet tegen Russische troepen langs vijf secties van de frontlinie in Donbass, zei het Russische Ministerie van Defensie in de vroege uren van maandag, bericht RT.

Volgens het ministerie begon de aanval op zondagochtend. “Het doel van de vijand was om onze verdediging te doorbreken in wat zij veronderstelden het meest kwetsbare deel van de frontlinie was,” zei het in een verklaring.

“De vijand heeft zijn doel niet bereikt en was niet succesvol,” voegde het ministerie eraan toe.

Russische functionarissen zeiden dat Oekraïne de 23e en 31e gemechaniseerde brigades uit zijn “strategische reserves” had ingezet, die in de strijd werden ondersteund door andere eenheden.

“De Oekraïense strijdkrachten hebben meer dan 250 militairen, 16 tanks, drie infanterievoertuigen en 21 pantservoertuigen verloren,” beweerde het Ministerie van Defensie.

Het heeft een video vrijgegeven van wat het aanvallen op Oekraïense militaire voertuigen noemde.

Ministerie van Defensie geeft video vrij van vernietiging van AFU-materieel tijdens poging tot grootschalig offensief in zuidelijk Donetsk

De Oekraïense president Vladimir Zelensky beweerde zaterdag dat Kiev klaar was om zijn lang geplande tegenoffensief te beginnen. Het plaatsvervangend hoofd van zijn kantoor, Igor Zhovkva, verklaarde echter dezelfde dag dat Oekraïne nog steeds niet genoeg wapens en munitie had ontvangen om een succesvolle campagne op te zetten.

#Oekraïne #nikopol #Zaporizja Russische luchtmacht blijft NAVO-wapenopslagplaats bij Nikopol bombarderen. Zonder pauze. De wapens waren nog maar net geleverd of ze werden al verpulverd. De belastingbetalers van de VS/EU betalen graag voor de grote oorlog.

  Rusland sluit gas aan Italië af enkele dagen nadat nieuwe premier Giorgia Meloni haar steun aan Oekraïne heeft aangekondigd

Kiev heeft onlangs de artillerie- en drone-aanvallen op Russische steden opgevoerd, waaronder een UAV-aanval op Moskou vorige week. Het Russische Ministerie van Defensie zei zondagavond dat troepen een gewapende inval in de regio Belgorod, die grenst aan Oekraïne, hadden afgeslagen.

Het Russische Vrijwilligerskorps (RDK) en het ‘Legioen van de Vrijheid van Rusland’ – twee pro-Kievse groepen die bestaan uit strijders met een neonazistische achtergrond – hebben de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist, zoals ze dat ook deden voor soortgelijke invallen op Russisch grondgebied dit voorjaar.

Vyacheslav Gladkov, gouverneur van Belgorod, schreef maandagochtend vroeg op zijn Telegramkanaal dat een drone-aanval brand had veroorzaakt op een locatie voor energie-infrastructuur. Hij voegde eraan toe dat er geen slachtoffers waren en dat er geen stroomstoringen waren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zeldzaam interview met het hoofd van Wagner: Met de huidige orders hebben we 3 jaar nodig om de Dnjepr te bereiken – Of we gaan vooruit of we blijven in Donbass! (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe doen hun uiterste best om een nucleaire oorlog met Rusland uit te lokken
Volgend artikelPandemi posttraumatische stressstoornis: Amerikaanse vrouw draagt in 2023 ruimtehelm om zich te beschermen tegen COVID
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Beste Mensen

  Als de Amerikanen Èèn jaar kunnen vooruit denken
  Dan kunnen de Russen Vier jaren vooruit denken
  Dit is maar èèn voorbeeld

  Er bestaan ook andere wezens die veel verder kunnen denken
  En er bestaan ook nog Wezens die helemaal niet eens hoeven na te denken

  Buiten deze bestaan er ook mensen die
  Niet willen nadenken
  Niet mogen nadenken
  Niet kunnen nadenken
  Dezen worden geregeerd
  Heten de Schaapjes

  Dank U

 2. Ok dat is goed , maar in een bredere context, hoe gaat dit alles aflopen, nu dat Rusland zelf wordt binnengevallen door Nazi guerilla uitschot , that s the question ….Niet goed , dat is in elk geval voorspelbaar…

 3. En dat alles in naam van, en voor de Cabal.
  Net als Vietnam, Korea, 9-11, 2x Irak, Joegoslavië, Libië, Afganistan, Syrie, Soedan, etc.etc.

  Wanneer gaat men nu eens eindelijk wakker worden?

  • Tigron juni 5, 2023 at 13:10,
   Pas als ze een asielegert in huis moeten nemen.Dat gaat te ver.Nurgeroorlog.

 4. Hopelijk, en de logica zegt dat dit absoluut zo moet zijn , hebben Rusland en China een geheim strategisch plan om NATO op een efficiente manier te confronteren als de huidige situatie volledig uit de hand loopt !

 5. Hopelijk, en de logica zegt dat dit absoluut zo moet zijn , hebben Rusland en China een geheim strategisch plan om NATO op een efficiente manier te confronteren als de huidige situatie volledig uit de hand loopt ! …en zeggen dat ik eigenlijk niet zo China minded ben, maar in tijden van conflict zal ik in elk geval NIET aan de zijde staan van onze corrupte gangsterbende !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in