Het hoofd van het particuliere militaire bedrijf Wagner zei vrijdag dat Russische troepen, die volgens hem nodig zijn om de strategische stad Bakhmut te veroveren om de campagne om Donbas onder hun controle te krijgen voort te zetten, op hevig verzet van de Oekraïners stuiten.

Jevgeni Prigozjin zei tijdens een vrij zeldzaam interview met een Russische oorlogscorrespondent dat Moskou duidelijke doelstellingen moet stellen in zijn campagne, die binnen een maand een jaar oud wordt: om te beslissen of zij haar aanwezigheid in het oosten van Oekraïne zal consolideren of het grootste deel van het land zal bezetten.

De huurlingen van Wagner spelen een steeds belangrijkere rol, zoals vorige maand duidelijk werd bij de operatie om Soledar in te nemen, een stad in de buurt van Bakhmut, waar al maanden wordt gevochten en gebombardeerd, velen spreken over een “vleesmolen”.

“Bahmut moet (veroverd worden) zodat onze troepen comfortabeler kunnen opereren,” benadrukte de Wagner-chef.

“Waarom noemen ze het een vleesmolen? Omdat het Oekraïense leger steeds meer eenheden stuurt,” voegde hij eraan toe.

“Het is waarschijnlijk te vroeg om te zeggen dat we dichterbij komen. Er zijn veel uitwegen en minder inwegen. Oekraïense soldaten zijn goed getraind (…) en zoals elke grote stad is het onmogelijk om de stad in te nemen door haar frontaal aan te vallen. Meer het gaat heel goed met ons.”

“Eerst moeten we Artjomovsk stilletjes innemen en dan kunnen we luid en duidelijk zeggen dat we het hebben ingenomen,” voegde hij eraan toe, waarbij hij de naam van de stad uit de tijd van de USSR gebruikte.

Hij vergeleek de strijd om Soledar ook met de zes maanden die het Sovjetleger nodig had om de nazi’s in Stalingrad te verslaan.

Op dit moment, zei hij, dat het met de huidige orders nog drie jaar zou duren tot de Russische troepen de Dnjepr zouden bereiken.

Hij maakte er echter geen geheim van dat hij erop zat te wachten dat de Russen het Kanaal zouden bereiken, maar dan had hij, zoals hij zei, een eigen plan nodig:

“Als we de rivier de Dnjepr moeten bereiken, dan duurt dat drie jaar. Als we Donetsk en Lugansk volledig moeten insluiten, wel, dan hebben we nog minstens anderhalf of twee jaar nodig. Als het nodig is om het Britse Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd te bereiken, dan heb ik mijn eigen plan.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In video: Goedaardige Wagner stuurt lijken van gesneuvelde AFU-soldaten naar OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn Oekraïne worden dode soldaten in stadsparken begraven
Volgend artikelVK maakt zich op om de rode lijn te overschrijden die de VS niet durven te overschrijden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. In een ander bericht las ik dat de Oekraïense troepen in Bakhmut aan drie kanten waren ingesloten en het wachten was op, dat de Russische gehaktmolen meer dan 20.000 Vushniks af gaan maken.

  Denk dat de voorman van PMC Wagner om strategische redenen de verwachtingen niet al te hoog wil inschatten.

   • Inderdaad geen peil op te trekken

    Gisteren was dodelijkste dag op Oekraïens slagveld sinds begin oorlog: recordaantal Russische soldaten gesneuveld
    Vrijdag zijn naar schatting 1.140
    Russische soldaten om het leven gekomen in Oekraïne. Dat meldt het Oekraïense leger in een dagelijkse update. De cijfers zijn niet onafhankelijk gecontroleerd, maar volgens Kiev waren de afgelopen 24 uur de dodelijkste voor de Russische troepen sinds de start van de oorlog.

    • Volgens mij grotendeels verzinsels om het moreel hoog te houden. Propagandistische Peptalk dus.
     Het klinkt voor de Oekraïners immers zo stimuleren: ‘de afgelopen 24 uur waren de dodelijkste voor de Russen’.

 2. Poetin had op 17 januari zijn nieuwe opperbevelhebber, Valeri Gerasimov, opgedragen om de Donbas vóór maart volledig in te nemen. Dan heeft Gerasimov nog 16 dagen de tijd.
  Ik weet niet of dat zal lukken, overigens heb ik het gevoel dat de generaals minder competent zijn, dan ik altijd heb aangenomen.
  En wat die Wagnergroep betreft, de aanvoer van nieuwe huurlingen is op een gegeven moment op.

   • Kan zijn, maar als die ‘avonturen’ je lichamelijke/psychische problemen opleveren, of een ledemaat wordt eraf geschoten en je wordt aan een oog blind, kan je er niet zomaar uitstappen. Je hebt namelijk een contract van 6 maanden getekend en die zal je uitdienen. HOE dan ook. Is je been eraf geschoten? Niets mee te maken, je hebt getekend en zonder been kan je immers ook nog mijnen opsporen. Er zijn heel wat ‘avonturiers’ die nooit terugkomen.

 3. Uiteindelijk denk ik dat Rusland niet de winnaar wordt. Daarvoor zijn de kwade westerse machten té groot en hun technische/digitale kennis veel verder ontwikkeld dan de Russische.
  Voor de gelovigen onder ons: sinds het ontstaan van de Bijbel, vele eeuwen geleden, staat erin dat er een tijd komt, waarin men niets kopen en verkopen kan, zonder het 666-symbool op je hand. Vroeger dacht men: “hóe dan?” Maar nu is die techniek aanwezig en moet alleen nog geperfectioneerd worden. Dat houdt in dat het kwade westen zal winnen om de profetie ten uitvoer te brengen, want de Heilige Schrift moet in vervulling gaan. Helaas! want niemand zit erop te wachten.

  • Er kan natuurlijk ook een fysieke parallele munt gaan ontstaan dan. De mensen zijn niet helemaal achterlijk… Hoewel… Na corona, misschien toch wel.

  • Rusland zal Bijbels gezien WEL OVER BLIJVEN. Kijk maar naar de oorlog van Ezechiël 38 en 39 daar wordt niet over “de kustlanden” meer gesproken. Maar wel over Rusland….. en Iran…. En nog veel meer landen maar niet euiopa….. en Amerika….. de kustlanden…..
   Dus Rusland zal niet worden weggevaagd. Maar doorgaan…. We zijn er nog niet…..
   Hoe lang het nog gaat duren,is onbekend maar Rusland betrekt al wel drone’s van Iran…… en tenslotte is het voor wat hoor wat…..

  • Kees H. te H. februari 12, 2023 at 20:15

   Natuurlijk houdt 666 een vinger in de pap…, in het westen. Zeker met de huidige mentaliteit van het gemiddelde eurotrash. Kopen, vreten, huisje, wijntje, trijntje en vakantie zijn de levensdoelen, en egoïsme en onverschilligheid de nationale/westerse sport. Zo’n 80% van wereld gaat een andere weg in, zonder 666.

   Wat de technische kennis betreft, daar vergis je je meer dan lelijk in. Opleiding zijn beter, completer en gedegener in Rusland en veel andere naties dan in het westen en met name het woke clubje. De NATO legertop bestaat uit militaire kleuters die geen idee hebben van waar ze mee bezig zijn, en de zgn “high-tech” “game changers” hebben geen van alle de wonderen gebracht die er van verwacht werden.

   Zoek eens naar de veel besproken HIMARS en vergelijk dan een de mogelijkheden en specificaties daarvan met die van het Russische systeem, de Tornado-S, waarvan de Russen er veel meer bezitten dan het westen HIMARS en bovendien voor jaren munitie hebben. De munitie voor HIMARS wordt schaars, het zal veel tijd nemen om de productie weer op te starten, en die zal zo klein zijn dat het aan een front als in Donbass in enkele weken verschoten zal zijn.

   Daarbij zijn na enige wijzigingen van de software de Russische luchtafweer systemen nu nog beter in staat deze Yankee raketten neer te halen.

   NATO heeft deze oorlog al verloren, Stalingrad’s equivalent zal spoedig achter de rug zijn en dan is het opnieuw “op naar Berlijn” (Kiev, Lviv, verder?). 🙂

 4. het is het ouderwetse systeem met moderne middelen; eerst een zwaar bombardement–vliegtuigenartillerie, dan pas infanterie
  Werkt prima.

  Alternatief: overgave eisen; zo niet een stad plat gooien.
  Dan bij de tweede geven ze zich wel over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in