© hjl / Flickr (CC BY 2.0)

In een nieuwe opiniepeiling verklaart ongeveer de helft van de ondervraagde Republikeinse kiezers dat de Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft gewonnen, maar alleen omdat de verkiezing is vervalst. Tegelijkertijd daalt het vertrouwen van de Amerikanen in het kiesstelsel van het land.

Uit een opiniepeiling die Frontnieuws verleden week geleden publiceerde, blijkt dat minder dan de helft van de Amerikaanse kiezers denkt dat Joe Biden de verkiezingen begin deze maand daadwerkelijk heeft gewonnen. Tegelijkertijd bleek uit een andere peiling dat 70 procent van de Republikeinse kiezers niet gelooft dat de verkiezingen op een vrije en eerlijke manier zijn verlopen.

De nieuwe opiniepeiling van Reuters / Ipsos, die op 13-17 november werd gehouden, toont aan dat het vertrouwen van de Amerikanen in het kiesstelsel van het land niet best is, en vooral niet onder de Republikeinen.

De rechtmatige winnaar

In totaal geeft 73 procent van de ondervraagden aan dat Joe Biden heeft gewonnen, terwijl vijf procent Donald Trump als winnaar noemt. Maar op de vraag of Biden terecht heeft gewonnen, zegt 52 procent van de Republikeinse kiezers dat Trump degene is die met recht heeft gewonnen, terwijl slechts 29 procent in Biden gelooft.

68 procent van de Republikeinse kiezers vreest dat de verkiezingen zijn vervalst, en slechts 16 procent van de Democratische kiezers.

Toegenomen wantrouwen

De verkiezingen hebben een groter deel van de Amerikanen nu wantrouwiger gemaakt ten opzichte van het kiesstelsel dan vier jaar geleden. Slechts 55 procent is van mening dat de verkiezingen legitiem en eerlijk waren.

Na de verkiezingen van 2016 verklaarde 52 procent van de kiezers van Hillary Clinton dat de verkiezingen correct zijn verlopen. Het percentage Republikeinen dat dit jaar hetzelfde gelooft is slechts 26 procent.

VS tot op het bot verdeeld: de burgeroorlog is begonnen

  BLM-aanhanger gearresteerd na foto waarop hij knielt op de nek van huilende blanke baby
Vorig artikelVolgende arrestatie wegens verkiezingsfraude – twee mannen buitten daklozen uit
Volgend artikelDominantiecriminaliteit: migrantenbende mishandeld Zweeds meisje en dwingt haar schoenen van de bende te kussen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. En dat heeft een goede reden: dat is ook zo…

    Maar ook: duizenden hebben meegewerkt aan diefraude; na 2 week weten dat honderduizenden; na 4 week enige millioenen
    Note: de linksen zijn–net als hier- de sociaal zwakkeren,de instabielen en die ouwehoeren graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in