Griekse politie arresteert Europese NGO-medewerkers voor mensensmokkel

3000 illegale immigranten gesmokkeld

6
© Steve Evans / Flickr (CC BY-NC 2.0)

De Griekse politie heeft een mensensmokkelring op Lesbos opgerold, waar naar verluidt vier niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) deel van uitmaken. Onder de 35 gearresteerden waren 33 NGO-medewerkers uit Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Noorwegen, Frankrijk, Bulgarije en Zwitserland, zo meldt de krant Protothema op maandag online. Daarnaast wordt er een onderzoek ingesteld naar naar een Iraniër en een Pakistaan.

Volgens de berichtgeving gaat de politie ervan uit dat de verdachten in juni jongstleden met hun mensensmokkelwerk zijn begonnen. Sindsdien zouden ze 32 overtochten voor migranten hebben georganiseerd, die meer dan 3000 illegale immigranten en vluchtelingen naar Griekenland hebben gebracht, meld het nieuwsblog Jungefreiheit.

Details over Moria uitgewisseld

De smokkelring gebruikte gesloten groepen en internettoepassingen om informatie uit te wisselen, bijvoorbeeld waar de boten zouden vertrekken en aankomen. Ze wisselden ook gegevens uit over het vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos. De politie probeert nu de financiële stromen van de groep te volgen.

Vorig jaar had een mensensmokkelaar aan Italiaanse journalisten bevestigd dat hij samenwerkte met vluchtelingenhulporganisaties.

Tijdens de asielcrisis in 2015 en 2016 waren er reeds rapporten en foto’s waaruit bleek dat migranten door niet-gouvernementele organisaties werden geholpen om illegaal West-Europa binnen te komen. Onder hen waren ook Duitsers.

Mensensmokkelaars: “We hebben onze undercover-mensen op NGO-schepen”

  Het enige waardoor islam gemoderniseerd geweest is, was het Europese kolonialisme
Vorig artikelFarmacie-insider onthult: Bijna elke positieve Coronatest is vals
Volgend artikelMoordpoging: zwarte Black Lives Matter-leidster racet in menigte Trump-aanhangers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

    • Dat zou den Dux zelfs té drastisch en mss tegenproductief vinden. Doodstraf enkel Voorbeeld? Misschien niet want dan maak je er een martelaar van. 10 jaar dwangarbeid op de tomatenvelden.

  1. Die linkse NGO’s moeten hard worden aangepakt. Niet alleen die idioten arresteren, maar al hun bezit, en bankrekeningen in beslag nemen.
    Een aap kost west europa gedurende zijn waardeloze leven 1.000.000 euro.

    Uiteraard die boten: afslepen naar een diep deel middelandse zee, en afzinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in