Foto via Freepik

Wist u dat de bestandsdelen van de mond-neusmaskers geen rol spelen bij de goedkeuring? Alleen hun filterende werking wordt getest. Als dit voldoende is, is het masker gecertificeerd. Het is niet ongewoon dat het product uit China komt, waar niet verder wordt nagedacht over de veiligheid van de gebruikte materialen.

Bovendien zijn de “mondkapjesproducenten” als paddenstoelen uit de grond geschoten en controleert niemand wat er in de producten zit van de achtertuinfabrieken die in een goudkoortsstemming uit de grond gestampt worden.

Chemie in plaats van papier

Het mondkapje ziet er misschien uit als papier of karton, maar schijn bedriegt. Het is grotendeels gemaakt van een thermoplastische kunststof genaamd polypropyleen. De rest van de lijst van niet echt vertrouwenwekkende mogelijke bestandsdelen is ook lang:

Lijmen, bindmiddelen, antioxidanten, UV-stabilisatoren in grote hoeveelheden, vluchtige organische koolwaterstoffen, in sommige gevallen zelfs formaldehyde of aniline en kunstmatige geurstoffen om de onaangename chemische geur te maskeren. In het geval van blauwgeverfde chirurgische maskers wordt gewoonlijk ook kobalt als kleurstof gebruikt.

Dit alles werd aan het licht gebracht door het Hamburg Instituut voor Milieu en de Leuphana Universiteit in Lüneburg. Michael Braungart, de wetenschappelijk directeur van het Hamburg Instituut voor Milieu zegt volgens Telepolis:

Wij denken dat aangezien dit chirurgisch materiaal is, het gezond moet zijn. Maar aangezien de meeste mensen in China, waar de meeste mondkapjes worden geproduceerd, nooit over het milieu hebben nagedacht, gebruiken ze gewoon wat werkt. Het heeft al het vuil van de wereld in zich.

En dat “vuil” omvat microplastic vezels. Niet alleen, zoals het zo treffend wordt verwoord in het artikel op Telepolis, dat wij een chemische cocktail voor onze neus en mond dragen, die nooit op zijn giftigheid is getest en nooit op mogelijke effecten op lange termijn, wij ook microvezeldeeltjes inhaleren die precies de juiste grootte hebben om zich in onze longen te nestelen of van daaruit verder door het lichaam te reizen.

  Video van vrouw die weigert om een mondkapje te dragen gaat viraal: "Ik ben er klaar mee!"

Niet alleen giftige stoffen, maar ook microvezels

Deze microplastic vezels die van het mondkapje-vlies afkomen, zijn bestudeerd door het team van Michael Braungart. Dit zijn de deeltjes die volgens de definitie van de Duitse Sociale Ongevallenverzekering (DGUV) het gevaarlijkst zijn.

Telepolis vat samen wat er het meest verraderlijk aan is:

En dan krijgen voornamelijk de bejaarden ook nog een brief van de Duitse regering met twee bonnen waarmee ze bij de apotheek tegen betaling van twee euro elk zes mondkapjes kunnen afhalen. De apotheken, van alle plaatsen, zorgen ervoor dat mensen hun gifcocktail krijgen.

Vrolijk samenkomen van de ziekteverwekkers

Het artikel ‘De mondkapjesschurft is in opmars’, dat op 15 februari op Frontnieuws verscheen, behoeft overigens nog de toevoeging dat de kiemen uit de vochtige biotoop onder het mondkapje mogelijk ook ingeademd worden en zich dan in de longen kunnen nestelen. Zoals het eruit ziet, hebben ze dan een vrolijk onderonsje met de microplastic vezels van het mondkapje.

De “mondkapjesschurft” is in opmars

Vorig artikelBill Gates: “Rijke landen moeten overstappen op 100 procent synthetisch rundvlees”
Volgend artikelCoronavaccins: Groot-Brittannië geeft rapport vrij over dodelijke bijwerkingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Het wordt met de dag slimmer, dat we verplicht vergiftigd worden. Wil je dat niet, dan krijg je elke keer dat je betrapt wordt voor het niet dragen van zo’n gifmasker een bon van 95 euro. Gezond blijven is dus gecriminaliseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in