Stoltenberg is een middelmatige verkoper:

NAVO-chef zegt dat Oekraïne na de oorlog lid zal worden van de militaire alliantie, op voorwaarde van hervormingen – Yahoo / Euronews – 28 nov 2023

Oekraïne zal na de oorlog lid worden van de NAVO op voorwaarde van hervormingen, zei de secretaris-generaal van het militaire bondgenootschap, Jens Stoltenberg, maandag.

Hij sprak voorafgaand aan een vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel, waar de alliantie naar verwachting opnieuw haar steun zal bevestigen voor de verdediging van Oekraïne tegen een grootschalige invasie van Rusland.

Wat Stoltenberg ook zegt, het gaat niet gebeuren. Er is geen enkel doel voor Oekraïne om lid te worden van de NAVO, behalve dan zelfverheerlijking door de VS. Sommigen gaan ervan uit dat het NAVO-lidmaatschap Oekraïne zou beschermen tegen verdere aanvallen van Rusland. Dat is niet zo, schrijft Bernard.

De VS zelf gelooft niet dat het lidmaatschap van de NAVO welk land dan ook beschermt tegen aanvallen van Rusland:

Als je denkt dat de prijs nu hoog is’ – Kirby schetst prijs die VS zal betalen als Oekraïne oorlog verliest – Yahoo – 7 dec 2023

“Amerika zal niet alleen geld uitgeven, maar ook zijn eigen bloed vergieten,” als de VS Oekraïne niet bijstaat in zijn oorlog tegen Rusland en Rusland zegeviert, zei woordvoerder John Kirby van Nationale Veiligheid tijdens een briefing.

“Als je denkt dat de kosten om Oekraïne te steunen nu al hoog zijn, stel je dan eens voor hoeveel hoger ze zullen zijn, niet alleen in National Treasure maar ook in Amerikaans bloed als hij [Poetin] achter een van onze NAVO-bondgenoten aangaat… we [zullen] onze artikel 5-verplichtingen zeer serieus nemen,” zei Kirby.

“Amerikaanse laarzen zouden zeer zeker betrokken moeten zijn als de heer Poetin deze strategische overwinning in Oekraïne mag behalen en dan misschien achter een van onze NAVO-bondgenoten aangaat,” voegde Kirby eraan toe.

  Oekraïne oorlog: Ierse huurling 'Rambo' beschrijft 'angstaanjagende' Russische tankachtervolging - "We schreeuwden allemaal"

Kirby gelooft duidelijk dat NAVO-lidmaatschap je niet beschermt tegen een Russische aanval. Hij is bang voor deelname van de VS aan een oorlog onder een zogenaamd bindend Artikel 5-gebeuren.

Maar het is een mythe dat artikel 5 van het Verdrag van Washington (dat de NAVO oprichtte) garandeert dat anderen een lid met hun eigen legers komen verdedigen.

Artikel 5 zegt zoiets niet. Hier is de essentie:

De partijen komen overeen … dat … elk van hen … de aangevallen partij(en) zal bijstaan door onmiddellijk … de actie te ondernemen die zij nodig acht ….
“actie te ondernemen die zij nodig acht …” kan een heleboel mogelijke maatregelen inhouden (waaronder geen enkele) die verschillen van het sturen van een leger.

Zouden de VS echt oorlog gaan voeren met een andere nucleaire supermacht vanwege een ruzie tussen Estland (1,4 miljoen inwoners waarvan een derde etnisch Russisch is) en de Russische Federatie?

Ik vind dat zeer onwaarschijnlijk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO-arsenalen ‘leeg’ – StoltenbergVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDNA-verontreiniging in COVID-prikken kan toename van kanker, stolsels en auto-immuunziekten verklaren
Volgend artikelWaarom zet de liberale media aan tot genocide?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Dit is enkel wensdenken, de NAVO is al aan het afbrokkelen en is eigenlijk al failliet. Daar de geld creatie van het fiatgeld niet meer mogelijk is. Is het einde oefening, dit zelfde geldt voor de EU. De hoofdfinancier Duitsland is nu onder curatele geplaatst en de stoplicht regering kan geen geld meer aan iets uitgeven. Zij zijn ook een staat in ontbinding. Dit zelfde zien we in alle EU lidstaten. Het fiatgeld creatie systeem is buitenwerking gesteld. Daar de NAVO de wapenstilstand van 1945 weer heeft verbroken, zodat we weer in oorlog zijn officieel met Rusland. Daar Rusland de voorzitter is van alle Europese landen en de andere 3 leden ervan Amerika, Engeland en Frankrijk al failliet zijn verklaard. Dan rest ons alleen Rusland nog over de Europese landen. Daar Oekraïne nooit zich geregistreerd heeft bij de VN als soevereine staat in 1991 en nooit zijn grenzen hebben vastgelegd, is het een landdeel wat officieel niet eens bestaat. Het maakt officieel nog steeds deel uit van de Federatie Rusland.

  Dan kan de NAVO nooit van artikel 5 spreken, want dan is de NAVO zelf die de agressor is i.p.v. Rusland. In 2024 zal de huidige macht in de EU en EU lidstaten gaan imploderen. We krijgen dan een reset van de macht en financiële middelen. Zelfs de ECB is failliet verklaard, omdat het niet kon voldoen aan het ISO 20022. Elke bank die niet aan dit ISO 20022 kan voldoen, heeft zijn banklicentie verloren (per 19-11-2023) en mag geen zaken meer uitvoeren in de financiële markten. Dit geldt op wereldschaal. Het is nu wachten wanneer het fiatgeld opgedroogd is in de EU en zijn lidstaten. Zo kunnen dan ook alle ambtenaren salarissen en alle uitkeringen waarschijnlijk niet meer uitbetaald worden eind van de maand. Het fiat valuta’s zouden dan per 01-01-2024 WC-papier zijn geworden. Want het Kondratieff cyclus van het geld is dan ten einde.

 2. “Daar Oekraïne nooit zich geregistreerd heeft bij de VN als soevereine staat in 1991 en nooit zijn grenzen hebben vastgelegd, is het een landdeel wat officieel niet eens bestaat.”

  Dat is wel een explosieve mededeling. Heb je daar bewijzen voor?
  Als dit inderdaad waar is dan staat het hele oorlogsgebeuren op zeer wankele schroeven want dat betekend ook dat het westen heel veel geld aan Rusland(!) heeft ‘geschonken’. Laat ze dat dan maar eens uitleggen.
  En het houd inderdaad in dat het westen de agressor is, als sinds “Maidan”, en zich rechtstreeks heeft bemoeit met interne politiek van een vreemd land.

  • Uw laatste zin is moeilijk te begrijpen, want staat toch gebeiteld vast voor de geschiedenis: een democratisch verkozen regering heeft de associatie-overeenkomst met de E.U. verworpen waarop de staatsgreep met geweld op Maidan werd uitgevoerd en het associatieverdrag – dat eigenlijk een annexatie is – werd doorgevoerd met de staatsgreep-machthebbers. Daarop is een burgeroorlog ontstaan.
   Of heb ik het mis begrepen?

   • Prinses Delphine (1968) heeft zich in een brief aan young global leader & premier Alexander De Croo (1975) beklaagt, dat ze zich voelt achtergesteld bij haar halfzus Astrid (1962) & halfbroer Laurent (1963).
    Ook bij onze zuiderburen zijn de royals bezig met het ingooien van hun eigen glazen.

 3. Grote existentiele vraag : wat gaan onze idiote, slechte verliezers, klootzakken nog uit hun mauw schudden vooraleer ze hun vermeende machtspositie, gaan opgeven of op ze minst gaan inbinden ?? That s the question !

 4. Beste Patrick,
  Het westen is als een gigantische grote hoge boom die aangetast is door wortelrot.
  Enkele wortels( b.v. de BRICS landen)zijn al losgelaten van de ‘ boom’.
  Het wachten is op het uiteindelijke vallen ervan en de klap die het zal geven.
  De vraag is echter wanneer men ‘ TIMBER’ gaat roepen en naar welke kant de ;boom; gaat vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in