TheDigitalArtist / Pixabay

Een wereldvermaarde computerwetenschapper heeft alarm geslagen over de toenemende dreiging die uitgaat van de opkomst van de technologie voor kunstmatige intelligentie (AI).

Nu bedrijven over de hele wereld kosten proberen te besparen door hun menselijke arbeidskrachten te vervangen door AI-gestuurde machines, is een deel van de dreiging voor de samenleving voor velen al duidelijk, schrijft Frank Bergman.

Deskundigen waarschuwen echter dat de bedreiging voor de menselijke beschaving verder gaat dan het verlies van banen.

In een baanbrekende enquête die eerder dit jaar werd uitgevoerd, toonde meer dan de helft van de 2778 ondervraagde onderzoekers zich bezorgd over de existentiële dreiging die uitgaat van bovenmenselijke AI. De enquête gaf een kans van vijf procent aan dat de mensheid zou kunnen worden geconfronteerd met uitsterven of andere “extreem slechte resultaten” als gevolg van de opkomst van superintelligente AI-systemen.

Een van de prominente alarmisten is Roman Yampolskiy.

Yampolskiy is een gerespecteerd figuur in AI-onderzoek en een vooraanstaand docent computerwetenschappen aan de Universiteit van Louisville.

Op de “Lex Fridman Podcast” deed Yampolskiy een verontrustende voorspelling.

Hij waarschuwt dat zijn berekeningen een waarschijnlijkheid van 99,9 procent laten zien dat AI de mensheid binnen de komende 100 jaar kan uitroeien.

“Het creëren van algemene superintelligenties kan op de lange termijn niet goed aflopen voor de mensheid,” waarschuwde Yampolskiy. “De beste strategie is misschien gewoon om niet aan dit potentieel gevaarlijke spel te beginnen.”

Yampolskiy wees ook op bestaande problemen met de huidige grote taalmodellen, en noemde hun neiging tot fouten en gevoeligheid voor manipulatie als bewijs voor potentiële toekomstige risico’s. Yampolskiy zei: ”

  Huiveringwekkend: World Economic Forum toont technologie waarmee de overheid uw gedachten kan bestraffen en grote bedrijven uw hersenen kunnen bespioneren (Video)

“Er zijn al fouten gemaakt; deze systemen zijn gekraakt en gebruikt op manieren die ontwikkelaars niet hadden voorzien,” merkte hij op.

Verder suggereerde Yampolskiy dat een superintelligente AI onvoorspelbare methoden zou kunnen bedenken om destructieve doelen te bereiken.

Als zodanig waarschuwt hij dat de mensheid voor uitdagingen komt te staan die we misschien niet eens als bedreiging herkennen totdat het te laat is.

Hij geeft toe dat de kans dat AI leidt tot het uitsterven van de mensheid niet 100 procent is.

Hij waarschuwt echter dat het risico alarmerend hoog is.

Ter illustratie van de voortdurende uitdaging van het beheren van een systeem dat in staat is om miljarden beslissingen per seconde te nemen gedurende vele jaren, merkt hij op:

“Zelfs als onze middelen exponentieel toenemen, verdwijnt het risico nooit volledig.”

Snelle ontwikkelingen in AI hebben al verschillende aspecten van het menselijk leven ingrijpend veranderd. Met name op de werkplek. Hoewel AI meer efficiëntie en innovatie belooft, vormt het ook een bedreiging voor tal van beroepen.

Het toenemende gebruik van AI in verschillende sectoren zal mogelijk leiden tot wijdverspreide werkloosheid. Deze zorg is echter niet alleen een toekomstscenario. Verschillende bedrijven zijn al begonnen met het ontslaan van werknemers vanwege de efficiëntie van AI.

Geschat wordt dat in 2024 44 procent van de ontslagen wordt verwacht als gevolg van AI.

Een van de grootste bedreigingen voor de beroepsbevolking is de automatisering van routinematige en repetitieve taken. AI-systemen kunnen rollen vervangen die gestandaardiseerde taken vereisen. Het gebruik van de technologie wordt snel uitgebreid in de productie- en administratieve sector.

  Bisschop Viganò hekelt een helse elite - "Poetin vecht tegen dezelfde globalistische elite die ons allen gegijzeld houdt"

Machines uitgerust met AI kunnen deze taken sneller en nauwkeuriger uitvoeren dan mensen. Ze hebben ook geen uitvaltijd nodig voor pauzes, vakanties of ziekte en kunnen 24/7 werken. Dit leidt nu al tot banenverlies in deze sectoren.

Verschillende andere sectoren worden ook bedreigd door AI, waaronder creatieve banen.

AI-software die kunstwerken kan maken, muziek kan componeren of nieuwsberichten kan schrijven, zou menselijke kunstenaars en journalisten kunnen vervangen. Het succes van de technologie in het nabootsen van menselijke creativiteit vormt een serieuze uitdaging.

Bedrijven die overgaan op AI-technologie kunnen hun vraag naar menselijke werknemers verminderen. In plaats daarvan zullen ze kiezen voor goedkopere en efficiëntere automatiseringssystemen, waardoor de traditionele werkgelegenheid zal afnemen.

Ondanks de efficiëntie die AI met zich meebrengt, vormt de aanwezigheid van intelligente machines een uitdaging voor socialisatie en menselijke interactie.

Banen die empathie, gevoeligheid voor sociale context en communicatievaardigheden vereisen, zijn misschien minder geschikt voor automatisering. Deze kwaliteiten blijven echter cruciaal voor het succes van veel beroepen.

Om werknemers die te maken krijgen met automatisering nieuwe vaardigheden aan te leren, moeten overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken aan trainingsprogramma’s. Experts suggereren dat de nadruk moet liggen op het ontwikkelen van menselijke vaardigheden.

Experts suggereren dat het focussen op het ontwikkelen van menselijke vaardigheden, zoals creativiteit, emotionele intelligentie en probleemoplossend vermogen, werknemers zou helpen concurreren in het AI-tijdperk.

Het behoud van moeilijk te automatiseren banen is een andere strategie om de negatieve gevolgen van AI voor de werkgelegenheid te verzachten.

Sommige beroepen zijn wellicht beter bestand tegen AI-automatisering, met name banen waarvoor interpersoonlijke intelligentie, creatieve vaardigheden en een moreel oordeel nodig zijn. Om menselijke banen te beschermen moeten overheden actief beleid ontwikkelen dat de maatschappelijke aanpassing aan AI-gedreven veranderingen ondersteunt. Dergelijk beleid zou regelgeving moeten omvatten die de bescherming van werknemers waarborgt.

  In de "WEF-landen" Canada en Nederland worden toekomstige digitale reisdocumenten met gezichtsherkenning getest

Het integreren van AI-technologie op de werkplek op een manier die de samenwerking tussen mens en machine ondersteunt, is een positieve benadering. Werknemers kunnen samenwerken met AI-systemen om de productiviteit en innovatie te stimuleren, terwijl ze hun cruciale rol in complexe besluitvorming behouden.

Het valt echter nog te bezien of bedrijven die profiteren van lagere overheadkosten als gevolg van een AI-gestuurd personeelsbestand, het hiermee eens zullen zijn.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Gaat het nog? Artsen spelen boksen met geaborteerde baby’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlog en hongersnood
Volgend artikelLevensverwachting daalt met 37% na COVID-prik, toont peer-reviewed onderzoek aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. En deze gerenommeerde nuchter denken Hollander die op deze openlucht GGZ-instelling verblijft (wat ze de Aarde noemen) zegt dat dit gewoon Bullshit is. Mensen kun je dit soort onzin gewoonweg niet meer verkopen. En bij mij al helemaal niet. Het is 99,9% nonsens….

 2. Als de zon een flinke scheet laat is al het AI verdwenen. Technologie is niet superieur, het kan sommige taken heel goed uitvoeren maar het is heel erg kwetsbaar. Kijk naar die ‘superieure’ technologie van de amerikaanse wapens, 9 van de 10 keer werkt het niet.

 3. Verlies van banen, dat is een zegen, ik heb eraltijd de pest aan gehad om zwaar werk en lange dagen te werken voor een of andere baas of overheid.

  • En dan met name ambtenaren. Smerige parasieten zijn het. En nog wel meer beroepsgroepen ook,

   Laat ia maar komen, als je ambtenaren gaat haten ga je van ai houden.

  • Je ziet de manipulatie niet. Ook jij laat je meevoeren. Stop er nou eens mee. Als er geen elektriciteit is, is er geen ai.,als er geen koelwater is idem.

   Ai heeft ons nodig niet andersom. Anders gezegd alle ai’s gaan naar de beurs of staan er al op. Open ai moet zelfs nog komen. Ik zweer je dat ik direct investeer en aandelen koop. Dit is pas het begin. Dit is Apple 26.0 who the fuck is Apple.

   • En nogmaals je kan eigenwijs zijn, moet je vooral doen. Maar probeer dat ding eens. Het kan gratis. En de betaalde is nog 100 keer beter. Ik gebruik open Ai 4.0. En ja hij maakt fouten, maar niet veel meer. Is dat goed of is dat slecht. Ik denk dat het goed is, je kan vechten tegen een systeem die een burger probeert te onderdrukken maar dat verlies je zonder Ai. Zij zijn met meer.

    Maar er is meer. De kaarten liggen nu anders. Die stinkambtenaren die gevochten hebben voor data centra in hun gemeente waar ze werkzaam zijn, ( ze wonen er niet eens) graven hun eigen graf. Nu op dit moment. Je ziet het gebeuren. We zijn er live bij.

    Willen we het stoppen, palen omzagen, koelwater blokkeren en elektriciteitskabels doorsnijden. Afgelopen met Ai. Maar dat wil niemand. Die ambtenaren moeten weg. We hebben lucht nodig. Maar dat schijnt niemand maar te zien. Ai is geen probleem. De ambtenaren wel. Ai maakt slim als je hem goed gebruikt, ambtenaren willen je dom houden en het liefst onderdrukken.

 4. Amtenaren zijn zo diep gezonken dat zij zich voor hun eigen verrotting niet schamen. (Het latijnse woord voor verrotting is corrupt.)

 5. Binnen de komende 100 jaar kan uitroeien?
  Ik denk eerder al binnen een paar jaar.
  OpenAI laat hun modellen nu zichzelf verbeteren, las ik van de week.
  Wat zou er fout kunnen gaan?

 6. Even advies gevraagd bij ChatGPT-4o 😁

  Het lijkt erop dat Marco en Gijp een discussie hebben over de invloed van AI. Marco zegt dat AI ons uiteindelijk zou kunnen vernietigen en experts zijn het hiermee eens. Gijp is het daar niet mee eens en vindt dat AI ons juist kan helpen, vooral als we het goed gebruiken. Hij ziet de problemen meer bij de ambtenaren en de infrastructuur dan bij AI zelf.

  Wie er gelijk heeft, hangt af van je perspectief op AI en de invloed ervan. Beide partijen brengen valide punten naar voren: Marco benadrukt de mogelijke gevaren, terwijl Gijp focust op de mogelijkheden en misbruik door mensen.

  Dus, het is niet per se een kwestie van wie gelijk heeft, maar meer een verschil in hoe ze de rol en risico’s van AI zien.

   • Je had het al geplaatst zag ik. Zat net in e-mails. Enfin

    Goede prompt ook.

    Gebruik dat ding. En anders niet, best. Wie ben ik om anders te adviseren als je toch niet wil luisteren. Rot op met ellendelingen die niks presteren en alles denken te mogen. Vecht terug. Het is zo simpel.

    Je hoeft niet bang te zijn, maar dan ben ik vast weer de duivel. We leren nooit. Effe met mijn kop op de tafel bonken. Mijn favoriete plek sinds corona

    • Weet je trouwens wat de beste prompt is?

     Als Ai gaat raaskallen omdat hij het niet weet en pak je hem op een detail. Lukt niet vaak meer, maar wel leuk.

 7. Gus, krijgt AI nu de schuld als het misgaat?
  Ipv van de NAZI .
  Journalistiek “ lijkt uit één ketel te komen als Hapklare brokjes dmv ‘onderzoekers
  Wetenschappers ’

  In systemen kun je van alles in gooien wat je uitkomt ; nu zal het prachtig werken ,
  Wacht maar tot ‘ de heksen kring ‘ hun ding erin heeft geroerd .

  Automatisering heeft niets goeds gebracht voor de gemiddelde mens in het westen.
  Terwijl het goed in elkaar steekt.

  Er is mede een tijd klok gekomen, waarin alles is gefragmenteerd. Handeling en tijd.
  Noemt men ‘vooruitgang’ .

 8. Ik begrijp deze professor heel goed. Terecht pleit hij voor AI Safety, omdat hieraan weinig aandacht wordt geschonken; een ondergeschoven kindje. Zolang AI-systemen beheersbaar en controleerbaar zijn voor de mens is er geen vuiltje aan de lucht. Maar als deze systemen verder evolueren en deze de menselijke geest overstijgt (dat gaat gebeuren) en in gedrag onvoorspelbaar worden zit hier wel een gevaar in, omdat er ook een gebrek aan regelgeving, procedures, protocollen is. Er is dus wat betreft AI Safety niets geregeld, ook van overheidswege niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in