De dood van George Floyd, die in Amerika een burgeroorlogachtige sfeer heeft teweegbracht, is nu tot wereldwijde protesten uitgegroeid. Alle vier de betrokken agenten zijn geschorst, gearresteerd en aangeklaagd.

Floyd was naar Minneapolis verhuisd nadat hij uit de gevangenis van Texas was vrijgelaten wegens een ernstige roofoverval. Hij stond ten tijde van zijn arrestatie onder invloed van fentanyl (sterke pijnstiller, wordt gebruikt bij hevige pijn, zoals pijn na operaties, verwondingen, kanker, hartinfarct en kolieken) en methamfetamine (crystal meth). Hij ging minstens 5 keer de gevangenis in en een blik op het profiel van George Floyd leest volgens de gerechtelijke documenten als een beroepsmisdadiger die betrokken is bij drugsmisbruik, diefstal, criminele overtredingen en roofovervallen, waaronder het huis van een zwangere vrouw binnenvallen en een pistool op haar maag richten op zoek naar drugs en geld.

Uit de officiële autopsie bleek dat Floyd was gestorven aan een hartstilstand die was veroorzaakt door het feit dat hij in bedwang was gehouden. Op het moment van zijn dood was hij echter onder invloed van fentanyl en had hij methamphetamine in zijn systeem. Een tweede autopsie, in opdracht van Floyd’s familie, vond “bewijs in overeenstemming met mechanische verstikking als doodsoorzaak”, met zogezegd nekcompressie die de bloedstroom naar de hersenen beperkt, en rugcompressie die de ademhaling beperkt. De doodsoorzaak wordt nog steeds betwist.

George Floyd’s criminele verleden

 • George Floyd verhuisde naar Minneapolis in 2014 na zijn vrijlating uit de gevangenis in Houston, Texas na een arrestatie voor een ernstige roofoverval.
 • Op 25 mei 2020 werd Floyd gearresteerd voor het betalen met een vervalste $20 dollar biljet in een kruidenierswinkel in Minneapolis.
 • Hij was onder invloed van fentanyl en methamfetamine ten tijde van de arrestatie.
 • Floyd had op het moment van de arrestatie meer dan een decennium-oude criminele loopbaan en zat ten minste 5 keer in de gevangenis.
 • George Floyd was de bendeleider van een gewelddadige huisoverval.
 • Hij pleitte schuldig aan het illegaal betreden van het huis van een vrouw, het richten van een pistool op haar maag en het doorzoeken van het huis naar drugs en geld, volgens de gerechtelijke dossiers.
 • Floyd werd veroordeeld tot 10 maanden in de staatsgevangenis voor het bezit van cocaïne tijdens een arrestatie in december 2005.
 • Hij was eerder veroordeeld tot acht maanden voor dezelfde overtreding, als gevolg van een arrestatie in oktober 2002.
 • Hij had een andere gevangenisstraf voor een diefstal in augustus 1998.
  Amerikanen die tegen COVID zijn gevaccineerd, zullen de komende twee jaar door Google en Oracle worden gevolgd en geobserveerd

Volgens de rechtbankverslagen werd George Floyd, voordat hij in 2014 naar Minneapolis verhuisde, vrijgelaten uit de gevangenis in Texas.

Een andere crimineel deed zich voor als een werknemer van het gemeentelijke waterbedrijf, met een blauw uniform aan in een poging toegang te krijgen tot het huis van de vrouw, volgens het gerechtsdocument.

Toen de vrouw de deur opende, besefte ze dat hij niet van het waterbedrijf was en probeerde de deur te sluiten, wat tot een worsteling leidde.

Op dat ogenblik trok een Ford Explorer tot aan het huis op en vijf andere mannen verlieten de auto en gingen naar de voordeur.

Het document vermeldt dat de grootste van de groep, die het slachtoffer later identificeerde als Floyd, “zijn weg naar binnen in de woning dwong, een pistool tegen de maag van het slachtoffer duwde en haar in de woonkamer dwong”.

Deze grote verdachte ging vervolgens de woning doorzoeken terwijl een andere gewapende crimineel het slachtoffer bewaakte, en werd door deze tweede gewapende crimineel met zijn pistool op haar hoofd en de zijkanten geslagen terwijl ze om hulp schreeuwde.

De mannen vonden geen drugs of geld in het huis, namen de juwelen en de mobiele telefoon van de vrouw mee en vluchtten in hun auto. Een buurman die getuige was van de overval registreerde het kenteken van de auto, zo staat in het document.

Later heeft de politie de auto opgespoord en Floyd achter het stuur gevonden. Hij werd later door de vrouw als de grote verdachte geïdentificeerd die een pistool tegen haar maag duwde en haar in haar woonkamer dwong, zo staat in het gerechtsdocument.

  BLM zwarten: blanken moeten lijden

Floyd werd veroordeeld tot 10 maanden in de staatsgevangenis voor het bezit van cocaïne. Floyd had nog twee andere cocaïne overtredingen, kreeg een straf van acht maanden na een arrestatie in oktober 2002 en werd veroordeeld tot tien maanden na een arrestatie in 2004.

Floyd werd in april 2002 gearresteerd voor criminele overtreding en werd veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf. In augustus 1998 deed hij nog een poging tot diefstal met een vuurwapen. Hij zat 10 maanden in de gevangenis van Harris County.

Nachtmerrie – George Floyd  duwde pistool op buik van moeder – beroofd in haar eigen huis

Vorig artikelDuitse politicus beduidt Floyd als geweldcrimineel: verketterd en ontslag geëist
Volgend artikelNew York’s Fifth Avenue na de rassenrellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

 1. Volgens zijn moeder was hij “best wel een lief kind” !
  ’t Was een crimineel figuur en dat blijft hij ook, ondanks dat hij op een wat ongebruikelijke manier ter dood is gebracht.

 2. Als hij geen dope gebruikt had, was het nodig hem zo in bedwang te houden en was hij niet dood geweest.

  Agent was geen reus, Floyd wel; agent moest wel; was een gebruikelijke methode; ging mis. nou en?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in