Duitse politicus beduidt Floyd als geweldcrimineel: verketterd en ontslag geëist

3
475
Muurschildering George Floyd: © Leonhard Lenz / Wikimedia / (CC0), Kunzmann (2013) © Ra Boe / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0 DE), fotocollage Wochenblick

Intussen lijkt de protestgolf van ‘Black Lives Matter’ het punt te hebben bereikt waarop elke vorm van kritische bevraging ongewenst is. De Duitse politicus Thaddäus Kunzmann (CDU) moet dit aan den lijve ondervinden.

De commissaris voor demografie van Baden-Württemberg heeft onlangs in de sociale media verwezen naar het criminele verleden van de Afro-Amerikaan George Floyd, die in Minneapolis/Verenigde Staten is overleden tijdens een politieoptreden. Naast diverse drugsdelicten zat Floyd vijf jaar in de gevangenis voor onder andere het beroven van een zwangere vrouw.

“Maak geen icoon van een gewelddadige crimineel”

Om deze reden besloot Kunzmann dat de huidige protesten voor hem “te ver” gingen. Want ook al zijn de omstandigheden van zijn dood “slecht”, hij wil van een “gewelddadige crimineel geen icoon maken”. Omdat zijn strafblad deel uit maakt van de waarheid. Floyd was een persoon die “niemand van ons […] ’s nachts” wilde ontmoeten.

SPD (socialisten) eist ontslag, Ministerie van Sociale Zaken neemt afstand

Meer was er niet nodig. De secretaris-generaal van de SPD, Sascha Binder, heeft vervolgens opgeroepen tot het onmiddellijk ontslag van de commissaris voor demografie, zoals gemeld door de krant Wochenblick. Hij motiveerde dit als volgt: “Kunzmann mag niet langer ons kosmopolitische land vertegenwoordigen”.

Ook het ministerie van Sociale Zaken en Integratie, onder leiding van de groene politicus Manfred “Manne” Lucha, nam “in de sterkste bewoordingen” afstand. De post is in tegenspraak met het antidiscriminatiebeleid van zijn afdeling.

Politieagenten die weigeren te knielen voor Black lives matter: “Dit is niet de kerk”

 

Pasgeborenen en zwangere vrouwen zullen worden gebruikt als laboratoriumratten in Big Pharma's Covid-19 vaccin proeven

3 REACTIES

  1. De G.Floyd een zware crimineel was, zélfs zwangere vrouwen overviel, is duidelijk; de manier waarop deze boef werd gedood zou m.i. ietwat subtieler uitgevoerd kunnen worden.
    De tijd is aanstaande dat men in ’t verkeer angstig gaat worden om richting naar LINKS aan te geven.
    Nog heel even en Holleeder wordt een “ondeugend padvindertje” genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here