Geen autorisatie voor Covid-19 vaccins in Zwitserland: belangrijke informatie over veiligheid ontbreekt

0
© Swissmedic

Onvolledige informatie blokkeert Zwitserse vergunning voor Covid-19 vaccins. De Zwitserse medische toezichthouder Swissmedic zegt dat het ontbreekt aan de nodige informatie om drie verschillende Coronavirus-vaccins besteld door de regering goed te keuren.

De toezichthouder zegt dat belangrijke gegevens over veiligheid, doeltreffendheid en kwaliteit nog steeds ontbreken. Zij heeft de fabrikanten, die gegevens uit hun studies hebben verstrekt, berispt.

“We missen gegevens over de doeltreffendheid van de klinische studies en over de belangrijke subgroepen die hebben deelgenomen aan deze grote studies”, zei Claus Bolte, hoofd van de autorisatieafdeling bij Swissmedic, tijdens een persconferentie op dinsdag, georganiseerd door het Federaal Bureau voor Volksgezondheid.

Swissmedic wil bijvoorbeeld meer weten over de reeds bestaande ziekten van de mensen die aan deze onderzoeken hebben deelgenomen. Volgens de toezichthouder vereist de aanvaarding van dergelijke snel ontwikkelde vaccins een hoge mate van vertrouwen in fabrikanten en goedkeuringsinstanties. Het is daarom belangrijk om de effecten op verschillende groepen mensen heel goed te onderzoeken.

De regering heeft al enkele miljoenen vaccinshots besteld bij drie fabrikanten: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, en Moderna.

Op de persconferentie zeiden de autoriteiten dat vaccins gratis zullen worden aangeboden en dat prioriteit zal worden gegeven aan de meest kwetsbare groepen en gezondheidswerkers. De diensten van het leger zullen worden ingeschakeld om de voorraad en distributie te verzekeren en de 26 kantons van het land zullen de leiding hebben over het opzetten van vaccinatiecentra.

Zwitserland: Asielzoekers die in hun thuisland vakantie vieren worden met onmiddellijke ingang gedeporteerd

  CV19 vaccin is een moordcampagne - Dr. Sherri Tenpenny
Vorig artikelMoslimbendes vertellen Duitse politie dat ze kansloos zijn – “wij zijn met meer”
Volgend artikelCovid-19 vaccin binnenkort beschikbaar: maar de meerderheid van de Fransen wil niet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in