Zeedijk, Amsterdam / Steven Lek / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Straten en openbare ruimtes in grote steden vormen een groot aantal gevaren en bedreigingen, zelfs in meer beschaafde en veiligere landen. Dat komt omdat criminelen, predators en gestoorde en kwaadaardige mensen in grotere aantallen aanwezig zijn in stedelijke agglomeraties; de hogere dichtheid van mensen en infrastructuur betekent meer mogelijkheden voor wetsovertreders.

Dat wordt vandaag de dag steeds duidelijker met de massa’s “culturele verrijkers” die Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland binnenvallen. Maar dat is niet alles: mensen verliezen overal ook hun verstand dankzij de crisis en instabiliteit, waardoor wrijvingen en geweld toenemen. Ik denk dat deze massale waanzin erger zal worden naarmate de tijd verstrijkt, schrijft Fabian Ommar.

Deze keer wilde ik verder gaan dan het typische “situationeel bewustzijn” advies en meer praktische en directe acties geven om je persoonlijke veiligheid te verbeteren, door de straten van de grote stad te navigeren en om te gaan met verschillende situaties en ongewenste personen.

#1 – NUTTIGE LEUGENS

Het is prima om te liegen en voor afleiding en misleiding te zorgen als je met vreemden te maken hebt. Als zwijgen geen optie is, gebruik dan zo weinig mogelijk woorden. Hoe meer we praten, hoe meer we prijsgeven of onszelf compliceren, dus houd het kort om niet verstrikt te raken in ingewikkelde verhalen of jezelf tegen te spreken.

– Geef je adres niet prijs.

Als een app of taxichauffeur vraagt of je “hier woont”, zeg dan: “Nee, ik ben alleen op bezoek bij een vriend.” Als het mogelijk is, vraag hem dan om een paar meter voor of na je bestemming te stoppen en misschien een blok of twee te lopen als je zesde zintuig je vertelt dat er iets niet klopt.

– Je bent nooit alleen.

Dit is geweldig voor vrouwen die benaderd worden door een vreemde of een groep, maar het werkt ook voor mannen, afhankelijk van de situatie. Als iemand een gesprek probeert te beginnen door te vragen of je vergezeld wordt (of wat dan ook), antwoord dan gewoon: “Ja, mijn man/vader/vriend is hier bij me.”

– Geef nooit persoonlijke informatie.

Als iemand vraagt: ” Werk je hier?” “Wat is je beroep?” of naar persoonlijke informatie vraagt, geef dan terloops vage antwoorden zoals “Ik werk in de handel.” Een ander passend antwoord dat ik met succes heb gebruikt is: “Ik ben net ontslagen en ben op zoek naar een baan.”

– Geef nooit je persoonlijke status en financiële toestand prijs.

Het is dom om te proberen er als bezitloos uit te zien, maar als een vreemde naar je spullen vraagt, bijvoorbeeld of je horloge, tas of sieraad echt is, zeg dan op nonchalante toon dat het een goedkope namaak is.

– Je bent een snuggere plaatselijke bewoner.

Als iemand je vraagt: “Is dit de eerste keer dat je hier bent?” kun je gewoon zeggen: “Nee, ik kom hier vandaan” en je kunt gewoon doorgaan. Als ze aandringen, zeg dan dat je iemand verwacht en alleen wilt zijn om het gesprek af te kappen. Probeer er niet uit te zien als een toerist. Zoek plaatsen op en vraag van tevoren een routebeschrijving om te voorkomen dat je in openbare ruimtes op je smartphone zit te bladeren.

– Wees vaag, hou je van de domme en stel vragen.

Mensen zijn bang om voor gek te staan en sommige straatmensen weten daar handig gebruik van te maken. Een beetje gek doen kan in sommige situaties nuttig zijn. Terugschieten met vragen is een andere goede manier om af te buigen en tegelijkertijd informatie boven water te krijgen zonder dreigend of opdringerig over te komen. Wees speels en ontspannen of vastberaden, afhankelijk van hoe je je wilt gedragen.

  Alle regering en alle heerschappij zijn altijd en inherent immoreel en slecht

Hier is meer advies over hoe je geen persoonlijke informatie kunt geven.

#2 – LAAT EEN GRENS GELDEN

Een grens is er om je te beschermen, dus vergeet de gevoelens van iemand anders. Zorg ervoor dat mensen zich ongemakkelijk voelen als ze je grenzen overschrijden. Wees assertief: Vraag niet, wacht niet op verdere stappen en wees direct (“Ik wil dat je een stap opzij doet”, “Ik moet nu weg”), krachtig maar zonder nerveus te klinken of je stem te verheffen. Daisy schreef hier meer over.

#3 – WEES GEDULDIG

We leven in een tijdperk van onmiddellijke voldoening en korte aandachtsspanne. Maar sommige dingen kunnen op straat gehaast worden, en veel andere niet. De situatie heeft een stem: De situatie dicteert wat we wel en niet kunnen (of zouden moeten) doen.

Als dakloze moet ik mijn tijd afwachten en wachten op de juiste gelegenheid om iets te doen wat ik altijd wil of nodig heb. Het is een goede oefening, zo goed zelfs dat ik het erover heb in mijn boek over straatsurvivaltraining.

#4 – WEES OPLETTEND

De meeste mensen die in openbare ruimtes lopen of in bussen en treinen rijden, zijn zich misschien wel enigszins bewust van hun omgeving en zijn niet met hun hoofd in de wolken, maar dat is iets anders dan actief oplettend zijn.

Goed letten op details en de omgeving kan een superkracht zijn die onze veiligheid en andere aspecten van ons leven verbetert. Het vereist focus, toewijding en 100% in het moment zijn. Het is een vaardigheid die door oefening kan worden ontwikkeld en verbeterd.

Als je bijvoorbeeld in een taxi rijdt, onthoud dan de kleur, de nummerplaat en alle bijzonderheden. Het is oké om een foto te maken als dat helpt of als je niet alles op dat moment kunt onthouden, maar blijf opletten: Hoe is de auto van binnen en van buiten? Heeft de bestuurder tatoeages? Is hij of zij netjes en goed gekleed? Ziet hij of zij er dronken uit? Kalm, nerveus of opgewonden?

Een ander voorbeeld: als je in een bus of trein zit, kijk dan voordat je een handvat pakt of gaat zitten. Ziet het er bevlekt of nat uit? Ligt er iets onder de stoel, een rugzak, een papieren zak of een ander verdacht voorwerp?

#5 – GEBRUIK EMPATHIETECHNIEKEN

Op straat is het niet ongewoon om ergens over te onderhandelen of iemand over te halen om een probleem, geschil, twistpunt op te lossen of zelfs uit de problemen te komen. Geavanceerde empathietechnieken kunnen goed werken voor dat en nog veel meer. Ze kunnen onmerkbaar en zeer effectief zijn als ze op de juiste manier en subtiel worden toegepast en op een natuurlijke manier overkomen.

Sommigen zeggen dat dat manipulatie is, maar als je veiligheid en welzijn in gevaar zijn, wat maakt het dan uit, alles is acceptabel. Beschouw dit als een inleiding. Geavanceerde social engineering technieken zijn een complex en uitgebreid onderwerp, maar het is de moeite waard om een paar boeken te lezen en te oefenen om deze waardevolle vaardigheden te verbeteren.

  De psychologie van kwaadaardige narcisten - Mensen van de Leugen

– Spiegelen

Het onbewust kopiëren van andermans gebaren, spraakpatroon of houding staat bekend als spiegelen en kan iemand helpen een band met anderen op te bouwen. Een andere naam hiervoor is het kameleoneffect.

Spiegelen kan helpen om een band op te bouwen met de persoon die gespiegeld wordt, doordat deze zich meer verbonden voelt met de persoon die het gespiegelde gedrag vertoont. De twee mensen in het scenario kunnen denken dat ze vergelijkbare houdingen en overtuigingen hebben omdat ze vergelijkbare non-verbale signalen gebruiken. Individuen ervaren hierdoor een sterker gevoel van betrokkenheid en verbondenheid.

– Mensen lezen

Ik heb het al gehad over het belang van straatlezen voor stedelijke overleving hier op The Organic Prepper voor stedelingen. Mensen lezen is een andere waardevolle vaardigheid, omdat we onvermijdelijk situaties tegenkomen waarin we met een andere persoon of zelfs een groep personen moeten omgaan.

Sommige mensen zijn geboren “mensenlezers”. Het is een talent, een heel nuttig talent. Goede verkopers en zakenmensen zijn twee voorbeelden (politici zijn helaas een ander voorbeeld). Maar het is heel goed mogelijk om dit vermogen te trainen en te ontwikkelen. Verkoop- en zakencursussen, evenals politieacademies, leren je meestal technieken om op te letten en te luisteren wanneer je met anderen omgaat.

Maar het hoeft niets bijzonders te zijn. Het is mogelijk om een goede mensenlezer te worden door mensen met aandacht en een open geest te observeren. Mensen zijn overmatig egocentrisch, wat ons ervan weerhoudt om goed te worden in het luisteren en lezen van anderen. Zodra we ons ego opzij zetten en ons wijden aan het begrijpen en zien van anderen zoals ze zijn – zonder oordeel, vooroordeel, vooroordeel, enz. – begint het te komen.

– Omgekeerde psychologie

Omgekeerde psychologie is een overredingstactiek waarbij we pleiten voor of aandringen op een gedrag dat verschilt van het gewenste resultaat. Met andere woorden, we zeggen het tegenovergestelde van wat we willen om de ander aan te moedigen te doen wat we eigenlijk willen.

Het werkt op basis van een psychologisch fenomeen dat bekend staat als reactantie, wat een sterke negatieve reactie is op iemand die ons probeert te overtuigen. Als gevolg daarvan doen we het tegenovergestelde van wat ze ons proberen over te halen, in een onbewuste poging om onze onafhankelijkheid en autonomie te laten gelden.

Ouders, geliefden en marketeers kennen dit misschien goed, of niet. We gebruiken deze strategie voortdurend bij anderen en trappen er ook in, vaak zonder het ons te realiseren. Meestal is het doelwit van deze strategie zich niet bewust van wat er gaande is en is het zich misschien niet helemaal bewust van de ware bedoelingen van de ander.

#6 – BONUS: 15 korte regels om te overleven in de grote stad

 1. Niets op straat is persoonlijk, dus vat niets persoonlijk op. Als iemand tegen je botst, je aanvalt of tegen je schreeuwt, komt dat omdat de aanvaller (a) een slechte dag heeft, (b) geestesziek is (of drugs gebruikt), of (c) iets van je wil (een overvaller, bedelaar, prostituee, enz.). Negeren en weglopen is de beste strategie.
 2. Stap terug bij vermijdbaar gevaar. Stap op bij onvermijdelijk gevaar.
 3. Stereotypering kan je veiliger maken dan een vuurwapen: wees op je hoede voor verdachte types, maar verwaarloos of maak het niemand makkelijker, ongeacht geslacht, leeftijd, grootte, uiterlijk, uniform of wat dan ook. Negeer alle PC bullsh*t als je wilt blijven leven.
 4. Vertrouw op je instinct en neem altijd het zekere voor het onzekere.
 5. Vervallende infrastructuur kan een gevaar zijn. Houd je hoofd erbij, maar scan vooruit en let op waar je naartoe gaat.
 6. Op straat bevelen we dingen door de manier waarop we ons gedragen. Kies voor non-verbale taal om je bedoelingen over te brengen.
 7. Je hoeft niet te reageren, argumenteren, rechtvaardigen of pontificeren. Als je twijfelt, onthoud dan dat zwijgen niet verkeerd geïnterpreteerd kan worden.
 8. Houd jezelf onder controle. Als je een gesprek voert, houd dan je stem laag en lever rustig en beheerst. Als je zenuwachtig begint te worden, pauzeer dan en vertraag, let op je ademhaling.
 9. Knikken is een manier om iemand te laten weten dat je zijn aanwezigheid opmerkt. Als je een vreemde moet erkennen (om wat voor reden dan ook), knik dan naar beneden. Het is formeler en ziet er niet uitdagend uit. Als je de persoon kent, is het OK om je kin omhoog te doen en omhoog te knikken. Dit werkt in de meeste westerse culturen en plaatsen.
 10. Stop nooit met bewegen. Als je moet stoppen om in je telefoon te bladeren of een telefoontje aan te nemen of wat dan ook, draai je dan met je rug naar een gebouw of muur op het trottoir, kijk 360 graden en wees snel. Of ga een veilige plek binnen. Oversteken buiten een daarvoor bestemde plek is oke als het veiliger is dan stilstaan om over te steken.
 11. Kijk niemand aan. Oogcontact betekent dat je de ander erkent. De uitzondering is wanneer je iemand wilt laten weten dat je hem of haar om een bepaalde reden hebt opgemerkt, bijvoorbeeld om een verrassingsaanval die je ziet aankomen af te wenden (zie “omhoog knikken versus omlaag knikken” hierboven).
 12. Blijf alert voor situaties waarin elke seconde telt. Dit zijn de uitzonderingen, maar ze zijn het belangrijkst. De rest, niet zo veel, dus chill.
 13. Om te voorkomen dat vreemden dichtbij komen, steek je een arm uit met de hand open in hun richting en zeg je “kan nu niet stoppen” op een stevige toon en ga je weg.
 14. Draag schoenen waarin je kunt rennen. Als je voor je werk of een evenement hoge hakken of formele schoenen moet dragen, kom en vertrek dan op gympen.
 15. Houd je hoofd naar beneden als je in de metro of bus zit. Staar niet. Als je onopgemerkt naar iets of iemand moet kijken, gebruik dan reflecterende oppervlakken (zoals ramen, winkelpuien, je smartphone, enz.). Hier vindt u meer advies over veiligheid in het openbaar vervoer.
  Franse boeren brengen hun tractorprotesten naar het hart van de Europese Unie

Wat zijn jouw gedachten?

Heb je nog tips of suggesties om toe te voegen? Als je in de stad moet zijn, heb je dan persoonlijke regels waar je je aan houdt? Welk advies zou je geven aan iemand die naar een evenement of afspraak in de stad gaat? Ben je zelf een stadsbewoner? Ben je het niet eens met het advies van Fabian?

Laten we erover discussiëren in het commentaargedeelte.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Afvalscharrelen: Het is niet alleen als de SHTF – Het is al een manier van leven voor velenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerandering in Oekraïense vredesvoorwaarden toont aan dat neonazi-regime wanhopig is
Volgend artikelSenaat van Louisiana keurt wetsvoorstel goed (37-0) om WEF-agenda te verbieden in de staat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. The Gospel en de Lavender : “Israël gebruikt artificiële intelligentie (AI) om razendsnel doelen te bombarderen in Gaza: “Ze runnen massamoordfabriek. Het Israëlische leger gebruikt artificiële intelligentie (AI) om razendsnel doelwitten te vinden en te bombarderen in Gaza. ‘The Gospel’ focust op gebouwen en trok het aantal doelwitten op van 50 per jaar naar 100 per dag. ‘Lavender’ creëerde dan weer een database van tienduizenden – overwegend laaggeplaatste – leden van de militaire vleugel van Hamas. Experts waarschuwen echter dat er geen enkele controle is op de data die de programma’s genereren”.
  https://www.hln.be/buitenland/israel-gebruikt-artificiele-intelligentie-ai-om-razendsnel-doelen-te-bombarderen-in-gaza-ze-runnen-massamoordfabriek~a0193869/
  https://www.theguardian.com/world/2023/dec/01/the-gospel-how-israel-uses-ai-to-select-bombing-targets
  https://www.972mag.com/lavender-ai-israeli-army-gaza/
  https://books.google.co.il/books/about/The_Human_Machine_Team_How_to_Create_Syn.html?id=hjl1zgEACAAJ&redir_esc=y

  • Werkelijk goed functionerende IA zou door hebben dat Israhell en zionisme juist het probleem zijn, en dat daar een eind aan gemaakt zou moeten worden.

   • Dat ligt er helemaal aan wie dat geprogrammeerd heeft. Zij kunnen zichzelf als god/satan plaatsen die beschermd moet worden door AI en de rest van het volk als gevaar voor hun.
    Als het westen ook een AI zou maken met precies het tegenovergestelde en die 2 komen met mekaar in botsing denk ik dat er binnen 5 min. rook uit die machines komt.

 2. Pas toen er enkel zwarte hoertjes overbleven op de wallen werd het een probleem, ze lagen als vleesrolletjes rond de Oude Kerk. Immigranten keren zich normaal tot hun eigen soort, zou je denken, het tegendeel is het geval, dat zie je ook in de huwelijksbranche.

  De hoeren werden gelegaliseerd en daarna verboden vanwege het racisme. Ik meldde de problemen voordat de Engelse feministe Julie Bindel erover schreef. Een blanke vrouw werd aangeduid met een Nederlands vlaggetje, het was waarschijnlijk duurder voor hogere kwaliteit.

  • De enige plek waar je veilig was in Amsterdam was de mensa van de universiteit … totdat: die zwarte Surinamers als beveiligingsbeambten rondliepen met hun hoerenverhaal, voorafgaand aan de globalisering, commercialisering van de UVA.

 3. Toen iedere ethiek verdwenen was, kwam antiracisme als logisch vervolg. Immers wat bij beschaafde volkeren onoorbaar is, is bij dieren en primitievelingen normaal en natuurlijk; het heeft de schijn van onschuld naast de geschiedenis van geloof waar de zonde inderdaad was dat ze je hebben voortgebracht.

 4. Hoewel ik de auteur wel begrijp en het meeste onderschrijf doe ik niet aan het ‘houd je hoofd naar beneden’. Ik kijk rond en ben niet benauwd oogcontact te maken. Dat wil niet zeggen dat je mensen de hele tijd aan moet staren, maar ik ga me niet onderdanig gedragen. Soms levert dat irritatie op; zeker bij de half-apen uit achterlijke culturen wordt oogcontact al snel gezien als agressie, maar dat wil niet zeggen dat ik daaraan hoef toe te geven. Gewoon rondkijken. Hebben ze er een probleem mee, jammer dan, dan donderen ze maar op naar het gebied waar ze vandaan kwamen.
  Draag gympen om weg te kunnen rennen? Dat is misschien een optie voor sommigen, ik draag liever stevige wandel-/werkschoenen. De kans dat ik sneller ren dan die jonge gasten is niet zo groot, dus ik draag liever schoenen die een ‘goede indruk’ maken als het tot problemen komt.
  En draag iets wat je kunt gebruiken om je te verdedigen, dat hoeft geen vuurwapen te zijn of zelfs maar een mes, er zijn allerlei alledaagse zaken die daarvoor kunnen worden gebruikt; sleutelbos, moer aan een touwtje, wandelstok, pen, zaklamp, sok of zakje met wat kleingeld erin, en ga zo maar door. En spendeer een of 2 uurtjes per week, dwz misschien 15 minuten per dag, aan het gebruik ervan zodat het een automatisme wordt.

  • Johan P
   april 3, 2024 Bij 19:44
   Een kleine (legale) aanvulling;
   Spuitbusje met bv insectenspray of verf, is geen wapen en mag je ook nu bij je dragen.
   Een stuk glas, heb ik toevallig net opgeraapt, stel je voor wat er gebeurt als je met je fiets overheen was gereden..
   Gewoon spullen waar de lastige wespen je niet voor kunnen aanhouden.
   Als het serieus gaat worden, zijn er ook andere zaken voorhanden.

   • Exact. Zoals ik al zei, er zijn heel veel zaken die je legaal bij je kunt dragen. Het is ondoenlijk een volledige lijst te maken. In principe is alles een mogelijk wapen.
    Wat heel belangrijk is, is dat je je niet (te) onderdanig gedraagt, want dat lokt alleen maar agressie uit omdat ze een gemakkelijk slachtoffer zien. Dat geldt ook omgekeerd; (te) agressief gedrag (of wat als zodanig wordt opgevat) lokt ook agressie uit omdat ze hun reputatie niet kunnen verliezen.
    Voor mij is ieder gevecht dat je kunt vermijden een gewonnen gevecht. Maar sommige zaken kan ik gewoon niet uit de weg gaan. Ik hoef het niet op te zoeken, maar ik hoef ook niet weg te kijken. Wordt er iemand lastig gevallen dan sta ik op en zeg er wat van, ook al brengt dat risico met zich mee. Dat wil niet zeggen dat ik stel dat iedereen dat moet doen, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken.

  • @Johan P…
   Helemaal mee eens. Ik zie het zo dat je moet leven als een jager, blijf scherp en gebruik al je zintuigen. Wees een met je omgeving.

 5. Mijn jongste dochter verkracht en aan de dope gebracht……..door dat tuig uit de onderkant van de samenleving.
  Een van die stukken tuig meent nog geld van dat kind te moeten krijgen……..ze werd (zwaar onder invloed) van zijn smerigheid als drugsrunner gebruikt. Heeft dat geld nooit ontvangen. Het heerschap doet ook in wapens. Denkt daar indruk mee te maken. Meent met bedreiging dat wij wel afdokken. Weet waar we wonen. Kent mijn oudste dochter……en haar fietsroutes. Vorige week werd ze door vier van die hufters gemolesteerd…….(om haar fiets)…….en kwam met een blauw oog thuis. Goddank heeft ze de leider van dat groepje met een ram op zijn strottenhoofd uitgeschakeld…….maar ze werd zowel op de heen- als de terugweg aangevallen. Een duidelijke waarschuwing.
  Ik breng ze nu zelf wel weg.
  Kinderen zijn niet veilig meer. Dat op coke drijvende tuig uit de achterbuurten van Noord Afrika wordt steeds gevaarlijker. Hele wijken van Hoorn zijn getto’s geworden waar je na achten beter maar weg kunt blijven.
  De politie ligt aan de ketting. Loopt achter de feiten aan…….en ook dáár zitten corrupte hufters tussen die net zo hard meedoen.
  Het wordt steeds erger. De staat geeft het voorbeeld.
  Wat ik er mee wil zeggen?………dat ik voor dit smerige hoerentuig niet zal buigen. Er liggen er al een paar tegen de onderkant van een plaat beton aan te kijken.
  Zonodig herhalen. Aan dat gezwam hierboven heeft niemand wat.

  • Ik begrijp je heel goed…. oog om oog tand om tand.
   Van de overheid hoeft je niks te verwachten
   Dus zelf oplossen, en eventueel de consequenties aanvaarden.
   Sterkte.

 6. Helpt niet bij zombies onder invloed van Flakka dat in Nederland -nog- niet in de Opiumwet zit en dus volkomen legaal in Nederlandse webshops te verkrijgen is. Het enige dat je altijd opmerkt zijn de sterk verwijde oogpupillen maar ogenschijnlijk “normaal” gedrag kan plotseling en zonder enige aanleiding omslaan in totaal ZOMBIE, en de agressie is bliksemsnel, helemaal niet zoals in de zombiefilms. Alle bovenstaande tips kunnen bij een zombie tot paranoia en plotse agressie leiden. Slechts één ding werkt altijd: onmiddellijk doodschieten, maar dat mogen we niet. De sok met zand of muntjes zal geen effect hebben op een zombie, tenzij een nog sterkere paranoïde alertheid en agressie. Slechts één advies: mijd alle plaatsen waar ook Flakka-zombies komen. En als je toch een zombie met het uit tal van YT filmpjes bekende gedrag opmerkt: rennen! Geloof nooit dat die zombie helemaal van de wereld af is en je rustig bovenstaande tips in acht nemend je weg kan verderzetten. Omdraaien en wegwezen.
  Steden zijn tot elke prijs te mijden, uitgezonderd de betere wijken waar de politie sowieso elke marginaal hardhandig verwijdert richting achterstandswijk waar ie thuishoort. En dan nog, uitsluitend met de auto eerst binnenrijden in de private parking of op het domein alvorens uit te stappen. Eigenlijk zijn enkel “gated communities” veilig.

 7. Wat doe je hier nog?
  Ga verhuizen naar een land waar ze aan een toekomst werken.!
  Één van de BRICS + Landen!
  Goeie reis.

 8. Ik begrijp het wrl maar wordt helaas wel eennonleefbare wereld die ik niet koster maar inderdaad soms noodzakelijk is, ik vermijd grote steden om meedere redenen

 9. En richt je stevige wandelschoenen bij echte escalatie naar het middenonder, direct daarop een snelle handzame beweging op de bruine kijkers en succes is verzekerd.

 10. Waakzaamheid is altijd goed. Aandacht voor detail is te trainen. Achterdocht en paranoid is contraproductief. Wij hebben van nature een evolutionair servival instinct en kunnen zodoende gevaar ‘ruiken’. Maar als we zijn geabsorbeerd in een smartphone en of de mentale mist tussen onze oren dan zijn we z.w.z. al terminaal.

 11. Heerlijk een artikel vol angstp*rno. Hebben we echt wat aan in deze negatieve tijd. Man man man, doe eens fijn niet, maak het eens positiever. Alsof er op elke hoek van de straat een verkrachter staat of iemand die je wil beroven.

  • @Bas helaas merk ik dat de alternatieve media net zo hard mee gaan doen aan de angstporno, kwalijke zaak! Positiviteit is het belangrijkst wat er is in het leven (in ALLE tijden) Zoals veel wakkere mensen heb ik het behoorlijk voor m’n kiezen gehad de laatste jaren, maar een positieve kijk op het leven en in het hier en nu leven hebben me op de been gehouden. Mij maken ze niet bang of depressief, ik blijf lachen 😉 En als het in de steden te gevaarlijk wordt verkas je naar het platte land. Lijkt me met de opkomst van 15 minuten steden sowieso slimmer.

 12. Met Bas mee eens. Die eens wat positiever.

  Als ongevaccineerde en conspirecy theorist ga ik deze zomer gewoon weer een ouderwets tuinfeest organiseren, ook voor wappies en msm gelovigen en gevaxineerden.
  Gewoon weer gewoon gaan doen!

 13. Ik heb geleerd van Kamiel Spiessens en loop altijd in een overall en geel hesje rond in de meest gure buren van Brussel. Iedereen is dan vriendelijk tegen mij. Eens ter bestemming doe ik de overall uit en ga in “deftige heer-kledij” naar binnen.

 14. Naïviteit is een aangeboren eigenschap, intuïtie, instinct wordt gevormd door levenservaring dat heb je of niet, met intuïtie en lichaamstaal te begrijpen kan je uit moeilijke situaties redden: beter een pistool in de hand dan 1000 corrupte smerissen aan de telefoon.

 15. Wat MIJN gedachten zijn als ik deze gebruiksaanwijzing voor de neurotische stedeling lees? Paranoia heet de ‘waanzin’!
  Probeer vooral jezelf te zijn en als dat niet meer lukt, verkas dan naar het platteland!

  • Coco april 4, 2024 Bij 10:37

   Niet iedereen heeft financiële middelen om naar het platte land of een BRICS land te verhuizen, alsof de provincie gevrijwaard blijft van het moslimtuig dat ons ‘Nederlanders’ grondig haat, naïviteit op steroïden.

   • @AJ Ik ben door corona m’n werk kwijt geraakt, maar ik ben (als alleenstaande vader) toch met geen cent op zak naar een klein dorpje verhuisd. Ik ben begonnen in een leegstaand huis en zo heb ik langzaam weer een leuk leven opgebouwd. Heerlijk rustig dorp waar je dag en nacht veilig over straat kan. Misschien gaat het ooit veranderen, maar dat zie ik dan wel weer. Ik leef in het hier en nu. Denk in oplossingen, niet in problemen. Leuke bijkomstigheid: ik ben er achter gekomen dat in kleine rustige dorpjes veel meer wakkere mensen wonen die elkaar graag helpen.

 16. Do not look to rich/expensive – clothing watch jewellery – better not wear any on the street at night or in poor areas.
  For women better be covered up so there is nothing to attract strangers/men
  Walk with purpose even if you are not sure about your direction – you could always change direction
  Do not walk with covered ears/headphones/earplugs – you need all your attention on your surroundings
  Make sure you look attentionful about your surroundings

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in