Rusland heeft op de aanval met helikopters van Oekraïne op een oliedepot in Rusland gereageerd met een aanval op de enige olieraffinaderij van Oekraïne – die eigendom is van de corrupte Israëlisch-Oekraïense oligarch Igor Kolomoisky.

Hoewel het Zelenski-regime de Oekraïners heeft afgesloten van het delen van beelden van oorlogsschade, heeft Rusland toch doorgezet en zelf video’s van de aanval gedeeld, schrijft Chris Menahan.

Via UPI:

Het Russische leger heeft zich met een reeks aanvallen gericht op de grote olieraffinaderij in de centraal gelegen Oekraïense stad, onder meer met “hoge-precisieraketten en op zee gebaseerde wapens,” zei de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie Igor Konasjenkov tegen CNN. De aanvallen vernietigden opslagplaatsen met benzine en dieselbrandstof voor de Oekraïense troepen in de oostelijke en centrale regio’s van het land.

Rusland's vernietiging van het Oekraïense leger

De Russische strijdkrachten hebben ook hoge-precisieraketten vanuit de lucht gebruikt om militaire vliegvelden te raken in steden ten oosten van Kremenchuk, waaronder Poltava en Dnipro, voegde Konashenkov eraan toe.

Hoewel de aanval met helikopters van Oekraïne op Rusland vakkundig werd uitgevoerd, kan het eindresultaat alleen maar meer verwoesting van de Oekraïense infrastructuur zijn, wat Rusland duidelijk heeft proberen te vermijden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verslaggever haalt uit naar Witte Huis’ strategie in Oekraïne: U zet deze jongens aan tot zelfmoordVolg Frontnieuws op Telegram

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here