Inwoners van Europese steden kunnen bevriezen tijdens de koude piek van de winter, heeft de CEO van het Russische energiebedrijf Gazprom, Aleksey Miller, gewaarschuwd, schrijft RT.

Hij sprak woensdag op het jaarlijkse evenement van de Russische Energieweek.

Volgens zijn schattingen kan Europa een tekort krijgen van ongeveer 800 miljoen kubieke meter gas per dag, wat neerkomt op een derde van het totale verbruik van de EU. In het slechtste scenario dat Miller schetst, zullen de gasopslagfaciliteiten in de regio in maart slechts voor 5% gevuld zijn.

“Niemand kan garanderen dat Europa de winter overleeft met de huidige hoeveelheid gasreserves,” zei hij, eraan toevoegend dat zelfs als het blok erin slaagt dit stookseizoen door te komen, de vraag is “wat er zal gebeuren met het opladen voor de volgende winter.”

De CEO van Gazprom herinnerde eraan dat Rusland in de winter tussen 0,6 en 1,7 miljard kubieke meter gas per dag naar Europa exporteerde.

Miller noemde het idee van gasrantsoenering, dat Europa gaat invoeren, “twijfelachtig” en wees op het ontbreken van een uitvoeringsmechanisme.

In september vroeg Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, de EU-lidstaten om “verplichte” energiebeperkingen in te voeren en riep zij het blok op om de vraagcurve af te vlakken.

Vorige week kondigde het Internationaal Energieagentschap (IEA) aan dat de EU haar vraag met maximaal 13% zal moeten verminderen in het licht van “ongekende risico’s” voor de gasvoorziening deze winter.

Hoewel de EU haar opslag al tot 88% heeft gevuld, is volgens het IEA 90% nodig in geval van verdere verstoringen van de aanvoer, een late winterkou en een gebrek aan LNG.

  "Zijn wij jullie slaven?" Pakistaanse premier weerlegt druk om Rusland te veroordelen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Strategische misrekening? Kunnen de financiële sancties tegen Rusland het Westen “ten val brengen”?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo’s – “We zullen Oekraïne op de knieën dwingen”: Rusland gaat een algemeen tegenoffensief lanceren- Alle wapendepots geopend – Grote beweging van Wit-Russische troepen
Volgend artikelKunnen Westerse luchtverdedigingssystemen het Kievse regime helpen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. De afgelopen winters hier in Nederiglamlenderland waren kwakkelwinters met af en toe een temperatuur ‘s nachts onder de -10 gr. C. Het milde zeeklimaat zorgt hier in ieder geval niet voor Siberische toestanden. Het zaaien van onnodige paniek vooraf kan derhalve worden gestaakt. Mocht de nood aan de man komen, we beschikken over een flinke voorraad politici, ambtenaren en consultants die anders toch zullen branden in de hel.

  • die politici enz. zijn hier niet weg te branden en in de hel zijn ze ook ontbrandbaar. Ook daar kunnen ze niet hard genoeg stoken

   • In de omgeving van paleis huis ten bosch en waterkasteeltje drakensteyn is meer dan genoeg hout om vele huishoudens van een aangename warmte te voorzien.

 2. De voorraad die er is. Is niet voor burgermensen bedoeld!
  Mocht je onverhoopt hout gaan stoken of oude kleding en schoenen wordt je ophepakt voor milieudelict. Je zult dood gaan van de kou lijken ze te zeggen!
  In Italie is deze dwanggekte al in werking.

  • Denk dat tegen die tijd de politie wel iets anders te doen heeft dan mensen oppakken die oude schoenen opfikken in hun kachel.. denk dat die dan zelf ook hard aan het overleven zijn..
   Het zijn ook maar gewoon mensen met gezinnen en huisdieren. De bossen zullen leeggeroofd worden en zij zullen daar ook echt gewoon aan mee doen. Trouwens, hoe zal iemand zien wat jij in je kachel gooit? Wat een onzin.

 3. Joh hou toch op met die angstzaaijerij. We hebben al tig jaar geen koude winter meer gehad. In jaren 90 was t soms gevoelstemperatuur-25 graden en dan nog stond schaatsen op t rooster voor sporten. Nu laffe winters met paar graden onder nul, s nachts, voor maar een paar dagen. Al die slappe weekdieren die liggen te rotten op de bank met de verwarming op 25 graden moeten maar eens gewoon wat gaan doen met hun luie donder zodat ze warm worden…

 4. Straks betaal je enkel nog vastrecht, maar zonder recht op gaslevering. Kapitalisme ten top!

  @Frans – Ik heb een buurman die elke dag houtafval stookt van zijn bouwbedrijf. Die stank blijft 24 uur in huis en slaapkamer. Gemeente kan niks doen. Dus zit je er koud bij dan kan je ongestraft afval opstoken in NL. Echt heel groen en duurzaam. Je wordt in dit land aan alle kanten voor gek gehouden.

 5. De zachte winters van de laatste decennia lijken mij gemanipuleerd, net als de te warme zomers, er moet immers ‘bewijs’ worden gecreëerd om de bevolking van de ‘noodzaak’ van ‘klimaatmaaregelen’ te overtuigen, en die er zo door te kunnen drukken. (Vandaar ook bijvoorbeeld het omkatten van oude hittegolven om te laten lijken dat warme zomers vroeger niet voorkwamen.) Er wordt al meer dan 100 jaar aan gewerkt, ook zijn er talloze patenten op dit gebied, die ook in eerdere oorlogen zijn gebruikt, zoals de Vietnamoorlog.
  Deze manipulaties kosten echter veel grondstoffen en energie, bij een zeer ernstig energie tekort zouden deze weermanipulaties misschien niet meer uitgevoerd kunnen worden, wat zich zou kunnen uiten in winters zoals we die kennen van de jaren 80/90.

  • @ Leo oktober 13, 2022 at 12:53,
   Het weer wordt al sinds de 2e WW gemanipuleerd, dit militaire wapen wordt constant gebruikt. De zogenaamde vliegtuigstrepen in de lucht die uitwaaieren tot lichte bewolkingen zijn chemische substanties. Waaronder aluminiumoxides. Deze zorgen ervoor dat de mensen onderdanig blijven, de flora en fauna en het grondwater en oppervlakte water aantasten, waardoor de groei achterblijft. Dit kunnen politici weer gebruiken als klimaatverandering en zo meer belasting kunnen heffen. Dit gebeurt inmiddels wereldwijd.

   Nu met de uitrol van het 4+ en 5G netwerken en de windmolens, zorgt dit ervoor dat de zomers gort droog en heet worden, waar bijna niets meer wil groeien. Afgelopen winter van 2021/2022 waar het 5G netwerk een hoofdrol in speelt, zorgt ervoor dat de omgevingslucht opgewarmd wordt net zoals bij een magnetron. Want 5G kan tot 300 GHz. opgeschroefd worden, terwijl een standaard magnetron 2,45 GHz. een glas water binnen een minuut laat koken. Bij 4+ de frequentie al tot 12 GHz. gaat. Zo worden de landen alsware 1 grote magnetron, waar winters niet echt meer voor komen. Om nu massaal over te stappen naar glasvezel kunnen er nog hogere frequenties in jouw huis binnenkomen. Zodat jij weinig behoeft te stoken, omdat jij je zelf met je eigen netwerk thuis je zelf gaat opwarmen. Alles zogenaamd om je sneller te kunnen downloaden en uploaden via het internet. Om zo iedereen die gevaccineerd is te kunnen koppelen aan het internet. Het internet of body’s waar al over gesproken wordt, want bij elke prik zal jij steeds meer een cyborg worden.

   • Qvic. Ik ben het met je eens.
    Die kou is dan nog wel aanwezig in de grote steden waar een landklimaat is.
    Nu met 5G, en kunstmatige opwarming van de aarde ben ik het ook mee eens. Tot op zekere hoogte. Want de polen shiften en NL zal uiteindelijk een middellandse zee klimaat worden. Ik zie het in mijn tuin. Waar de schaduw van de bomen 19 jaar geleden aan de zuidkant precies tot aan de moestuin kwam, blijft die nu, ondanks dat de bomen zijn blijven groeien of, op zijn minst de zelfde hoogte houden, meer dan 1.5 meter van de moestuinrand af. De zon staat dus hoger. Ik weet dat zeker omdat ik de moestuin destijds heb aangelegd op basis van de schaduw.
    Ik ben 64. In de zomer geboren. Mijn moeder vertelde daarover: het was zó heet, tegen de tijd dat jij geboren moest worden, dat we snachts buiten nog naar frisse lucht hapten. En ik herinner me de jaren 60-70, dat we elke dag naar het zwembad gingen..4 a 5 kilometer op de fiets..dat doe je niet als het niet bloedje heet is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in