"Frankrijk is een moslimland."

Frankrijk is een moslimland. Dit werd verklaard door de Franse ambassadeur in Zweden, Etienne de Gonneville, tijdens een gespannen interview in het programma “Agenda” op de nationale publieke omroep van Zweden, SVT, gisteravond.

De moslimmoord op leraar Samuel Paty – die cartoons van Mohammed liet zien terwijl hij les gaf in vrijheid van meningsuiting – heeft Frankrijk op zijn grondvesten doen schudden.

De verbale aanvallen van president Emmanuel Macron op het islamisme na de daad hebben ook een diplomatiek conflict met Turkije veroorzaakt en tot protesten in de moslimwereld geleid.

Toen de kwestie zondagavond in “Agenda” van SVT aan de orde werd gesteld, was de Franse ambassadeur in Stockholm, Etienne de Gonneville, in de studio, meldt Fria Tider.

Tijdens het interview uitte de Gonneville kennelijke irritatie over de vragen van SVT-presentator Anders Holmberg, die hij duidelijk ongevoelig vond voor moslims.

Toen Holmberg vroeg of er een risico bestond op een conflict tussen Frankrijk en de “moslimwereld”, zei de liberale ambassadeur “nee”.

“Ten eerste is Frankrijk een moslimland”, verklaarde Etienne de Gonneville, en voegde daaraan toe:

“De islam is de tweede grootste religie in Frankrijk. We hebben 4 tot 8 miljoen Franse burgers met een islamitische achtergrond. De moslims waar ik vooral naar wil luisteren zijn de Fransen”.

De liberale ambassadeur benadrukte dat het “al-Qaeda-propaganda” was die achter de moslims zit die dergelijke daden plegen, niet de islam zelf.

Etienne de Gonneville bekritiseerde ook Anders Holmberg toen de SVT journalist verklaarde dat ook moslims die niet radicaal zijn beelden van Mohammed erg beledigend vinden.

  Zweeds links-groene regime lanceert "cybersoldaten" - zal blogs en conservatieve media monitoren

“Mensen beseffen zelden hoe beladen en moreel onduidelijk je vraag is. Dit is de valkuil die islamisten voor ons hebben gegraven. Het gesprek in dit interview gaat over de onthoofding van een Franse leraar. Nu ga je over naar iets anders, namelijk een schijnbaar debat over religie”, zei hij

Volgens de Gonneville gaat het alleen over terrorisme en niet over de islam.

“De media moeten weten hoe ze met het vraagstuk van het islamitisch terrorisme moeten omgaan en niet weer in de valkuil trappen: dat zou een belediging zijn voor de islam. De islam is een diverse religie. Degenen die we nu horen zijn mensen die zich uitspreken voor deze radicale islamitische groeperingen. We moeten ze niet meer gewicht geven dan ze hebben. Ze zijn een kleine minderheid”.

Zweden op voet van burgeroorlog

Vorig artikelDuitse dominee: De globale elite onderwerpt de burgers aan een Derde Wereldoorlog door middel van het Coronavirus
Volgend artikelBizar haatartikel in Britse media – over een sticker met “Hou van uw land”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. De man heeft er nog steeds geen ene malle moer van begrepen, ondanks ze hopeloze poging.
  De man geeft de ISIS propaganda de schuld en niet de islam.
  De haat ligt juist in de islam zelf verankert, IS propaganda bevestigd dit alleen.
  Een vrede lievende mossel kan nooit en te nimmer een goede mossel zijn.
  Volgens de rest zou het een afvallige zijn die vermoord dient te worden.
  Ze handelen enkel naar de opdracht die in de koran geschreven staat, zelf nadenken hoort daar niet bij.
  Juist door dit soort meningen en gedachtes gaan we het verliezen.

 2. De Franse ambassadeur in Zweden, Etienne de Gonneville was duidelijk geschokt door de lauwe reacties van de presentator Anders Holmberg, dit is wat ik mij moeilijk kan voorstellen, Zweden wordt geregeerd door een meerderheid van socialisten, en deze schermen in de regel elk ongewild commentaar op hun ideologische doelstellingen af.

  Dus in mijn perceptie speelt de presentator ook een soort van “heldenrol” om de gewetenloze Franse ambassadeur die duidelijk een voorstander is van de islamisering van zijn vaderland en deze een warm hart toe, de lichaamstaal van de presentator verried dus duidelijk zijn verborgen afkeer voor de Franse ambasadeur, het kan verkeren zou Bredero gezegd hebben.

  Frankrijk telt ± 1300 banlieues waarin ruim 5 miljoen migranten van niet westerse landen leven, net zoals in Nederland waarvan 75% langdurig op een uitkering zijn aangewezen, de meeste van hen zijn gewoon niet gewend om de eenvoudigste werkjes te verrichten, en zijn liever lui dan moe en met het idee in de gemiddeld laagbegaafde koppen om niet voor kufar’s te gaan werken.

  Eigenlijk wanneer het op de economie van Nederland aankomt zouden de lakse bankhangers hier ook eens onder de loep genomen worden, en de hand in eigen boezem steken, he is bijzonder moeilijk om te berekenen hoeveel werkonwilligen er precies zijn vermoed wordt dat 50% van hen niet actief op zoek zijn naar werk, nou dan heb je toch een economisch model dat niet lang meer stand kan houden, zeker de CV19 gerelateerde werkeloosheid is ook een opmaat voor meer ellende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in