Liberale wetgevers in het Europees Parlement hebben hun woede geuit over een recente billboardcampagne van de regeringspartij van Hongarije in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van volgend jaar, gericht tegen de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, bericht Remix.

Honderden billboards zijn door het hele land geplaatst waarop von der Leyen staat afgebeeld met Alex Soros, de zoon van de Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros die volgens de Fidesz-partij van premier Viktor Orbán de financier is van verschillende liberale organisaties die proberen de Hongaarse regering in diskrediet te brengen en conservatieve regeringen in het Westen te ondermijnen.

Afbeeldingen van het duo worden getoond met het onderschrift “Laten we niet naar hun pijpen dansen”, een citaat uit een toespraak van Orbán vorige maand waarin hij de Europese Unie een “slechte parodie” van de voormalige Sovjet-Unie noemde. Hij drong er ook op aan dat zijn regering Hongarije naar eigen goeddunken zou blijven besturen, ondanks pogingen van Brussel om de controle aan de nationale regeringen te onttrekken.

Boedapest heeft zijn retoriek tegen de Europese Commissie de afgelopen weken opgevoerd, en Orbán richtte zich zaterdag tijdens een toespraak op het congres van zijn partij opnieuw op de uitvoerende macht van het blok en riep op om het huidige bestuursmodel van de EU te vervangen.

“De Unie moet niet worden verlaten maar veranderd, maar dat kan alleen als er radicale veranderingen in Brussel plaatsvinden. Anders komt het einde nabij. Als het zo doorgaat, zal de Unie niet exploderen, maar gewoon uit elkaar vallen,” zei hij tegen de aanwezigen.

  G-7 waarschuwt voor wereldwijde voedselcrisis door Russische "tarweoorlog" in Oekraïne

De reclamecampagne lijkt alle juiste mensen boos te hebben gemaakt wat Fidesz betreft, met aarts-Eurofederalistische Europarlementariër Guy Verhofstadt die het “schandalig” noemde en Orbán beschuldigde van “gevaarlijk Poetinisme en verachtelijk antisemitisme,” de laatste beschuldiging die alleen voortkomt uit het feit dat Alex Soros Joods is.

Op dezelfde manier riep de Duitse Groene Europarlementariër Daniel Freund, schijnbaar eeuwig woedend over de conservatieve regering in Boedapest, de Europese Commissie op om het Hongaarse voorzitterschap van de Europese Raad op te schorten.

“Voor von der Leyen is er maar één reactie op deze vuile campagne: alle voorbereidende vergaderingen voor het raadsvoorzitterschap tussen de EU Commissie en de Hongaarse regering opschorten,” ging hij tekeer.

Von der Leyen zou zich in ieder geval in het openbaar niet hebben laten afschrikken door de campagne, aldus Eric Mamer, woordvoerder van de Europese Commissie.

“Ik heb de foto’s aan de voorzitter laten zien. Ze gaf geen kik … totaal onaangedaan. Laten we duidelijk zijn: we weten dat dit niet de eerste keer is, het is waarschijnlijk niet de laatste keer, we hebben zaken te doen,” vertelde hij journalisten op de persbriefing van maandag.

“We hebben crises te beheren, we hebben beleid uit te voeren, Hongarije maakt deel uit van de Europese Unie … Het zit aan tafel,” voegde hij eraan toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Duitse politicus geeft openlijk toe: De Coronacrisis dient om de natiestaten af te schaffenVolg Frontnieuws op Telegram

  Haatobject Orbán: De mislukte poging om een dictatuur te verzinnen

Lees meer over:

Vorig artikelHezbollah’s krachtsvertoning: Israëlische militaire basis met ballistische raketten & drones weggevaagd – De ernstigste aanval tot nu toe! (Video)
Volgend artikelZe komen voor Thierry – Update: Reactie Thierry Baudet na AANSLAG 1 dag voor de verkiezingen (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Op naar Hongarije 👍

  Ik moet toegeven dat ik over elk land me wel eens iets typisch of slechts heb gelezen, aanname of waarheid even daargelaten.

  Behalve over Hongarije….ik heb daar nog weinig smeur en sjite over gehoord of gelezen. Mijn ervaring met de Hongaren die ik in mijn leven heb ontmoet (niet zo veel, handjevol) waren relaxed.

  Is de invloed van het vuile westen de Hongaren ongemoeid gebleven of mis ik iets?

  (Oprechte vraag)

  • Hoi,

   Hongarije heeft zoals vele landen in het voormalig oostblok ”geleerd” dat je land laten overnemen door het westen nog slechter was dan door de voormalige Sovjets. Dat was al beroerd genoeg dus dat zegt wat.

   Daarom zag je in vele van die landen bewegingen die neutraal proberen te zijn. Denk aan Servie, Polen, recent Slowakije, Hongarije en in mindere mate landen zoals Bulgarije.

   Zo zie ik het in ieder geval.

   Ik hoop dat dit helpt.

   Groeten,
   Hugo

  • Valclav Havel zei beging jaren 90 al: waar jullie (EU) naar toe gaan zijn wij (oostblok) geweest.

   men weet verdomde goed waar het westen voor staat; warvan de kern het anglo/amerikaanse pact is

 2. Bijna heel het oostblok is tegen de regenboog-, ikraine-, klimaat agenda. Orban slaat met vuist op tafel in brussel, ze schijten in hun broek voor hem. Wat eenman!!!!!!

  • de laatste maanden is mijn bewondering voor Orban gegroeid. Ik zag zijn interview met Tucker Carlson wat een zeer goeie indruk naliet. Deze mensen weten uit ervaring hoe het vroeger oostblok was, en herkennen de symptomen. Verhofstadt = groot lawaai maar een windblaas. Heeft Belgie helemaal in de puree gewerkt. De EU lijkt mij, nu ik er 20 jaar weg ben, een verachtelijke bende zakkenvullers. Niet veel anders dan de amerikaanse regering. Groot=slecht. Terug naar onze oude landjes, en de staten terug onverenigd.

   • Hoe antidemocratisch en corrupt de EU is heb ik aan den lijve ondervonden, en anders zou ik het op websites zoals deze wel (half) kunnen vernemen. Toch heeft Orbán m.i. gelijk als hij zegt dat we de EU moeten hervormen (heel grondig, dat wel) en niet afschaffen. Zonder samenwerking zouden we nog meer een speelbal van de VS zijn.
    De huidige EU doet niets tegen onze kolonisator, maar een andere EU zou dat wel kunnen; onafhankelijke landjes zijn machteloos.

    • Hoi Beno,

     Het heeft, in mijn optiek, geen enkele zin om de EU te hervormen. Net zoals (ver)Neder land. Dit vanwege de simpele reden ”macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut”.

     We zien dat in NL met bijvoorbeeld het toeslagen schandaal (en veel meer). Ze komen er gewoon mee weg. Net zoals in de EU met de Pfitzer deal. Kan dat tijdelijk gerepareerd worden? Tuurlijk, kost veel moeite maar dan heb je ook niets. Want dat wordt ook weer gecorrumpeert.

     Ja, ik kan uit ervaring spreken. Naief als ik was dacht ik wel een 15 miljoen contract kon managen. Zo snel kwamen de pogingen om me te corrumperen. Toen duidelijk was dat ik weigerde werd ik gedumpt. Was een leerzame en pijnlijke ervaring.

     Zoals ik het zie zijn er twee opties (even lekker zwart/wit)
     a) radicaal decentraliseren waar leiders natuurlijk worden geselecteerd voor de ta(a)k(en) welke moeten worden gerealiseerd en dan bedankt worden met minder materiele welvaart maar heel veel meer vrijheid. Iets waar ik voorstander van ben. Al die onzin meuk hoef ik niet. Helaas is dit kamp in een grote minderheid.
     b) De status quo in stand houden en heel veel minder materiele welvaart (in dat systeem gelokt met veel materiele welvaart maar zonder vrijheid) en zonder vrijheid.

     De meute denkt dat de status quo handhaven leidt tot nog meer materiele welvaart en fuck vrijheid. Ze krijgen geen van beide. Dat zien we nu gebeuren.

     Helaas hebben we weer eens ”verkiezingen”. Zo lang je niet kan zeggen, fuck you, ik leef MIJN leven op mijn manier is het een belachelijke exercitie.

     Zo lang je een systeem hebt waarin de meute die meer wil ten koste van anderen heb je een waardeloos systeem. Zeker als het geen ”opt out” mogelijkheid heeft. De gemiddelde stemmer dacht eerst, wow, ik kan op kosten van anderen meer x y z krijgen zonder wat te doen. Geweldig systeem.

     Nu zijn we aanbeland op het punt dat de mensen die al die dingen maken (ik doel niet op de olichargen, dat is een ander verhaal) zeggen, fuck it, maak ik niet meer of doe ik niet meer.

     Al die profiteurs die denken door de juiste partij te stemmen om ”gratis shit” te krijgen krijgen de deksel op hun neus omdat ze weigeren nog te produceren.

     Ik kan je aanraden om Argentinie te bestuderen. Een van de rijkste landen ter wereld begin 1900. Toen begonnen de machten het over te nemen. Nu is (volgens officiele statistieken dus erger) 40% van de bevolking onder de armoede grens.

     Via stemmen heeft nu een of ander WEF mannetje het presidentschap overgenomen. Ja, dat gaat echt helpen (sarc)

     Ik denk dat de wereld alleen bottom up hersteld kan worden. En moet decentraal blijven. Anders blijven we in de negatieve macht / corruptie cyclus. Het systeem is niet te hervormen. Er moet iets anders komen. De meest belovende is decentraal in mijn optiek.

     Grappig feitje. Mijn favoriete serie is startrek voyager. Gaat over een ruimteschip dat verdwaald is met een bemanning dat met elkaar eerst in oorlog was. Echter de bemanning had een gezamelijk doel, thuis komen. En een populatie met de optimale ”stam” samenstelling qua bemensing en ze komen samen en overwinnen alles omdat ze een ”stam” zijn geworden.

     Bijzonder in die serie is dat zodra ze weer in contact komen met starfleet ze weer te maken krijgen met corruptie ed en er niet meer mee weten om te gaan want eerlijkheid en die voordelen weer herondekt. Familie, vriendschap, eerlijkheid, delen, samen ergens voor gaan. Ik vond dat zo een heerlijk positieve serie want we hebben dat alles in ons.

     Net zoals al die ellende die we nu zien. Zoals Ghandi het mooi stelde (en ik ben het heel vaak niet eens met hem maar deze is een pareltje) ”wees de verandering die je wil zien”. Dat is alles wat je kan doen.

     Als je wil weten wat ik denk dat je kan doen, vraag het even!

     Groeten,
     Hugo

 3. Verhofstadt is de Sturmbahnfuhrer voor von der Leiken, een inferieure zielloze ‘Bought&paid’ guard dog voor het westerse imperialisme. Het dispuut van “de internationale rechtsorde” dat zich al het morele gezag van de wereld aanmetend, al massamoordend en zelfverrijkend met alles wat zij promoten omwille van “de wereld redden” alles naar hun “Hidden Hand” zetten.

  Maar, er was een land dat trots en weerbarstig de dictatuur van het grote imperium probeerde te weerstaan…

  Anyway Ursula. waar zijn je sms-jes met Pfizer CEO Bourla over de miljarden van de EU-vaxdeal???????

 4. ik zou gewoon heel hard willen lachen, met de hele EU, en bijzonder met guy verhofstadt met de kleine v, van vreselijk lelijke half tandeloze Gentenaar… die stroppendrager…de voorgeschiedenis was dat de stad Gent geen belasting wilde betalen aan Karel de Grote, en hem uitdaagde het te komen halen… die kwam, zag en omsingelde de stad..dus niemand in of uit, de hovaardige Gentse edelieden moesten als straf in een wit boetekleed én strop rond de nek naar buiten komen en vergiffenis vragen..😁 wat ook gebeurde 😁

  • Klopt.
   Maar waarom glorifieert u buitenlandse macht van bovenaf?
   In wezen is het hoe de EU met haar lidstaten omgaat.
   Ik verafschuw dit nou net en ikveronderstel de meesten hier.

 5. Ik weet wie ze zijn. Ze staan aan de verkeerde kant.

  Ze komen er niet meer vanaf.
  Probeer de naïviteit van de NSB typen te vermijden. Want die zijn er ook plenty, ook zij die zich vergalopperen aan de goede kant menen te staan.

 6. Als we dan toch de glorierijke Belgische geschiedenis willen aanhalen, laten we dan de “Guldensporenslag” herinneren. Vlaamse burgers en edelen vochten samen tegen het Franse onderdrukkingsleger en overwonnen het.

  • Ja, maar ze vertellen niet verder hoe de Fransen wat later terug keerden en Vlaanderen het lot lieten ondergaan zoals nu de Palestijnen in de Gaza overkomt, en nog later de Slag bij Penne waar de helft van Vlaanderen – de streek van Artesië (Artois) – geannexeerd werd door Frankrijk, nu Frans Vlaanderen.

   • Nederland helpt momenteel bij de wateroverlast in Frans-Vlaanderen met vier pompen met een capaciteit van 5.000 kuub per uur in de buurt van o.a. Duinkerke en St. Omer.

  • spijtig van die aartsmoeilijke taal. anders stond Hongarije nr 1 van landen om naartoe te gaan als het nog erger wordt. Croatisch is een beetje beter, maar niet veel!

 7. Het links/liberaal handvest tandenknarst bij vrije meningsuiting van de Hongaarse regering partij van Victor Orban, de liberalen zijn ook helpers van het satanisme geworden, ze tonen het nu openlijk.

 8. Maak EU in de vernieling.
  Samen met Ursula von der Leyen en de rest!
  Ze bepalen ons leven nooit!
  Want EU is een Nazi roots…
  Nazi brengt de ellende voort…
  Zorg, dat het weer goed komt in Europa..

 9. In België moet wie politieker wil zijn zich houden aan een gedragscode om salonfähig te zijn. Dat houdt in terughoudend de andere kant opkijken als het over de misdaden van de Amerikanen, de Joden en de Britte gaat. Belangrijk is de jaarlijkse bedevaart, nee niet naar Mekka, maar naar Davos. Ook belangrijk is het bedreven zijn in omfloers taalgebruik bij het omzeilen van de wil van het volk naar de dictaten van Europese neocons toe. Niet volgzamen krijgen direct de slecht ruikende stempel “extremistisch” of “uiterst rechts”. En dan hun taalcreativiteit: gisteren hadden ze het over de Oekraïnse soldaten als “bereidwilligers”. Weemoed naar iemand als Orban…

  • Zoals bekend is federaal WEF-premier Alexander De Croo (1975) een young global leader (YGL) en diens vader Herman (1937) heeft in 1960-1961 met een Deep State-Fulbright-beurs gestudeerd aan de Rockefeller University of Chicago. Een kwestie van bloedlijnen dus.

  • Raar de eerste reactie was eerst niet zichtbaar na verversen van de pagina , ook gaat de voorpagina de laatste dagen niet naar het laatste artikel maar een dag ervoor, alleen als ik een artikel aanklik kan ik in de rechterkolom de laatste artikelen zien.
   Het internet vertoond de afgelopen weken hele rare fratsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in