Hezbollah heeft de Israëlische militaire basis Biranit in Galilea in het noorden van Israël volledig vernietigd in wat wordt omschreven als de grootste aanval van de sjiitische groepering sinds het begin van de oorlog, bericht Warnews24/7.

De aanval van Hezbollah werd naar verluidt uitgevoerd met Burkan ballistische raketten en kamikaze-drones.

Hezbollah’s ernstigste aanval

Meer specifiek lanceerde Hezbollah een spervuur van 40 raketten waaronder drie kamikaze drones tegen de IDF basis.

“De 45e dag van de oorlog is de belangrijkste aan de noordelijke grens omdat er verschillende gewapende incidenten hebben plaatsgevonden.

Hezbollah vuurde een spervuur van Burkan raketten en kamikaze drones af in de Boven-Galilea. De Israëlische basis werd zwaar beschadigd, maar er waren naar verluidt geen slachtoffers.”

Deze installatie van de Israël Defense Forces (IDF) ligt aan de grens met Libanon.

“De video toont gebouwen in de Israëlische militaire basis die in brand staan. IDF-soldaten en brandweerlieden proberen het vuur te bestrijden,” meldden Israëlische media.

  Wat gebeurt er met Israels offensief in Gaza en Blinkens diplomatie?

Russische media melden dat dit de sterkste aanval van Hezbollah is sinds het begin van het nieuwe Palestijns-Israëlische conflict.

Gisteren nog vielen minstens dertig onbemande luchtvaartuigen militaire bases van de IDF aan in het noorden van het land.

Bekijk video’s

De IDF doet verslag

De IDF zei dat het een Hezbollah-cel heeft geraakt die van plan was een aanval met antitankraketten uit te voeren vanuit het Libanese dorp Marwahin.

Tegelijkertijd troffen gevechtsvliegtuigen, helikopters en tanks andere doelen van Hezbollah in Zuid-Libanon als reactie op aanvallen in het noorden van Israël.

Hierbij moet worden opgemerkt dat sjiitische groeperingen hun militaire operaties tegen Israëlische en Amerikaanse militaire doelen opvoeren.

In Syrië en Irak vallen ze militaire bases van de VS aan.

In de Rode Zee veroverde de Jemenitische Ansar Allah, Houthi-beweging, een schip onder Bahamaanse vlag.

Israëlische autoriteiten geloven dat Iran betrokken is bij deze aanvallen, terwijl de leiders van de Islamitische Republiek dergelijke beschuldigingen tegen hen van de hand wijzen.

Bekijk video’s


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israëlische soldaten overrijden Palestijnse burger met bulldozer, Israëli’s lachen erom op social mediaVolg Frontnieuws op Telegram

  Israël bombardeert Palestijnse vrouwen en kinderen die Noord-Gaza ontvluchten, vermoordt er 70 (18+ Video's)

Lees meer over:

Vorig artikelInwoners van NAVO-lidstaten met geslachtsveranderende procedures mogen geen Russische kinderen adopteren
Volgend artikelEuropese liberalen zijn woest over de nieuwste billboardcampagne van de Hongaarse regering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ik zie lege opslag ruimtes dus een slecht gekozen moment of misschien met opzet om de mogelijkheden te laten zien zonder een te grote kans op enorme vergelding

  • Wil onze Rommel eens een artikeltje make over hoe het precies kan dan Hezbollah zo goed is voorbereid op deze aanvallen?

   Mijn gok is dat Rusland daar voor iets tussen zit, omdat Poetin al had aangegeven hierbij niet op zijn louweren te gaan rusten.
   Doch, kijk ik ernaar uit.

   Wanneer men het heeft over taal, het hanteren van de natuurlijk spreektaal, zit Rommel op de eerste bank van de klas, en dat doet ons allen goed, daar ben ik van overtuigd.

   Groet.

  • Ja die gebruiken elk excuus om de uittocht van die arme palestijntjes te verzekeren. Word woedend van al die psyops van israel. Onder het mom 6 milion jews…wat ze al sinds 1890 propageren .🥵

   • Sinds het begin van de ISLAM, met dat geweldige HAAT BOEK, zijn miljoenen mensen omzeep geholpen, waarom??
    U deugt niet in die gehersenspoelde breintjes. ISRAËL DOET DIT UIT LIJFSBEHOUD.

  • De atoombom van Israël houdt ze nog op afstand, het is schaken zal Putin zeggen, laat hun maar hun falseflag event ontvouwen dan reageren wij gepast!!!

 2. ‘Surprise”… en “geen slachtoffers” dit keer… op een militaire basis in staat van paraatheid?

  Ik geloof er geen reet van, het lijkt in scene gezet, zo rustig wordt de schade in een ‘walk-around’ getoond.

  Hoe dan ook, het zal de oorlogsretoriek versterken en misschien de aanzet zijn tot een gezochte escalatie?

 3. Ik zie alleen maar beelden van klunzige gebouwtjes die voor het merendeel uit golfplaten en andere houten constructies bestaan.
  Naar mijn idee zou een militaire basis toch met andere bouwmaterialen opgezet zijn.
  Volgens mij een false flag. Ik denk dat de Israhelli’s heel graag willen dat de boel escaleert.
  De ziekenhuis fabeltjes houden geen stand dus ze moeten snel de aandacht afleiden met iets anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in