We kijken nu al bijna een jaar naar de ontwikkeling in de richting van digitale “paspoorten” waarmee – althans sommige mensen, zij die rijk zijn en/of het geluk hebben het vaccin in handen te krijgen – gewoon kunnen blijven reizen en hun leven kunnen blijven leiden, terwijl anderen gedwongen worden te leven met op COVID-geïnspireerde beperkingen, mogelijk voor jaren.

Volgens een aan de FT uitgelekt plan heeft Brussel voorgesteld een COVID-certificaat in te voeren om EU-burgers die gevaccineerd zijn, onlangs een negatieve test hebben ondergaan of een bewijs van genezing kunnen voorleggen, in staat te stellen zich min of meer vrij in de EU te bewegen. De lidstaten hebben gediscussieerd over de vraag of een “digitaal vaccinatiepaspoort” passend is, waarbij landen als Frankrijk aanvoerden dat een dergelijk paspoort discriminerend zou zijn voor de armen, bericht ZeroHedge.

Landen als Frankrijk voeren aan dat een paspoort discriminerend zou zijn voor de armen, terwijl landen als Griekenland en Spanje, die wanhopig proberen hun kwakkelende toeristische sector nieuw leven in te blazen, aanvoeren dat de paspoorten essentieel zijn voor de economische redding van miljoenen Europeanen.

Het is veelzeggend dat de ambtenaren in Brussel terughoudend zijn met het gebruik van de term “paspoort”. Maar op dit moment lijkt de opmars naar de goedkeuring ervan onvermijdelijk.

Brusselse ambtenaren hebben benadrukt dat het certificaat geen “paspoort” zal zijn, maar een gemeenschappelijk systeem om de regeringen te helpen de reismaatregelen te coördineren naarmate de vaccinatieprogramma’s in de Unie worden ingevoerd.

Bovendien is er enige discussie geweest over welke vaccinaties moeten worden goedgekeurd. De regeringen neigen ernaar de staten hun eigen regels te laten vaststellen, zodat geen enkele staat kan worden gedwongen mensen toe te laten die een “niet-toegestaan” vaccin hebben gekregen.

  Australische minister van Volksgezondheid Greg Hunt opgenomen in ziekenhuis na toediening experimenteel COVID-vaccin

De regeringen zijn ook verdeeld over de vraag welke vaccins in aanmerking komen, nadat landen als Hongarije het gebruik van Russische en Chinese vaccins hebben toegestaan voordat zij formeel door de EU-regelgevers zijn goedgekeurd.

In het ontwerp van de Commissie staat dat alle vaccins die door het Europees Geneesmiddelenbureau zijn goedgekeurd, automatisch door andere lidstaten moeten worden goedgekeurd op grond van het certificaat. Maar regeringen zouden ook de bevoegdheid hebben om vaccins zoals het Russische Spoetnik-vaccin als geldig te erkennen, als zij dat zouden willen.

Dat betekent dat landen die afhankelijk zijn van toerisme, niet worden belet om reizigers uit de EU binnen te laten die nog geen goedgekeurde vaccins hebben gekregen. Maar tegelijkertijd zei een EU-functionaris: “Geen enkele lidstaat zal worden gedwongen niet-goedgekeurde vaccins te aanvaarden”.

De regeringen van de EU zouden ook bilaterale reisovereenkomsten met niet-EU-landen mogen sluiten, mits zij daarvoor de voorafgaande goedkeuring van de Commissie hebben, aldus het document. De toeristische industrie heeft bij de Europese regeringen gelobbyd om gemeenschappelijke normen voor reizen in te voeren, omdat zij vreest dat het huidige systeem van landspecifieke regels verwarrend is en mensen ontmoedigt om te boeken.

Luchtvaartmaatschappijen hebben een pioniersrol gespeeld bij dit soort digitale systemen door van klanten te eisen dat zij zich laten testen en hun COVID-status bewijzen, wat een gelukkige zaak is omdat Brussel dit concept waarschijnlijk nodig zal hebben om zijn eigen programma te ontwikkelen. Nu het vaccin van AstraZeneca de vaccinatiecampagne van de EU verder vertraagt, zal de EU tegen het eind van het jaar waarschijnlijk niet eens in de buurt komen van kudde-immuniteit.

Allemaal slechts “samenzweringstheorieën”? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort

Vorig artikelNu wordt het besturingssysteem DNA van de mens, veranderd door een besturingssysteem ontwikkeld door Gates “briljante” maar duivelse geest
Volgend artikelDe EU wil alle aanbieders van e-mail, messaging en chat verplichten alle privéberichten te doorzoeken op vermeend illegaal materiaal en aangifte te doen bij politie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Eerst de vrijheid om te reizen afnemen en vervolgens een systeem van vergunningen opzetten om te mogen reizen. Idem met onze andere vrijheden. ‘Slavernij’ zal ‘vrijheid’ worden genoemd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in