En hoe weten we dat? Makkelijk, vandaag, bij Primakov Readings:

Vraag: Wat zijn de vooruitzichten voor de Russisch-Europese handels- en economische betrekkingen? Gezien het feit dat Rusland bijna een derde van de koolwaterstoffen levert aan Europa, dat blijkbaar op zoek is naar een alternatief. Hoe stelt Moskou zich de ontwikkeling van deze betrekkingen voor?

Sergey Lavrov: Ik zal niet eens proberen te raden wat Europa gaat doen. Ik denk dat ze (met uitzondering van de Duitse kanselier O. Scholz en vice-kanselier R. Habeck) heeft begrepen waar ze terecht is gekomen. Lees de statistieken over hoeveel keer de economische groei van de VS sneller is dan die van Europa. Frankrijk zal blijkbaar bij de “nul” zitten. De ooit “locomotieven” van de Europese economie (Duitsland, Groot-Brittannië) zullen naar beneden “groeien”. Na een reeks wetten die de Amerikanen hebben aangenomen om onder andere de inflatie te bestrijden, zijn de energieprijzen in de Verenigde Staten 4-5 keer lager dan in Europa, waar deïndustrialisatie plaatsvindt. Bedrijven die nadenken over hun toekomst verhuizen naar de Verenigde Staten. Ik ben ervan overtuigd dat dit geen toeval is, maar een bewust beleid van Washington. Want Europa is ook een concurrent die de Verenigde Staten niet nodig hebben. Ze hebben een groep “grijze” mensen nodig die doen wat ze bevelen. Ik wil de Europeanen niet beledigen, maar dit is precies hoe de huidige politieke elites handelen. Laten we eens naar de statistieken kijken. Het is nuttig om te begrijpen wat er aan de hand is.

Maar in dit stadium hoeven we niet na te denken over hoe we de betrekkingen met Europa kunnen herstellen. Nu moeten we nadenken over hoe we niet afhankelijk kunnen worden van de “kronkels” in de Europese politiek (vooral op het gebied van handel, economie en investeringen) die ze onder invloed van Washington maken. We moeten onszelf beschermen in alle belangrijke sectoren van onze economie (veiligheid en het leven in het algemeen), waarvan de toekomst van het land afhangt. We moeten zelfstandig alles produceren wat we nodig hebben voor veiligheid, economische ontwikkeling, het bieden van oplossingen voor sociale problemen, het introduceren van moderne technologieën (onlangs vond er nog een evenement plaats over kunstmatige intelligentie), om niet te lijden onder nieuwe “grillen” wanneer en als ze ons willen aanvallen met sancties. De beperkingen zijn nergens verdwenen. Het Westen wil alles “stiekem” op een sluwe manier afmaken. Bevriezen, tijd rekken (zoals het geval was met de Minsk-akkoorden), het naziregime in Kiev opnieuw bewapenen en hun hybride (of niet-hybride) agressie tegen de Russische Federatie voortzetten. Maar zelfs als alles voorbij is, zullen de meeste sancties blijven. We moeten naar ons eigen inzicht leven. Als en wanneer ze “nuchter worden” en ons iets aanbieden, zullen we tien keer nadenken, afwegen of alle voorstellen aan onze belangen beantwoorden en hoe betrouwbaar onze Europese collega’s zijn. Ze hebben hun vermogen om te onderhandelen en hun reputatie sterk ondermijnd. Het is misschien nog niet definitief.

  Frontnieuws filmpscoop - Armageddon Leopards en Bradleys & "Er komt rook uit het gat"

Daar wordt alles beantwoord. En ja, Rusland zal alleen met Washington praten en alleen als ze ziet dat Washington bereid is om te praten. Nou, dit is wat er gebeurt als het middelbare school basketbalteam probeert te spelen met het NBA-team. Alles is berekend en voorspeld.

Via Andrei Martyanov.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het optreden van de heer Lavrov in New York doet het huis schuddenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPolitiek en arrogantie – het falen van de Israëlische inlichtingendienst op 7 oktober begrijpen
Volgend artikelWEF: Al het reizen zal binnenkort worden beperkt door persoonlijke koolstofrechten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

27 REACTIES

 1. ja hoor deze man weet heel erg goed waar hij over praat..de grijsaard’s in de VS én de Eu.. houden er beter rekening mee..🤗…..♥️🇷🇺🌹

 2. Zolang de westerse industrielanden geregeerd worden door het wef…en de bevolking apatisch in de rij staat te mekkeren voor een nieuwe gifspuit….moeten we wachten totdat de geelhonger en kou in huis toeslaat.
  Tot die tijd kan je de ollander afschrijven….die plaat-voor-de-kop-mensen vegeteren verder op een zakje chips en blikje aldi-bier.
  Compleet wezeloos en ziende blind op de bank hangend,chillen,netflixje etc…etc…
  helaas moeten de echte (!) wakkeren geduld blijven houden en hebben totdat het noodlot toeslaat.
  Dan is het tijd om met zeer grof geschut het land te zuiveren van de linkse wokers en weffers.
  Tegen die tijd weer eens contact durven opnemen met vriend Putin!

  • Helemaal mee eens. Ik stond vorige week met verbazing te kijken bij een vaccinatie locatie van wil ggd hier in mijn woonplaats. Daar liepen in de ochtenduren met name mensen met de pensioengerechtig de leeftijd, zoals over ik ook, naar binnen om hun gifspuit te halen. Ondanks dat je weet dat dit weer gebeurt was ik toch met grote verbazing aan het toekijken en heb daar zo een kwartiertje gestaan. Op gegeven moment komt er een vrouw van pak een beet 65 tot 70 jaar naar buiten en loop naar haar fiets die ze van het slot haalt. Hierbij valt ze half over de fiets maar het lukt haar om staande te blijven en vergaat uiteindelijk weg hierbij komt ze langs mij en heb ik haar heel netjes gevraagd of ze dat de vaccin had gehaald. Ze zei ja. Ik vroeg haar was het een griepspuitje of was het voor covet nee zei ze het was voor covid en het was haar derde.
   Toen zei ik sorry hoor mevrouw maar hoe Kunt u dat nou doen terwijl er zoveel te lezen is over hoe slecht deze vaccins zijn. Ja zegt ze dat hoor ik steeds vaker. Niemand die van mij familie heeft het vaccin genomen Ik ben de enigste. Ik zeg maar waarom doet u dat dan? Ja dat weet ik ook niet zei ze…

   Kijk dat bedoel ik nou er zal ongelooflijk dom Net als net als dat mensen op de tv die ze vragen wat ze gestemd heeft en dan zegt ze de VVD en een vragen van haar waarom en dan zegt ze ja daar heb ik altijd al gedaan

   Tja

   • Sarcoff november 28, 2023 Bij 23:02

    Dat is helemaal niet zeker, bij sommigen van hen gaat toch een lampje branden, op de gym was er 1 die zei dat hij na de 3e ermee zou stoppen omdat hij volgens zeggen er een paar weken enorm beroerd ervan was geworden. Geen duidelijke cijfer boven water te halen ze de overheid doet er enorm geheimzinnig over de een zegt 86% allemaal even onduidelijk, ik denk dat degen die zich nu nog laat prikken reeds hersendood is.

    • Tja adriaan…die ene van de gym…na de 3de x maar niet meer….is even wachten het lampje branden zullen wel kaarsjes worden de komende tijd!

 3. Het is alleen al de zinsbouw waardoor men mij in het onderling gestrubbel niet zo kan volgen (goed Nederlands leert korte zinnen zodat niemand hoofd- en bijzaak kan onderscheiden en iedereen denkt op het taalkundig niveau van de statement van een asielzoeker) en zo met pamflet en al bevestigd in eigen arrogantie even effectief is in het tot stand brengen van opkruipend fascisme.

 4. Misschien het enige voordeel van (christelijk) geloof is de erkenning van schuld in plaats van de aanleg zich eindeloos goed te praten, politiek, die verstand en wetenschap wordt geacht parallel waaraan er uiteindelijk geen genade bestaat.

  • Geachte John
   Ik heb 2 bovenstaande draadjes meerdere keren gelezen .Conclusie ??
   Ik begrijp geen ruk van wat je zegt (schrijft) .
   Volgens mij heb ik een momentje van totale vervlakking .🤣
   Is mij opgevallen dat de laatste tijd je in jibbrisch schrijft .
   Je zei laatst dat Adriaan W. onder een hoedje met Rommel hokt.
   Iets over vingeren in een ander draadje ..
   Nu deze draadjes …. ik raak je kwijt beste .😉

   • gezien de wartaal van deze john…
    Even een voorbeeld hoe trollen functioneren….
    Item…de russische heldere kijk op o.a de economie en politieke wanorde in europa…
    vanuit deze trol john …haar/zijn/iets/wat dan ook… kijkwijze(!)
    Gelezen en gehoord ziende de reactie van deze rus….ziende op het feit dat het geziene niet is wat men mag zien maar diende te moeten zien zien wij dus dat de niet ziende het geziende zouden moeten zien waarna er een conclusie getrokken mag worden door zienden die het niet dan wel geziende moeten zichtbaar maken….ZO WERKEN TROLLEN!…duidelijk?

    • @politiek profeet
     Begrepen 🙂
     Gelukkig was Adriaan W. helder genoeg om deze gast te negeren verder .
     Als er iemand positief bijdraagt is het Adriaan W. .
     Buiten dat verder is John een troll ?
     Kan ik niet over oordelen .
     Verward ? Hij heeft ook goede momenten schijnbaar .
     Wie ben ik om te oordelen?
     Meestal is de onderlinge groep reguurders hier inhoudelijk en intressant om te lezen .
     Fijne club 😊

 5. Als die clown op hakken in Italië zit kunnen ze hem zo wecken indien gewenst,zowel albaniers als Ghommora voert dit zonder problemen uit voor hun opdrachtgever.

 6. Ik begrijp de westerse wereld ook niet meer, veel medelanders zijn nog zo onderdanig en volgzaam aan de failliete corrupte overheid, nadat wat de overheid de laatste 4 jaar met ons hebben uitgespookt. Je kunt eigenlijk nergens meer over praten met hen. Er kan nog wel hoi en goede dag vanaf, maar veel verder kom je niet meer.

  Daar vele al compleet vergroeid zijn met hun persoonlijke spionage apparaat die ze overal mee naar toe slepen. Bijna elke stap die ze doen of wat zij zien moet een foto van gemaakt worden en direct gedeeld worden. Maar wel klagen dat er zoveel camera’s overal komen te hangen. Politici die alles afbreken en overal een puinhoop van maken tegen enorme kosten, blijven maar graaien uit de honingpotten, terwijl ze ook nog half Afrika uitnodigen en het Midden Oosten. Blijven de medelanders erop stemmen.

  Terwijl nu het fiatgeld creatie systeem van de week gestopt is. We zullen het mee maken dat eerdaags alles vast gaat lopen, als het geld echt op is. Want voor Sinterklaas willen blijven spelen en met miljarden willen blijven strooien houdt een keer op. Onze huizen hebben ze al onder onze konten weggetrokken op papier en verpand. Wij als mensen bezitten niets op papier, maar de overheid verwacht wel dat jij over al jouw fictieve bezit belasting betaald. Zelfs het geld op jouw bankrekening is niet van jouw, je hebt het tenslotte vrijwillig weggeven aan de bank, die er alles mee mag doen wat zij willen. Als je dit aan andere verteld wordt je voor gek verklaard, eigenlijk niemand wil de waarheid meer horen en niemand wil er iets tegen doen. Ja die onbekende andere moeten dat maar oplossen, want zij hebben te druk met het niets doen op hun mobieltje.

  Ik voel mij steeds meer een roepende in de woestijn, grote olifanten in de porseleinkast zien de meeste niet, al leg je ze het in Jip en Janneke taal in hap klare brokjes uit. Blijven ze ziedend blind en horend doof. Alsof ik vloeiend spijkerschrift met hen spreek. Elke logica en rechtvaardigheid ontbreekt eraan. Het is een compleet verrot corrupte systeem geworden en iedereen doet maar wat, de ene naar de andere oerdomme beslissingen en handelingen worden ondernomen met verstrekkende gevolgen. Alles moet kapot en tot en met het fundament afgebroken worden. Zodat niets meer ooit opgebouwd kan worden, daar is de EU en de lidstaten actief mee bezig. Dat noemen zij Build Better Back. En het volk helpt daar zelf actief aan mee, want dat is hun baan nu eenmaal. Van dat is mij opgedragen, wat ik moet doen zonder dat zij er zelf over nadenken.

  Ze bouwen hun eigen elektronische gevangenis en verdedigen het met hun eigen leven. Blijven massaal hun eigen privacy data verspreiden en hun huizen zelf ombouwen tot smart homes en bij niemand dringt dat door, dat het weleens tegen hen zelf misbruikt kan worden door overheden of dergelijke. Het toppunt van hun domheid. Het geeft eigenlijk aan dat zij perfect zijn geprogrammeerd om zelf destructie toe te passen op alles wat zij zelf lief hebben en wat zij absoluut zelf niet willen dat het hen overkomt. Maar ze blijven hardnekkig hun eigen ondergang actief verdedigen en actief eraan meewerken.

  • Je hebt groot gelijk Qvic,
   Ik was net even naar d winkel.
   Van mijn straat tot de winkel (400m) kom ik 3 personen tegen op de fiets lopend of wat,allemaal een spionageapparaat in de hand!
   Ze snappen niet dat je hen data geeft:Waar,hoelang,gekoppeld aan je pinpas weten ze ook hoeveel en met wie.
   Hoe stom kun je zijn om zoveel data rond te strooien.
   Hun eigen ondergang ja.
   Met zulke mensen heb ik totaal geen compassie meer.
   Mogen van mij zo onder de trein of bus.
   Nadenken doen ze niet,dus is het ook geen mens,maar mensdier.
   Ik vertrouw op mijzelf en heb nog wat ambachtelijke vaardigheden van vroeger.
   Maar mijn medemens over het algemeen?
   Lemmingen,ze lopen zo het ravijn in.

 7. Wat voor (West) Europa geldt is ook van toepassing op Rusland. Waar de eerste wordt verorberd door de VS, slikt China de tweede binnen.
  Wat van het verhaal van meneer Lavrov overblijft, lijkt op het sprookje van de twee grote vissen, die alle andere vissen hebben opgeslokt.
  Wat nu? Ze zijn veel te groot om elkaar op te vreten, dus besluiten ze om vriendschap te sluiten en de schatten van Atlantis onder elkaar te verdelen 🙂

 8. Behalve de altijd goed onderbouwde uiteenzettingen van BuZa Lavrov; gaf Pres. Putin onlangs een uitgebreide redevoering voor vertegenwoordigers van alle landen van de Russische Federatie : met zijn algehele visie : zeer. zeer indrukwekkend.

 9. Wat een geluk dat statistisch gezien 80% van de bevolking dom genoeg is om zelfstandig en zonder na te denken uit eigen vrije wil naar de slachtbank loopt.

 10. VOLK. wat is dat, een stel lafaards.
  Mensen die nooit kinderen had mogen krijgen.
  Deze volks idioten hadden nooit het gezag over hun en ons leven moeten krijgen.
  Maar het beste was nog geweest als zij nooit geboren zouden zijn want nu worden wij als normale mensen mee de dood in gesleept , dus mijn angst is niet zozeer naar de elite maar wel naar het volk die zelf niet alles op een rijtje kunnen zetten en slechte mensen eerder geloven dan eerlijke mensen, dat is een ziekte waar nog geen medicijn voor bestaat helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in