Mehul Srivastava zorgde afgelopen vrijdag voor groot nieuws in de Financial Times met dit artikel, Israëlische inlichtingendienst verwierp gedetailleerde waarschuwing voor Hamas inval. Wanneer een organisatie als de Financial Times een explosief artikel publiceert waarin het enorme falen van de Israëlische inlichtingendienst op 7 oktober aan de kaak wordt gesteld, moet je een stapje terug doen en een paar vragen stellen. Wie heeft hier baat bij? Wie schaadt dit? En waarom nu? Dit artikel is geschreven met een onbekend doel voor ogen, schrijft Larry Johnson.

Hier zijn de saillante passages:

Een hoge Israëlische militaire inlichtingenofficier verwierp een gedetailleerde waarschuwing die de inval van Hamas op 7 oktober voorspelde en noemde het een “ingebeeld scenario”, aldus twee mensen die bekend zijn met de besprekingen. Wachters aan Israëls grens met Gaza, velen van hen vrouwelijke soldaten die een constante toevoer van video’s en andere gegevens, verzameld in de buurt van het elektronische hek rond de enclave, bekijken en analyseren, stuurden weken voor de aanval een gedetailleerd rapport naar de hoogste inlichtingenofficier in het zuidelijke commando, zeiden beide mensen…

“Dit is een ingebeeld scenario,” antwoordde de hoge inlichtingenofficier, volgens een beschrijving van de communicatie die gedeeld werd met de Financial Times. Er werd geen actie ondernomen, zei de persoon. KAN, de openbare omroep van Israël, meldde donderdag laat details van een soortgelijke waarschuwing die door soldaten van lage rangen naar hun meerderen was gestuurd. KAN voegde eraan toe dat de waarschuwing de mogelijkheid inhield dat een vliegtuig zou worden neergehaald en dat Hamas zijn vlag zou hijsen over Israëlisch grondgebied.

De twee mensen die bekend zijn met de communicatie vertelden de FT dat de discussies binnen de inlichtingengemeenschap over het niet handelen naar aanleiding van de memo een echo waren van de discussies na het falen van de inlichtingen voorafgaand aan de oorlog van 1973. Beiden zeiden dat de waarschuwingen niet alleen werden genegeerd omdat ze afkomstig waren van soldaten uit lagere rangen, maar ook omdat ze indruisten tegen het vertrouwen van de Israëlische regering dat ze Hamas onder controle had door een straffende blokkade, door de militaire capaciteiten van Hamas te bombarderen en door hulp en geld te gebruiken om de Palestijnse militante groep gunstig te stemmen.

Ik denk dat dit waar is. Het is het ergste van “inlichtingenfouten” omdat de analisten de waarschuwingssignalen nauwkeurig en correct rapporteerden en hun analyse werd genegeerd. De reactie van de “hoge inlichtingenofficier” die de rapporten en analyse afdeed als een “ingebeeld scenario” is niet vreemd voor hooggeplaatst Israëlisch inlichtingenpersoneel. Arrogantie en overmoed is hun handelsmerk.

  Klaus Schwab eist bevel dat Amerikaanse mannen en vrouwen oproept om voor globalisten te vechten in WO 3

Wat niet beschreven is (tenminste, nog niet) is of Bibi Netanyahu wel of niet op de hoogte was van deze waarschuwingen. Als hij werd ingelicht en de kant van de hoge ambtenaar koos, dan geeft dit nieuwsbericht aan dat Bibi en zijn regering het zwaar te verduren zullen krijgen. Als Bibi niet werd ingelicht, dan denk ik dat dit lek een weerspiegeling is van oprechte woede onder de lagere rangen van de Mossad en Unit 8200 en dat zij ervoor willen zorgen dat de schuld bij de leiders van deze twee organisaties komt te liggen. Als dat het geval is, dan kan dat erop wijzen dat Bibi achter de poging zit en van plan is om de schuld in de schoenen van de inlichtingenofficieren te schuiven. Dit alles betekent dat er een lelijke, bureaucratische strijd aan de gang is in de Israëlische inlichtingendienst.

Judge Napolitano en ik bespraken dit en andere zaken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Niet uitgelokte aanval” of een Deep State oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsers worden massaal aangevallen, vermoord en verkracht door migranten, volgens federale misdaadgegevens
Volgend artikelEuropa is afgeschreven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

  • Dank vooor de link.
   Luisteren naar je gevoel en lijf doen velen niet meer.
   Die rennen meteen naar de dokter.
   Hup chemische Pharma (*olie-product/hallo rockefeller) rotzooi erin en door!
   Voor 2000 had je geen burnout,enkel overspannen,dus rust nemen.
   Met die cojona hype,is het eerste wat ik dacht,mijn gezonde sterke lijf blootstellen aan dubieus geteste ‘medicamenten’Hell no!Maar de meeste mensen laten zich wat aanpraten ipv zelf na te denken.Bu nog.
   Jij bent het licht in jezelf.
   Ik heb gelukkig een vrijgevochten geest en wantrouw de roverheid als de pest.
   Met dat iemand met een heleboel praatjes komt (Dag hugo mengele) gaan bij mij alle alarmbellen af.
   We kunnen niet iedereen redden van zijn eigen ondergang,als ze het zelf niet willen zien.
   De teloorgang van een beschaving.
   Ging het Romijnse Rijk ook niet ten onder aan decadentie en corruptie?

 1. Er kunnen ook andere motieven aan de grondslag liggen, nl. de mogelijkheid van een gasveld voor de kust van de Gaza strook uit te baten, of het aanleggen van een mogelijke kanaalroute parallel aan het Suez kanaal, welke dan door de Gazastrook zou gaan. Hiervoor moeten de Palestijnen in de Gazastrook verdwijnen. Dus moet men een “verantwoorde ” reden hebben voor het westen om deze bevolking verder uit te moorden. Men is nu “verontwaardigd” over deze tienduizende slachtoffers, maar vergeet de vele honderd duizenden Palestijnen, die de laatste 75 jaar door de zg. vreedzame joodse “kolonisten of idf” vermoord werden, en de miljoenen, die uit hun huizen, en dorpen verdreven zijn, en nu nog deze politiek verder gezet, vooral op de Westbank.

  • Zonder meer is dat ook een factor die we niet uit kunnen sluiten.
   Wat dat betreft zijn politici net wilde honden.
   Die vreten ook een levend wezen aan.

   • Its all about oil and gas theft it seems
    Turks steeling it from the iraqis and syrians
    The usa steeling it from the iraqis and syrians
    Israelis stealing it from the palestinians
    Then usa wigling its money-siphon into that ???

 2. En daar komt weer aangevlogen de Engel des Doods, internationaal wapenhandelaar en links president in spé : “De Amerikaanse staatssecretaris Blinken zegt dat hij zich zal concentreren op het verlengen van de pauze in Gaza tijdens het bezoek aan Israël”.
  De moordpartij en slachting kan weer worden verderzet. Walgelijk figuur !
  https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/11/29/US-State-Secretary-Blinken-says-will-focus-on-extending-Gaza-pause-on-Israel-visit-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in