We mogen er altijd van dromen dat we ons na de draad van Ariadne misschien, heel misschien, uit het huidige, gloeiende geopolitieke labyrint kunnen bevrijden door een uiterst overhyped goed toe te passen: logica.

Maar het Westen met zijn post-alles-cultuur heeft ook de logica geschrapt, schrijft Pepe Escobar.

Als we twijfelen, kunnen we tenminste teruggaan naar de mythes die aan de basis liggen.

Laten we dus teruggaan naar de geboorte van het Westen, zoals in Europa.

De legende vertelt ons dat Zeus op een mooie dag zijn oog liet vallen op een mooi meisje met grote, heldere ogen, een dochter van een thalassocratische beschaving in de Levant: Europa.

Een tijdje later, op een ongerept strand aan de Fenicische kust, verscheen er een buitengewone witte stier. Europa, geïntrigeerd, kwam dichterbij en begon de stier te strelen; dat was natuurlijk Zeus in vermomming. De stier annexeerde Europa en vluchtte in de richting van de zee.

Zeus kreeg drie zonen bij Europa – en liet haar een speer na die nooit zijn doel miste. Eén van deze zonen, zoals we allemaal weten, was Minos, die een labyrint bouwde.

Maar wat de legende ons vooral leerde, was dat het Westen werd geboren uit een meisje – Europa – dat uit het Oosten kwam.

Enter de giftige Medusa

Nu zien we een trashy Medusa die haar giftige tentakels in Brussel aan het manoeuvreren is, waarbij ze een zelfvoldaan Atlanticistisch feest gebruikt om het hoofd van de Japanse regering te prijzen voor het steunen van de neonazistische bende in Kiev en het bestrijden van Rusland.

Dat was de inleiding voor een taalkundige wending uit de hel: “Rusland dreigt opnieuw kernwapens te gebruiken”.

Dat gaf Rusland impliciet de schuld van het nucleaire bombardement op Hiroshima, terwijl de hele planeet weet wie dat gedaan heeft.

  Oekraïnes 'vredesformule' absoluut onredelijk

Verbazingwekkend liegen is de standaard modus operandi van de Medusa: maar wat nog verbazingwekkender is, is dat dit Eurotrash-handeltje volledig genormaliseerd is. En natuurlijk vrolijk wordt geaccepteerd door de Rijzende Zon neokolonie.

Dit is hoe Geschiedenis nu wordt onderwezen op “elite” universiteiten in het collectieve Westen. En dit is ook de reden waarom Rusland het heeft opgegeven om zelfs maar minimaal gekwalificeerde gesprekspartners te vinden in het collectieve Westen.

En het wordt nog erger. Dergelijke uitingen uit een cultureel moeras worden verondersteld “Europa” te vertegenwoordigen. We zijn lichtjaren verwijderd van wijlen de grote Gianni Vatimo – een van de laatste grote Europese intellectuelen, die verschillende nuances van mededogend nihilisme voorstelde en een begrip van politiek als vormen van consensus die gemeenschappen binnen historische en culturele horizonten leveren.

Het misbruik van Europa houdt nooit op. In geo-economisch opzicht gaat de Duitse industriële export – die een sleutelfactor was voor de positieve betalingsbalans – ten onder. Duitsland en een aantal EU-landen zijn nu afhankelijk van het peperdure Amerikaanse LNG.

Een geknechte EU werd door de Amerikaanse “bondgenoot” gedwongen om de Russische markt voor haar eigen auto- en andere exportproducten, die de goedkope energie-import betaalden, gewoon op te geven. In een kwestie van maanden werd evenwichtige handel Op zoek naar het Oosten omgezet in een handelstekort met de Hegemon.

Dat is de belangrijkste erfenis van de tactische overwinning die de Hegemon behaalde met de bomaanslag op Nord Stream 1 en 2 – precies een jaar geleden.

Seymour Hersh’s bronnen binnen de Amerikaanse Deep State onthulden wie het gedaan heeft. De hele Mondiale Meerderheid met een IQ boven kamertemperatuur weet wie het gedaan heeft – en wie het bevel heeft gegeven. En nog steeds komen de huidige Straussiaanse neo-con psychopaten die het buitenlands beleid van de VS controleren ermee weg.

De bomaanslag op de Nord Streams was de Verkrachting van Europa Remixed – nu uitgevoerd door een Amerikaanse stier.

  Lees deze tekst, als u Europeaan bent zal zij u pijn doen, u zult lijden, maar u moet haar lezen - "Wat u nu ziet is de dood van Europa"

Zoals de onmisbare Michael Hudson in detail heeft beschreven, hebben de binnenlandse begrotingen van Duitsland en andere EU/NAVO-landen al een tekort – met de toegevoegde “stimulans” van de non-stop militarisering van de EU.

Dat zal “dwingen tot bezuinigingen in binnenlandse overheidsprogramma’s – net nu Duitsland en zijn NAVO-buurlanden in een postindustriële depressie terechtkomen waarin gezinnen en bedrijven subsidies nodig hebben om hun stijgende verwarmings- en energiekosten en werkloosheidsverzekering te dekken”.

Bovendien zal de euro blijven kelderen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en binnenkort misschien wel 90 cent of minder waard worden.

De conclusie van Prof. Hudson is grimmig: “Dus wat een VS/NAVO-oorlog tegen Rusland in Oekraïne leek te worden, is een verbluffende militaire overwinning van de VS geworden om Europese NAVO-leden in de baan van de VS te sluiten en hun plan te blokkeren om naar het Oosten te keren voor handel en investeringen met Rusland en China.”

Geniet van het “laboratorium voor militaire innovatie”

Ondertussen slaat de Hegemon een slag – letterlijk – met zijn proxy-oorlog in Oekraïne.

De basis: meer dan de helft van agro-Oekraïne is nu in handen van Monsanto, Cargill en Dupont, die voor een schijntje zijn gekocht en profiteren van het meest corrupte milieu in welk land ter wereld dan ook.

De zaden van Oekraïne werden vernietigd: Monsanto runt nu de hele GMO-handel. Oekraïens graan gaat naar het verkrachte Europa, gelijk aan volledige controle over de landbouw- en voedselmarkt van de EU.

Op het militaire front blijven de Amerikaanse wapenmatrix en haar satellieten enorm profiteren van wat in feite het witwassen van overheidsgelden is. Oekraïne werd tegelijkertijd:

 1. Het kerkhof voor verouderde wapens die gerecycled moeten worden.

2. Een bevoorrecht “laboratorium voor militaire innovatie” (zoals eerder Afghanistan en Irak) – zoals toegegeven door de nummer twee van het Pentagon, Mara Carlin, aan de Ronald Reagan University.

  Novodonetskoe platteland veranderd in kerkhof van NAVO-militair materieel

3. Een toonzaal voor wereldwijde export (nou ja, Abrams tanks die op het punt staan verbrand te worden door de Russen zijn niet bepaald een sterk verkoopargument).

Op het gebied van energie draait het allemaal weer om de Nord Streams. De geremixte verkrachting van Europa wordt compleet geleverd met de financiële stieren BlackRock, Vanguard en State Street die de spotmarkt volledig beheersen voor alles wat de EU wil kopen, met prijzen die soms 20 keer hoger liggen dan voorheen.

Dit is slechts de korte versie van wat “Oekraïne helpen” werkelijk inhoudt.

En nog steeds blijven de wunderwaffen komen: F16’s zijn de volgende in de rij.

Andrei Martjanov vatte het allemaal kernachtig samen: “Het gecombineerde Westen heeft gefaald in de oorlog”. Als in een kosmische vernedering van de NAVO. En dat gaat gepaard met een – mogelijke – clou – waarvoor men uiteraard geen directe bevestiging kan krijgen in de wandelgangen van Moskou: “De Russen hebben dat wel gepland, ze konden alleen niet voorzien dat het Westen zichzelf zo snel zou vernietigen.”

Het staat vast dat in de strategie van het Kremlin het uiteindelijke doel is om de NAVO te demilitariseren en te vernietigen. We komen er langzaam maar zeker. Wat al vaststaat, is dat de seriële verkrachting van Europa door de Amerikaanse stier Europa volledig heeft gebroken – fysiek, economisch, cultureel en psychologisch.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video: “First Strike” laat zien hoe de Verenigde Staten VERLIEZEN als de oorlog in Oekraïne uitloopt op NAVO tegen RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZonneonderzoekers luiden de noodklok aan dovemansoren: “Ernstige kou en voedseltekorten al in de jaren 2030”
Volgend artikelSlecht nieuws voor gevaccineerden in nieuwe studie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. M.i. een goed artikel, dat weergeeft wat de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama bedoelde: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. En daar is alles mee gezegd.
  Het ergste is dat de usa marionetten in Brussel en in de West Europese regeringen dit vuile spel meespelen, waarbij zij toch ook zouden moeten weten dat je hiermee Europa naar de donder helpt. De deindustralisatie in Duitsland is al begonnen en weldra zal de rest volgen. Resultaat: werkloosheid, armoede en het volk is rijp voor de WEF Agenda 2030. You Will OWN nothing and you Will be happy met een CBDC basisinkomen en een ambtenaar die bepaalt wat je mag eten (kakkerlakken) en wat je doet.
  De verzetstrijders in Wo 2 die hun leven voor de vrijheid en opbouw van Europa gegeven hebben, zouden zich in hun graf nog omdraaien als zij dit wisten. Daarvoor hebben zijn hun leven niet gegeven.

 2. U moet begrijpen dat deze oorlog niet tegen Hitler of het nationaal socialisme is, maar tegen de kracht van het Duitse volk, dat voor eens en altijd vernietigt moet worden, ongeacht of het in handen is van Hitler of een jezuïetenpriester.

  – Winston Churchill

 3. de chemische industrie in Antwerpen, de belangrijkste van gans Europa, gaat momenteel door een enorme crisis, las ik deze week ergens. Het dure gas misschien?

 4. Waarom is er niemand bij de Duitse bewindvoerders de dit naar voor brengt, onbegrijpelijk, zij moeten dit alles toch ook opmerken .
  Dit slaafse gedag van Duitsland is ongezien .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in