EU zal tegen 2025 100.000 ton afval van niet-recyclebaar windturbines-wieken hebben geproduceerd

Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft tegen 2025 een afvalberg van 100.000 ton niet-recycleerbare bladen van windmolens. Op social media circuleren de laatste dagen foto's van begraven windmolenwieken.

6
2848
Windturbines-wieken wachten op een begrafenis bij de Casper Regional Landfill in Wyoming © Benjamin Rasmussen voor Bloomberg Green

Het is dringend tijd voor een oplossing,” zei Linde De Vriese van het Siris onderzoekscentrum op de Belgische radio. Binnen enkele jaren zullen de eerste wieken in Europa aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat zal nog 20 jaar duren, maar het is nu de tijd om na te denken over mogelijke oplossingen, want die hebben we nog niet,” schrijft Freewestmedia.com.

Bioloog Richard Steenvoorden reageerde: “Stop met het bouwen van windmolens en begin nu met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Op die manier zorgen we voor een energiezekere toekomst. Stop de vervuiling door het sprookje van “hernieuwbare energie” en bespaar op afval en landgebruik.”

Burgemeester en parlementslid (N-VA) Sophie De Wit onderstreepte de schaduwzijde van groen gaan: “Net als zonnepanelen veroorzaken windmolens uiteindelijk een grote berg afval. Dat heet groene energie.” Haar collega Tomas Roggeman voegde daaraan toe: “Wat is de toegevoegde waarde van windmolens ten opzichte van kernenergie?”

“Tegen kernenergie zijn, vanwege het kernafval, maar vervolgens niet-afbreekbare delen van windmolens begraven. We zijn gek geworden,” twitterde Leon Baten van Café Weltschmerz.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Windturbines-wieken kunnen niet worden gerecycled – vervuilen grote stukken landVolg Frontnieuws op Telegram

Klimaatactivisten schreeuwen steeds luider om klimaatrealisten in de gevangenis te zetten

Lees meer over:

6 REACTIES

  1. Zonnepanelen, windmolens krijgen een coating tegen uv straling. Deeltjes van deze coating komen in het milieu terecht. Ze zijn niet afbreekbaar. Ze zijn, eens in de bodem, het water, er niet meer uit te halen.

  2. De windmolens staan op enorme betonnen sokkels, wil men deze ook gaan opruimen, dit is ook een aanzienlijk kosten plaatje.

  3. ‘we’ doen het voor het milieu…

    het past niet in mijn milieu, ik kom uit een ander milieu 😉

    maar ik denk dat het idd goed is voor het milieu, het milieu waar hun uitkomen en of subsidiëren zodat aandeelhouders en hun ‘vriendjes’ veel geld uit de burgers kunnen stelen.

  4. Er is een oplossing, je mag een product op de markt verkopen als die 100 procent kun je hergebruiken. Maar onze idioten politicis lopen er achter net als met het verbod van hardhout, verkeer hout die niet duurzaam geproduceerd is, de diesel motoren verbieden en enz. Wij moeten minder kopen en consumptie moet naar beneden. Een meubel kun je missen maar niet een diersoort die uitsterft, zij hebben dezelfde rechten dan mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here