Hoe past dit in elkaar? Terwijl de EU als onderdeel van haar strafmaatregelen tegen Kremlinleider Vladimir Poetin de invoer van gewoon Russisch aardgas massaal heeft verminderd, is de EU-invoer van vloeibaar gas uit Rusland dit jaar met 46 procent gestegen. Wordt de EU nu weer afhankelijk van Russisch gas?

De EU is verstrikt in krijsende tegenstrijdigheden – opnieuw. Sinds de inval van Russische troepen in Oekraïne (24 februari) hebben de politieke besluitvormers herhaaldelijk de overtuiging geuit dat zij hun afhankelijkheid van Russisch gas willen verminderen. Maar dat is slechts een deel van de waarheid, schrijft Exxpress.at.

Terwijl de Russische aardgasleveringen aan Europa via pijpleidingen sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne door de sancties drastisch zijn gedaald, is de EU-invoer van vloeibaar aardgas (LNG) uit Rusland in de eerste negen maanden van 2022 met 46 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, zo heeft de Europese Commissie nu bekendgemaakt.

In september nog verkondigde EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen: “We moeten de inkomsten van Rusland verminderen, die Poetin gebruikt om zijn wrede oorlog in Oekraïne te financieren.” Wat de invoer van aardgas via gaspijpleidingen betreft, kan dit waar zijn. Maar dit geldt absoluut niet voor de invoer van Russisch vloeibaar aardgas.

Integendeel: uit statistieken die de EU-Commissie aan het weekblad Politico heeft verstrekt, blijkt dat de EU-landen in de periode van januari tot september 2022 16,5 miljard kubieke meter Russisch LNG hebben ingevoerd. Ter vergelijking: in de eerste negen maanden van 2021 bedroeg de invoer 11,3 miljard kubieke meter. Een stijging van 46 procent.

  Tegendraadse Correspondent - Rusland heeft al gewonnen in Oekraïne

Toegegeven, de stijging van de LNG-invoer is relatief klein in vergelijking met de enorme daling van de Russische gasinvoer via pijpleidingen. Volgens de EU-Commissie zijn deze in dezelfde periode gehalveerd van 105,7 miljard kubieke meter in 2021 tot 54,2 miljard kubieke meter in 2022. Toch staat de verhoging van de LNG-kosten in schril contrast met de algemene EU-retoriek.

Volgens een analyse van energiemarktwaakhond Montel zijn Frankrijk, Nederland, Spanje en België de belangrijkste importeurs van Russisch LNG in 2022, waarbij een derde van de Russische LNG-leveringen aan Europa naar Frankrijk gaat en bijna een kwart naar Spanje.

Het meeste Russische LNG dat Europa binnenkomt, is afkomstig van het energiebedrijf Novatek, dat de Yamal LNG-terminal in het noordwesten van Siberië exploiteert. Sommige Europese landen hebben langetermijncontracten voor de invoer van LNG die meerdere jaren lopen. Slechts twee landen in Europa – het Verenigd Koninkrijk en Litouwen – hebben de invoer van Russisch LNG volledig stopgezet.

Waarnemers wijzen er nu op dat de EU-landen het risico lopen dat een toenemend gebruik van LNG uit Rusland over zee Europa blootstelt aan een nieuwe afhankelijkheid van Poetin’s gas in 2023, net nu de EU probeert haar gasvoorraden voor de winter aan te vullen.

Ogen worden voor Russische LNG-stromen consequent gesloten 

Anne-Sophie Corbeau, een mondiale onderzoekswetenschapper aan Columbia University, zei dat het “erg gemakkelijk is voor iedereen om de ogen te sluiten” voor de Russische LNG-stromen naar Europa. Vanuit economisch oogpunt is het volgens Corbeau “logisch” dat Europa voorlopig LNG uit Rusland blijft importeren. Maar ze voegde eraan toe dat een toename van de invoer van Russisch LNG het risico inhoudt dat “Rusland LNG gebruikt als een geopolitiek wapen” – zoals het heeft gedaan met gas via pijpleidingen.”

Ondertussen oefent Oekraïne druk uit op de EU. Svitlana Romanko, directeur van de Oekraïense actiegroep Razom We Stand, die pleit voor een volledig EU-embargo op Russische fossiele brandstoffen, zei dat er een duidelijk moreel argument was voor een onmiddellijke stopzetting van de Russische LNG-invoer.

  Het einde van de ketel van Avdejevka - De Oekraïense verdediging van Avdejevka valt uit elkaar

“Terwijl de EU het heeft over sancties en embargo’s, wordt er in werkelijkheid heel weinig gedaan om de invoer van LNG te beperken,” aldus Romanko. “Europa moet nu handelen en een einde maken aan deze absurde en contraproductieve financiering van de Russische oorlogsmachine.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische televisie over de “pijnlijke dood” van de Europese economie
Volgend artikelHet Trojaanse paard presidentschap
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het maakt ze in Brussel niet uit hoe het verhaal verkocht wordt als de prijs voor de consument maar hoog blijft zodat ze daar nog enkele jaren langer de zaak kunnen beflessen want de EU landen moeten natuurlijk wel BTW innen omaan Brussel over te leveren zodat ze volgend jaar weel een verhoging van hun inkomen kunnen realiseren.
  Daarbij mag ook niet vergeten worden dat er nogal wat geld beschikbaar moet zijn om de nodige asielparasieten aan een inkomen te helpen.
  En de gemiddelde Europeaan voelt zich verder wel tof in zijn comatueuze toestand

 2. Het LNG wordt toch via de Chinezen geleverd die ook verdienen aan dit gas?
  Dit LNG zal wel naar de industrie vloeien.
  Niet naar de keukens vd burger.

 3. Er is GEEN gas tekort!!

  Er is GEEN probleem met de voedselketen.

  Er is GEEN probleem met STIKSTOF.

  Er is GEEN probleem met CO2

  Alles wordt geproduceerd door de smerige vieze vuile satanistische teringlijders in theater den haag!

  Ze brengen willens en wetens de complete Europese economie ten val, dit heeft helemaal nies te maken met hetgeen ze ons allemaal in onze magen splitsen, dat is overigens uitsluitend om ons AF TE LIJDEN VAN DE ABSOLUTE HOOFDZAAK waar ik nagenoeg helemaal niemand meer over hoor echter wat binnenkort, zéér binnenkort de kop zal opsteken en dan is het te laat.

  Het is niets meer en niets minder dan het Coudenhove-Kalergi plan, dus de OMVOLKING VAN EUROPA…..

  Wij worden omgeruild voor maar 1 doel, een gemixed ras te ontwikkelen en dat middels een gigantisch groot aantal reeds aan de gang zijnde MAATREGELEN welke de meesten niet eens door hebben!

  Het blanke RAS moet en zal gaan verdwijnen en dat is het doel. Dit heeft meerdere redenen maar dat terzijde…….Koudenhove-Calergi is op dit ogenblik in volle gang en raast als een orkaan over ons allen heen en wij voeren discussies over David Icke, over virussen die niet bestaan, over een oorlog in Oekraïne welke m.i. een compleet STAGED EVENT is (bewijzen te over hieromtrent!!!!!).

  De terrorismebestrijder, overigens een totaal corrupte en gestuurde idioot maakt zich niet voor niets zorgen over dit woord OMVOLKEN wat je ook niet in theater den haag in de mond mag nemen……

  Ze geven ons elke dag weer een nieuw achterlijk iets alwaar we over kunnen BEKVECHTEN, de schuld aan iets of iemand kunnen geven en dit zullen ze blijven doen.

  Het enige doel wat ze op DIT OGENBLIK HEBBEN is de uitrol van het COUDENHOVE-KALERGI PLAN……..shit happens en dit is pure shit!

  Maar wie ben ik, echter…..ik zit natuurlijk fout want Icke zegt hier niets over terwijl ondertussen elke week ongeveer 1200 “vluchtelingen” in de leeftijd tussen 18 en 40 jaar gewoon netjes doorgaat. Ze worden daarbij ook nog eens vertroeteld op een 5***** boot met alles erop en eraan terwijl onze ouderen die dit land hebben opgebouwd in de kou mogen zitten, op hun pensioen gekort worden terwijl dit toch al geen ene flikker voorstelt, ze bijna niets lekkers meer voor zichzelf kunnen kopen is een vreetschuur en de voedselbanken exploderen en het niet meer getrokken krijgen……

  Daar heb ik het nu gewoon ff over….maar ik ben natuurlijk geen D. Icke!!! Dat niet natuurlijk.

  Icke mag de boom in……..ik maak me druk om mijn ouderen, mijn naasten en ja ook om de mensen die door dit zooitje teringlijders voor de gek zijn gehouden met een NIET BESTAAND idiotenvirus……en nu stuk voor stuk aan het sterven zijn wat ze zelf niet eens doorhebben….

  Wat een walgelijke achterlijke mensonterende bedoening is het hier toch geworden…..

  Men moet zich diep schamen dat men nog steeds in diepe discussies verzinkt en niet eens een keer zijn handjes ZELF uit de mouwen steekt om hier een halt aan toe te roepen!

  Bah……schaam me ervoor dat dit hier zover gekomen is……

  Coudenhove-Kalergi…………ihr werdet umgetauscht…………ongelooflijk dit…..zou nog iemand wat discussiepunten nodig hebben…roep maar hoor, heb er nog wel een stuk of duizend en meer….

  Gladiator

 4. De EU moet enerzijds zorgen dat de EU-slopende Bilderberg/WEF agenda 2030 wordt uitgevoerd, anderzijds moet de EU zorgen dat Europa niet gesloopt wordt. Een nijpende patstelling voor deze walgelijke psychopaten.

 5. Спасибо (Dankuwel) Vladimir Putin voor het nog leveren van LNG 🇷🇺🙂🙏 elk rondje dat mijn gasmeter nog draait ben ik dankbaar!

 6. Volkomen helder en begrijpelijk… Hebben immers met krankzinnigen te doen ! Wereld is één groot gekkenhuis met de randdebielen aan de Macht !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in