© Leon Benjamin (CC BY-SA 2.0)

Mensen die meer dan genoeg hebben van een pandemie die langer aansleept dan was aangekondigd, moeten zich schrap zetten voor een verontrustend vooruitzicht, nu het hoofd van het EU-gezondheidsagentschap ECDC heeft gewaarschuwd dat Covid-19 waarschijnlijk voor altijd zal blijven bestaan.

“Het lijkt zeer goed aangepast aan de mens, dus we moeten voorbereid zijn dat het bij ons zal blijven”, vertelde Andrea Ammon, hoofd van het in Stockholm gevestigde Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, het Franse AFP in een interview op vrijdag.

In feite lijkt het volgens Ammon waarschijnlijker dat het virus voor onbepaalde tijd zal blijven circuleren dan dat het zal verdwijnen. “Het zou niet het eerste virus zijn dat voor altijd bij ons is, dus het is geen ongewone eigenschap voor een virus”, voegde ze eraan toe, meldt RT.

Ondanks de ontwikkeling van verschillende vaccins om Covid-19 te bestrijden, zou het virus zich kunnen blijven vermenigvuldigen, zei Ammon. Hoewel gezondheidsambtenaren er vertrouwen in hebben dat de vaccins effectief zijn in het voorkomen dat mensen ziektes oplopen die worden veroorzaakt door Covid-19, zal het meer tijd kosten om te evalueren hoe effectief ze kunnen zijn in het verminderen van de verspreiding van het virus.

Het is ook nog niet duidelijk hoe doeltreffend de vaccins zullen zijn in het afremmen van nieuwe stammen van het Coronavirus. Ammon zei dat Covid-19 relatief stabiel kan blijken te zijn, wat betekent dat dezelfde vaccins er jaar na jaar tegen kunnen worden gebruikt, of het kan in de loop van de tijd sterk genoeg veranderen om aanpassingen van de inentingen nodig te maken, zoals de vaccins die elk jaar voor de seizoensgriep worden gebruikt.

  Asielzoekers achter Corona-uitbraken in Denemarken

Zelfs nu het aantal nieuwe infecties daalt na een piek in december en januari, moeten regeringen volgens Ammon beperkingen blijven opleggen wegens Covid-19. “We zijn er echt nog niet. Iedereen is de maatregelen zat, maar als je een langeafstandsloop rent… moet je ook de laatste kilometers rennen”, zei ze.

Wetenschappers waarschuwen: Corona-studies zijn gebaseerd op computermodellen, niet op feiten

Vorig artikelBig Pharma: Covid is een biljoenen-dollar industrie en degenen die ervan profiteren zullen ervoor zorgen dat Covid nooit weggaat
Volgend artikelVerschillende Franse en Zweedse ziekenhuizen schorten Covid-19 vaccinatie van verpleegpersoneel op – 1 op de 4 werd ziek van de spuit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Met andere woorden, de farmaceuten kunnen achterover leunen en het geld binnen harken. Natuurlijk hebben de dames en heren in Brussel aandelen genomen in die bedrijven.

  2. Een onzichtbare regering van bedrijfs giganten en influencers achter de schermen die een stempel op de cultuur en maatschappij drukken, kan vandaag de dag niet worden onderschat. De onzichtbare regering heeft de neiging geconcentreerd te zijn in de handen van enkelen vanwege de kosten van het manipuleren van de sociale machinerie die de meningen en gewoonten van de massa beheersen.

    De PR-adviseur is dus de agent die, werkend met moderne mediacommunicatie en de groepsvorming van de samenleving, een idee onder de aandacht van het publiek brengt. Maar hij is veel meer dan dat. Hij houdt zich bezig met handelwijzen, doctrines, systemen en meningen, en het veiligstellen van publieke steun ervoor. Uiteindelijk is het doel van dit soort in massa geproduceerde, popcultuurpropaganda het vermogen van het individu om kritisch te denken te verzwakken, waardoor een omgeving wordt gecreëerd waarin veel mensen naar elkaar kijken voor goedkeuring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in