Rusland heeft de Verenigde Staten vandaag officieel gewaarschuwd dat het nu een “direct conflict met Rusland” riskeert, nadat de VS hebben aangekondigd nog zwaardere wapens met een groter bereik naar Oekraïne te sturen.

De bewapening van Oekraïne door Washington met zwaardere wapens verhoogt het risico van een directe confrontatie tussen de VS en Rusland, ongeacht de Amerikaanse verklaringen over het matigen van zo’n mogelijkheid, zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov op woensdag, schrijft Hal Turner.

De diplomaat gaf commentaar op het nieuws dat de VS besloten hebben om HIMARS meervoudige raketwerpers aan Oekraïne te leveren. Washington heeft volgehouden dat het wapensysteem de Oekraïense strijdkrachten niet in staat zal stellen Rusland aan te vallen en stelt dat het een scenario voorkomt waarin Moskou de VS als een partij in het conflict zou beschouwen.

“Wij leveren geen wapens die de Oekraïners in staat zullen stellen Rusland van binnenuit aan te vallen, en president Biden is daar heel duidelijk over geweest,” zei de Amerikaanse vertegenwoordiger bij de VN Linda Thomas-Greenfield over de leveringen. “Wij zijn niet van plan een partij in de oorlog te worden.”

Ryabkov was het niet eens met die redenering en zei dat de VS het conflict gevaarlijker maken.

“Alle wapenleveranties, die doorgaan en escaleren, vergroten het risico van zo’n ontwikkeling,” zei Ryabkov tegen journalisten, verwijzend naar de mogelijkheid van een directe confrontatie tussen Rusland en de VS.

De diplomaat voegde eraan toe dat de VS jarenlang niets hebben gedaan om een escalatie van de spanningen met Rusland over Oekraïne te voorkomen. Zij hebben de laatste wanhopige pogingen van Moskou om te onderhandelen over een juridisch bindende overeenkomst verijdeld, die de Russische bezorgdheid over de uitbreiding van de NAVO in Europa zou hebben weggenomen, wees hij erop. Na het uitbreken van de open vijandelijkheden in februari zijn “de overblijfselen van een gezonde houding tegenover de situatie verbrijzeld,” zei hij.

  Kijk: "Komedie" als waarheid - Zelensky voordat hij werd geïnstalleerd als marionet "president"

Washington “handhaaft zijn koers van wat wij vele malen hebben gekarakteriseerd als een voornemen om tot de laatste Oekraïner oorlog te voeren, die het doel weerspiegelt om – zoals zij zelf zeggen – Rusland een strategische nederlaag toe te brengen. Dit is ongekend. Dit is gevaarlijk,” zei Ryabkov.

De jongste opvoering van de wapenleveranties aan Oekraïne verandert de situatie niet fundamenteel, maar verhoogt alleen de risico’s, verklaarde hij.

Russische Minister van Buitenlandse Zaken zegt dat 3e land “betrokken zou kunnen raken” bij Oekraïne conflict

De Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft vanavond laat (Moskouse tijd) publiekelijk verklaard dat “Een derde land betrokken zou kunnen raken bij het Oekraïne-conflict, nu de V.S. lange-afstandsraketten naar Oekraïne sturen,” bericht Hal Turner.

Lavrov heeft zijn bedoeling NIET nader toegelicht

De mogelijkheden die over deze opmerking gespeculeerd worden zijn:

1) Een ander land, zoals Wit-Rusland, zou zich bij de strijd tegen Oekraïne kunnen aansluiten om Rusland bij te staan tegen de aanval van NAVO-wapentuig dat naar Oekraïne gestuurd wordt, OF;

2) Het land dat de nieuwe lange-afstandsraketten aan Oekraïne LEVERT, zou betrokken kunnen raken door aangevallen te worden wegens het zenden van de wapens. Als dit de mogelijkheid is, dan zouden de V.S. degene kunnen zijn die “betrokken raakt”, of een Europese natie die Amerikaanse raketten naar Oekraïne overlaadt, zou het derde land kunnen zijn waarover Lavrov spreekt.

De opmerkingen van Lavrov zijn niet duidelijk over wat hij bedoelt, en dit soort dubbelzinnigheid is zeer ongebruikelijk voor Lavrov en voor Rusland.

Misschien is dat het punt; binnen de dubbelzinnigheid liggen ernstige escalatiemogelijkheden. Misschien laat Rusland die dubbelzinnigheid bezinken voordat het laat weten wat het eigenlijk bedoelt.

  Caitlin Johnstone: Wat de mainstream media niet meer kan zeggen

Hoe dan ook, de opmerkingen van Lavrov betekenen duidelijk één vast ding: escalatie. Alweer.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal de agressie van de NAVO Rusland dwingen de speciale operatie tot buiten Oekraïne uit te breiden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe globalisten gaan over tot de DOODFASE van de menselijke uitroeiing
Volgend artikelHoelang moeten wij nog elke dag naar die lul Zelensky op televisie en kranten en internet staren zonder misselijk te worden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. https://eindtijdklok.org/2022/06/02/russische-staatszender-woiii-is-begonnen-rusland-moet-navo-demilitariseren/

  Lezers van het Franse dagblad Le Figaro reageerden op een verklaring van de Russische presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov, die zei dat “de Verenigde Staten doelbewust en ijverig olie op het vuur gooien” in reactie op hun aankondiging van de levering van een nieuwe partij Amerikaanse wapens, waaronder HIMARS, naar Oekraïne.

  In een gesprek met Kommersant noemde de deskundige de garanties van Kiev dat deze installaties niet tegen de Russische Federatie zouden worden gebruikt “belachelijk”: de Oekraïense president heeft volgens de heer Lozansky zijn beloften meer dan eens geschonden.

  Perssecretaris van de president van de Russische Federatie Dmitry Peskov zei dat het Kremlin de beloften van de Oekraïense leider Vladimir Zelensky niet gelooft dat Kiev het grondgebied van de Russische Federatie niet zal aanvallen met behulp van Amerikaanse meervoudige raketsystemen (MLRS). Hij merkte op dat het Russische leger alle maatregelen neemt om de risico’s te minimaliseren als Kiev MLRS uit de Verenigde Staten ontvangt.

  • Aanvulling:
   Lid van de Verchovna Rada van Oekraïne Yegor Chernev sloot aanvallen met HIMARS-raketten, die Washington aan Kiev levert, tegen doelen in Rusland niet uit. “We nemen bepaalde verplichtingen op ons, maar niemand kan garanderen hoe de raket zal vliegen”, zei hij in de uitzending van de Oekraïense 24 tv-zender. Tsjernev noemde militaire installaties in de Russische Federatie en vliegtuigen in het Russische luchtruim “legitieme doelen voor Oekraïne”.

   Zoals de Public News Service eerder schreef, erkent de Verchovna Rada van Oekraïne de mogelijkheid om raketaanvallen op Rusland uit te voeren met wapens die door de Verenigde Staten zijn geleverd. Dit werd verklaard door de plaatsvervanger van de Rada Yegor Chernev.

   Kremlin -woordvoerder Dmitry Peskov gaf tijdens zijn traditionele toespraak op donderdag 2 juni commentaar op de levering van westerse wapens aan Oekraïne. “Oekraïne zal blijven volgestopt met wapens, de modernste. Ik wil het nog steeds niet hebben over absoluut ongewenste en zeer onaangename scenario’s wanneer deze wapens hypothetisch worden gebruikt tegen doelen op ons grondgebied. Dit zal de situatie aanzienlijk veranderen in een ongunstige richting”, benadrukte de woordvoerder.

   Het voormalige hoofd van de Nativ-inlichtingendienst, de Israëlische politicoloog Yakov Kedmi, gaf tijdens de uitzending van de televisiezender Rossiya 1 commentaar op de Amerikaanse plannen om Oekraïne te voorzien van meervoudige raketlanceersystemen (MLRS) tegen de achtergrond van een Russische speciale operatie. Volgens hem zal Rusland de MLRS moeten elimineren, ongeacht of de strijdkrachten van Oekraïne (APU) erin geslaagd zijn ze te gebruiken of niet.

 2. Stel je voor dat Rusland een pro-Russische president in Mexico aan de macht zou geholpen hebben en in dat land een militaire basis zou opgericht hebben vlak bij de Amerikaanse grens in de buurt van San-Diego, waar de thuisbasis van de U.S. Pacific Fleet gevestigd is waardoor Rusland deze vlootbasis binnen enkele minuten zou kunnen vernietigen. Het kot zou te klein zijn…

 3. Amerika heeft al een keer een kernwapen gebruikt tegen Japan nu krijgen zij een paar terug! weg met de monopolie van de yankies en NAVO!

 4. Niet moeilijker denken dan dat het is. Wit Rusland kiest uiteraard de kant van Rusland. Dat heeft alles te maken met de mislukte staatsgreep die Soros daar opgezet had, rond 2016 ergens. overigens deed Soros dat in ALLE staten die grenzen aan Rusland. Vooral de zuidelijke staten. Allen mislukt, zover ik weet. Maar dat is wel het harde bewijs dat de elite aansturen op WO3. Die zal tegen de NAVO zijn, en daarin loopt de VS voorop.
  Of ze het aandurven is nog maar de vraag. Steeds MEER landen ter wereld kiezen de kant van Rusland. En dat is inclusief China, India, Turkije, Brazilie, en het worden er steeds meer.

 5. Dit is diplomatieke taal. Iedereen weet dat de VS hierbij betrokken zijn. Bij de eerste de beste westerse wapenleverantie moet Rusland maar eens een tactische nuke droppen. Geweld is de enige taal die het westen verstaat, maar dit wordt vaak omgedraaid.

 6. Amerika heeft op een ongelooflijke gluiperige manier sinds WW2 misbruik gemaakt van haar imago als bevrijders van Europa.
  Daarbij werd de rol van Rusland met opzet onder gewaardeerd
  Overal dood en verderf zaaiend om de geopolitieke belangen van de 1% te dienen.
  Zonder deze club meedogenloze smeerlappen zou de wereld er een stuk beter hebben uitgezien.
  Rusland zal de kop van de slang af moeten bijten.
  Het is er op of er onder.

 7. De VS is niet van plan partij te worden in de oorlog? Ze zijn het al. Dat ze dat niet doorhebben zegt wel wat over hun domheid. Dat is wel gunstig.

 8. Heel fijn, hoe deze te rijke zwakbegaafde psychopaten nu een 3e wereldoorlog aan het “creeren” zijn en hoe onze eigen leiders hieraan meewerken. Wat een nutteloos gebeuren allemaal. En maar janken over het klimaat, maar wel milieubelastende wapens sturen. Tuig is het, ze verpersen ons leven en dat van de hele natuur. Wanneer gaan we deze ratten veilig achter slot en grendel zetten zodat er weer vrede op aarde is?

 9. De inmenging van USA–en hun billenmaat de Nato–isduidelijk gericht op uitbreiding vande oorlog.
  Ook met andere raketten in dit systeem wordt de reikwijdte plotseling 300km….

  Duidelijk dat de USA levert; ze hebben l zoveel geld gestoken in het starten van een oorlog in de oekraine en in Afghanistan–zonder veel succes zover.
  Alternatief is ook dat aldaar Hunter Biden pubers krijgt… en wat er in die biolabs gebeurt: heaven–en de krijgsgevangenen weten het; dus spoedig ook de Russen.

  Het is duidelijk dat USA zo gek is als een deur; ze beseffen niet dat ze makkelijk bereikbaar zijn voor russische raketjes….maar misschien is dat hun bedoeling?

 10. Reeds maar een paar keer aangehaald en dan nog binnen een artikel, namelijk; Waarom (dus de reden) blokkeert de Rus de aanvoerroutes niet? Je kunt toch geen grote aantallen tanks van de ene grens over de andere grens aanvoeren zonder dat zoiets geweten is? Deze aanvoerlijnen zijn via spoor, vlieghaven en of zwaar vrachtverkeer. Ik lees weinig of niks over controles van vlieghavens, treinsporen, zowel militair als burgerlijk? Zeker rond de grenzen met Polen e.a. , echt bizar niet? Als de Rus deze aanvoer kan stoppen of toch grotendeels dan verzwakt het Oekra-leger zienderogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in