Ernstige bijwerkingen gemeld voor Covid-vaccin

3
4704
Defibrillator monitor Lifepak © Pöllö / Wikimedia (CC BY 3.0)

Voor een van de in recordtijd ontwikkelde vaccins tegen Covid-19, die van Pfizer, worden nu ernstige bijwerkingen gemeld. In het Verenigd Koninkrijk, waar de vaccinatie is begonnen, worden nu waarschuwingen gegeven aan mensen die aan allergieën lijden om niet gevaccineerd te worden en er moet reanimatieapparatuur beschikbaar zijn waar de vaccinatie plaatsvindt.

Twee mensen die zelf in de gezondheidszorg werken zijn getroffen. Het zou woensdag zijn gebeurd nadat ze waren ingeënt tegen Covid-19. Beide personen hebben allergieën waarvoor ze adrenaline injectoren bij zich hebben in het geval van een zogenaamde anafylactische shock veroorzaakt door allergenen.

In de patiënteninformatie die door Pfizer / BioNTech wordt geproduceerd, staat dat het niet mag worden gegeven aan mensen die allergisch zijn voor een stof in het vaccin. De waarschuwing heeft geleid tot vragen over de aanbevelingen binnen de Britse Gezondheidsdienst, NHS, aan dergelijk personeel om het vaccin te nemen met betrekking tot de vraag of het risico om zich te laten vaccineren groter is dan het risico om ernstige symptomen te krijgen als men geïnfecteerd raakt met het Covid-19 virus.

Als gevolg van wat er is gebeurd, zeggen de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de zorg in een communiqué dat men, zoals bij alle nieuwe en snel ontwikkelde vaccins, voorzichtig moet zijn en zich op dit moment niet moet laten inenten als men aan allergieën lijdt.

Ook is bepaald dat vaccinaties alleen mogen worden uitgevoerd in zorginstellingen waar reanimatieapparatuur beschikbaar is, of omgekeerd dat dergelijke apparatuur is aangebracht op de plaatsen waar vaccinatie plaatsvindt.

Bijwerkingen zijn ook gemeld met het Astra Seneca vaccin. In dat geval handelt het zich om drie personen in testgroepen, waarvan het vaccin nog niet op de markt is gebracht voor algemene vaccinatie.

Covid-19 vaccinatie kan trombose activeren

Van hen kreeg één van de slachtoffers het vaccin, terwijl één tot een controlegroep behoort die iets anders heeft gekregen. Astra Seneca wil geen commentaar geven op de vraag of de derde persoon met symptomen het vaccin heeft gekregen of niet.

Immunoloog professor spreekt duidelijke taal: Coronavaccinatie is een gewetenloos experiment op mensen

3 REACTIES

  1. Directeur Emer Cooke van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft zich in een interview met Nieuwsuur positief uitgelaten over het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Terwijl de beoordeling nog gaande is, zegt Cooke: “We zijn steeds meer overtuigd van de testresultaten die ons ter beoordeling voorliggen. Als u het mij twee maanden geleden had gevraagd, was ik veel minder overtuigd dan nu.”

    “Als we het vaccin van Pfizer op 29 december goedkeuren, hebben we nog twee dagen nodig om ons besluit in alle landen vertaald te krijgen”, blikt de EMA-directeur vooruit. “Dan kan het dus op 31 december worden uitgerold over de lidstaten.”
    https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/2333685/ema-steeds-meer-overtuigd-van-resultaten-pfizer-vaccin.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here