YouTube verwijdert kritiek op de presidentsverkiezingen

Tolereert geen afwijkende mening over de presidentsverkiezingen. Zal tegelijkertijd informatie van kanalen zoals CNN promoten

3

Deze woensdag heeft het Google eigendom YouTube medegedeeld dat in de toekomst video’s met kritiek op de recente presidentsverkiezingen en hoe deze zijn verlopen, zullen worden verwijderd, ondanks het grote aantal beëdigde getuigenissen van verschillende onregelmatigheden. In verband hiermee gaat men ook materiaal van de grote mediahuizen promoten

Het besluit wordt op de officiële blog van YouTube aangekondigd. Het doel dat zij beweren te hebben gehad tijdens het verkiezingsseizoen was om ervoor te zorgen dat mensen worden voorzien van “gezaghebbende informatie”, terwijl de reikwijdte van wat wordt omschreven als verkeerde informatie wordt beperkt en “schadelijke” inhoud wordt verwijderd.

Alleen al sinds september zijn meer dan 8.000 YT-kanalen en duizenden “schadelijke en misleidende” video’s over de verkiezingen afgesloten. Meer dan 77 procent hiervan werd verwijderd voordat ze zelfs maar 100 keer werden bekeken.

Bovendien wordt verduidelijkt dat men geen inhoud toestaat die gaat over wijdverbreide verkiezingsfraude of zelfs dat fouten de uitslag van de verkiezingen hebben veranderd.

Zodra genoeg staten de verkiezingsresultaten hebben gecertificeerd, zullen ze beginnen met het verwijderen van materiaal dat vanaf woensdag is geüpload waar mensen worden “misleid” dat wijdverbreide verkiezingsfraude en onnauwkeurigheden hebben plaatsgevonden.

Informatiepanelen

Zogeheten informatiepanelen die men zelf heeft opgesteld met betrekking tot video’s over de verkiezingen met links zijn 4,5 miljard keer bekeken. Deze worden voortgezet.

Ook de informatiepanelen van derden, de zogenaamde factcheckers, werden meer dan 200.000 keer getriggerd in verband met zoekopdrachten naar onder meer de software die in de stemmachines wordt gebruikt.

Bescherming tegen problematische inhoud

Om “mensen te beschermen tegen problematische inhoud” die tegelijkertijd niet in strijd is met de regels van het platform, zorgen ze ervoor dat het bereik hiervan wordt gedempt, terwijl ze video’s en informatie van grote mediahuizen en zijn kanalen, zoals CNN, promoten.

  VS-regering betrapt op het kopen van ‘vers’ vlees van geaborteerde baby’s die hadden kunnen overleven als vroeggeborenen

Op Twitter werd de aankondiging van YouTube door conservatieve commentatoren, die zeggen dat het bedrijf zich bezighoudt met censuur, gehekeld.

“YouTube heeft verklaard dat het nu verboden is om kritiek te leveren op de manier waarop de overheid met de verkiezingen omgaat”, schrijft OANN’s Jack Posobiec. Enkele weken geleden werd het YouTube-kanaal van OANN opgeschort en verbannen.

Europese Commissie wil “Corona-desinformanten” bestraffen

Vorig artikelVerkrachter duwde fles in de vagina van zijn slachtoffer maar ontloopt deportatie – het strafbare feit is niet ernstig genoeg
Volgend artikelHoofd procureur-generaal van Texas krijgt steun van Louisiana in zijn rechtszaak tegen de vier kantelstaten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in