YouTube verwijdert kritiek op de presidentsverkiezingen

Tolereert geen afwijkende mening over de presidentsverkiezingen. Zal tegelijkertijd informatie van kanalen zoals CNN promoten

3
777

Deze woensdag heeft het Google eigendom YouTube medegedeeld dat in de toekomst video’s met kritiek op de recente presidentsverkiezingen en hoe deze zijn verlopen, zullen worden verwijderd, ondanks het grote aantal beëdigde getuigenissen van verschillende onregelmatigheden. In verband hiermee gaat men ook materiaal van de grote mediahuizen promoten

Het besluit wordt op de officiële blog van YouTube aangekondigd. Het doel dat zij beweren te hebben gehad tijdens het verkiezingsseizoen was om ervoor te zorgen dat mensen worden voorzien van “gezaghebbende informatie”, terwijl de reikwijdte van wat wordt omschreven als verkeerde informatie wordt beperkt en “schadelijke” inhoud wordt verwijderd.

Alleen al sinds september zijn meer dan 8.000 YT-kanalen en duizenden “schadelijke en misleidende” video’s over de verkiezingen afgesloten. Meer dan 77 procent hiervan werd verwijderd voordat ze zelfs maar 100 keer werden bekeken.

Bovendien wordt verduidelijkt dat men geen inhoud toestaat die gaat over wijdverbreide verkiezingsfraude of zelfs dat fouten de uitslag van de verkiezingen hebben veranderd.

Zodra genoeg staten de verkiezingsresultaten hebben gecertificeerd, zullen ze beginnen met het verwijderen van materiaal dat vanaf woensdag is geüpload waar mensen worden “misleid” dat wijdverbreide verkiezingsfraude en onnauwkeurigheden hebben plaatsgevonden.

Informatiepanelen

Zogeheten informatiepanelen die men zelf heeft opgesteld met betrekking tot video’s over de verkiezingen met links zijn 4,5 miljard keer bekeken. Deze worden voortgezet.

Ook de informatiepanelen van derden, de zogenaamde factcheckers, werden meer dan 200.000 keer getriggerd in verband met zoekopdrachten naar onder meer de software die in de stemmachines wordt gebruikt.

Bescherming tegen problematische inhoud

Om “mensen te beschermen tegen problematische inhoud” die tegelijkertijd niet in strijd is met de regels van het platform, zorgen ze ervoor dat het bereik hiervan wordt gedempt, terwijl ze video’s en informatie van grote mediahuizen en zijn kanalen, zoals CNN, promoten.

De blanke vrouw die werd gedood bij de bestorming van het Capitool werd doodgeschoten door een zwarte politieman

Op Twitter werd de aankondiging van YouTube door conservatieve commentatoren, die zeggen dat het bedrijf zich bezighoudt met censuur, gehekeld.

“YouTube heeft verklaard dat het nu verboden is om kritiek te leveren op de manier waarop de overheid met de verkiezingen omgaat”, schrijft OANN’s Jack Posobiec. Enkele weken geleden werd het YouTube-kanaal van OANN opgeschort en verbannen.

Europese Commissie wil “Corona-desinformanten” bestraffen

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here