De onlangs aangekondigde deal tussen Nederland en Oekraïne voor de levering van Sovjettanks, de T-72, is verduidelijkt, Kiev zal tanks ontvangen, maar niet van het Nederlandse ministerie van Defensie, aangezien dit land niet over Sovjetmaterieel beschikt. De levering zelf is veel groter en niet alleen Nederland is erbij betrokken, bericht Top War.

Oekraïne krijgt 90 Sovjettanks uit de opslag van het Tsjechische leger die gemoderniseerd zijn, en Nederland en de VS betalen juist deze modernisering en de levering van tanks aan Oekraïne. Elk land betaalt voor 45 tanks. Dit heeft de Nederlandse minister van Defensie Kaisa Ollongren aangekondigd tijdens een toespraak in het parlement van het land. Tegelijkertijd wordt dit gepresenteerd als een levering van gepantserde voertuigen door Nederland.

Nederland zal Oekraïne voorzien van zwaar militair materieel. De totale kosten van het volgende hulppakket bedragen 120 miljoen euro, waarvan 45 miljoen euro bestemd is voor T-72 tanks, citeert het Ministerie van Defensie van Nederland haar woorden.

Volgens de verstrekte gegevens zal Tsjechië 90 tanks restaureren en moderniseren met door Nederland en de Verenigde Staten toegewezen middelen, waarna het zal beginnen met de levering ervan aan Oekraïne. De eerste partij moet in december van dit jaar aankomen.

Ondertussen hebben de VS een nieuw militair hulppakket van 400 miljoen dollar voor Oekraïne aangekondigd. Dit is de eerste in het nieuwe fiscale jaar (begonnen op 1 oktober) gerichte toewijzing van begrotingsmiddelen in het kader van het Ukraine Security Assistance Initiative (USAI) programma voor de aankoop en productie van nieuwe wapens en militaire uitrusting van de industrie voor latere overdracht aan Oekraïne. De nieuwe levering omvat: 45 gemoderniseerde T-72B-tanks met verbeterde optiek, communicatie en bescherming; 1100 Phoenix Ghost kamikaze-drones; 40 rivierpantserboten; beveiligde radiocommunicatiesystemen.

  Oekraïne's voornaamste strategie is om burgers te gaan bewapenen (menselijke schilden plus)

Daarnaast financieren de Amerikanen de reparatie en modernisering van het HAWK luchtverdedigingssysteem en 250 M1117 ASV gepantserde voertuigen op wielen (uit opslag) voor latere leveringen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEnergieramp wacht EU na deze winter – olie-CEO’s
Volgend artikelTer verdediging van de “gekke” samenzweringstheoreticus
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Gezien dat ze tegen de volledige NAVO vechten doen de Russen het eigenlijk nog niet zo slecht.
  Gemiddeld sneuvelen er zo’n 3 Oekraïense tanks per dag als ik zo bekijk op military summary channel, dus deze voorraad kan een maandje mee.

 2. je moet geen tanks willen financieren je moet als regering en minister er zelf heen gaan met de Nederlandsen vlag ,staat veel beter en natuurlijk voor op he echte Hollandsche jongens en meiden

  • hear hear, ze verlengen de oorlog doelbewust, zien het tevens als een test case met ware middelen…

   gewoon ziek wat er gebeurt, die wat hier achter staan en meedoen met, zullen allen ter dood veroordeeld moeten worden, ze doen het bewust, bewust dood en verderf veroorzaken kan maar 1 straf op staan, verwijderen uit het leven.

 3. Deze lesbische min van defensie heeft totaal geen verstand van militaire zaken, evenals de Nederlandse defensie in zijn geheel stelt niet voor.
  Ook die zogenaamde leveringen is een show voor de bühne.
  Nederland heeft geen defensie materiaal, zelfs nog geen kogels.
  Allemaal theater . Nederland stelt niets voor. Allemaal blablablabla.

  • Die gore pot heeft nergens enigverstand van.Dat dat kreng zo”n baantje kreeg geeft aan dat links wel heel erg wanhopig moet zijn, of dat ze iemand chanteerde; want enige kennis of geschiktheid heeft ze niet.

   Wat ik hoop is dat het transport van deze tanks wordt aangevallen en vernietigd nog voor ze aankome in Oekie land.

   Note: dat betekent dus dat NL actief bij de oorlog is betrokken en RU het recht heeft NL te trakteren met….. vul maar in!

 4. Het is voor de Europese landen letterlijk van levensbelang dat de door de VS veroorzaakte oorlog in de Oekraine die gevoerd wordt sinds 2014 gewonnen wordt door Rusland. Zo niet, dan betekent dat het einde van onze beschaving.

 5. Laat die Ollongren er zelf heen gaan, met zo’n hoofd weigert elk projectiel te raken. Rusland schiet zo al die tanks de schroothoop op met hun drones. En maar miljoenen pompen in die oorlog, terwijl hier steeds meer werkenden zich bij de schuldhulp moeten melden. Well done.

  • Het door mensen laten maken van schulden is toch een van de stiekeme doelen. Immers dan kunnen ze straks worden kwijtgescholden tegen basis inkomen en merkteken waarmee de gehoorzaamheid kan worden afgedwongen. Geen merkteken? Geen toegang tot gezondheidszorg, banken, officiële instanties (voor zover er dan nog officiële instanties zijn).
   Daarom moeten bedrijven kapot, boeren weg, enzovoort. Allemaal plannen van het canaille.

  • 🙂 Grappig dat door het weglaten van klinkers je toch nog woorden kunt lezen, en behalve dat, ook de energie kunt voelen waarmee reacties worden geschreven. Maar dat is meestal ook het geval bij alle andere reacties.

 6. Nederland is alleen maar Lbht.
  Vera Bergkamp,
  Ollongren,
  Henk Nijboer,
  Mark R.
  Rob Jetten,
  Sigrid K,

  Macron, Trudeau, en ga zo maar door.
  Het Westen is gek. Knettergek.
  De tv media bestaat uit woke en lbht mensen.
  NOS journaal is fakenieuws.
  Ongehoord Nederland wordt de mond gesnoerd.
  Forum voor Democratie wordt de mond gesnoerd.
  De PVV weet teveel van de achterkamer politiek, anders was deze partij ook de mond gesnoerd.
  Nederland is een verrot land. Oppositie wordt de mond gesnoerd. Het lijkt wel Noord Korea.
  Democratie bestaat niet in Nederland.
  Transgender D66 in deTweede Kamer,

 7. Het zal leuk zijn wanneer ze geleverd worden met de trein .en ze laden ze eraf. En dan komt er een russische bommenwerper en die vlaagt ze met een grote clusterbomtapijt weg zo boem in 3 minuten .wat zou ik graag dat filmpje zien dan en wat zou ik een grote smile op mn gezicht hebben .

 8. Maar wat ik mij afvraag: moet zoiets niet door het parlement?
  Kan een kutspier ion het kabinet daar zo maar over beslissen?

  Wat is democratie toch een leuk iets!!!
  het gaat niet alleen over geld, veel geld; ik schat toch gauw 5 millioen per stuk–maar ook over deelname aan oorlog, en ook nog aan de verkeerde kant.

  Tjechie is de lachende derde!
  Vermoedelijk zullen die tanks wel geleased worden aan Oekiestan–waar dan EU weer voor betaalt, maar Tjechie zal zijn geld wel binnen hebben dan…..

  Wordt hoog hoog tijd dat de linksen eruit getrapt worden, voordat er niets meer is om te vernietigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in