Wij zijn proefkonijnen geworden in een meedogenloos berekend, zorgvuldig georkestreerd, ijzingwekkend koelbloedig experiment in hoe je een bevolking kunt controleren en een politieke agenda kunt bevorderen zonder veel tegenstand van de burgerij, schrijven John & Nisha Whitehead.

Dit is mind-control in zijn meest sinistere vorm.

Met alarmerende regelmaat wordt de natie onderworpen aan een golf van geweld die de bevolking terroriseert, het land destabiliseert en de regering meer rechtvaardiging geeft om hard op te treden, lockdowns en nog meer autoritair beleid te voeren in het zogenaamde belang van de nationale veiligheid, zonder dat de burgerij daar veel bezwaar tegen heeft.

Dit maakt allemaal deel uit van het masterplan van de Deep State.

Vraag uzelf af: waarom worden we gebombardeerd met crises, afleidingen, nepnieuws en reality-tv-politiek? We worden als laboratoriumratten geconditioneerd om te leven op een gestaag dieet van brood-en-circuspolitiek en een eindeloze stroom crises.

Gevangen in deze “crisis van het nu” heeft de gemiddelde persoon het moeilijk om alle “gebeurtenissen”, al dan niet gefabriceerd, bij te houden en te onthouden, die als een klok optreden om ons af te leiden, te misleiden, te amuseren en te isoleren van de werkelijkheid.

Ondertussen blijft de regering meer macht en gezag over de burgers vergaren.

Wanneer we gebombardeerd worden met van beeld tot beeld nieuwsberichten en nieuwscycli die om de paar dagen veranderen, is het moeilijk om ons op één ding te concentreren – namelijk de regering verantwoordelijk houden voor het naleven van de rechtsstaat – en de machthebbers begrijpen dat.

Maar zoals John Lennon ons herinnert, “niets is echt”, vooral niet in de wereld van de politiek.

Met andere woorden, het is allemaal nep, d.w.z. gefabriceerd, d.w.z. gemanipuleerd om de werkelijkheid te vervormen.

  Onze jongeren zijn het product van de stervende cultuur van de westerse wereld

Net als het gefabriceerde universum in Peter Weirs film The Truman Show uit 1998, waarin het leven van een man de basis vormt voor een uitvoerig geënsceneerde televisieshow om producten te verkopen en kijkcijfers te halen, is de politiek in de Verenigde Staten in de loop der jaren verworden tot een zorgvuldig gekalibreerde oefening in het manipuleren, polariseren, propaganderen en controleren van een bevolking.

Dit is de magie van het reality-tv-programma dat tegenwoordig doorgaat voor politiek.

Zolang we worden afgeleid, vermaakt, af en toe verontwaardigd, altijd gepolariseerd maar grotendeels onbetrokken en tevreden in de stoel van de kijker blijven zitten, zullen we er nooit in slagen een verenigd front te vormen tegen tirannie (of overheidscorruptie en onbekwaamheid) in welke vorm dan ook.

Hoe meer ons wordt voorgeschoteld, hoe meer we geneigd zijn om achterover te leunen in onze comfortabele fauteuils en passieve kijkers te worden in plaats van actieve deelnemers terwijl zich verontrustende, beangstigende gebeurtenissen ontvouwen.

Realiteit en fictie smelten samen, terwijl alles om ons heen entertainmentvoer wordt.

We hoeven niet eens van zender te veranderen als het onderwerp te eentonig wordt. Daar zorgen de programmamakers (de bedrijfsmedia) wel voor.

“Leven is gemakkelijk met gesloten ogen”, zegt Lennon, en dat is precies wat reality-tv, die zich voordoet als Amerikaanse politiek, de burgerij programmeert om te doen: met gesloten ogen door de wereld navigeren.

Zolang we kijkers zijn, zullen we nooit doeners zijn.

Studies suggereren dat hoe meer reality-tv mensen kijken – en ik zou willen stellen dat het allemaal reality-tv is, inclusief entertainmentnieuws – hoe moeilijker het wordt om onderscheid te maken tussen wat echt is en wat zorgvuldig gemaakte klucht.

  Wij zijn brave schaapjes

“Wij de mensen” kijken veel TV.

Amerikanen kijken gemiddeld vijf uur per dag televisie. Tegen de tijd dat we 65 zijn, kijken we meer dan 50 uur televisie per week, en dat aantal neemt toe naarmate we ouder worden. En elk seizoen verovert reality-tv het grootste percentage tv-kijkers met een verhouding van bijna 2-1.

Dit voorspelt niet veel goeds voor een burgerij die in staat is meesterlijk geproduceerde propaganda te doorkruisen om kritisch na te denken over de kwesties van de dag, of het nu gaat om nepnieuws van overheidsinstanties of buitenlandse entiteiten.

Dit geldt ongeacht of het realityprogramma gaat over de capriolen van beroemdheden in het Witte Huis, in de bestuurskamer of in de slaapkamer.

De gevolgen voor de toekomst van burgerlijke betrokkenheid, politiek discours en zelfbestuur zijn ongelooflijk deprimerend en demoraliserend.

Uiteindelijk hebben de realityshows, het entertainmentnieuws, de bewakingsmaatschappij, de gemilitariseerde politie en de politieke spektakels één gemeenschappelijk doel: ons verdeeld, afgeleid en gevangen houden, en niet in staat een actieve rol te spelen in het zelfbestuur.

Kijk achter het politieke spektakel, het reality-tv-theater, de slinkse verstrooiing en afleiding, en het zenuwslopende, nagelbijtende drama, en u zult zien dat er een methode is voor deze waanzin.

Hoe verander je de manier waarop mensen denken? Je begint met het veranderen van de woorden die ze gebruiken.

In totalitaire regimes – ook wel politiestaten genoemd – waar conformiteit en naleving worden afgedwongen met een geladen pistool, dicteert de regering welke woorden wel en niet mogen worden gebruikt.

In landen waar de politiestaat zich verschuilt achter een welwillend masker en zich vermomt als tolerantie, censureren de burgers zichzelf, waarbij ze hun woorden en gedachten afstemmen op de dictaten van de massa.

  De globalistische Reset Agenda heeft gefaald - is Oekraïne plan B?

Zelfs wanneer de motieven achter deze rigoureus geijkte heroriëntatie van het maatschappelijk taalgebruik goedbedoeld lijken – racisme ontmoedigen, geweld veroordelen, discriminatie en haat aan de kaak stellen – is het eindresultaat onvermijdelijk hetzelfde: onverdraagzaamheid, indoctrinatie, infantilisme, het onderdrukken van het vrije woord en het demoniseren van standpunten die indruisen tegen de culturele elite.

Iets bestempelen als “nepnieuws” is een meesterlijke manier om de waarheid die indruist tegen het eigen narratief van de heersende macht van tafel te vegen.

Zoals George Orwell erkende: “In tijden van universeel bedrog is het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad.”

Een bevolking die niet voor zichzelf kan denken is een bevolking die met de rug tegen de muur staat: stom tegenover verkozen ambtenaren die weigeren ons te vertegenwoordigen, hulpeloos tegenover politiegeweld, machteloos tegenover gemilitariseerde tactieken en technologie die ons behandelen als vijandelijke strijders op een slagveld, en naakt tegenover overheidstoezicht dat alles ziet en hoort.

Zoals ik duidelijk maak in mijn boek Battlefield America: The War on the American People en in zijn fictieve tegenhanger The Erik Blair Diaries, is het tijd om het kanaal te veranderen, de reality TV show uit te zetten, en terug te slaan tegen de echte dreiging van de politiestaat.

Zo niet, als we achterover blijven leunen en ons verliezen in politieke programma’s, zullen we een gevangene blijven van een klucht die met de minuut absurder wordt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Mensen denken dat zij de waarheid willen weten: maar kunnen zij de waarheid aan?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKremlin ziet alleen een militaire oplossing voor Oekraïne-conflict
Volgend artikel“Transgenders” zouden geëuthanaseerd moeten worden – ALLEMAAL
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Pierre H.M.van de Kletersteeg for president!!!

  Bedankt voor Uw reactie in;
  https://www.frontnieuws.com/high-stakes-nu-de-dagen-van-straffeloosheid-van-uncle-sam-eindelijk-voorbij-zijn/

  U praat over een nieuwe toekomst en U somt wat punten op. Dat onderwerp ontbreekt bijna overal in de kritieke massa. Dit artikel sluit daar m.i. op aan alsin dat het tijd is om de crises te doorbreken en na te denken over hoe het anders kan. Hulde voor Uw uiteenzetting. Laten we in het NU bepalen waar we heen willen en hoe we daar kunnen komen! Opwaarts en voorwaarts!

  Mijn inbreng;
  Een constitutionele republiek obv maandelijkse referenda in de blockchain.

  Scholing; reduceren tot; rekenen, lezen, schrijven en sociaal emotionele ontwikkeling dmv maatschappelijke dienstplicht en zelfonderzoek.

  Media; mensen zijn kopieermachines, de media laat ons gedrag kopiëren. WE MOETEN DE MEDIA UITSLUITEND INZETTEN VOOR SCHOLING. Beeld U in dat tv en internet alleen nog worden gebruikt om feitelijke scholing aan te bieden, dus enkel nog om talen en vaardigheden te leren. Dus geen entertainment (hersenspoeling) meer.

  Werk; alles wat geautomatiseerd kan worden, automatiseren zodat men bezig kan zijn met noodzakelijke ambachten en sociaal maatschappelijke inspanningen.

  Geld; beëindiging van het pyramidespel dat de beurs is, rente op schulden afschaffen, liefde en energie als lokale natuurlijke valuta, gemeenschappelijke samenwerking (corvee) om lokaal te voorzien in ieders basisbehoeften. Van consumptie gedreven naar creatie gedreven.

  Zorg; vele handen maken licht werk. Vele baantjes (80%) zijn inmiddels, door automatisering, nutteloze baantjes. Al deze mensen in nutteloze baantjes kunnen zorg verrichten of ambachten uitvoeren. Alle managers moeten gewoon op de werkvloer aan het werk ipv als nutteloze overhead alle geld en middelen opslurpen waardoor de uitvoerende mens op bestaansminumum leeft en alle uitvoerende taken kwalitatief slechter en slechter worden.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan. WE MOETEN HET ALLEMAAL ANDERS GAAN DOEN. Van transhumaan en technocratisch, koud, hard en kil… terug naar menselijk en liefdevol, warm, oprecht, SAMEN en verzorgend. Van slimheid naar intelligentie. Van mechanisch naar natuurlijk. Van ego naar liefde.

  Tijd om in het NU te blijven en met alle kennis en middelen, nieuwe bladzijdes te maken die de mensheid samen brengen en verder helpen. Ik klop dit zo uit mn mouw, dus wie ruimte voor verbetering ziet, be my guest. We moeten gaan bouwen een iets nieuws ipv blijven dokteren aan de tumor waar we nu in leven.

 2. Mooi artikel slaat de spijker op zijn kop. Dit speelt met name in de westelijke wereld waar Nederland een schoolvoorbeeld is. Ik heb de tv vijftien jaar geleden al weggedaan en werd toen al door de mensen om mij heen die mij vroegen naar het waarom minzaam uitgelachen. Ze kijken nog steeds en geloven steevast wat er gezegd wordt en laten zich vol trots met gif inspuiten. Ik beschouw deze mensen al als zombies waar niets van de verwachten is. Ze laten zich willoos de great reset opleggen. De groep die echt opstaat is nog veel te klein om enige rol van betekenis te spelen. Ik mag hopen dat het verandert maar ben heel sceptisch.

  • De wereld kan in een ogenblik veranderen. Het ene moment snapt een kind niet hoe je leest, rekent of schrijft en ineens kan het kind zelf leren doordat het heeft leren rekenen, lezen en schrijven. De aanloop duurt even, maar er is een ogenblik dat iets wordt geleerd en dan veranderen dingen. De groep is klein, maar het effect van 1 waarheid is krachtiger dan miljarden leugens. De massa moet nog een noodzaak krijgen om te moeten leren. Ik zeg niet dat ik optimistisch ben, maar ik geloof dat er een moment komt dat het kaartenhuis ineens in elkaar stort. Je kan een kind laten geloven in sinterklaas, maar die leugen is net als de meeste leugens beperkt houdbaar en moet worden vervangen met de volgende leugen. In de basis wil iedereen hetzelfde, liefde en vrede en veiligheid. Blijf bij de basis, daar zijn we allemaal gelijk. We beleven niet de eerste reset, wel de eerste great (globale) reset. De vijand gaat in zijn eigen zwaard vallen. Blijf bij de basis… liefde.

   • Naam, is het ook goed dat ik … liefde…vervang voor… niet cynisch worden? Ik kan niet onvriendelijk zijn maar liefde zomaar weggeven aan zelfs psychopaten bijvoorbeeld zoals sommigen dat propageren is ook weer zoiets.
    Had daar kort geleden nog een nare discussie over. Het moest namelijk voor iedereen gelden.

    • Negeer de psychopaten nou gewoon, ze zijn de minderheid die de meerderheid intimideert en dwingt en onderdrukt… focus je op alles wat geen psyhopaat is, die groep is veel groter. Stop om de psychopaten te voeden met frustratie en boosheid en ga je medemens voeden met liefde. Alleen als wij met zn allen verenigen kunnen we de psychopaten stoppen. Zie het alsof we in een oncentratiekamp zitten… focus niet op hoe kwaadaardig de bewakers zijn, maar verenig je kampgenoten. We kunnen alleen winnen als we verenigen. En om te verenigen moet je je kampgenoten liefde geven.

 3. De trailer bekeken, zeer interessant. Ik heb de serie nooit gezien (en ik denk misschien wel helaas) daarom vraag ik me af of het ergens nog terug te kijken is?

  • Het volk heeft voor zijn eigen dood getekend en zijn in de val van de elite gelopen het is nu gewoon wachten wanneer zij omvallen normaal zou ik verdrietig moeten zijn maar ik begin er nu gewoon gewend aan te raken wat een mooie voor uitzichten heeft ons land onder Rutte de moordenaar gekregen.

 4. Hoe en waar de oorsprong van deze cabal kan zijn, en wat kan gebeuren.

  Vermoed dat cabal voortkomt uit west Europa ,GEDEELTE van de oude adel, met name
  1 🇳🇱 , 2UK , Spanje, Frankrijk. Etc denk dat 🇩🇪 Minder cabal land was
  🇳🇱 Men ging van landbouw de politiek in,
  In die tijd veroverde/ infiltreerde men USA , indianen, Canada, Australië aboriginals, Afrika, India, new Zeeland’ Indonesië mogelijk meer.
  NL op 1. Zie de mentaliteit van nu onderdanigheid bevolking, en combineer dat met overlevingsverhalen landbouw tijd.
  Kindroof ,roof op maagdelijkheid.

  Eerst is er een doel 150 Jr geleden
  Daarna een script, oorlogsvoering verdeel en Heers.
  1917 Russische revolutie Bolsjewieken op Russen : in feite wat men wil, 1e en 2e wo georganiseerd vanuit USA en EU , AH een pion om op wereldniveau de grondbasis voor wereldwijde invloed te leggen , zie wef, who, vn etc , zie Balkan, Irak , Japan oorlogen
  AH was in DL een held in begin . Zelfde spel , ‘30 banken, Berlijn het middelpunt van zedeloosheid OOK georganiseerd : zie de overeenkomsten met deze tijd , ‘ gender’
  propaganda , radio was in handen van AH , vanaf 1900 de media usa mn overheid, kranten hier een gedeelte.
  Dat AH dood is gegaan op einde, denk net zomin dat epstein zelfmoord pleegde.
  ‘ Past handig in de verhaallijn’

  De veronderstelling dat Rusland wint deze oorlog ; en China vind ik ronduit verontrustend gezien oogpunt waaruit deze wereld op gebouwd is.
  List, bedrog en onderdrukking door het westen.
  Komt bij dat men dit ziet als de eindtijd, DIT is ‘made in USA en EU ‘ staat niet in de bijbel.
  lichte en duistere krachten bestaan, is anders dan ‘handig’ het naspelen ; gevolgen van haarp, chemtrails, aardbeving, vloedgolven, voedselketen vernietigen.

  De mi cabal landen zijn ; EU , USA, Canada, new Zeeland, Australië, paar uit Latijns Amerika, Israël,

  Deze kunnen allemaal ingezet worden tegelijkertijd tegen Rusland en China

  Deze oorlog gaat nog BEGINNEN
  ILLUSIE creëren is Hollywood’s grootste kern Eigenschap.
  De corruptie van de mens is een afwijking , een verstoord ego door die illusies.

  Kans dat lichte krachten van boven af meespelen, niet omdat dit in de bijbel staat, maar omdat ze bestaan.

  Het wordt een zware tijd
  Ik hoop dat Rusland en China
  ‘ de mensen die het werk voor ons , de vrije geesten, doen GEZEGEND zijn in hun strijd door God zelf.
  Laten we bidden.

  Hoop dat ze hulp zoeken en krijgen van andere landen.

  • Sorry lieve landgenoten uit Suriname,
   Jullie behoren ook in de rij van gekaapte landen door de cabal.
   Let wel ; niet door de bevolking van Nederland 🙂 maar door degenen die slavernij in ‘onze’ schoenen tracht te schijven.

  • De oorsprong zit hem in de 7 Egyptische priesters. Die zijn er al millennia. Gaat van vader op zoon. De mensen die jij “kent”, zijn alleen puppets. Lees “De zoemende ceders van Rusland”.

 5. Jammer dat wij wappies vermoord worden door de schaapjes zij geloven zelfs dat Rutte god is maar het volk is nog vele malen erger dan Rutte zij plegen met willens en weten grote misdaden tegen hun eigen volk wanneer gaan zij weer terug naar mens zijn maar ik vrees wel het ergste en heb in zoveel dingen gelijk gekregen en daar wordt ik niet blij van stel konten likkers jullie hebben geen recht om in vrijheid te leven.

  • Ze worden weer mens als hun ego’s sterven. We zitten in een transformatie van ego- naar ziels-bewustzijn. Van angst/satan, naar liefde/God.

 6. Inmiddels is in NL 1 MILJOEN MENSEN verslaafd aan het “medicijn” OXYCODON.
  Dit middel is tegen pijn en psychische aandoeningen.
  Als dit middel niet meer beschikbaar is breekt de pleuris uit, aldus Arjan Pasma, natuurarts, die een column heeft in De Andere Krant.
  De klachten komen in verergerde mate terug als gestopt wordt met het middel.
  Waarschuw dus de gebruikers.
  Ik denk dat dit het nieuwe wapen wordt..

 7. Alles draait om het financiële systeem = Je krijgt het ze niet aan hun verstand. Ik niet eens aan die van mijn echtgenoot met wie ik al 33 jaar samen ben…🙈 The blind, will never see. en ja niet te begrijpen dat er nog steeds zovele het gewoon niet zien! Dankjewel Peter voor deze update. Geweldig dat je dit allemaal met ons deelt. https://youtu.be/_d22G-lz4JM Between 2007 and 2023, the FED printed more than $8 trillion. How much????/ Between 2007 and 2023, the Fed printed more than $8 trillion. There is nothing in return…… Letting go and taking responsibility…….for Pfizer’s Shots Aren’t Safe and Were Never Shown to Be https://www.theepochtimes.com/health/pfizers-shots-arent-safe-and-were-never-shown-to-be_4947190.html?utm_source=healthnoe&src_src=healthnoe&utm_campaign=health-2023-03-29&src_cmp=health-2023-03-29&utm_medium=email&est=%2FKU2KCAHQPcsqk8z%2FLOvhpLZFAhGqBiD3MrP4CWwRJ7vIFCE%2BGTYgxEltYb7BZFLRV9rlpU5fQhx

 8. Hier hoor je hoe in welk een grote verandering we op aarde zitten = ARD PISA | VIBESTALK |#22 Ben jij er klaar voor om nieuwe inzichten op te doen en het vanuit een ander perspectief te bekijken? https://youtu.be/kEXyzrpPqnw

  Stonehenge was constructed around 2500 BC and would have already been ancient when the Romans found it in 43 BC. https://www.quora.com/Did-the-Romans-know-about-Stonehenge

  ✨Over de KUNDALINI en de teachings van RA in de grote PYRAMIDE van GIZEH https://youtu.be/KDc7H7_Bnlo

 9. Or = Very Few Are READY For What’s Coming!!! (PLEASE PREPARE)
  I went to my bank a few weeks ago to withdraw cash and asked them what was happening about CDBC- the personal banker looked at me vacantly and asked ‘what’s that’. I said ‘really, you don’t know’ ??!!, He shook his head and looked confused and shouted across to his colleague if she knew what it was and she said she didn’t know………scary!

  Really no point in putting your money in any Bank, it just makes other people rich. How people still can’t see that is beyond me. 🤔
  https://youtu.be/Nw6ngoGHTRQ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in