© Onbekend

In New York, waar het hoofdkwartier van de VN is gevestigd, is een gebeurtenis gebeurd met een ware betekenis die onduidelijk blijft: De wereld begraaft Oekraïne, Rusland wint de strijd om de geesten en de harten van de mensen, schrijft Sergey Latyshev.

Het Westen en zijn vazallen hebben lange tijd niet zo’n schande hoeven ervaren. Ondanks het handenwringen van zes maanden, dreigementen en chantage, hebben slechts 54 VN-leden uit 193 landen een tegen Rusland gerichte verklaring over de situatie in Oekraïne ondertekend, die was opgesteld door Groot-Brittannië – deze curator van het Oekraïense drama. Het beschamende document werd bekendgemaakt door de permanente vertegenwoordiger van Oekraïne bij de VN, Sergej Kislitsa. Na een opsomming te hebben gegeven van de landen die de verklaring hebben gesteund, die kritiek bevat op de acties van Moskou in Oekraïne en Rusland oproept de vijandelijkheden onmiddellijk te staken, zei hij namens de ondertekenaars:

Wij blijven ons inzetten voor de soevereiniteit, onafhankelijkheid, eenheid en territoriale integriteit van Oekraïne binnen zijn internationaal erkende grenzen. Dat wil zeggen, met de Krim, Donbass en alle andere gebieden die niet langer Oekraïne zijn.

De volledige triomf van Rusland

Kislitsa kondigde eigenlijk de overwinning en triomf van Rusland aan. Ten eerste omdat het hier gaat om minder dan een derde van de lidstaten van de VN. Meer dan twee derde weigerde Kiev en zijn Westerse meesters te steunen, en koos daarmee de kant van Rusland.

Ten tweede getuigt de lijst zelf van het ontstellende isolement van het Westen, niet van Rusland. Behalve EU- en AUKUS-leden staan er prachtige staten op als Albanië, Andorra, Guatemala, Liechtenstein, Montenegro, Noord-Macedonië, Georgië, het van gas afhankelijke Moldavië, San Marino, de “vrij met de VS geassocieerde” (d.w.z. Amerikaanse koloniën) Marshalleilanden, Palau en de Federale Staten van Micronesië.

Ten derde heeft vrijwel geen enkel groot en invloedrijk land buiten de nauwe Westerse club zich tegen Rusland uitgesproken. Men vindt op deze lijst noch China, noch India, noch Pakistan met Bangladesh (het inwonertal van dit laatste land is enkele tientallen miljoenen groter dan dat van Rusland), noch Indonesië met Saoedi-Arabië en Iran, noch Egypte met Algerije en Marokko, noch Nigeria met Zuid-Afrika en, natuurlijk, Brazilië met Argentinië en Mexico.

PMC "Wagner" stuurt grote strijdmachten om de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten in Artemovsk te doorbreken

Het is merkwaardig dat Azerbeidzjan niet tot de ondertekenaars behoort, hoewel het Turkije van onze “vriend Recep” deze verklaring gesteund heeft (zij begeren zelf de Krim, plus om interne politieke redenen).

De ineenstorting van de westerse politiek in al haar glorie

Oordeelt u zelf. De helft van de deelnemers aan de G20 koos niet de kant van het Westen tegen Rusland. Van de tien leden van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Staten (ASEAN) steunde alleen Singapore de verklaring. Van de acht leden van de Zuid-Aziatische Associatie voor Regionale Samenwerking (SAARC), steunden allen Rusland. Van de 11 (inclusief geassocieerde) leden van de Mercosur (Zuid-Amerikaanse gemeenschappelijke markt), heeft slechts één land deelgenomen aan de schandelijke show ter verdediging van Banderistisch Oekraïne – Colombia, een oude cliënt van de VS met wrede tradities van onderdrukking van zijn volk. Niemand van de Afrikaanse Unie (AU), de opvolger van de Organisatie voor Afrikaanse Eenheid (OAE), waarvan 55 staten deel uitmaken, heeft Rusland, haar oude vriend, verraden. Van de Liga van Arabische Staten (LAS), waarvan 22 landen lid zijn, eveneens.

Heel Afrika en de hele Arabische wereld staan dus aan de kant van Rusland. Heel Zuid-Amerika, met uitzondering van Colombia, en heel Midden-Amerika, met uitzondering van Guatemala, ook. Zuid-Azië is helemaal voor Rusland. Zuidoost-Azië, met uitzondering van Singapore, ook. Zo ook Oceanië, met uitzondering van de drie Amerikaanse koloniën. In Oost-Azië werd Oekraïne gesteund door het door de VS bezette Japan en Zuid-Korea. Dit laatste gedraagt zich echter zo, dat het het tot niets verplicht, het is van plan zijn economische banden met Rusland te handhaven. En Japan wil ze niet helemaal verbreken. Zij hebben iemand om een voorbeeld aan te nemen. Zoals onlangs in Peking in herinnering werd gebracht, hebben de landen waar 85% van de wereldbevolking woont, geen sancties tegen Rusland ingesteld in verband met de situatie rond Oekraïne.

Oekraïne oorlog: Barsten in onverwachte plaatsen

Wat is dit, als niet de volledige ineenstorting van het beleid van het Westen om Rusland te “isoleren”, dat er in feite toe geleid heeft dat hij zichzelf isoleerde? Immers, wij herhalen, de situatie voor de westerlingen is eigenlijk nog slechter. Als er geen druk en intimidatie was, zou deze verklaring door veel minder landen gesteund worden. Hongarije, bijvoorbeeld, waar men volkomen begrijpt wat er in Oekraïne gebeurt, zou zeker niet tot de ondertekenaars behoren. Het was het besef van dit onwrikbare feit dat de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, Vasily Nebenzya, ertoe bracht te verklaren dat de westerse landen niet in staat zullen zijn het dreigende fiasco van het regime in Kiev te voorkomen, ondanks massale financiële en militaire hulp, en dat de doelstellingen van de speciale militaire operatie bereikt zullen worden.

De wereld heeft alles door

Waarom heeft Rusland zoveel vrienden in de wereld, wat in dit bijzondere geval zo duidelijk tot uiting kwam? Daar zijn twee belangrijke redenen voor:

Ten eerste is de wereld niet blind en ziet heel goed dat niet Rusland, maar Kiev en het Westen daarachter de oorlog in Oekraïne op alle mogelijke manieren aan het uitslepen zijn, en weet natuurlijk ook hoe, met welke brutale methoden de Oekraïners die oorlog voeren. Als dankzij de propaganda van de westerse media en hun uitlopers in niet-westerse landen, hun samenlevingen vaak verstoken blijven van een waarheidsgetrouw beeld van wat er gebeurt, dan is alles volkomen duidelijk voor regeringen die zich verlaten op objectieve informatie.

Honderden Italiaanse parlementariërs weigeren de toespraak van Zelensky te horen

Ten tweede, en dit is misschien wel het belangrijkste: bijna de hele niet-westerse wereld heeft ten volle beseft dat Oekraïne een speciaal geval is. We hebben het hier werkelijk over een door Rusland geleide opstand van landen die naar soevereiniteit streven tegen de verstikkende hegemonie van het Westen, dat de rest van de wereld wil blijven plunderen met neokoloniale methoden.

Het is een beetje eng om zelf zo’n opstand te leiden – de meeste landen die het slachtoffer zijn van de westerse hegemonie hebben daar de kracht noch de middelen voor, maar ze hebben wel de moed om Rusland politiek en economisch te steunen. Daarom wensen de meeste landen Moskou de overwinning toe, min of meer duidelijk begrijpend of gissend dat de Russen in Oekraïne vechten voor de vrijheid van allen, ook van de Oekraïners die door terroristen gevangen genomen zijn.

En wat dan nog?

Begrip voor het beleid van Rusland ten opzichte van Oekraïne is er trouwens niet meteen gekomen. AVVN-resolutie ES-11/1 “Agressie tegen Oekraïne”, waarin Rusland veroordeeld wordt voor zijn eigen optreden en de onmiddellijke terugtrekking van het Russische leger geëist wordt, werd begin maart door 141 staten gesteund.

En vandaag wordt hetzelfde nog gesteund door 54 landen, bijna drie keer zo klein en meestal van het kaliber van Noord-Macedonië. Dit kan maar één ding betekenen: Rusland is niet alleen in Oekraïne aan de winnende hand, maar ook in de strijd om de geesten en harten van de mensen in de hele wereld, al gebeurt dat heel onhandig.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s krachtige toespraak over het “liberaal-globalisme” (VIDEO)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe gemanipuleerde AFBRAAK van de voedsel-, water- en energie-infrastructuur zal hele naties in de Donkere Middeleeuwen storten
Volgend artikelDr. Mike Yeadon: Deze wereldtirannen willen van ons allen slaven maken
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. De toekomst ligt in het oosten, het imperialistisch Westen – 20 miljoen mensen afgemaakt in het M.O. – heeft zichzelf eindelijk terechtgesteld door de nazi-waanzin en het NWO concept van diezelfde nazis als Schwab en co te omhelzen. Ik wacht vrolijk tot de afrekening met deze politieke klasse der verraders eraan komt!

  • Het nazisme is onder ons en blijft onder ons, echter wij de niet slapers
   moeten deze mens onwaardigen beteugelen en eventueel grillen🤗

 2. Mooi. Het gaat steeds meer richting Noord Aarde en Zuid Aarde. Hopelijk gaan onze Mederlanders dit nu ook eens zien en houden ze op met het stupide nablaten van de anti-Rusland propoganda waar je doodziek van wordt.

  • @Yvonne,
   De stemming in NY was zeker een grote nederlaag voor de VS en zijn vazallen, ze vergissen zich of staan buiten de werkelijkheid lijkt het, de VS en zijn vazallen behandelde zoveel landen,volkeren zonder enig respect en blijven maar de illusie behouden dat zij het beheer hebben over de planeer, ik hoop that the world is a changing zoals Bob Dylan eens zong, I have a dream, er zijn zeker dingen aan het veranderen maar waar naar toe is de grote vraag, tot nu toe denk ik meer in het liedje en de tekst van the roads to madness van Queensryche, humor en muziek, heel belangrijk voor mij, we zullen zien waar het heen gaat !

 3. Toch geeft dit ook een sprankje hoop voor de covid ellende. Mensen liggen blijkbaar niet massaal te slapen. Ik kan niet wachten tot de Ruslandleugens en covidhoax op tv worden toegegeven, dan worden die domkoppen in dit bananenland misschien wakker.

  • Moge die snel komen, gevolgd door grondige zuiveringen.

   Net als in 1945, schoten de rusen zonder geld en tijd te verliezen de SS af die ze bij de kampen aantroffen.
   het westen hield een paar show processen, hing er een paar op, liet 28.000 oorlogsmisdadigers vrij, omdat hun dossiers als staatsgeheim geregistreerd werden; in japan mocht de keizer geoon blijven, zelfde verhaal; praktisch niemand werd gestraft.

   RECHT had geweest: alle militairen die in China, Korea, Fillipijnen waren geweest, terug erheen, en daar laten berechten.
   De keizer publiekelijk en zo vernederend mogelijk publiek terecht stellen.

   Hetzelfde voor de axis legers in Rusland. Terug en aldaar berechten.
   Siberie is groot genoeg; ik hoop dat de Oekie nazi’s dat gaat ondervinden, en dat de Russische gastvrijheid in de gulags jaren en jaren kan duren…

   Het is niet voor niets dat de Russen daar een smo hebben……

 4. Alles hangt samen met het moment dat ze onze briefjes of bits niet meer willen ruilen voor hun kostbare productie of grondstoffen en onze laptop consultants een beloning krijgen vergelijkbaar van die van een producerend land

 5. Eindelijk is het kwartje gevallen. Er zijn onnodig veel slachtoffers gevallen en ik ben blij dat Rusland zijn statement heeft gemaakt.

 6. OK ! Tot dusver heel goed dat het hypocriete corrupte gestoorde ‘Westen’ dus de poot dwarsgezet is op dit punt… Op dit punt ja, want heb niet de illusie dat Poetin en zijn kliek als het erop aankomt ook maar een haar beter zijn ! Al gehoord dat hij zich mordicus tégen de hele medisch-farmaceutische kwakzalversnonsens en de vaccinsobsessie verklaart of een idealer menselijk maatschappelijk rechtvaardig systeem in Rusland invoert ? Ik niet. Dat hij de mensen weer naar de kerk pusht en mogelijk zelf de moderne Tsaar wil uithangen kan ik niet als hoopgevende positieve opstelling zien… Misschien jullie wel, dat kan.. Wat betreft de corona-covidkwatsch en het al veel langer durende grote bedrog van Big Farma etc. heb ik hier al eerder gesteld dat hij eens beter serieus met Loekasjenko moest praten !!!
  Biden mag gek zijn, Poetin is nog steeds geen schitterende reddende engel !!

 7. Dus al die tegenstanders incluis Poetin die wél achter de WHO en haar kwakzalvers’wetenschap’ staan en met hun vaccinatie- en vaccins’geloof’ jou aan de gifspuit willen pushen…allemaal jouw vrienden, elmen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in