Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië en de Chinese president Xi Jinping.

Joe Biden is nooit goed geweest in buitenlands beleid, en hij is er nu nog minder effectief in omdat zijn verstand weg is, dankzij toenemende dementie.

Maar het helpt niet dat de linkse deep state die werkelijk de touwtjes in handen heeft, zich meer zorgen maakt over het promoten van drag queens bij kinderen en het gelijk krijgen van onze gender-voornaamwoorden dan over het feit dat de Verenigde Staten onder deze rampzalige regering in hoog tempo hun status als dominante wereldmacht aan het verliezen zijn, schrijft JD Heyes.

Nergens is dit duidelijker dan in het Midden-Oosten.

Donderdag vond in Peking een cruciale topontmoeting plaats tussen hoge diplomaten van Saoedi-Arabië en Iran, een belangrijke stap voorwaarts in de recente verzoening en normalisering van de betrekkingen tussen de twee historisch vijandige naties, bemiddeld door China, aldus Zero Hedge.

“De ontmoeting tussen prins Faisal bin Farhan Al Saud en zijn Iraanse collega Hossein Amirabdollahian is de eerste formele ontmoeting tussen de hoogste diplomaten van Saoedi-Arabië en Iran in meer dan zeven jaar,” aldus een bericht van Reuters.

Ook een hoge Iraanse functionaris bevestigde de ontmoeting. “De topafgezanten kwamen overeen elkaar op 6 april in Peking te ontmoeten omdat de deal door China werd gefaciliteerd.” Op de agenda staan naar verwachting de wederzijdse heropening van ambassades en de benoeming van ambassadeurs”, aldus de functionaris.

Nog een andere Iraanse functionaris zette uiteen hoe de geopolitieke wind waait onder het ongelukkige, ignorante Biden-regime: “Het tijdperk van de betrokkenheid van de Verenigde Staten in deze regio is voorbij… De regionale landen zijn in staat de veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten te handhaven zonder de inmenging van Washington.”

  Zaluzhny kaput - Wie is de volgende in de Oekraïense ineenstorting?

Een bron in Riyadh, geciteerd door de Saoedische krant Asharq al-Awsat, verklaarde dat China was gekozen als gastland voor de ontmoeting tussen Saoedi-Arabië en Iran vanwege de positieve rol van Peking bij het vergemakkelijken van de communicatie en het bereiken van de overeenkomst tussen de twee oude rivalen.

China speelt een steeds actievere rol in het Midden-Oosten, met zijn “Belt and Road”-initiatief dat de infrastructuur en de economische banden in de hele regio uitbreidt.

De langdurige regionale rivaliteit tussen Teheran en Riyad wordt gevoed door een eeuwenlange verdeeldheid over de juiste interpretatie van de islam (sjiitisch Iran versus soennitisch Saoedi-Arabië) en is toegenomen tijdens de tien jaar durende proxy-oorlog in Syrië, die in 2011 begon. Deze rivaliteit is ook overgeslagen naar andere landen, zoals Jemen, waar een door Saoedi-Arabië gesteunde regering in een moordende proxy-oorlog vecht tegen sjiitische rebellen.

De twee landen steunen ook tegengestelde politieke groeperingen in Libanon, waarbij Iran de grootste aanhanger is van Hezbollah, een sjiitische paramilitaire groepering. Als gevolg daarvan hebben beide partijen elkaar vaak beschuldigd van steun aan terrorisme. De Iraanse staatsmedia hebben de Saoedi’s er bijvoorbeeld van beschuldigd een belangrijke medestander te zijn van ISIS tijdens hun poging om de Syrische president Assad omver te werpen.

Robert F. Kennedy Jr., die verrassend genoeg aankondigde dat hij president Joe Biden ging uitdagen voor de Democratische nominatie – hoewel hij een kleine kans maakt – trad naar voren om te wijzen op wat er, geopolitiek gezien, gebeurt onder het huidige ‘gender-voornaamwoord’-regime:

De ineenstorting van de Amerikaanse invloed op Saoedi-Arabië en de nieuwe allianties van het koninkrijk met China en Iran zijn pijnlijke tekenen van het abjecte falen van de Neocon-strategie om de Amerikaanse wereldheerschappij te handhaven met agressieve projecties van militaire macht. China heeft het Amerikaanse imperium verdrongen door in plaats daarvan behendig economische macht te projecteren.

De afgelopen tien jaar heeft ons land biljoenen uitgegeven aan het bombarderen van wegen, havens, bruggen en luchthavens. China heeft hetzelfde uitgegeven om hetzelfde te bouwen in de derde wereld. De oorlog in Oekraïne is de definitieve ineenstorting van de kortstondige “Amerikaanse eeuw” van de Neocon.

De Neocon-projecten in Irak en Oekraïne hebben 8,1 biljoen dollar gekost, onze middenklasse uitgehold, de Amerikaanse militaire macht en morele autoriteit belachelijk gemaakt, China en Rusland in een onoverwinnelijke alliantie geduwd, de dollar als wereldmunt vernietigd, miljoenen levens gekost en niets gedaan om de democratie te bevorderen of vriendschappen of invloed te winnen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

  Generaal Armageddon betreedt de ring

Lees meer over:

Vorig artikelWanneer imperia sterven
Volgend artikelEen oorlog op twee fronten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. de ene demcrap dat de andere zou willen vervangen…
  het enige dat gaat veranderen is de verpakking…de achterliggende bs gaat hetzelfde blijven…
  diegenen die voor deze kennedy (voorstander van onder andere verplichte vax) stemt, is eraan voor de moeite

 2. Nog een beetje en dan is het gans de Wereld tegen EU/VS🙄en dat allemaal dankzij de coruptie deep state/WEF in Amerika en Europa👎😡🙄

 3. Hoe zit het dan met de WEF tentakels en deze kanker uitzaaiingen versus deze landen? Of doen deze landen niet aan WEFfen? En alleen NL WEFt zich te barsten, en de rest van de EU doet ook aan WEFfen. Ze WEFfen elkaar en vooral de VS. Hoe zit het met de Saudies en de Iraniers? WEFfen is daar toch iets dat niet in de cultuur past? Of zit ik er helemaal naast, en wordt er overal geWEFt, en ook Rusland en China WEFfen elkaar, maar niet de VS? Gedver, ik mag er niet aan denken dat er zoveel geWEFt wordt in de wereld… ik hoop echt dat deze landen niet aan dat gore WEFfen doen. Dan is er nog hoop dat vrede ooit weer geboren wordt.

  • Alle weffers zullen vroeg of laat hun eigen einde in de ogen kijken.
   En dan hebben ze misschien nog één verzet mogelijkheid.
   De A-bom.
   We zullen het wel zien.

  • Immortal,
   85% van de wereld bevolking wil niks met Woke te maken hebben. 10% krijgt het in zijn strot geduwd en 5% staat er voor open. M.a.w. 95% van de mensheid wil niks met het WEF te maken hebben, en 85% van de landen wereldwijd, gaan een andere koers varen dan het WEF. Ik verzeker je dat er geen WEF past in een Multipolaire wereld, en er daarom ook niet aan deel zal nemen.

 4. Misschien off topic en ik weet niet of het hier mag…

  Maar deze verrondruste me toch zeer en wou ik delen vanwege de connectie wereld leiders en waarom alle oorlogen bankieren-oorlogen zijn / centrale rotkind bankiers

  Deze dame oud chirurg uit Amerika gewerkt is Siberië ziet een zeer verrondrustende connectie tussen wereldleiders van vandaag.

  THE REAL REASONS FOR THE WAR BETWEEN UKRAINE AND RUSSIA Op bitchute.com van debess.

  Als t niet mocht , excuus.

 5. Wat dit artikel eigenlijk zegt is dat china de macht naar zich toetrekt die amerika heeft laten varen.iedere steek die de amerikanen laten vallen daar bukt xiping voor om op te rapen en er iets mee te doen.
  En zo breit hij een nieuw netwerk van commers . En zoals martin armstrong voorspeld word china de grootste macht op gebied van handel. Dat is niet goed voor ons. By the way kennedy is niet voor vaxen maar er juist tegen. Ik hoop dat deze beste man de verkiezingen wint. En zichzelf veilig weet te houden intussen. Ik vind het juist suler mooi een derde kennedy voor president.
  3x scheepsrecht🥰

 6. The ”Hidden Government” transferred its cash into China Long ago, so Puppet Biden was installed to complete the process of transfer of power to China.

 7. Robert F. Kennedy Jr. is in elk geval minder erg dan Biden, dat is winst 😉 Wie weet kan hij een akkoordje afspreken met Putin. Zou wat zijn dat de democraten eindelijk het ‘ns over vrede zouden hebben. Met Trump aan de macht zouden de VS en Rusland zelfs gaan samenwerken waarschijnlijk en zou aan alle agressie voorlopig een einde komen. Wat je ook van Trump vind, 1 ding is zeker: Trump denkt in oplossingen en wederzijds voordeel. De VS zou beter af zijn met Trump, maar Robert F. Kennedy is denk ik ook al ’n grote verbetering. De wereld heeft een grote behoefte aan vrede en saamhorigheid.

 8. Achtergrond : waarschijnlijk zit Barak Hussein Obama op de achtergrond het hele V.S.-beleid aan te sturen.
  Hij zal voortdurend de oude Biden vertellen wat hij moet doen. En hij heeft een haatvolle wrok, niet alleen tegen Donald Trump, maar tegen alle andere buitenlandse staats-hoofden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in