Een nieuwe studie toont aan dat de klimaatverandering niet afhankelijk is van de menselijke CO2-uitstoot

0

Het lijkt erop dat de woorden ‘opwarming van de aarde’ onlangs zijn vervangen door ‘klimaatverandering’ en degenen die niet geloven in, of twijfelen over het verband tussen ‘klimaatverandering’ en ‘kooldioxide’ worden ‘klimaatontkenners’ genoemd, wat naar mijn mening een heel slecht gekozen woord is, omdat ik denk dat niemand ontkent dat er een klimaat is.

De tekst hieronder is afkomstig van de blog van Pål Bergström.

Volgens een nieuwe studie No experimental evidence for the significant anthropogenic climate change (PDF) van Jyrki Kauppinen en Pekka Malmi aan de Turku Universiteit in Finland, is het niet de menselijke koolstofvorming die de oorzaak is van de klimaatverandering.

PCC represents the climate sensitivity more than one order of magnitude larger than our sensitivity 0.24°C.  Because the anthropogenic portion in the increased CO2 is less than 10 %, we have practically no anthropogenic climate change. The low clouds control mainly the global temperature.

“PCC vertegenwoordigt de klimaatgevoeligheid in meer dan één orde van grootte groter dan onze gevoeligheid van 0,24°C. Omdat het antropogene aandeel in de verhoogde CO2-uitstoot minder dan 10% bedraagt, hebben we vrijwel geen antropogene klimaatverandering. De lage wolken beheersen voornamelijk de globale temperatuur.”

Dit is in lijn met wat de Deense natuurkundige Henrik Svensmark al lange tijd betoogd, dat de activiteit van de zon en de kosmische straling wolken creëren die het klimaat beheersen (Video Engelse taal).

Zijn theorie wordt nu ondersteund door concreet bewijs van wetenschappers van de Kobe-universiteit in Japan: Winter monsoons became stronger during geomagnetic reversal.

The umbrella effect caused by galactic cosmic rays is important when thinking about current global warming as well as the warm period of the medieval era.

“Het paraplu-effect veroorzaakt door galactische kosmische stralen is belangrijk bij het denken over de huidige opwarming van de aarde en de warme periode van de middeleeuwen.”

Ze hebben sedimenten uit de Gobiwoestijn bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat bij de poolverschuiving van de aarde 780.000 jaar geleden de kosmische straling is toegenomen, waardoor lage wolken zijn ontstaan en de wintermoesson sterker is geworden.

  Zweedse academici: "De Vikingen hadden klimaatangst"

De zon is momenteel op weg naar een zwakkere activiteit dan in 200 jaar. Verschillende onderzoekers denken dat dit een situatie zal betekenen die vergelijkbaar is met de kleine ijstijd met lagere temperaturen als gevolg. Sinds 2016 is de gemiddelde temperatuur gedaald (UAH en RSS).

Bovendien is het magnetisch veld van de aarde al lange tijd onstabiel en in verandering, wat erop kan wijzen dat we op weg zijn naar een poolverschuiving.

Het zonneminimum en mogelijk het magnetisch veld van de aarde waarvan alles elektromagnetisme is, heeft invloed op de straalstromen met grotere golven, wat de zware schommelingen in het weer van de laatste tijd kan verklaren. Het kan ook zware neerslag, droogte en meer bosbranden verklaren.

Het kan niet worden uitgesloten dat we desondanks toch minder ijs op aarde zullen zien. Veranderingen in de zon en het binnenste van de aarde kunnen leiden tot meer seismische activiteit. Het smelten van het ijs op Antarctica kan daar een teken van zijn.

Met nieuwe kennis over de zon, kosmische straling, magnetische velden, het binnenste van de aarde en de studie uit Finland, en dat geen van beweringen van IPCC wat zou gebeuren, in werkelijkheid gebeurd is, kunnen we de theorie van kooldioxide als oorzaak van de klimaatverandering redelijkerwijze op de plank leggen of zelfs in de prullenbak gooien.

Pål Bergström

Frontnieuws is van mening dat we uiteraard het gebruik van fossiele brandstoffen moeten verminderen. We moeten meer rekening houden met het milieu en in harmonie met de natuur leven. Het betekent niet dat we moeten beginnen met fietsen en het verbieden van vliegtuigen, en zeker niet dat we veel geld moeten investeren in iets dat een grote zwendel is.

Het wordt tijd dat politici en de media alle kritische stemmen laten horen in plaats van te doen alsof de wetenschappers het allemaal eens zijn.

Gerelateerd:

Linksgroene klimaatleugen ontmaskerd: De waarheid is dat we op weg zijn naar een nieuwe ijstijd

Vorig artikelSlechts een kleine minderheid van de wetenschappers gelooft dat de mens het klimaat beïnvloedt
Volgend artikelMohammed Ali: Niet alleen een bokser, maar ook een ethnopluralist
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in