Pixabay

Wel, wel… de NAVO en het Westen, die oorlog hebben gevoerd tegen het Russische volk in Oekraïne, willen nu Poetin de schuld geven omdat hij 5 miljoen Russen in Oekraïne wilde redden/beschermen die het doelwit waren van “levensvernietiging” door de neonazi-bataljons op hen los te laten, schrijft Jim W. Dean.

Alle smeekbeden om het bloedbad te stoppen werden door de NAVO en het Westen botweg van de hand gewezen, die hadden besloten Poetin te dwingen de Donbas te redden, zodat de NAVO de proxy-oorlog kon aanzwengelen die zij daar wilde, denkend dat zij een uitputtingsoorlog zou winnen.

Ondanks de enorme modelleertechnologie waarover wij beschikken, leek geen van de belangrijkste oorlogsstokers zich zorgen te maken over het economische rimpeleffect in de voedsel- en energieproductie, dat alle landen zou treffen.

Nu zien wij waarom. Zij hadden de hele tijd gepland om Moskou de schuld te geven van de economische chaos, om aan elke verantwoordelijkheid te ontsnappen. Om daarmee weg te komen was het nodig dat de westerse massamedia zich aansloten bij de beschuldigingen aan het adres van Rusland, in gelijke tred met de politici.

De bekwaamheid van het Westerse leiderschap is ofwel sterk achteruitgegaan, ofwel afgekocht door de grote financiële machten achter het gordijn.

Westerse leiders, aangevoerd door de Amerikaanse president Joe Biden, beweren dat de acties van Rusland in Oekraïne de voedselbronnen hebben geblokkeerd die nodig zijn voor de wereldwijde bevoorrading. Met name Afrika zal niet kunnen overleven zonder Oekraïens graan.

Nu de dreiging van een voedselcrisis toeneemt, zijn Europa en de Verenigde Staten op zoek naar Oekraïens graan om hun strategische reserves aan te vullen. Eerder heeft de Canadese premier Justin Trudeau aangekondigd dat hij Kiev wil helpen met de export van graan naar het buitenland.

  Nucleaire oorlog is aan de horizon

Op 17 mei beweerde de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid Josep Borrel dat de Europese Unie Oekraïne zal helpen om de graanschuren leeg te maken.

“De graanschuren van Oekraïne zijn nu vol. Ze moeten leeggemaakt worden om een plaats te krijgen voor een nieuwe oogst. Wij werken eraan om dit graan te exporteren,” zei Borrel.

Europa is miljoenen tonnen graan uit Oekraïne aan het overbrengen op het ogenblik dat de graanprijzen in Europa een historisch record hebben bereikt, meer dan 438 euro per ton.

Westerse politici hebben de sterke stijging van de wereldvoedselprijzen in verband gebracht met het feit dat ongeveer 25 miljoen ton graan geblokkeerd blijft in de Oekraïense havens. Dit leidde tot een vermindering van het aanbod op de wereldmarkt en deed de prijzen stijgen. Westerse landen beschuldigen Rusland ervan de voedselzekerheid te ondermijnen.

Maria Zakharova, de officiële vertegenwoordigster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, gaf commentaar op de situatie en deelde haar gedachten over de zaak. Zij verklaarde dat de landbouwproductie al meer dan 2 jaar in een crisis verkeert.

In 2021 was het groeipercentage voor tarwe opgelopen tot 25%. In februari 2022 waren de prijzen met 62% gestegen ten opzichte van 2017. De kosten van maïs stegen bijvoorbeeld tot 162% en die van raapzaad tot 175%. Maria Zakharova legde uit waarom de graanprijzen stijgen.

 • COVID-19 heeft de bevoorradingsketens verstoord, en het vervoer zelf is duurder geworden. Veel staten namen anticrisismaatregelen en goten veel geld in hun economie, wat tot inflatie leidde. De prijzen op de landbouwmarkten werden ongereguleerd. De voedselvoorraden zijn de laatste 5 jaar bijna uitgeput, zodat de prijs van graan verdubbeld is.
 • De overgang van de westerse landen naar “groene energie” heeft ook de prijzen beïnvloed. De ontwikkeling van alternatieve energiebronnen heeft de energieprijzen opgedreven. De olienoteringen van 2020 tot 2022 zijn met 22% gestegen. De kunstmestprijzen zijn ook gestegen (4 keer voor carbid, 3 keer voor de rest), en daarom zijn de graanprijzen ook gestegen.
 • Het egoïstische en kortzichtige beleid van de westerse landen heeft geleid tot een crisis in andere streken van de wereld. Tijdens de uitbraak van het coronavirus hebben de VS en Europa zich bijna alle goederen en voedselstromen toegeëigend die zij niet nodig hadden. Het gevolg was dat Afrika en sommige Aziatische landen onderbevoorraad raakten. Boeren gebruikten minder meststoffen en plantten minder planten, en de landbouwproductie daalde.
 • De sancties tegen Rusland hebben de negatieve tendensen op de wereldvoedselmarkt nog verergerd. Agroproducenten werden huiverig om hun activiteiten uit te breiden. De sancties beïnvloedden alle productie-, economische en logistieke prijzen. Een enorm aantal logistieke en financiële ketens werd verbroken.
  VS is het hoofdkwartier voor een "nazi-doodscultus" van biowapens oorlogsmisdadigers

Zakharova voegde eraan toe dat Rusland op zijn beurt bereid is alle contractuele afspraken en zijn verplichtingen na te komen wat betreft de uitvoer van landbouwgoederen, meststoffen en andere producten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Protesten, plunderingen, vermoorde huisdieren en massale zelfmoorden in Shanghai, China: mensen verhongeren tijdens lockdowns – Waarschuwing! Schokkende BeeldenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne… maar Rusland is verzekerd van de overwinning
Volgend artikelSchotland lanceert tweede onderzoek na nieuwe “mysterieuze” toename van sterfgevallen bij pasgeboren baby’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. In–en voor–WW2 steunden de Amerikanen ook de Nazi’s; geschiedenis herhaalt zich.

  De USA heeft zich de afgelopen 40 jaar gepresenteerd als oorlogzoekend en veroorzakend.
  Tot nu toe proxy oorlogen en plunder oorlogen (irakees en Libisch goud)

  Nu is dat anders; als ze niet snel met hun fascistische onzin ophouden–in bedoel de linken in Europa en USA– begint het nukes te regenen.
  Afstand speelt geen rol meer.
  De USA heeft zelfs geen tijd/kans om hun antiraket systeem te activeren (wat trouwens verouderd is)

  40 jaar terug leende de USA geld op de open markt voor hun achtelijke legertje; rente ging omhoog, en ik verloor mijn huis.

  Ik hoop dat RU nu eindelijk eens begint met massa onafgebroken carpetbombing–ook met napalm- om de grote steden te vernietigen aldaar
  Dan is hen na een week over.

  Ben benieuwd welk Amerikaans geheim er komt uit Azovstal’s ratten bolwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in