Na de verkiezing van Donald Trump als president van de VS verhief de New York Times Angela Merkel tot “de laatste verdediger van het Vrije Westen”. Maar nu, zelfs voor de links-liberale krant, is de kanselier enkel nog maar een “warhoofd” dat moet aftreden. Merkel zal de geschiedenis ingaan als “vernietigster van de EU”.

Pulitzer-prijswinnaar Bret Stephens rubriceert zijn artikel met “Waarom Merkel moet gaan”. De kolom heeft het in zich. Nadat de auteur haar hele keten van fouten in de vluchtelingencrisis, het EU-beleid en het binnenlands beleid op een rijtje heeft gezet, komt Stephens tot de conclusie: “De inzet is te hoog om een warhoofd als Merkel aan de macht te houden”.

De bondskanselier heeft haar partij teveel “naar links” gesleept, en de CSU heeft ze op deze weg meegenomen. “Dit heeft van AfD een optie gemaakt voor traditionele conservatieve kiezers”. Hij omschrijft het immigratiebeleid van Merkel als “chaotisch”. Dit heeft EU-sceptici in heel Europa een duwtje in de rug gegeven. Hij noemt met name de FPÖ in Oostenrijk, de Lega in Italië en de Zweden Democraten – Polen, Tsjechië, Hongarije, Denemarken en Slowakije zouden moeten worden toegevoegd.

“Het falen van Merkel is dat ze ophield conservatief te zijn”

Door miljoenen migranten binnen te laten, te weigeren de instroom te ‘begrenzen’ en vervolgens te eisen dat de andere Europese landen de vluchtelingen opnemen, heeft de Brexit-voorstanders ook “de symboliek gegeven die ze nodig hadden om hun referendum tot een succes te maken”. De sterjournalist vat samen: “Merkel’s falen is dat ze ophield conservatief te zijn”.

Stephens geeft ook een vernietigend oordeel over de toestand van de Europese Unie: het project van economische liberalisering is een voorbeeld geworden van overregulering en technocratisch micromanagement. De volksraadplegingen in Frankrijk, Nederland en Ierland tegen een Europese grondwet hadden een waarschuwing moeten zijn voor de eurocraten, zegt Stephens. De stem van het volk werd echter genegeerd door de regeringsleiders in Berlijn, Londen en Parijs. “Toen kwam de schuldencrisis. En de vluchtelingencrisis. En het bloedbad van Bataclan. En de Brexet”, vat de auteur het uiteenvallen van de EU samen.

  Nederlanders hebben geen idee van de genocide die islam pleegt op christenen

Het eens stabiele Duitsland was door deze stemming besmet geraakt. Omdat deze crises ook Duitsland met volle kracht heeft getroffen – vooral de vluchtelingengolf. Merkel deed bijna alles verkeerd.

“Vernietigster van de EU”

Haar “bewonderaars” spreken nog steeds over Merkel als “de laatste leeuw van Europa, de enige leider met een visie en de kracht om de EU te redden”. Maar – en dan wordt de New York Times overduidelijk:

Zoals de zaken er nu voor staan, is het waarschijnlijker dat zij herinnerd zal worden als de onbedoelde vernietigster van de EU. Hoe langer ze in functie blijft, hoe meer haar rechtse tegenstanders aan kracht winnen: En zijn 13 jaar in functie niet meer dan genoeg?

Rechtszaak tegen Angela Merkel wegens deelname aan volkerenmoord

Vorig artikelDuitse ambtenarenvereniging waarschuwt: Het systeem zal instorten
Volgend artikelZweedse academici: “De Vikingen hadden klimaatangst”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Bijna goed.Dat EU vernieigd wordt is onzin. Die was al in1974 vernietigd door zelfmoord, toen ze een contract tekenden met Saoudia, achter de rug van de lidstaten om.

  58 jaar terug was er een wedstrijd in Amersfoort, een stuk schrijven over verenigd europa, wereldfederatie. Mulo’s, HBS-en, gymnasia deden mee.
  Ik won.

  Toenwas het nog wat het moest zijn; handels overeenkomst, promoten van vrij vervoer goederen.
  dat was goed

  Sexuele devianten hebben meestal ook een paar andere defecten; zie Rutte, macron…..en dat soort plus een omhooggevallen goed getrainde Stasi runnen EU en hebben europa verpest, in trouwe navolging van Hitler en de Kaiser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in