FOTO: TSARGRAD, MOSCOW NEWS AGENCY 16.09.2022

Vyacheslav Volodin, voorzitter van de Doema, heeft op 25 september een heel belangrijk bericht op zijn Telegram-kanaal geplaatst. Omdat het zo belangrijk is, zullen we het in zijn geheel citeren, schrijft Alexander Dugin.

Zeven feiten waaruit blijkt dat Washington en Brussel de “uitputtingsslag” tegen Rusland hebben verloren.

Biden, Stoltenberg en andere Westerse functionarissen zijn het conflict in Oekraïne een “uitputtingsoorlog” gaan noemen. Er zijn enorme hoeveelheden geld gestoken in het militariseren van het regime in Kiev.

Waar heeft dit toe geleid? Gewoon de feiten:

1. Westerse wapen- en munitietekorten.
In juni van dit jaar zei de Britse minister van Defensie Wallace dat de westerse landen door hun nationale wapenvoorraden heen waren die aan Kiev geleverd konden worden. Biden van zijn kant gaf in juli toe dat de beslissing om clustermunitie aan Oekraïne te geven genomen was omdat conventionele granaten op waren.

2. Het vertrouwen van het publiek in politici in Europa en de VS is afgenomen.
Het wantrouwen tegenover de staatshoofden van de EU en de VS bereikt een historisch hoogtepunt. 57 procent keurt de acties van Biden af, 69 procent keurt de acties van Macron af, 72 procent keurt de acties van Scholz af. De meerderheid van de mensen in de VS en Europese landen is tegen het leveren van wapens aan Oekraïne.

3. De mislukking van het tegenoffensief van het regime in Kiev.
Het Oekraïense leger, gesteund door de NAVO, heeft enorme verliezen geleden in uitrusting en mankracht. Het uitblijven van resultaten heeft Westerse sponsors teleurgesteld.

4. Economische problemen in Europa en de VS.
De economieën van de eurozone bevinden zich in een recessie. Duitsland is gedwongen om te bezuinigen op sociale uitkeringen aan arme gezinnen vanwege de kosten van de militarisering van het regime in Kiev. Frankrijk heeft het aantal hulpontvangers verminderd; voedselpakketten worden niet meer uitgedeeld aan mensen in nood, en de terugbetaling van de aankoop van medicijnen is teruggeschroefd. Internationale agentschappen verwachten een verslechtering van de financiële situatie van de Verenigde Staten in de komende drie jaar en hebben de investeringsbeoordeling van de Verenigde Staten voor de lange termijn verlaagd.

  Waarheen Slava Oekraïners?

5. Tekort aan Oekraïens legerpersoneel.
Het regime in Kiev mobiliseert mannen ouder dan 50 jaar, evenals mensen met tuberculose, virale hepatitis, HIV en anderen. Vanaf 1 oktober 2023 worden vrouwen ook ingeschreven in het militaire register. Verpleegkundigen, artsen en apothekers mogen Oekraïne niet verlaten.

6. Oekraïne is failliet.
Het BBP van Oekraïne daalde in 2022 met 30,4 procent – het slechtste resultaat in de geschiedenis van het land. Zonder hulp uit Washington en Brussel kan Kiev zijn verplichtingen aan zijn burgers niet nakomen. Oekraïne heeft zijn financiële autonomie verloren.

7.Demografische catastrofe in Oekraïne.
Meer dan 10,5 miljoen mensen zijn Oekraïne ontvlucht. Nog eens 11,2 miljoen inwoners van de Volksrepublieken van de Krim, Sevastopol, Donetsk en Lugansk, en van de regio’s Zaporizja en Kherson hebben ervoor gekozen om bij Rusland te horen. Sinds 2014 heeft Oekraïne 53,7 procent van zijn bevolking verloren.

Deze 7 feiten spreken voor zich:

• Ofwel capituleert het regime in Kiev op de voorwaarden van de Russische Federatie
• of Oekraïne zal ophouden te bestaan als staat.

 

Het zijn de conclusies die belangrijk zijn. Het feit dat Volodin dit zegt, betekent dat het standpunt van de autoriteiten dat hier uiteengezet wordt, duidelijk en ondubbelzinnig is: onvoorwaardelijke overgave of de volledige bevrijding van Oekraïne met de afschaffing van zijn staat.

Maar… Uiteraard is voor beide een indrukwekkende en overtuigende krachtige militaire steun nodig. Het feit dat Rusland overleefde en Oekraïne de helft van zijn bevolking verloor, is belangrijk en juist, maar voor de hondsdolle horde bezetenen is dat helemaal geen argument. Ze vechten, leveren tonnen nieuwe strijders aan de frontlinies, proberen op te rukken. Ze hebben geen aarzeling, geen wanhoop, geen gevoel van nederlaag. Tot nu toe hebben ze niet eens geflankeerd. En ze zullen zeker niet terugdeinzen voor de verklaring van Volodin.

  De Oekraïners zitten echt in de problemen in Bakhmut (Video's)

Om het ultimatum van Moskou (en Volodin is de spreker, dat wil zeggen, de stem van Moskou) serieus te nemen, moeten er krachtige en zichtbare argumenten naar voren worden gebracht. Deze kunnen zijn:

onmiddellijke vernietiging van de politieke en militaire top in Kiev;
een effectieve klap voor de besluitvormingscentra;
toebrengen van zoveel schade aan de militaire en economische infrastructuur van de vijand dat elke Oekraïner dit onmiddellijk zou voelen;
een massaal offensief van het Russische leger met zichtbare en aanzienlijke resultaten.

Dan zou de formule “overgave of de dood” serieus worden genomen. En dus hebben we de vijand te vaak bedreigd en dit niet ondersteund met substantiële en overtuigende (voor hem en voor ons) acties. Dit is erg gevaarlijk voor een groot land: dreigen en dan doen alsof er niets gebeurd is, zonder verantwoording af te leggen voor wat er gezegd is. Grote landen doen dat niet. De hysterie en leugens van de vijand moeten niet met ons vergeleken worden: onze superioriteit is dat we niet zijn zoals de demonische wezens aan de andere kant van het front. Zelfs de vergelijking is vernederend. We moeten dus heel concrete stappen zetten. En ze moeten substantieel en controleerbaar zijn – zowel voor de vijand als voor onszelf.

Opnieuw zijn we in de geschiedenis van de Speciale Militaire Operatie op een kritieke lijn beland. Volodin legde zijn verklaring af op het juiste moment. Dit moest duidelijk en precies gezegd worden. Maar dan moeten er wel concrete acties volgen.

En het ontbreken van zulke acties zal een negatief effect hebben – waarom zouden we serieuze mensen dan meer dan serieuze ultimatums geven als we niet in staat zijn om ze waar te maken? Dit brengt het land in diskrediet en doet het zwak en onbekwaam lijken. En dat is het niet.

  BREAKING: Russische geografische doelstellingen "zijn veranderd" in Oekraïne

Ik geloof dat het nodig is om een leger van miljoenen mensen te verzamelen, om de samenleving wakker te schudden, om te stoppen met dreigen en te beginnen met winnen. Nietzsche zei: “Ik hou van degenen die gouden woorden voor zich uit gooien en ze bedekken met nog meer gouden daden.”

Volodin gooide met gouden woorden. De afwezigheid van gouden daden zal ze niet alleen devalueren, maar ze in hun tegendeel veranderen – van goud naar lood.

En het is tijd voor een serieuze patriottische heropvoeding van de samenleving. Van boven naar beneden – en vooral van boven. Want het gedrag van de elites lijkt steeds meer op een simulatie-ersatz patriottisme.

Alexander Dugin is een bekende en invloedrijke Russische filosoof. Zijn beroemdste werk is De Vierde Politieke Theorie (een boek dat door de grote boekhandelaren verboden is), waarin hij een nieuwe staat voorstelt die de liberale democratie, het marxisme en het fascisme overstijgt. Hij heeft ook het idee van Eurazianisme, geworteld in traditionalisme, geïntroduceerd en ontwikkeld. Dit artikel verschijnt met dank aan Geopolitica.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

We zijn in oorlog met een leger van zombies – Alexander DuginVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe verliezen de oorlog: Oekraïne verbijsterd als beloofde levering van 1 miljoen artilleriegranaten Kiev ontgaat
Volgend artikelEen speciaal rapport van de VS zou vrees moeten wekken voor veel NAVO-landen: “Rusland gaat NAVO-land aanvallen, overweegt vier doelen – NAVO zal niet militair reageren”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. ‘En het is tijd voor een serieuze patriottische heropvoeding van de samenleving. Van boven naar beneden – en vooral van boven.’

  Verandering van boven naar beneden is voorzetting van het ‘oude normaal’. Echte verandering ontstaat van beneden naar boven.

  Gevangenissen BESTUUR/REGEER je van boven naar onder met regels en wetten.
  Vrijheid ORGANISEREN WE van onder naar boven met samenwerking en liefde.

  • Een kenmerk van landen die worden geregeerd door criminelen is absurd veel wet/regelgeving en een hoge belastingdruk. Veel crimineler dan Nederland kan een land niet worden.

 2. “Alexander Dugin stelt voor: Onmiddellijke vernietiging van de politieke en militaire top in Kiev”

  Beter zou zijn om voor eens en altijd de opdracht gevers van het Amerikaanse Militair Complex, Pentagon en The Hill van de aardbodem laten verdwijnen, de militaire balans slaat nu over naar Rusland.

  • In Amerika is dat niet nodig……. Dat gaat straks vanzelf, met de de- dollarisering.
   En de financiële balans…..

   Yellen begint nu al te knasentanden.
   Het bijdrukken gaat nog wel door maar straks ze kunnen er niets meer mee.
   Zelfs de wapenleveranties zullen de dollar gaan weigeren. ( denk ik ) dus wat dan met de productie?
   Maar Kiev is niet z’on slecht voorstel van Dugin…… anders wordt het een langdurige etterende wond in Europa.
   Dan cancelt Rusland ook het NAVO en het E.U. Probleem voor ons….. toch wel hilarisch….

 3. We mogen niet vergeten dat de dochter van Dugin door de nazi’s van oekieland is vermoord.
  Is hij uit op wraak of is hij de strijd gewoon moe? (ik hoop op het laatste)

 4. En ik stel voor alle Nederlandse politici die voor oorlog zijn uit te leveren aan Rusland. Dood of levend maak niet uit, liever dood dan komen ze tenminste nooit meer terug.

 5. Dugin is dan wel filosoof,
  maar hier heeft hij militair volkomen gelijk.
  Als je een Speciale Militaire Operatie uitvoert,
  moet je wel zorgen dat die slaagt.
  Want hoe langer die duurt, des te moeilijker wordt alles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in