De Russische staatstelevisie zond harde beelden uit van Soledar. Het Russische leger controleert nu 100% van de stad na de nederlaag van de Oekraïners bij zoutmijn nr. 7 (buiten de woonwijk) en het station van Silz, bericht WarNews24/7.

De afgelopen dagen heeft het Oekraïense leger geprobeerd een tegenaanval uit te voeren ten noordoosten van Soledar op Silz. Het doel was om 100-200 soldaten te bevrijden die nog steeds omsingeld waren.

De tegenaanval eindigde in een nederlaag toen de Russen de laatste gebieden ontruimden en de buitenwijk Dvorichia overnamen.

Kort daarna gaven de Wagner-troepen videobeelden vrij van het treinstation van Silz.

Oekraïense gevangenen melden dat negen Amerikaanse soldaten die met hen vochten, worden vermist.

Video: Een Oekraïense soldaat die in Soledar gevangen werd genomen, zei dat hij ten minste negen Amerikaanse huurlingen in de stad heeft gezien.

Wagner heeft volledige controle over de nederzetting Silz in Soledar

Russische media doen verslag van de laatste ontwikkelingen:

“PMC “Wagner” aanvalsteams hebben het dorp Silz, gelegen nabij Soledar, volledig bevrijd.

Het station en het aangrenzende dorp werden na hevige gevechten onder de volledige controle van de aanvalsgroepen van de Wagner PMC gebracht.

De bevrijding van Silz zal een positief effect hebben op het huidige lopende offensief naar de noordelijke voorsteden van Bakhmut.

Bij het station probeerden aanvalsvliegtuigen van Wagner de laatste leden van de Oekraïense strijdkrachten in de stad op te ruimen.

De “Orkest” aanvalsteams ruimden de mijnen op en lanceerden een aanval zowel op het microdistrict Silz zelf als in het noordoosten van het dorp.”

  VS zien in toetreding Finland tot NAVO omsingeling van Rusland

Video: Wagner-leden in het dorp Silz.

Twee Britse huurlingen dood

“PMC “Wagner” troepen hebben tijdens de bevrijding van Soledar twee Britse huurlingen gedood,” zei de oprichter van het Russische militaire bedrijf Jevgeni Prigozjin.

Twee Britse burgers – de 28-jarige Christopher Parry en de 47-jarige Andrew Bagshaw – verdwenen op 6 januari in het gebied rond Soledar. Beiden werden toegevoegd aan het register van vermiste personen. Tijdens de bezetting van het dorp werd het lichaam van Chris Parry echter ontdekt door Russische vrijwilligers. In de zak van de gedode soldaat werden documenten van beide Britten gevonden.

Opmerkelijk genoeg waren beide Britse burgers geregistreerd als humanitaire vrijwilligers. Echter, zoals PMC “Wagner” krachten zeiden, werd Christopher Parry ten tijde van de huiszoeking aangetroffen met militaire uitrusting, wapens en munitie, wat niet typisch is voor een humanitaire vrijwilliger.

Volgens Jevgeni Prigozjin waren het slachtoffer en zijn metgezel strijders van een Oekraïens nationalistisch bataljon. Zij kwamen in Oekraïne aan als vrijwilligers.

Ze kwamen in mijnenvelden terecht

Russische militaire correspondenten in de regio Soledar en in de stad meldden dat verschillende Oekraïense soldaten op tragische wijze zijn omgekomen toen zij op hun eigen mijnenvelden stuitten.

Zij zeiden:

“De Oekraïners probeerden te ontsnappen uit de westelijke buitenwijken van Soledar, waaronder het station Silz. Daartoe verspreidden zij zich in kleine groepen (maximaal 4-5 personen per groep) en probeerden zich in verschillende richtingen te bewegen – noord, west, zuidwest.

De meesten van hen werden gedood.

Ze raakten ofwel betrokken bij gevechten met Russische troepen die hen opwachtten, of liepen in mijnenvelden die ze zelf hadden aangelegd. In sommige gevallen werd geprobeerd te ontsnappen in gepantserde voertuigen. Russische troepen vuurden ATGM’s (anti-tank guided missile) af of Oekraïense voertuigen liepen tegen antitankmijnen aan met alle gevolgen van dien voor de bemanning.”

Video: Evacuatie van Oekraïense gewonden uit Soledar

70 eenheden militair materieel vernietigd

Russische media melden dat “tijdens de verovering van Soledar meer dan 70 eenheden van verschillende buitenlandse militaire uitrusting werden vernietigd of als militaire trofeeën in de stad en haar omgeving werden meegenomen.”

In Soledar en omgeving zijn onder de vijandelijke uitrusting die door de Russische troepen is vernietigd of als krijgsbuit is meegenomen:

Amerikaanse M113 gepantserde personeelsdragers, Franse gepantserde personeelsdragers op wielen (4×4) VAB, bekend om hun actieve gebruik tijdens de operatie van de Franse troepen bij Saxel in Afrika, in Amerika vervaardigde M777 artilleriesystemen, Poolse Krab gemotoriseerde houwitsers, verscheidene Amerikaanse Humvee pantservoertuigen, Brits Mastiff pantservoertuig, Britse gepantserde personeelsdrager FV103 Spartan die zeer recent, medio december 2022, in Oekraïne zijn aangekomen.

Onder het vijandelijke materieel dat bij Soledar is vernietigd, bevinden zich verscheidene T-72 tanks van verschillende modificaties die door Tsjechië zijn vervaardigd.

Video: Dode Oekraïense soldaten bij Soledar. Volgens de Russen weigerden verschillende van hen zich over te geven.

Kaart: Station Silz en mijn nr. 7


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video 18+: Resultaat van Russische luchtaanval op groep Oekraïense soldaten – Vreemd gedrag van cameramanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse soldaten onthullen de gruwelijke realiteit van de oorlog in Oekraïne
Volgend artikelOekraïne Situatierapport – Media Ignorantie, Contra-Artillerie Oorlog, Drie Verloren Legers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Zo zie je toch dat Rusland ook voor onze westerse landen vecht…beeld U maar eens in dat Zelenskaka zou winnen dan Zouden die ook onze laatste Eurocent aftroggelen…♥️🇷🇺♥️🇷🇺♥️❗❗❗❗

 2. ‘Ze raakten ofwel betrokken bij gevechten met Russische troepen die hen opwachtten, of liepen in mijnenvelden die ze zelf hadden aangelegd. In sommige gevallen werd geprobeerd te ontsnappen in gepantserde voertuigen’.

  Wie een kuil graaft voor een ander enz. enz.
  Overkwam dat SS-zooitje daar in Davos ook maar zoiets.
  Tja, wishful thinking..

 3. “bevinden zich verscheidene T-72 tanks van verschillende modificaties die door Tsjechië zijn vervaardigd”
  volgens mij zijn die door Nederland en Duitsland betaald. De deal was dat Tsjechie die tanks zou leveren aan Oekraine en Nederland de modificaties zou betalen. Het artikel daarover staat in het Parool van 4 november en de kosten die Nederland mee zou betalen waren volgens dat artikel 45 miljoen.

 4. Dat klopt gelijk een bus.. België betaald zowat 5 miljard per maand.. maar ze staan al 3 a 4 maand in’t Rood..hoor ik 😂 straks is Zelenskaka onze president…🤮

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in