Terwijl de aandacht gericht blijft op Covid-19, steekt in Groot-Brittannië stilletjes een tweede gezondheidscrisis de kop op. Sinds begin juli zijn er duizenden extra sterfgevallen die niet door het coronavirus zijn veroorzaakt, bericht News.yahoo.com.

Volgens gezondheidsdeskundigen is dit hoogst ongebruikelijk voor de zomer. Hoewel in de wintermaanden, wanneer het koude weer en seizoensgebonden infecties samen de NHS onder druk zetten, een overmatig aantal sterfgevallen wordt verwacht, is er in de zomer meestal minder sterfte.

Dit jaar is een zorgwekkende uitzondering.

Volgens het Office for National Statistics (ONS) zijn er sinds 2 juli in Engeland en Wales 9.619 extra sterfgevallen geweest, waarvan 48% (4.635) niet door Covid-19 werd veroorzaakt.

Dus als al deze extra mensen niet sterven aan het coronavirus, wat doodt hen dan wel?

Uit gegevens van Public Health England (PHE) blijkt dat er in die periode 2.103 extra overlijdensregistraties waren met ischemische hartziekten, 1.552 met hartfalen, evenals 760 extra sterfgevallen met cerebrovasculaire ziekten zoals beroerte en aneurysma en 3.915 met andere aandoeningen van de bloedsomloop.

Acute en chronische infecties van de luchtwegen zijn ook toegenomen met 3.416 meer vermeldingen op overlijdensakten dan verwacht sinds begin juli, terwijl er 1.234 extra sterfgevallen zijn met aandoeningen van het urinewegstelsel, 324 met cirrose en leveraandoeningen en 1.905 met diabetes.

Alarmerend is dat bij veel van deze aandoeningen de diagnose het sterkst is gedaald in 2020, toen de NHS moeite had om de pandemie het hoofd te bieden.

In een vorige week door de regering gepubliceerd rapport waarin de directe en indirecte gevolgen van de pandemie voor de gezondheid in detail worden beschreven, wordt gemeld dat er in 2020 naar schatting 23 miljoen minder huisartsconsulten waren – zowel persoonlijk als online – in vergelijking met 2019.

  Vaccinbijwerking: Baby verdrinkt in acht centimeter badwater nadat moeder was flauwgevallen na COVID-19 prik

De diagnose van chronische obstructieve longaandoeningen (COPD) daalde met 51 procent, atriumfibrilleren met 26 procent, hartfalen met 20 procent, diabetes met 19 procent, coronaire hartziekten met 17 procent en beroertes en voorbijgaande ischemische aanvallen met 16 procent.

Moeite om toegang te krijgen tot de NHS

Sinds het begin van de pandemie hebben liefdadigheidsinstellingen en gezondheidsorganisaties gewaarschuwd dat mensen moeite hadden om toegang tot zorg te krijgen omdat de NHS overschakelde op het bestrijden van de pandemie.

Nu beginnen de 18 maanden van vertraagde behandelingen hun tol te eisen.

Dr. Charlotte Summers, een intensive care consulente van het Addenbrookes Hospital in Cambridge, vertelde deze week op een bijeenkomst van de Royal Society of Medicine (RSM) dat patiënten op de SEH kwamen met ernstige aandoeningen die tijdens de pandemie waren verergerd.

“Er is een toename van niet-Covid spoedgevallen die bij de voordeuren van ziekenhuizen aankomen door alle vertragingen die de pandemie heeft veroorzaakt. Dingen zoals mensen die zich later melden met tumoren en daardoor darmperforaties en aneurysma’s hebben en tal van andere dingen die werden uitgesteld,” zei ze.

“We hebben een enorme achterstand…. en we zullen dit jaar waarschijnlijk meer griep hebben omdat de immuniteit voor griep zal zijn afgenomen.”

Het voelt nu al als winter

“Vorige winter was er bijna geen RSV (Respiratoir syncytieel virus), en de kinder-intensive care was zo goed als leeg en kon ons uit de brand helpen. Nu wemelt het er absoluut van, net als op onze spoedeisende hulpafdelingen met volwassenen en kinderen met RSV-infectie.

Het voelt alsof de winter er al is, in plaats van dat hij eraan komt. Het is dit jaar erger dan ik me ooit in de afgelopen 20 jaar kan herinneren.”

  Meer vaccins -> hogere kindersterfte

Uit gegevens van NHS England blijkt dat er momenteel ongeveer vijf miljoen mensen wachten op een behandeling, en de minister van Volksgezondheid, Sajid Javid, heeft gewaarschuwd dat dit cijfer kan oplopen tot 13 miljoen.

Het aantal electieve operaties is tussen maart 2020 en februari 2021 met 3,5 miljoen gedaald omdat de NHS voorrang gaf aan Covid-19-zorg, en er was een verhoogd personeelsverzuim door ziekte en de noodzaak om zichzelf te isoleren.

Vertragingen bij de behandeling, slechtere gezondheidsresultaten

Tussen oktober en december 2020 ging ongeveer een kwart van alle chirurgische activiteit in Groot-Brittannië verloren, waarbij een op de vijf operatiekamers gesloten was en een op de acht anesthesisten afwezig was van hun normale taken.

Ook het aantal spoedopnames daalde met 1,6 miljoen omdat mensen geen hulp zochten uit angst de NHS te belasten of omdat ze bang waren Covid-19 op te lopen.

Uit een overheidsrapport, opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg en het ONS, bleek dat het aantal opnamen in de loop van het jaar weliswaar was gestegen, maar dat het aantal electieve opnamen medio juli nog steeds lager was dan het niveau van voor de pandemie voor alle vormen van kanker, behalve colorectale.

De auteurs waarschuwden dat:

“Hoewel het niet mogelijk is om het volledige effect van de vertragingen in de stadia van presentatie, raadpleging en diagnose op dit moment te kwantificeren, blijkt uit de literatuur dat deze vertragingen in de behandeling waarschijnlijk leiden tot slechtere gezondheidsresultaten voor de patiënten.”

Lockdowns onderdrukten Covid, maar kunnen tot andere problemen leiden

  Meer dan 23.000 Duitse artsen vaccineren niet langer mRNA-stoffen

Het land lijdt ook onder een gebrek aan immuniteit. Terwijl lockdowns, sociale afstand, isolatie en maskers Covid-19 onderdrukten, werd ook voorkomen dat andere ziekten de ronde deden.

In de 52 weken tot en met de week die eindigde op 11 juli 2021 was er een daling van het aantal gerapporteerde infectieziekten voor ziekten zoals bof (-72 procent), rodehond (-84 procent) of gele koorts (-100 procent) in vergelijking met het vijfjarig gemiddelde van vóór de pandemie.

Vorig jaar piekte het aantal griepachtige ziekten op 3,8 per 100.000, vergeleken met een piek van 59 per 100.000 in 2017/2018.

Hoewel dit ongetwijfeld levens heeft gered, beginnen we een toename te zien van infectieziekten die ons deze winter harder dan ooit zouden kunnen treffen omdat we minder bescherming hebben dan normaal.

Het gevaar bestaat dat deze extra druk op de nationale gezondheidsdienst de regering ertoe zal dwingen het land deze winter opnieuw in lockdown te plaatsen, en mondkapjes en thuiswerkregels verplicht te stellen.

Als dat gebeurt, zouden we in de winter wel eens in een permanente toestand van lage immuniteit kunnen belanden waaraan moeilijk te ontsnappen valt. De reactie van Covid-19 kan onbedoeld een voortdurende gezondheidscrisis hebben gecreëerd waaruit geen weg terug meer is.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Gaat het nog? Artsen spelen boksen met geaborteerde baby’sVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOnderzoekers: Prik doodt minstens 5 keer meer dan Covid, dus waarom vaccineren we kinderen?
Volgend artikelVaccins stoppen overdracht niet, maar gezondheidsambtenaren spreken over “pandemie van de ongevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Komt vermoedelijk door de vaccins. Ook in Nederland was dat. In de zomer het aantal ‘besmettingen’ over de weken ongeveer gelijk, terwijl er in de zomer normaal weinig griep heerst. Wel werd er wekelijks een ongeveer gelijk aantal personen gevacineerd.

  2. Was te verwachten. Is de inleiding tot het permanent maken van alle te bedenken maatregelen.
    Ook voor de gemodificeerden, maar de ongemodificeerden zullen aan gewezen worden als veroorzakers, en gedemoniseerd worden.
    Ben benieuwd waar dat op uit draait.

  3. Covid 19 is geen “virus” maar een project:certificate of vaccination identification (corona paspoort) 19 artificial intelligence (1e en laatste letter alfabet)

  4. Zou interessant zijn om te kijken hoeveel van de overleden mensen gevaccineerd is? Ik zie het nieuwe narratief van de overheden en MSM al verschijnen: de mensen die bij bosjes gaan overlijden vanaf oktober hadden allemaal hun zorg uitgesteld, indirect het gevolg van Covid-19 dus. Komt niet door vaccins, hoor!
    Ben alleen benieuwd hoe ze nieuwe lockdowns gaan rechtvaardigen: als de vaccins werken en ongevaccineerden geen toegang tot de zorg hebben, dan kan de zorg niet meer overbelast raken. Zouden ongevaccineerden verantwoordelijk gemaakt worden voor het overlijden van mensen die wel gevaccineerd zijn maar toch zwak-ziek-misselijk zijn? Of voor het optreden van allerlei nieuwe variantjes?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in