Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voorstellen die deze week in Washington zijn gedaan door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn onderminister Victoria Nuland van de hand gewezen. Woordvoerder Maria Zakharova van het ministerie heeft bevestigd dat het militaire plan van Rusland voor Oekraïne niet zal worden onderbroken of vertraagd, bericht John Helmer.

“Het is niet nodig om te praten over wat er zal gebeuren als iemand iets doet [in Oekraïne],” zei Zakharova. “Er is een situatie op de grond die we aan het oplossen zijn. Alles. Dit is geen kwestie van giswerk, maar van onze beoordeling van wat er gebeurt. Dit is gebaseerd op de situatie ter plaatse en directe politieke verklaringen van westerse politici. Aangezien Oekraïne alle onderhandelingen heeft afgebroken, zal deze kwestie ter plekke worden opgelost. Onder druk of op eigen initiatief heeft Kiev alle onderhandelingen met Rusland op regeringsniveau verboden. Dat is het dus. De rest is voor de militaire deskundigen.”

Rusland heeft ook de Duitse kanselier Olaf Scholz weggezet als de opvolger van de nazi Wehrmacht en de marionet van de Amerikaanse regering. Scholz is volgens Zakharova een van de Duitsers die “de geest missen om de juiste keuze te maken, om niet de fouten van hun voorouders te herhalen, waarvoor onder andere het Duitse volk een enorme prijs heeft betaald… We weten nog goed wat Duitse tanks zijn. Dit zijn machines die een symbool zijn geworden, niet alleen van dood en dodelijke ideologie, maar van haat tegen de mensheid – een wereldwijde, existentiële bedreiging voor de hele planeet… Wat verwachten ze in Duitsland? Dat gepantserde voertuigen in camouflagehoes met ijzeren kruizen – symbolen van de Duitse strijdkrachten toen en nu – door onze steden en dorpen zullen rijden? Wij weten nog hoe het toen is afgelopen. Herinneren ze zich het in Berlijn? De dag van het besluit over de levering van Leopards aan Oekraïne… is ook historisch omdat het het totale verlies van de Duitse soevereiniteit is. Olaf Scholz heeft voor altijd de afwijzing van een onafhankelijk Duits buitenlands beleid ondertekend. Hij heeft alles opgegeven wat zijn voorgangers decennia na de Tweede Wereldoorlog hadden opgebouwd.”

Het volledige verslag van de briefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken, inclusief de vragen van verslaggevers en de antwoorden van de ambtenaar, kunt u hier lezen. De officiële vertaling van het ministerie in het Engels heeft vertraging opgelopen en is bij het ter perse gaan nog niet voltooid.

Zonder Blinken of Nuland bij naam te noemen, heeft Zakharova de voorstellen van Blinken van 25 januari, waarover hier werd bericht, en het daaropvolgende sanctieverlichtingsvoorstel van Nuland op 26 januari in een getuigenis voor de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Amerikaanse Senaat verworpen; voor die tekst, klik om te lezen.

  Russische vergeldingsaanvallen vernietigen havens, militaire faciliteiten in heel Oekraïne (Video's)

De volgende opmerkingen van Zakharova zijn gecomprimeerd en uittreksels van antwoorden op verschillende vragen in de briefing. De Engelse vertaling is onofficieel.

“Rusland is van zijn kant altijd open gebleven voor de mogelijkheid om diplomatieke en onderhandelingsinstrumenten te gebruiken. Hierover is herhaaldelijk gesproken. Dit alles is toegepast, en dit alles wordt geblokkeerd door het regime in Kiev onder het dictaat van het Westen. Het “collectieve Westen”, de NAVO, de EU hebben de diplomatie allang verlaten, hebben een andere weg gekozen en zijn begonnen met het creëren van veiligheidsdreigingen, het opstoken, het ophitsen, het opdrijven en simpelweg het Europese continent naar een wereldwijde catastrofe te duwen. Wat er nu gebeurt is geen kwestie van Oekraïne, Rusland of zelfs het Europese continent. Dit is een veel grotere en wereldwijde zaak.”

“U vroeg naar het besluit van de VS om Amerikaanse tanks te leveren. Waarom benadrukt u dit in het bijzonder? Het is duidelijk dat dit standpunt voor alle landen geldt. Maar slechts één land onderscheidt zich. Dat is Duitsland. Dit is een bijzonder verhaal. We weten nog goed wat Duitse tanks zijn. Het zijn machines die niet alleen een symbool zijn geworden van dood en dodelijke ideologie, maar van haat tegen de mensheid – een wereldwijde, existentiële bedreiging voor de hele planeet.

Als je leest over fascisme, nazisme en de tijden van de Tweede Wereldoorlog, denk ik dat het duidelijk is dat het SS-uniform, de Duitse tanks met de symbolen van het Derde Rijk een wereldwijd symbool zijn geworden van de val van de mensheid in de afgrond van haat, gruwel en moord. Uit deze afgrond zijn wij allemaal – zij die toen leefden en zij die later geboren zijn – bevrijd door de strijders van het Rode Leger en de anti-Hitler coalitie. Dit waren jonge mensen die aan het front vochten en allen die in de achterhoede zaten, met hen verbonden. Het waren de Duitse tanks die het anti-symbool werden dat voor altijd in het geheugen van de mensheid gegrift staat. Nu zullen deze tanks, zoals de Duitsers veronderstellen, opnieuw naar ons land oprukken. Tenminste, dat is de opdracht die ze hebben gekregen.

Wat verwachten ze in Duitsland? Dat gepantserde voertuigen in camouflagekleuren met ijzeren kruizen – symbolen van de Duitse strijdkrachten toen en nu – door onze steden en dorpen zullen trekken? Wij herinneren ons hoe het toen is afgelopen. Herinneren ze zich het in Berlijn?… Iedereen heeft zijn naam op verschillende manieren in de geschiedenis geschreven. Duitsland zelf begrijpt heel goed dat Berlijn geen moreel, wettelijk of ethisch recht heeft om pantservoertuigen en tanks te leveren om Russen te doden.”

Zakharova herinnerde de Duitsers verder aan hun geplande moord op meer dan 3 miljoen Russische krijgsgevangenen tussen 1941 en 1945. “Ik wil [Olaf] Scholz eraan herinneren,” zei Zakharova, “ik verwijs niet naar [minister van Buitenlandse Zaken Annalena] Baerbock, dat lijkt me zinloos – en vertel het hem misschien omdat hij het niet weet: toen Duitse gevangenen na onze overwinning op het grondgebied van de Sovjet-Unie waren, werden ze niet gemarteld, ze werden niet op dezelfde manier mishandeld als de Duitsers deden met onze soldaten en burgers in Duitse concentratiekampen. Ze werden gevoed door die Russen die jarenlang niet genoeg hadden gehad, die zelf niets te eten hadden. (Ik spreek mild. In het dagelijks leven zou ik dit anders zeggen)… Ik herinner me nog goed hoe in 2015 de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland [Frank-Walter] Steinmeier als onderdeel van een officiële delegatie in Volgograd aankwam. Hij toonde berouw en boog zijn hoofd voor de graven van zowel Sovjet- als Duitse soldaten die op ons land zijn achtergebleven. En hij zei dat het nooit meer mocht gebeuren. U [Scholz] herhaalt dat nu.”

Links: 7 mei 2015 — Frank-Walter Steinmeier buigt voor een gedenkteken voor de gesneuvelden in Stalingrad. Rechts: Duitse historicus Christian Gerlachs geschiedenis van Duitse plannen om Russen en Joden te vermoorden. “Ik schat het totale aantal doden onder de Sovjet-krijgsgevangenen op ongeveer 3 miljoen (52-53% van 5,7 miljoen in totaal). Het grootste deel daarvan kwam om in Oost-Europa: mogelijk 1,3 miljoen in Oekraïne, 700.000 in Wit-Rusland en 400.000-600.000 in Polen.” Volgens het gepubliceerde onderzoek van Gerlach ging het Duitse plan om Russen te vermoorden vooraf aan het Duitse plan om Joden te vermoorden; dat het plan inhield dat 30 miljoen Russen zouden sterven; en dat de Duitse generale staf van plan was Russen te vermoorden lang voordat zij het plan om Joden te vermoorden uitvoerde. Volgens Gerlach “werd de moord op Sovjet krijgsgevangenen, net als op Joden, uitgevoerd met haat en wreedheid… De mishandeling van Sovjet krijgsgevangenen is vandaag de dag nauwelijks bekend.” Lees deze pagina’s 223-34 van Gerlachs geschiedenis door op het boek te klikken.

  Groeiende wanhoop in het Imperium van Leugens

“De dag van het besluit over de levering van Leopards aan Oekraïne,” vervolgde Zakharova, “is ook historisch omdat het heeft geconcretiseerd waar we al lange tijd over praten – het totale verlies van de soevereiniteit van Duitsland. Scholz heeft voor altijd de afwijzing van een onafhankelijk Duits buitenlands beleid ondertekend. Hij heeft alles opgegeven wat zijn voorgangers gedurende tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog hadden opgebouwd. En daarin zijn ze overigens geslaagd.”

Zakharova ging vervolgens in op de eerder deze week onthulde voorstellen van Washington en deed ze af als “kleine verklaringen”.

“Ik weet niet wie al deze gradaties nodig heeft om te verklaren wat een duidelijk feit is. Het lijkt mij dat iedereen allang begrijpt waar we het over hebben – de confrontatie met ons land, de strategie om het te isoleren. Vroeger was dit met geen enkel middel mogelijk, noch economisch, noch politiek, noch financieel. Zelfs met oproepen om lucratieve contracten tussen particuliere bedrijven te beëindigen. Dat lukte niet. Dus werden er sancties opgelegd en lijsten en stoplijsten opgesteld, en werd de hele internationale gemeenschap bedreigd, maar daar kwam niets van terecht. We gingen naar de volgende fase. Hoe kun je het anders noemen? Daarom zal de “ontwikkeling van de betrekkingen” voortkomen uit dit alles, uit de verklaring van de werkelijke situatie “ter plaatse” – en niet uit enkele kleine verklaringen.”

“Vandaag hoorde ik dat Washington zei dat als Rusland iets als dit of dat doet, misschien bepaalde sancties of iets anders zullen worden opgeheven. Wie luistert daar überhaupt naar? Wie heeft er behoefte aan? Wie let hier überhaupt op? Iemand zei iets, enkele sancties. Daar gaat het niet om.

Tegen de achtergrond van het feit dat er zware wapens worden geleverd, is het niet nodig om te praten over wat er zal gebeuren als iemand daar iets doet. Er is een situatie ter plaatse die we aan het oplossen zijn. Alles.”

“Vraag: De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zei dat Berlijn geen bezwaar zou hebben als Polen Leopard-2 tanks aan Oekraïne zou leveren. Denkt u dat de levering van deze tanks de situatie ter plaatse op de een of andere manier zal veranderen?”

“Antwoord: Ik heb alles gezegd wat ik kon zeggen. Dit is geen kwestie van giswerk, maar van onze inschatting van wat er gebeurt. Het is gebaseerd op de situatie ter plaatse en directe politieke verklaringen van westerse politici. Aangezien Oekraïne alle onderhandelingen heeft afgebroken, zal deze kwestie ter plaatse worden opgelost. Onder druk of op eigen initiatief heeft Kiev alle onderhandelingen met Rusland op regeringsniveau verboden. Dat is het dus. De rest is voor de militaire deskundigen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

WOW! Gewoon… WOW! De waarheid komt naar buiten in Duitsland over OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

  Een nanoseconde voor middernacht - MUST READ

Lees meer over:

Vorig artikelDe mensheid moet zich voorbij angst, onzekerheid en twijfel bewegen
Volgend artikelDRINGEND: Een groot Nieuw-Zeelands onderzoek onthult hoge percentages nierschade na de Pfizer-prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Hoe kunnen we deze escalatie stoppen? Mensen zijn niet meer in staat om in te zien dat een verhaal twee kanten heeft. Je zag dit met die zogenaamde vaccins tegen het ‘levensgevaarlijke’ Corona en nu alweer met deze oorlog.

  • Zodra het doordringt dat meer dat drievierde van de mensheid dit Westers verhaal verwerpt en dat de Westerse hegemonie vooral op financieel gebied afgelopen is zal er een billijke overeenkomst gevonden worden. Op militair wijze is dit conflict niet op te lossen zonder onaanvaardbare verliezen aan beide kanten. Het lot van Oekraïne en zéker de huidige machthebbers is echter reeds bezegeld.

   • Als je dit stuk goed gelezen hebt onderhandelt Amerika en haar kolonie Oekraïne niet meer met de Russen. Het antwoord kan dus uitsluitend militair gegeven worden. Bij verdere provocaties van NATO/EU landen zal Rusland tot volledige mobilisatie overgaan( wat denk ik al gebeurt) en tegelijkertijd Scandinavië ( het Noorden) en de provocerende Baltische landjes militair aanpakken. Daarmee is dan de Noord-Atlantische route voor de Yankees gesloten. WO3 is al in volle gang. China zal zich aan de zijde van de Russen voegen tzt om de Amerikaanse hegemon te vervangen.
    Oekraïne dient als afleidingsmanoeuvre. Kijk naar het grote plaatje. Russen zijn de beste schakers.

    • Die Maria Zakharova zegt het toch allemaal duidelijk, wat een klasbak net als Lavrov, de andere kant is echter doof en blind tegelijk, ze zullen een dure prijs betalen, wij als Europese burgers betalen als vazallen van de VS in ons continent een dure prijs, ook al willen vele Europese burgers die oorlog helemaal niet steunen en terecht niet.

  • Amerika heeft op dit moment gewacht.

   In feite zijn het BLUFFENDE VERRADERS……. DIT IS GEEN GEORGANISEERD LAND MEER KIJK WAT DAAR ALLEMAAL GEBEURT…….
   Rusland viel Ukraine binnen na heel veel waarschuwingen van Rusland en schendingen van afspraken door het westen. Rusland werd en wordt altijd als de grote tegenstander gezien terwijl Putin talloze keren om dialoog heeft gevraagd ……. Kortom AMERIKA HEEFT EEN GROTE TEGENSTANDER NODIG. WIL ZICH ALS “ THE LEAD NATION “ van de wereld kunnen laten zien. ( hoe dom kun je zijn.)

   Nu heeft het land ( Amerika ) ZIJN HAND OVERSPEELT.
   Ukraine en Rusland waren al aan het onderhandelen in Turkije om dit conflikt op te lossen…..
   vergeet niet dat dit conflict ook mede is ontstaan doordat Ukraine vanaf 2014 tot de inval van Rusland al meer dan 15.000 UKRAINSE BURGERS DIE RUSSISCH SPREKEND WAREN , IN DE DONBAS HEBBEN VERMOORD. Door hun eiegen ukrainse overheid, die hen moest beschermen❗️ En nu stond Zalensky op het punt om er een etnische cleansing te gaan opzetten.
   Rusland greep in….. !!! M.i. Terecht. ‼️

   De toen kwam AMERIKA erbij.
   Terwijl Ukraine en Rusland nog onderhandelden kwam Amerika erbij…….
   De seniele Biden geleid door zijn corrupte regering zagen hun kans schoon om nu eens een “PROXIE OORLOG” TE VOEREN MET RUSLAND. En dan blijf je zelf lekker buiten het schootsveld……

   DIE KANS MOET JE NIET LATEN LOPEN, DUS WORDEN WIJ ( Europeanen) DOOR ONZE “ handelspartners en vrienden ahum…… ahum ….. …… deze vrienden bombarderen de pijpleiding vanuit Rusland naar Duitsland…… , en door DEZE “ VRIENDEN, “ WORDEN WIJ EEN OORLOG INGESLEURD OP HET EUROPEESCHE GRONDGEBIED.

   En het gaat van kwaad tot erger want amerika ziet nu zijn kans schoon alhoewel de wapens wel op geraken, maar ach, Lockheed heeft al aangekondigd dat ze de productie van F 16 wel kunnen verhogen…… dus we zijn nog maar an het begin. ( kassa)
   AMERIKA SLEURT ONS NU DEZE VERWOESTENDE OORLOG IN……. VAN JE VRIENDEN MOET JE HET MAAR HEBBEN…‼️..

   Nu tanks straks ook nog jacht vliegtuigen.
   Boven onze hoofden, en de Brusselse hoofden…… !!!!!
   Als Rutte en Brussel nog steeds van mening is dat we dit “ moeten winnen” dan kan Rutte: en meer dan de helft van de Europeanen al vast hun begrafenis gaan regelen. ❓❗️

   Praten is nu voorbij. Rusland is teveel GETART, EN MISKENT EN BESCHULDIGD MET LEUGENS, DE Russen hebben er genoeg van.
   En als ik dit artikel zo lees, zijn Ze nu van plan hun eigen gang te gaan en “ DE KLUS” ( wat een smerig woord voor zoveel dood en verderf) AF TE MAKEN…..

   Nu wordt heel Ukraine bevochten, misschien, ten westen van Kiev niet, maar nu slaat Rusland de grote slag.
   ECONOMISCH HEEFT RUSLAND DE STRIJD AL GEWONNEN, ALLEEN HEEFT AMERIKA DAT NOG NIET BEGREPEN….. Putin is voordat hij begon de halve wereld over gereisd om te horen hoe China, Saudie Arabië, het hele midden oosten, zuid Afrika, de BRICS landen en nog veel mee landen te bezoeken en hen te bij te praten en te vragen, wat hun visie is op dit conflikt.
   Dit heeft erin geresulteerd dat deze landen achter Putin staan en de overheersing door Amerika ook helemaal zat zijn.
   Kijk maar naar de stemmingen in de VN.!
   Het meerendeel steunt Putin.❗️
   Wat hier nog onder ligt is dat Putin hen bewust heeft gemaakt hoe KWETSBAAR HET AMERIKAANSE FINANCIËLE SYSTEEM IS.
   Want Putin kon opeens niet meer bij zijn Geld. Dit sloot Amerika af en bande Rusland uit het SWIFT betalings systeem.
   Hier waarschuwde Putin alle voornoemde landen voor en het besluit is nu dat ze een eigen betaal systeem gaan opzetten en de “ petro dollar “ met gevolg hiervan gaat VERDWIJNEN. DIT PROCES IS NU IN GA G GEZET. Waarschijnlijk met de rembini ( China ) als onderpand.
   VOORAL SAUDIE ARABIË die toch al een slechte verhouding met Amerika had ( Kashoggi) IS HIER AL VOLOP MEE BEZIG. Zij zagen dat wanneer je iets doet wat de usa niet aanstaat dat je geld kraan dicht gedraaid wordt, en als land zo der geld komt te zitten…… dus de USA kan indirect over hun geld beslissen…… hier schrokken ze van en staan direct achter Putin zijn plan…….. OOK CHINA GAAT HIER VOLOP IN MEE…..
   DIT BETEKEND DAT DE USA DOLLAR OP DE DUUR WAARDELOOS ZAL WORDEN WANT ER ZIT GEEN ENKELE GOUDSTAAF MEER ONDER DEZE VALUTA.

   Vermoedelijk: maar dat is mijn mening, zal AMERIKA ERG AGRESSIEF op dit alles gaan reageren, want ze hebben niets meer te verliezen.
   Wordt Europa opgeofferd voor hun grootheids waanzin ❓
   Ik ben er bang voor.❗️

   Vermoedelijk speelt het hele plan van het WEF hierin ook een rol.
   Daar heeft Putin ook genoeg van…..
   Putin himself is ook een zgnd.” Joung leader “ geweest van Claus Schwab .
   Putin kent hun plannen, van binnenuit, en ook deze plannen zal hij met het doorgaan van oorlog voeren in Ukraine in zijn strategie meenemen……. En deze plannen zoveel als het in zijn vermogen ligt ; flink doorkruisen. / dwarsbomen.
   Het gevaar is dat Bill Gates en het smerige virologische complot nog meer dood en verderf als “ handel” de wereld in gaat sturen…… maar de pandemie zoals die was met covid zal voor de oplettende mensen nooit meer voet aan de grond krijgen. TENZIJ HET EEN ZEER DODELIJK VIRUS IS…..

   DUS PUTIN SCHAAKT OP MEERDERE “ SCHAAK BORDEN” en zal hoe het ook zal gaan: AMERIKA OP TERMIJN AAN DE BEDELSTAF BRENGEN. EN WIJ IN WEST EUROPA, IN HUN KIELZOG gaan OOK zeer donkere tijden tegemoet…… Hou moed! En probeer deze dingen te doorzien‼️

 2. Iedere slaapwandelaar hier denkt nog steeds dat dit zal overwaaien. Bedenk echter dat dit leveren van oorlogsmateriaal aan een invaller van Russisch grondgebied reeds door Rusland als een rode lijn werdt aangegeven.
  Zij beschouwen het als een oorlogsdaad. Dat is voor hen de werkelijke omstandigheid.
  De EU is dus reeds in oorlog of wij, de burger, het nu wel of niet willen.

 3. “Oog om oog, tand om tand” het is een doctrine uit het oude testament. Jezus probeerde de neerwaartse spiraalvan geweld te stoppen, maar hoe kijken onze leiders in de VS en Oekraine naar het christelijke gedachtegoed?

 4. Estland heeft het plan of instructies gekregen om de territoire wateren uit te breiden met een aantal kilometers om russische schepen te belemmeren, te kunnen inspecteren, pesten, dit vermoedelijk om Rusland te provoceren en vol rechtvaardigheid te gaan roepen dat Rusland is begonnen.

  De nato wil ons dood hebben, het noordelijk werelderfgoed vernietigd, maximaal aantal bedreigde dieren en planten dood, een nucleaire holocaust. Vinden ze blijkbaar leuk.
  Ik vind dit niet leuk.

  • Zelfmoord van Estland, wacht maar af. De Russische beer zal de tandenloze NATO fijnknijpen. De Duitsers dachten in ’42 ook nog dat zij zouden gaan winnen. In februari ’43 viel Stalingrad en verloor het Duitse leger (350K) man. Heeft nog 2 jaar geduurd, toe stonden de Russen aan de Elbe, een paar honderd kilometer van NL verwijderd…Die Baltische landjes vochten van 1941 – 1945 voor de Duitsers, net als de Finnen overigens.

 5. Antony Blinken is een prominente Jood in de Biden administration, feitelijk is twee derde Joods, er is niet veel fantasie voor nodig om te begrijpen waar Bidens adviseurs en beleidsmedewerkers op gaan doelen, u ziet het voor ogen gebeuren.

 6. dit artikel is deels waar deels propaganda (de sovjets waren vele malen brutal t.o.v. krijgsgevangenen dan de duitsers, ook de amerikanen…. rhineland camps van dwight eisenhower(

  • de duitse krijgsgewangenen zijn terug gekomen uit rusland , veel zijn daar gestorven aan ondervoeding maar ja de russen hadden ook niets te eten
   de yanken hadden plan morgenthau en die werdt gelijk uitgevoerd na 8 mei veel duitse krijgsgewangenen zijn in open velden aan honger en ziektes overleden men beweert 500000 a 1000000 man
   de geschiedenis van de tweede wereld oorlog is nog niet geschreven

   • Zij wilden zo graag naar Rusland; dus ze kregen wat ze wilden.Terecht.

    Dan werd er altijd gezegd dat de Wehrmacht niet deelnam aan de massale executies.
    In 2001 was een tentoonstelling met foto’s en brieven en documenten en 8mm film die het bewijs leverden, dat de Wehrmacht tenminste de helft van de executies uitvoerde.

    De moffen hebben geen enkele reden tot klagen.

   • oy vey peitka……

    er zijn slechts kleine groepen duitse krijgsgevangenen teruggekomen, meer dan een millioen zijn in gulags overleden, en 1.4 million in de rhine camps van eisenhower waar soldaten in de openlucht in weilanden werden gehouden, NA de oorlog.

    henry morgenthau een j had nog veel ergere plannen maar die werden pas in de ijskast gezet toen stalin te veel wilde hebben, en hij niet helemaal het internationale marxistische plan volgde…, toen pas zijn ook de marshall plannen uitgevoerd om een tegenwicht te bieden tegen stalin.

    pierre van de j steeg gaat graag naar j tentoostellingen en citeert uit schindlers list om het j-msm narratief op deze site te herhalen.

    oy gevallt

    wel leuk dit j-tagteam….

    • tim pietersen,
     De zogenaamde winnaar schrijft de geschiedenis. Ga naar Rusland, die hebben alles gedocumenteerd over de 2de wereld oorlog. Net zoals nu alles door Rusland gedocumenteerd wordt in de Ukraine.

   • Miljoenen Duitse krijgsgevangenen zijn nooit meer teruggekomen uit de Sovjet Gulags in Siberië. Slechts enkele tienduizenden in de ’50’er jaren. Duitsland verloor ca. 6 miljoen soldaten incl. krijgsgevangenen aan het Oostfront in de oorlog tegen Rusland/Sovjet-Unie. De Yankees onder de Joods/Amerikaanse Eisenhower ( van Zweedse komaf) vermoorden ca. 1 Mio Duitse POW in concentratiekampen zonder water of brood, dekking en sanitair. Ook Amerikanen zijn niet vies van het plegen van oorlogsmisdaden . Na de oorlog zijn er in Duitsland nog miljoenen vrouwen, kinderen en grijsaards omgekomen doordat de bezetters ( Geallieerden) hen geen brood of groente gaven. Alle machines en landbouw machines werden uit Duitsland weggehaald en naar Frankrijk, Nederland, België,Engeland en Rusland weggesleept, waardoor de hongersnood ontstond.

 7. Even off topic, maar toch wel relevant. Het geeft de hypocriete politiek van NL aan….

  Maar NL heeft nog steeds kilo’s boter op zijn kop.

  Srebenica. Ik zal een paar opmerkingen achter laten.
  Militair:
  Karremans had F16 direct uit NL kunnen vragen; (nederlanders waren in gevaar)
  Er was ook tijd zat om zwaardere wapens uit NL te laten komen.

  De franse opperbevelhebber saboteerde luchtsteun; er waren 2 Franse piloten in krijgsgevangenschap bij de Serven; vandaar geen luchtsteun.

  Motief van de Serven.
  In WW1: waren de Serven geduchte medestanders en trouwe bondgenoten van de Russen.
  Daarom vermoordden de duits/oostenrijkers hele dorpen in Servie.
  In 1941 kwam een Kroatische fascist, een vertegenwoordiger van Vaticaan en een vertegenwoordiger van de nazi’s bijeen.
  Besloten werd, dat van de Serven maar 1/3 mocht blijven leven, vermits ze RK werden.
  De moslimlegersvan Joegoslavie deden het vuile werk; verkrachten beroven vermoorden martelen.

  In 1995 namen de Serven een heel BESCHEIDEN wraak door 8000 moslims af te schieten; die kregen een snelle dood.
  Dat kon niet van de serven in WO2 gezegd worden.

  Punt is: heb je daar weleens iets van gehoord op NL tv? Nee dus. Gek ? Vreemd? Nee hoor…..

  • lijkt een beetje op de nakba lmao

   Punt is: heb je daar weleens iets van gehoord op NL tv? Nee dus. Gek ? Vreemd? Nee hoor….

 8. NB. Milosevic had een nicht; zij was 4 jaar mijn vriendin. Super IQ, bloedmooi, en 5 jaar de beste student van haar jaar.

  Serven mg ik graag.Zijn een beetje zwart-wit; maar ook 100% loyaal en betrouwbaar. Harde werkers, eerste klas militairen.

 9. “Olaf Scholz heeft voor altijd de afwijzing van een onafhankelijk Duits buitenlands beleid ondertekend. Hij heeft alles opgegeven wat zijn voorgangers decennia na de Tweede Wereldoorlog hadden opgebouwd.”
  Het lijkt er meer op dat Duitsland (en andere West-Europese landen) nooit soeverein zijn geweest, maar dat het nu pas duidelijk naar buiten komt. Zie bijvoorbeeld ook het tandeloze Israël-Palestina-beleid. Duidelijk is ook, dat Europese landen geen zeggenschap hebben over Amerikaanse bases in hun land, en de reactie na de aanslagen op de Nord Stream was veelzeggend: dat ze weten wie het gedaan heeft, maar dit vanwege veiligheidsbelangen niet openbaar maken. Dus niet Rusland of China (dan was het met veel tamtam openbaar gemaakt), maar een bondgenoot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in