Image by Freepik

De Russen hebben de helft van de Duitse Leopard-2A4 tanks die betrokken waren bij de aanval van Oekraïense troepen op Orikhiv, Zaporizja, tijdens de nachtelijke uren veranderd in brandende “kaarsen”.

Ongeveer 100 Oekraïense tanks namen deel aan de aanval en ongeveer 30 gingen verloren, waaronder 3 LEO2A4’s die in de toren werden geraakt (één frontaal en de andere twee lateraal) waardoor hun munitie werd opgeblazen en hun bemanning werd gedood, schrijft Pronews.

De LEO2A4’s blijken opnieuw, net als in Syrië (foto), bijzonder kwetsbaar te zijn voor Russische antitankwapens (ISIS had ze toen gebruikt) en we zullen het gedrag van de 12 LEO2A6’s, die bijna identiek zijn aan de Griekse LEO2HEL’s, moeten afwachten om te zien hoe ze qua bepantsering reageren op Russische wapenaanvallen.

Bij koepelproeven in 2007 (pure koepelproeven, zonder tank, in Litochoro) ging de Kornet-E echter “als een mes door boter” door de bepantsering van de LEO2HEL.

Toevallig kochten de Turken twee jaar later ook Kornet-E, aangezien het Griekse ministerie van Nationale Defensie (E. Meimarakis) nooit antwoordde op de brief van zijn Russische tegenhanger waarin hij vroeg of Griekenland bezwaar had tegen de verkoop van Kornet-E aan Turkije.

Sinds het begin van het Oekraïense tegenoffensief op 4 juni hebben de Oekraïners 115 tanks, 400 pantservoertuigen en 5.000 manschappen verloren!

#Rusland Weer een mislukte poging van het NAVO-Oekraïense leger vandaag in #Berkhov gebied bij #Bakhmut (dorp #Bekrhivka ) Ongeveer 8 AFU voertuigen geneutraliseerd. Infanterie vernietigd Bewijs dat #Artemovsk flanken worden gecontroleerd door Russen.

De Oekraïners proberen ten zuiden van Orykhiv, in Robotine en rond Lombokove op te rukken.

Zelfs Amerikaanse bronnen geven toe dat de Oekraïners aan het Zaporizjhzja-front niets hebben gewonnen en wat de gevechten in Bakhmuth betreft, zeggen ze dat de Oekraïners ergens tussen 200 meter en 2 kilometer zijn opgerukt, wat betekent dat dit betwist gebied is dat om de paar uur van “hand” wisselt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee – Met zulke propagandawaanzin wint u de oorlog nietVolg Frontnieuws op Telegram

  Hoe ver zullen de NAVO-bondgenoten gaan om hun verliezende oorlog in Oekraïne te voeren - Hoeveel meer zullen ze riskeren om hun territoriale verworvenheden van na-1945 te verliezen?

Lees meer over:

Vorig artikelBiden’s reputatie hangt af van Kievs tegenoffensief – Politico
Volgend artikelVladimir Poetin houdt van tanks
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Als de Oekraïne/NAVO tanks en andere pantservoertuigen door open veld te laten rijden, zonder lucht bewaking/verdediging is het voor de Russen gewoon prijs schieten. Deze aanvallen zijn niets anders dan een zelfmoord actie van mens en materieel, omdat de westerse sponsoren actie willen zien op het slagveld. Dan krijgen de groenen toch hun zin om alle militair materieel uit de wereld te helpen en hun legers af te schaffen.

 2. Dit soort berichtgeving zie ik nogal plastisch.
  Een kat ligt achter een bosje te loeren en opeens komen er muizen lang, hij slaat zijn klauwen uit en vermorzeld er een groot aantal…….

  Het is een vreselijk menselijk drama…… ONBEGRIJPELIJK HOE UKRAINE DAAR ZIJN. MENSEN AAN OPOFFERT.
  HET ZIJN JONGE MANNEN, KINDEREN VAN….. EN WAARSCHIJNLIJK OOK NAZIS, WAT EEN FANATISME……
  WALGELIJK Terwijl Zelensky aan aankondigde dat dit veel slachtoffers zou gaan eisen…..
  En wij NAVO landen zijn MEDESCHULDIG WANT RUTTE ZEGT DAT WE MOETEN WINNEN……. WALGELIJKE WOORDEN VAN EEN WESTERSE PREMIER.
  Wij moeten dus deze jonge mannen mee opofferen aan wat❓❓❓❓❓❓
  Rusland gaat daar NOOIT MEER WEG…..‼️

 3. Het schijnt de oorlog van de linksen te zijn. Rutte maar voor op een tank binden?

  Natuurlijk gaat Rusland daar nooit meer weg; het was ook sovjet territorium; wordt nu even terug gehaald.

  Note: dit alles was niet gebeurd als de Oekies normaal/ redelijk geweest waren, en de Nato genegeerd hadden…
  Maar dan: achter een homo-porno ster aan te hobbelen….heeft zijn prijs.

 4. De Leo 2A4 had nog een hydraulisch toren rotatie systeem, dat als brandgevaarlijk bekend staat.
  Bij de huidige modellen is dat vervangen door een elektrisch systeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in